Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista


Halvimmat lennot kohteeseen Speyer

Nämä hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ovat per henki, menopaluu, mainitulle ajalle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Tietoa Speyeristä

Lennot Speyeriin

Saksan vanhimpiin kaupunkeihin kuuluva Speyer on kiinnostava ja kaunis matkakohde. Se huokuu historiaa, ja Speyerin vanha kaupunki on mieliinpainuvan kaunis. Noin 50 000 asukkaan kaupungissa on runsaasti nähtävää, tutkittavaa ja koettavaa. Rheinland-Pfalzin osavaltiossa, Reinin varrella sijaitseva Speyer sopii loistavasti esimerkiksi romanttisen viikonloppumatkan kohteeksi, mutta siellä on myös runsaasti lapsia kiinnostavia kohteita.

Matka Speyeriin taittuu kätevästi Frankfurt am Mainin lentokentän (FRA) kautta. Frankfurtiin on Helsinki-Vantaan lentokentältä (HEL) useita suoria lentoja, jotka kestävät 2,5 tuntia. Lento Speyeriin voi kulkea myös muiden kaupunkien kautta. Välilasku tehdään esimerkiksi Tukholman Arlandan lentokentällä (ARN), Berliinin Tegelin lentokentällä (TXL) tai Kööpenhaminan Kastrupin kentällä (CPH). Frankfurt am Mainin lentoasema on Saksan suurin ja Euroopan kolmanneksi suurin kenttä, mutta koostaan huolimatta vilkas lentokenttä on selkeä. Koska välimatkat voivat olla pitkiä, kannattaa liikkumiseen kentällä varata aikaa. Frankfurtin lentoasemalta on myös helppo jatkaa matkaa muualle Saksaan. Itse kenttä sijaitsee 12 kilometrin päässä Frankfurtin kaupungista, ja kaupungin keskustaan pääsee noin puolessa tunnissa junalla tai linja-autolla. Frankfurtiin ei kuitenkaan tarvitse mennä, jos mielii suoraan Speyeriin. Frankfurt am Mainin lentokentällä on juna-asema, ja junamatka Speyeriin kestää reilun tunnin. Junaa vaihdetaan yleensä Mannheimin asemalla.

Historiallinen Speyer hurmaa ympäri vuoden – hyödynnä lentotarjoukset Speyeriin

Speyerin juuret ulottuvat aina kahden tuhannen vuoden taakse. Se on siis erinomainen historiasta ja eloisasta kaupunkikulttuurista kiinnostuneen matkailijan kohde. Kaupungin kuuluisin nähtävyys on vaikuttava tuomiokirkko, joka on yksi Unescon maailmanperintökohteista. Punaisesta hiekkakivestä rakennettu suuri kirkko on kaupungin sydän ja myös Speyerin huomattavin maamerkki korkeine torneineen. Kirkko rakennettiin 1000-luvun alussa, ja se on yksi tärkeimmistä romaanisen arkkitehtuurin taidonnäytteistä. Speyerin historia liittyy kiinteästi uskontoon muutenkin: protestanttisuus sai alkunsa siellä 1500-luvulla ja kaupungissa on Lutherin muistomerkki sekä protestanttinen, 1600-luvulla rakennettu kirkko alkuperäisine puusisustuksineen. Kaupungin maamerkkeihin kuuluu myös sen vanha 55-metrinen kaupunginportti, Altpörtel, joka rakennettiin 1200-luvulla.

Speyerin vanhassakaupungissa kuljeskeluun kannattaa myös käyttää aikaa sen kauniiden rakennusten vuoksi. Kaupungissa voi tutustua myös sen juutalaisten historiaan SchPira Museumissa. Speyerin vetonauloihin kuuluu lisäksi tekninen museo, Technik Museum. Suuressa ulkoilmamuseossa pääsee ihmettelemään niin laivoja kuin lentokoneitakin, ja se on niin aikuisten kuin lastenkin mieleen. Speyerissä on myös yksi erityisesti lapsia kiinnostava kohde: Bademaxx. Siellä voi polskia niin ulko- kuin sisäaltaissakin. Myös Binsfeldin kauniilla ulkoilualueella voi uida ja snorklatakin. Speyeristä voi tehdä myös risteilyn Reinillä.

Kesällä Speyerissä on hauska tunnelma, ja kaupungin puistoista ja bulevardeista voi nauttia täysin siemauksin. Speyer on myös erinomainen matkakohde talvisin, etenkin ennen vuodenvaihdetta. Joulun tienoilla ja sitä ennen kaupunkiin luovat tunnelmaa perinteiset saksalaiset joulumarkkinat. Kaupungissa on myös hyvät shoppailumahdollisuudet, ja kulinaristillekin Speyerissä on kiinnostavaa tarjontaa.

Varaa lentoliput Speyeriin

Speyer on suosittu kohde ympäri vuoden, mutta kesäkaudella matkailijoita on eniten. Sään puolesta miellyttävin ajankohta on usein alkukevät ja -kesä. Kesäkuussa voi sataa, ja heinä- ja elokuussa sää voi olla arvaamaton. Lokakuussa sää on usein kaunis, eikä ylly kovin kylmäksi. Halvat lennot Speyeriin löytyvät todennäköisimmin sesonkien, eli heinä- ja elokuun sekä talvilomien ulkopuolella. Myös hotellit Speyerissä ovat edullisimmillaan alkuvuodesta ja loppuvuodesta, vuodenvaihteen sesonkiaikaa lukuun ottamatta. Kaupungissa on kuitenkin runsaasti hotelleja, ja ajoissa liikkeellä oleva voi onnistua nappaamaan erinomaisen tarjouksen myös sesonkikaudelle. Tunnelmallista lomaa voi viettää majoittumalla Speyerin vanhaan kaupunkiin, ja keskustassa on useita hotelleja joista käsin liikkuminen kaupungissa on helppoa ja nopeaa. Vuokra-auto Speyeristä kannattaa varata, jos haluaa tutkia lähiseutua itsenäisesti.