Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista


Halvimmat lennot kohteeseen Sydney

Nämä hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ovat per henki, menopaluu, mainitulle ajalle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Tietoa lennoista kohteeseen Sydney

Kohdelentokenttä Kingsford Smithin kansainvälinen lentoasema
Kohdelentokentän IATA-koodi SYD
Kohdekaupunki Sydney

Lisätietoja – Sydney

Tietoja Sydneystä

Lennot Sydneyyn

Sydney on Australian suurin kaupunki ja Uuden Etelä-Walesin osavaltion pääkaupunki. Sydney sijaitsee Australian kaakkoisosassa Tasmaninmeren rannikolla. Kaupunki on Australian taloudellinen keskus ja merkittävä turistikohde. Kaupungin tunnetuin nähtävyys on Sydneyn oopperatalo.

Sydneyn kansainvälinen lentoasema on Australian suurin lentoasema. Suomesta ei ole suoria lentoja Australiaan eikä siten myöskään Sydneyyn, mutta välilaskullisia vaihtoehtoja on monia. Yksi vaihtoehto on lentää ensin johonkin aasialaiseen kaupunkiin, kuten Hongkongiin tai Bangkokiin, ja jatkaa sieltä eteenpäin Sydneyyn asti. Toinen ja monesti edullisempi vaihtoehto on lentää Lontoon kautta esimerkiksi Singaporeen ja sieltä perille Australiaan. Parhaan matkasuunnitelman laatimiseksi on hyvä käydä Expedian sivuilla.

Pitkän välimatkan vuoksi Sydneyn lennot eivät ikinä ole erityisen edullisia, mutta halvimmalla pääsee varaamalla lennot ajoissa ja pitämällä silmällä lentoyhtiöiden erikoistarjouksia. Sydneyssä vallitsee subtrooppinen ilmasto lämpimine kesineen ja leutoine talvineen. On muistettava, että koska Australia sijaitsee eteläisellä pallonpuoliskolla, siellä on kesä, kun Euroopassa on talvi. Lämpimin kuukausi onkin tammikuu ja kylmin kuukausi heinäkuu. Sydney sopii siis erinomaisesti matkakohteeksi ihmisille, jotka haluavat päästä Euroopan talvea pakoon.

Oopperatalon lisäksi Sydneyssä on paljon muutakin nähtävää, kuten Harbour Bridgen silta, Port Jacksonin luonnonsatama sekä kaupungin lukuisat rannat. Kaupungissa on lisäksi paljon ulkomailla syntyneitä asukkaita. Aasian läheisyyden vuoksi etenkin aasialaisia on paljon, ja kaupungissa voikin tutustua helposti aasialaiseen ruokakulttuuriin.

Lentäminen Suomesta Sydneyyn

Suomesta ei ole suoria lentoja Sydneyyn eikä muuallekaan Australiaan. Lennot yhdellä välilaskulla esimerkiksi Singaporessa kestävät reilut 20 tuntia. Monesti edullisin yhteys voi vaatia kahtakin välilaskua, ja siten matka-aika on luonnollisesti vähintään muutaman tunnin pidempi. Suomen kansalainen tarvitsee viisumin Australiaan. Viisumia on helppo hakea netin kautta, ja se tallennetaan elektronisesti passin numerolle, joten erillistä viisumikorttia ei tarvitse ottaa mukaan. Viisumi on voimassa 12 kuukautta, ja kerrallaan Australiassa saa oleskella korkeintaan 90 päivää. Viisumihakemuksen käsittely menee yleensä nopeasti, mutta varmuuden vuoksi sitä kannattaa kuitenkin hakea muutama viikko ennen matkaa. Tarkista aina ajankohtaiset viisumivaatimukset ennen jokaista matkaa mahdollisten muutosten varalta. Australian rahayksikkö on Australian dollari, ja sitä on helppo vaihtaa lähes missä tahansa rahanvaihtopisteessä.

Lennot Sydneyn kansainväliselle lentoasemalle

Sydneyn kansainvälinen lentoasema tunnetaan myös nimellä Kingsford Smithin kansainvälinen lentoasema. Se sijaitsee aivan Sydneyn keskustan kupeessa kaupunkialueella. Lentoaseman kautta kulkee vuodessa kolmisenkymmentä miljoonaa matkustajaa, ja se on australialaisen lentoyhtiön Qantasin tärkein solmukohta. Lentoasemalla on kolme pääterminaalia, joista terminaali 1 on kansainvälisten lentojen saapumis- ja lähtöpaikka.

Lentoasemalla on kaksi paikallisjuna-asemaa, toinen kansainvälisen terminaalin 1 kohdalla ja toinen kotimaan terminaalien 2 ja 3 kohdalla. Paikallisjunat vievät matkustajat nopeasti suoraan kaupungin keskustaan Centralin asemalle. Lentokenttälinja on osa suurempaa T2-linjaverkostoa, ja linjaston tunnusväri on vihreä. Lentoasemalta on myös tiheästi liikennöivä linja-autoyhteys nro 400, joka yhdistää lentoaseman useampaan paikkaan kaupungissa, kuten esimerkiksi Bondi Junctionin asemaan. Kansainvälinen terminaali sijaitsee aivan pyöräily- ja kävelyreitin vieressä, ja jos matkatavaroita ei ole paljon, lähialueet ovat helposti saavutettavissa myös jalan tai pyörällä. Lentoasemalla on myös useiden autonvuokrausyritysten toimipisteet, ja se sijaitsee aivan M1-valtatien vieressä. Luonnollisesti myös taksin ottaminen on mahdollista, ja koska lentoasema sijaitsee lähellä keskustaa, taksimatkan hinta ei ole turhan korkea.

Käy Expedian sivuilla ja varaa matkasi Sydneyyn jo tänään! Kun olet vuokrannut lennot ja hotellin, voit suunnitella itse matkan ja esimerkiksi vuokrata Expedian kautta auton, jolloin myös kaupungin lähialueet tulevat tutuiksi.