Halvimmat lennot kohteeseen Montreal

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen 494 € yhdensuuntaisille lennoille ja 724 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Lisätietoja – Montreal

Halvat lennot Montrealiin

Kanadan Pariisiksi kutsuttu Montreal on kaksikielinen miljoonakaupunki Kanadan kaakkoisosassa. Tämä Kanadan toiseksi suurin ja Quebecin provinssin suurin kaupunki sijaitsee upealla paikalla Montealinsaarella Saint Lawrence- ja Ottawajoen haarassa. Montreal on täydellinen matkakohde, sillä siellä on vilkkaan kaupunkielämän ja nähtävyyksien lisäksi loistavat mahdollisuudet tehdä päiväretkiä ympäröivään luontoon. Kaupunki on myös amerikkalaiseurooppalaisella kulttuurillaan loistava aloituskohde Kanadan ja Pohjois-Amerikan valloitukselle. Tästä oppaasta saat käytännön vinkkejä siitä, mitä kannattaa ottaa huomioon, kun varaat lennot Montrealiin.

Suomesta ei ole saatavilla suoria lentoja Montrealiin, joten sinun on varauduttava ainakin yhteen välilaskuun matkan varrella. Lentoaika Helsingistä Montrealiin on yhdellä välilaskulla vähintään 12 tuntia, kahdella taas yleensä vähintään noin 16 tuntia. Välilasku tapahtuu yleensä jollain Euroopan tai Yhdysvaltojen suurimmista lentokentistä. Otan myös huomioon matkajärjestelyjä tehdessäsi, että Montrealissa kello on seitsemän tuntia Suomen aikaa jäljessä. Pohjois-Amerikkaan suuntautuvalle lennolle kannattaa myös saapua hyvissä ajoin, joten saavu lentokentälle vähintään kolme tuntia ennen Montrealin lennon lähtöä.

Halvat lentoliput Montrealiin on todennäköisintä saada, kun teet varauksen 2–4 kuukautta ennen lähtöä. Halvimmillaan Montrealin matkat ovat myös yleensä huhtikuussa ja syyskuussa, kalleimmillaan taas kesän loma-aikaan heinä–elokuussa. Muista myös hakea ennen Montrealin matkaa Kanadaan tarvittava sähköinen matkustuslupa (Electronic Travel Authorization, ETA), joka linkitetään elektronisesti passiisi. Matkustusluvan ja koko matkan ajan voimassa olevan passin lisäksi et tarvitse viisumia Kanadaan.

Saapuminen Montrealiin

Lentosi Montrealiin saapuu Montreal-Pierre Elliott Trudeaun kansainväliselle lentoasemalle (YUL), joka sijaitsee noin 25 kilometrin päässä kaupungin keskustasta etelään. Lentokentällä on kaksi terminaalia, joista terminaali 1 on mantereen sisäisten lentojen käytössä, terminaali 2 taas mannertenvälisten lentojen käytössä. Lentokentältä sinulle on tarjolla useita eri vaihtoehtoja päästä keskustaan kätevästi ja nopeasti.

Pääset Montrealiin ja muihin Kanadan suuriin kaupunkeihin kätevästi junalla Dorvalin rautatieasemalta. Pääset lentokentältä kolmen kilometrin päässä sijaitsevalle asemalle kätevästi maksuttomalla lentokenttäbussilla. Junalla matka-aika Montrealin keskustaan on 25 minuuttia.

Pääset Montrealin eri osiin lentokentältä myös bussilla. 747 Express -lentokenttäbussi Montrealiin lähtee lentokentältä joka päivä vuorokauden ympäri, ja matka-aika Montrealin keskustaan on 45–60 minuuttia liikenteestä riippuen. Busseja lähtee lentokentältä päivisin noin 15 minuutin välein, muulloin harvemmin. Dorvalin asemalta lähtevä julkisen liikenteen bussilinja 204 on verraten edullisempi ja pysähtyy Montrealinsaaren länsipuolella olevalla Terminus-Fairview-linja-autoasemalla. Pääset Dorvalin asemalta myös keskustan tuntumaan bussilinjalla 211, joka pysähtyy Lionel Groulx’n metroasemalla. Keskiyöstä aamukuuteen pääset kaupunkiin yöbussilla 356, joka lähtee lentokentältä tunnin välein.

Lentokentältä pääsee Montrealin keskustaan toki myös taksilla, jolla matka-aika on 25–40 minuuttia liikenteestä ja matkasi päätepisteestä riippuen. Lentoasemalta löytyy myös runsaasti autonvuokrausyhtiöitä, mikäli haluat vuokrata auton. Myös jotkin hotellit Montrealissa tarjoavat ilmaisen lentokenttäkuljetuksen, joten muista tarkistaa asia hotelliltasi etukäteen.

Montrealin keskustassa on helppo liikkua nähtävyydeltä toiselle kävellen, ja keskustan ulkopuolella sijaitseviin kohteisiin pääsee myös kätevästi Pohjois-Amerikan mittapuulla kattavan julkisen liikenteen avulla. Autonvuokraus Montrealissa ei siis ole pakollista, ellet halua lähteä vaikkapa päiväretkelle saaren ulkopuolelle.

Montreal on monipuolinen matkailukaupunki, joka tarjoaa kaikenlaisille matkailijoille jotakin. Kaupunki on Pohjois-Amerikan mittapuulla varsin vanha, ja sieltä löytyy runsaasti historiallisesti merkittäviä nähtävyyksiä. Montreal on maailman toiseksi suurin ranskankielinen kaupunki Pariisin jälkeen, mutta siellä pärjää hyvin myös englannilla. Kaupungissa on myös runsaasti ostos- ja illanviettopaikkoja, joten tekemisestä ei ole puutetta. Älä siis aikaile, vaan ala suunnitella matkaasi ja etsiä lentotarjouksia Montrealiin jo tänään!

Suosittuja lentoja kohteeseen Montreal

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen 494 € yhdensuuntaisille lennoille ja 724 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.