Halvimmat lennot kohteeseen Rio de Janeiro

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen 315 € yhdensuuntaisille lennoille ja 603 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Lisätietoja – Rio de Janeiro

Tietoja Rio de Janeirosta

Lennot Rio de Janeiroon

Rio de Janeiro on Brasilian toiseksi suurin kaupunki ja samalla yksi maailman suurimmista ja tunnetuimmista kaupungeista. Kaupunki on tunnettu paitsi ikonisesta Jeesus-patsaastaan sekä kuuluisista Copacabanan ja Ipaneman rannoistaan myös jokavuotisesta karnevaalistaan, joka tuo kaupunkiin lukemattoman määrän turisteja läheltä ja kaukaa.

Riossa sijaitsee Galeãon kansainvälinen lentoasema, jolle on säännöllisiä suoria lentoja useammalta eurooppalaiselta lentoasemalta, ei kuitenkaan Helsingistä. Useat eri lentoyhtiöt lentävät suoraan Euroopasta Rioon, esimerkiksi Lufthansa, TAP Portugal ja Air France. Lentoasemaa voi Rioon tutustumisen lisäksi käyttää myös porttina muualle Brasiliaan. Parhaat reitit Rioon löydät luonnollisesti Expedian kautta.

Lentoliput Rioon ovat suunnilleen samoissa hinnoissa ympäri vuoden, mutta karnevaalin aikaan lentoja on vaikeampi saada ja niiden hinta on korkeampi. Lennot kannattaakin varata hyvissä ajoin. Suomesta Rioon lähdettäessä on aina lennettävä vähintään yhdellä välilaskulla. Halvimman mahdollisen lennon löytämiseksi useampikin välilasku voi kuitenkin olla tarpeen. Riossa on trooppinen ilmasto, joten lämmintä riittää ympäri vuoden. Kaupungissa sataa eniten talvella joulukuusta huhtikuuhun. Kuivinta on kesällä heinä- ja elokuussa.

Rio de Janeiro on kenties Brasilian kuuluisin kaupunki ja matkakohde, vaikka se ei olekaan maan pääkaupunki eikä edes suurin kaupunki. Siellä voi kaupunkielämän ohella viettää myös rantalomaa, sillä kuuluisat Copacabanan ja Ipaneman uimarannat sijaitsevat aivan kaupunkialueella. Myös luonnonmaisemat ovat upeita – esimerkiksi Sokeritoppavuorella ja Jeesus-patsaalla matkustajat voivat nauttia upeista maisemista.

Lentäminen Suomesta Rioon

Suomesta ei ole suoria lentoja Rioon, joten suomalaisen on lennettävä jonkin eurooppalaisen kaupungin, esimerkiksi Frankfurtin tai Lontoon kautta. Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia alle 90 vuorokauden turistimatkoille Brasiliaan. Matkustajat ovat kuitenkin velvollisia täyttämään maahantulokortin maahan saapuessaan. Kortti tulee pitää tallessa koko matkan ajan, ja se kerätään maasta poistuttaessa rajalla pois. Passin tulee olla voimassa vähintään kuusi kuukautta Brasiliaan saapumisen jälkeen.

Lennot Rio de Janeiron kansainväliselle lentoasemalle

Rio de Janeiron lentoasema on nimeltään Galeão – Antonio Carlos Jobimin kansainvälinen lentoasema. Se on vajaalla kahdellakymmenellä miljoonalla matkustajallaan maan toiseksi vilkkain lentoasema heti São Paulon kansainvälisen lentoaseman jälkeen. Lentoasemalta lennetään paitsi kansainvälisiä lentoja myös paljon Brasilian sisäisiä lentoja.

Rio de Janeiron kansainvälinen lentoasema sijaitsee noin 20 kilometriä kaupungin keskustasta pohjoiseen. Lentoaseman tuloaulassa olevalta tiskiltä on mahdollista varata etukäteen taksi. Tällöin hinta on kiinteä, eikä taksia tarvitse hakea itse tuloaulan ulkopuolisesta kaaoksesta. Linja-autolinja TransCarioca yhdistää lentoaseman muun muassa Vicente de Carvalhon asemaan, jossa on mahdollista siirtyä Rion metroon linjalle 2. Premium Auto Ônibus ajaa suoraa linja-autoyhteyttä 2018 lentoaseman sekä linja-autoaseman, Rio de Janeiron keskustan ja kaupungin eteläisten osien välillä. Samalla yrityksellä on myös muita linja-autoyhteyksiä lentoaseman ja eri kaupunginosien välillä. Lentoasemalta on myös mahdollista ottaa tavallinen paikallisbussi, mutta junayhteyttä ei ainakaan tämän tekstin kirjoitushetkellä vielä ole. Lentoasema sijaitsee useampien suurten moottoriteiden läheisyydessä, joten auton vuokraaminen on myös varteenotettava vaihtoehto. Autoa vuokrattaessa on kuitenkin otettava huomioon, että kaupungin ruuhkat voivat olla erittäin hankalia.

Expedian kautta Rio on lähempänä kuin luuletkaan. Varaa samalla hotelli vaikka Copacabanan tai Ipaneman varrelta ja vietä urbaani rantaloma!

Tietoa lennoista kohteeseen Rio de Janeiro

Kohdelentokenttä Rio de Janeiro
Kohdelentokentän IATA-koodi RIO

Suosittuja lentoja kohteeseen Rio de Janeiro

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen 315 € yhdensuuntaisille lennoille ja 603 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.