Halvat lennot Riika

Halvimmat lennot kohteeseen Riika

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen 24 € yhdensuuntaisille lennoille ja 48 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Air Baltic
Air Baltic
Air Baltic
Air Baltic
Air Baltic
Air Baltic
Air Baltic
Air Baltic
Air Baltic
LOT-Polish Airlines

Lisätietoja – Riika

Lennot Riikaan

Riika on Latvian pääkaupunki ja noin 660 000 asukkaan keskittymänä Baltian maiden suurin. Se sijaitsee Väinäjoen varrella Itämeren rannikon läheisyydessä. Riika tunnetaan teollisuus- ja satamakaupunkina, ja sen värikäs historia tärkeänä kauppapaikkana ja hansakaupunkina monen valloittajan alaisuudessa ulottuu peräti ajanlaskumme alkuun. Nykyisin Riika on Latvian teollisuuden, liike-elämän ja finanssimaailman ehdoton keskus, jolle Latvian EU-jäsenyys on ollut selkeä piristysruiske. Riian lentokenttä, Riga International Airport, on Baltian vilkkaimmin liikennöity lentoasema. Finnair ja Air Baltic järjestävät useita päivittäisiä suoria lentoja Helsingistä Riikaan. Expedian kautta löydät matkapäivällesi edullisimman vaihtoehdon.

Leveän Väinäjoen molemmille rannoille levittäytyneen Riian kauneuden kruunaa sen vanha keskusta, Vecrīga, josta tuli vuonna 1997 Unescon maailmanperintökohde. Kaupunki tunnetaan myös täysin vertaansa vailla olevasta jugend-arkkitehtuuristaan. Baltian Pariisiksi kutsutun Riian katuja vaellellessa voi ihailla satoja vaihtelevankuntoisina säilyneitä 1800- ja 1900-lukujen vaihteen arkkitehtonisia helmiä ja niiden veistoksellisia yksityiskohtia, ja aistia tyylikkään belle epoque -ajan tunnelman. Vanhan ja uuden kaupungin välissä on laajoja, romanttisen kauniita puistoalueita siltoineen ja kymmenine kukkakojuineen. Myös Neuvostoliiton ajalta peräisin olevat tunnetut rakennukset antavat kaupungille oman kiinnostavan leimansa. Ostosmahdollisuudet ovat hyvät suurista tavarataloista pikkuputiikkeihin.

Riiassa liikutaan raitiovainuilla, johdinautoilla ja busseilla, ja ydinkeskusta on myös sopivan pieni jalankulkijoille. Julkisen liikenteen lippuja myydään useassa eri lippupisteessä ja maksaa voi myös kuljettajalle. Myytävänä on myös erilaisia päivä- ja ryhmälippuja. Kaupunkiloma Riiassa on syystäkin suosittu, ja se kannattaa ehdottomasta kokea. Riian monipuolisesta hotellitarjonnasta saat lisätietoja Expedian hotellivarausjärjestelmän kautta.

Lentäminen Suomesta Riikaan

Expedian kautta voit valita suorat lennot Helsingistä Riikaan useista päivittäisistä vaihtoehdoista ympäri vuoden. Air Baltic järjestää suoria lentoja myös Turusta useita kertoja viikossa.

Suorat lennot Riikaan kestävät noin tunnin.

Lennot Riian kansanväliselle lentoasemalle

Riian kansainvälinen lentokenttä on Baltian maiden suurin, ja sieltä järjestetään lentoja eri puolille maailmaa. Lentoasemalla on yksi terminaali.

Riian kansainvälisellä lentoasemalla on ravintoloita ja liikkeitä, joissa myydään kosmetiikkaa, elintarvikkeita, alkoholia, kirjoja ja lehtiä, tuliaisia, lahjaesineitä ja muotia.

Riian lentoasema sijaitsee 13 kilometriä Riian kaupungista lounaaseen. Riian keskustaan pääsee kätevästi busseilla, jotka kulkevat 10–20 minuutein välein. Matka-aika on noin 30 minuuttia. Voit myös luonnollisesti vuokrata auton Riian lentokentältä tai käyttää taksia.

Riian vanhankaupungin tunnetuimpia maamerkkejä ovat mm. Mustapäiden talo, barokkiajalta peräisin oleva Kolmen veljeksen asuintalokokonaisuus, Ruutitorni ja Ruotsin portti, jonka takaa löytyy keskustan baarien vilkasta yöelämää tunnelmallisempaa vanhaakaupunkia. Riian kattomaisemia hallitsevat lukuisat korkeat kirkontornit ja monumentit. Keskiajalta peräisin oleva Riian tuomiokirkko on Baltian maiden suurin kirkko. Pyhän Pietarin kirkon torniin voi nousta hissillä ihailemaan Riian upeaa panoraamaa ja tunnettujen siltojen halkomaa jokinäkymää. Itsenäistymisvaiheen keskuspaikka ja symboli, Vapauden muistomerkki, kohoaa 42 metrin korkeuteen, ja Stalinin hampaana tunnettu Latvian tiedeakatemia on 108 metriä korkea.

Entisessä Zeppelin-ilmalaivan hangaarissa järjestettävät suuret ruokamarkkinat ovat näkemisen arvoiset. Tarjolla on kaikkea maito- ja lihatuotteista aina nahkatuotteisiin ja vaatteisiin. Markkinoilla kokee aitoa riikalaistunnelmaa. Myös modernin hienostuneita tavarataloja on kaupungissa useita, ja matkamuistoista ehkä edelleen tärkeimpiä ovat ainutlaatuiset meripihkatuotteet.

Riiasta on helppo tehdä myös päiväretkiä ympäristöön. Yksi Itämeren upeimmista hiekkarannoista on kilometrien pituinen, mäntymetsikön reunustama Jurmala. Sinne voi matkustaa junalla tai autolla, jonka voit varata kätevästi Expedian kautta. Kiireetön Jurmala on yksi kiehtovimmista Baltian rantakaupungeista, ja sen lukemattomia puuhuviloita on kunnostettu ahkerasti.

Usein kysytyt kysymykset

Suosittuja lentoja kohteeseen Riika

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen 24 € yhdensuuntaisille lennoille ja 48 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Air Baltic
Air Baltic