Lisätietoja – Skiathos

Lennot Skiathoksen saarelle

Egeanmeressä sijaitsevalle pienelle Skiathoksen saarelle ei ole Suomesta suoria reittilentoja, mutta lomakaudella matkustavien kannattaa tutustua lomalentojen tarjontaan. Skiathoksen saari on monien muiden Kreikan saarien tapaan suosittu lomakohde, johon järjestetään kesäkaudella paljon pakettimatkoja. Suomesta pääsee suorilla lomalennoilla Skiathokselle noin kolmessa ja puolessa tunnissa. Voit säästää aikaa ja rahaa varaamalla pakettimatkan Skiathoksen saarelle Expedian kautta. Jos matkustat lomakauden ulkopuolella, saarelle pääsee yhdellä tai kahdella vaihdolla esimerkiksi Münchenin ja Ateenan kautta.

Skiathoksen lentoasema sijaitsee kolmen kilometrin päässä Skiathoksen kaupungista. Koska saari on pieni ja välimatkat suhteellisen lyhyitä, lentoasemalta voi jatkaa kaupunkiin helposti bussilla tai taksilla. Jos haluat tutustua Skiathoksen saareen ajamalla itse, vuokraa auto Skiathoksen saarella Expedian kautta. Kesäisin saarelta on lauttayhteyksiä mantereelle ja muille saarille.

Sporadien saariryhmään kuuluva Skiathoksen saari on tunnettu yli 60 upeasta rannastaan. Saarella voi sukeltaa, snorklata, patikoida ja pyöräillä, ja kohde sopii hyvin myös lapsiperheille. Lähisaarille on lyhyt matka, ja merellä saattaa nähdä jopa delfiinejä. Expedian avulla on helppo etsiä lentotarjouksia Skiathoksen saarelle. Varaa samalla hotelli Skiathoksen saarella.

Lentäminen Suomesta Skiathoksen saarelle

Helsinki-Vantaan lentoasemalta ei ole suoria reittilentoja Skiathoksen lentoasemalle, mutta kesäkaudella kannattaa tutustua lomalentotarjontaan. Vuodenajasta riippuen voi olla mahdollista lentää Helsingistä Ateenaan ja Ateenasta Skiathokselle, jolloin perille pääsee alle seitsemässä tunnissa. Jos aiot matkustaa lomakauden ulkopuolella, lennot Skiathoksen saarelle onnistuvat yhdellä tai kahdella vaihdolla esimerkiksi Münchenin ja Ateenan kautta. Lentojen saatavuus on helppo tarkistaa Expedian kautta. Eri matkanjärjestäjien pakettimatkat ovat usein helpoin ja halvin tapapäästä suosittuihin kaupunki- ja rantalomakohteisiin lomakaudella.

Kreikka on Schengen-alueeseen kuuluva EU-maa, ja Kreikkaan matkustavalla EU-maan kansalaisella on oltava voimassa oleva matkustusasiakirja, jolla voi todistaa henkilöllisyyden.

Lennot Skiathoksen lentoasemalle

Skiathoksen saari on vain 48 neliökilometrin kokoinen, joten välimatkat ovat kauttaaltaan melko lyhyitä. Skiathoksen saaren Alexandros Papadiamantisin lentoasema sijaitsee vain kolmen kilometrin päässä saaren pääkaupungista Skiathoksesta. Lentoasemalta pääsee kaupunkiin helposti bussilla tai taksilla. Pakettimatkojen yhteydessä voi usein tilata myös lentokenttäkuljetuksen kaupunkiin tai hotelliin saakka. Lentoasemalta voi myös tarvittaessa vuokrata auton.

Skiathokselle on lentoja Ateenasta ympäri vuoden, ja kesäkaudella saarelle lennetään monia suoria lomalentoja Euroopan kaupungeista. Pakettimatkojen ja edullisten suorien lentojen saatavuus vaihtelee siis paljon vuodenajasta riippuen. Skiathos on ensisijaisesti kesäkohde, jossa on talvella hiljaista. Vilkkain matkustuskausi on heinä-elokuussa, jolloin saarelta on myös lauttayhteyksiä lähisaarille.

Jos aiot lentää saarelle kesän parhaan lomasesongin ulkopuolella ja haluat tutkia mahdollisimman monia eri lentovaihtoehtoja, Expedian sivustolla voit valita lentoliput Skiathoksen saarelle helposti myös hinnan mukaan ja katsoa lentojen tarkempia tietoja.

Lennot Skiathoksen saarelle Münchenin ja Ateenan kautta

Helsinki-Vantaan lentoasemalta ei ole suoria reittilentoja Skiathokselle, mutta saarelle voi lentää ajankohdasta riippuen esimerkiksi Münchenin ja Ateenan lentoaseman kautta. Lentomatka Suomesta Skiathokselle kestää tällöin välilaskuineen lyhimmillään noin kahdeksan tuntia. Ateenasta on lentoja Skiathoksen lentoasemalle kaikkina vuodenaikoina.

Lento Helsinki-Vantaalta Münchenin kansainväliselle lentoasemalle kestää noin kaksi ja puoli tuntia. Lento Münchenistä Ateenan Eleftherios Venizelosin kansainväliselle lentoasemalle on yhtä pitkä eli kestää noin kaksi ja puoli tuntia. Reitin viimeinen osuus Ateenasta Skiathoksen saarelle kestää noin 40 minuuttia. Lentojen saatavuuden ja hinnat voi tarkistaa vaivattomasti Expedian kautta.

Tietoa lennoista kohteeseen Skiathos

Kohdelentokenttä Skiathos
Kohdelentokentän IATA-koodi JSI