Lisätietoja – Torino

Pohjois-Italiassa Piemonten alueella sijaitseva Torino on yksi Italian suurimmista kaupungeista. Torinon suurkaupunkialueella asuu noin puolitoista miljoonaa asukasta. Torinossa sijaitsee myös kansainvälinen lentoasema, jota kutsutaan myös nimillä Torino-Casellen lentoasema tai Sandro Pertinin lentoasema. Expedian kautta on helppo löytää sopiva lentotarjous Torinoon, samoin kuin itselle sopiva hotelli Torinossa.

Torinoon on lentoja monesta eurooppalaisesta kaupungista. Torinoon liikennöivät italialaisen Alitalian lisäksi muun muassa Lufthansa, British Airways ja Air France. Perinteisten lentoyhtiöiden lisäksi myös halpalentoyhtiöt ovat ottaneet Torinon lentoaseman omakseen. SAS on aiemmin lentänyt suoraan Pohjoismaista Torinoon, myös Helsingistä, mutta tätä kirjoitettaessa suoria lentoja Torinoon ei Pohjoismaista ole. Torinoon on joka tapauksessa helppo lentää yhdellä vaihdolla esimerkiksi Frankfurtissa. Helsinki-Vantaalta voi kuitenkin lentää suoraan Milanoon ja siirtyä autolla Torinoon. Expedian kautta löydät parhaat vuokra-autot Torinossa.

Torino tarjoaa paljon nähtävää kaikenikäisille. Kaupungin läpi virtaava Po-joki ja vieressä kohoavat vehreät kukkulat tarjoavat hienon vastakohdan keskustan upeille kivirakennuksille. Torinossa on myös paljon upeita museoita, kuten esimerkiksi Museo Egizio, joka on yksi maailman merkittävimmistä egyptiläisistä museoista. Torinossa on myös paljon upeaa arkkitehtuuria, esimerkiksi lukuisia hienoja kirkkorakennuksia eri aikakausilta.

Lentäminen Suomesta Torinoon

Suomesta pääsee Torinoon helposti yhdellä vaihdolla esimerkiksi Amsterdamissa, Frankfurtissa tai Pariisissa. Matka-aika Helsinki-Vantaan kansainväliseltä lentoasemalta on lyhimmillään vain noin neljä ja puoli tuntia, joten välilaskusta huolimatta Torinon lentoasemalle pääsee nopeasti. Mikäli sopivaa lentolippua Torinoon ei löydy, kannattaa harkita lentämistä Milanon Malpensan lentoasemalle ja jatkamista sieltä maateitse Torinoon. Edullisimmista hinnoista ja suuremmasta määrästä eri lentovaihtoehtoja pääsee nauttimaan, jos lennot varaa ajoissa viimeistään pari kuukautta ennen matkaa. Expedian kautta voi varata myös lennot ja hotellin sisältävät pakettimatkan Torinoon.

Lennot Torinon kansainväliselle lentoasemalle

Torinon lentoasema on keskikokoinen lentoasema noin 16 kilometrin päässä Torinon keskustasta. Lentoaseman läpi kulkee vuodessa muutama miljoona matkustajaa, joten se on kooltaan huomattavasti lähellä sijaitsevaa Milano-Malpensan lentoasemaa pienempi. Torinoon on joka tapauksessa paljon lentoja monilta eurooppalaisilta lentoasemilta, mikä tekee kaupunkiin saapumisen lentäen helpoksi.

Torinon lentoasemalta on suora junayhteys Torinon keskustaan. Junan pääteasema on Dora GTT:n asema Torinon keskustasta. Sieltä on helppo vaihtaa monille eri bussilinjoille ja siirtyä omalle hotellille. Junamatka kestää vain 19 minuuttia, ja lentoaseman rautatieasema sijaitsee aivan terminaalirakennuksen yhteydessä. Lentoasemalta on myös bussiyhteys keskustaan. Bussit pysähtyvät muun muassa Torinon kahdella suurimmalla rautatieasemalla, Porta Nuovan ja Porta Susan asemilla. Matka bussilla keskustaan kestää kuitenkin huomattavasti junaa kauemmin, noin 45 minuuttia. Taksilla matka keskustaan kestää puolisen tuntia, mutta toisaalta taksin hinta on huomattavasti bussia korkeampi. Jos matkustajia ja matkatavaroita on paljon, taksi on kuitenkin varteenotettava vaihtoehto. Torinon lentoasemalla toimii suuri määrä autonvuokrausyrityksiä. Autolla matkaan menee noin puoli tuntia.

Lennot Milano-Malpensan kansainväliselle lentoasemalle

Joskus voi olla järkevämpää lentää Milanoon, sillä sinne on suoria lentoja Suomesta ja lentoyhteyksiä on useammin. Milanon lentoasema on vajaalla 20 miljoonalla matkustajallaan yksi Italian vilkkaimmista lentoasemista. Sieltä on lentoyhteyksiä ympäri maailman. Malpensan lentoasemalta voi siirtyä junalla Milano Centralen rautatieasemalle, josta kulkee suurnopeusjunia Torinoon. Lentoasemalta on myös suora bussiyhteys Torinoon. Matka-aika on noin kaksi tuntia, ja lippu on hankittava ennen bussiin nousemista. Malpensan lentoasemalta on myös helppo vuokrata auto. Reilun sadan kilometrin matka taittuu puolessatoista tunnissa, tosin pitää muistaa, että nopeimmalla reitillä on tietullimaksuja.

Tietoa lennoista kohteeseen Torino

Kohdelentokenttä Torino
Kohdelentokentän IATA-koodi TRN