Pääosion alkuosa
Menopaluumatkan kuvake
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista


Lisätietoja – Vasteras

Lennot Västeråsiin

Västerås on yksi Ruotsin vanhimmista kaupungeista. Se sijaitsee Keski-Ruotsissa Västmanlandin läänissä noin tunnin ajo- tai junamatkan päässä Tukholmasta sekä reilun tunnin ajo-, bussi- tai junamatkan päässä Arlandan kansainväliseltä lentoasemalta. Västeråsissa on myös oma pieni lentoasemansa, ja parhaat lentoyhteydet löydät helposti Expedian kautta, samoin kuin vuokra-auton Västeråsissa.

Suomesta on todella paljon lentoja Arlandan kansainväliselle lentoasemalle, niin Helsinki-Vantaalta kuin monilta muiltakin suomalaisilta lentoasemilta. Lentoaika Arlandaan on lyhyt, joten Västerås on helposti saavutettavissa Suomesta. Västeråsissa on myös oma pieni lentoasemansa, joka on ollut lähinnä halpalentoyhtiöiden, kuten Ryanairin ja WOW Airin käytössä. Sieltä on kuitenkin tätä kirjoitettaessa lentoja vain kauemmas Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin. Tulevaisuudessa on tietenkin mahdollista, että Västeråsista avataan reitti myös Suomeen. Expedian tarjoamat lento + hotelli -pakettitarjoukset Västeråsiin tekevät matkan varaamisesta helppoa.

Västerås on historiallinen kaupunki, jossa on vielä paljon kauniita vanhoja rakennuksia jäljellä. Västerås sijaitsee Mälaren-järven pohjoisrannalla. Kaupungin läpi virtaa myös Svartån-joki, joten kauniita luontomaisemia on paljon tarjolla. Västeråsissa on monia historiallisia rakennuksia, kuten Västeråsin tuomiokirkko ja Västeråsin linna, sekä paljon monipuolista kulttuuritarjontaa. Omiin suunnitelmiisi sopivan hotellin Västeråsissa löydät helposti Expedian kautta.

Lentäminen Suomesta Västeråsiin

Suomen ja Ruotsin välillä on suuri määrä lentoja. Lentoaika Arlandan kansainväliselle lentoasemalle on noin tunnin lähtökaupungista riippuen. Västeråsin omalle lentoasemalle lentäminen lisää matka-aikaa huomattavasti, sillä tässä tapauksessa on ensin lennettävä esimerkiksi Lontooseen ja palattava sieltä Västeråsiin. Suomesta ei Västeråsin lentoasemalle siis oikeastaan kannata lentää. Ruotsin valuutta on Ruotsin kruunu. Ruotsin ja Suomen välillä on vapaa liikkuvuus, mutta henkilöllisyys on lentomatkoilla kuitenkin tarvittaessa pystyttävä todistamaan. Lentojen hinnat ovat edullisimmillaan keväällä ja syksyllä, mutta Ruotsiin on paljon edullisia lentoyhteyksiä tarjolla myös huippusesonkien aikaan, jos varauksen tekee ajoissa muutaman kuukauden ennen matkaa.

Lennot Arlandan lentoasemalle

Arlandan kansainvälinen lentoasema on Ruotsin ylivoimaisesti vilkkain lentoasema ja samalla myös yksi Pohjoismaiden vilkkaimmista lentoasemista. Sieltä on lentoja lukuisiin eri kohteisiin ympäri maailman, mukaan lukien moneen suomalaiseen kaupunkiin, kuten Helsinkiin, Tampereelle, Turkuun ja Vaasaan. Arlandan lentoasema sijaitsee lähellä Västeråsia, joten Suomesta Västeråsiin matkaavien kannattaa yleensä lentää nimenomaan Arlandan lentoasemalle.

Arlandan lentoasema sijaitsee noin sadan kilometrin päässä Västeråsista. Sekä Nettbuss että Swebus ovat tarjonneet suoria yhteyksiä Arlandan lentoaseman ja Västeråsin välillä. Lähtöjä on useita päivässä, ja ajoaika on noin tunnin ja 20 minuuttia. Vuoroja on aamuvarhaisesta iltamyöhään. Myös junalla voi matkustaa Arlandasta Västeråsiin, mutta junaa on vaihdettava joko Tukholmassa tai Salassa. Matka-aika ei pohjoisesta Salan kautta kuitenkaan ole kuin viitisen minuuttia bussimatkaa pidempi; Tukholman kautta matkustettaessa matkaan kuluu parikymmentä minuuttia enemmän. Arlandassa on luonnollisesti suuri määrä eri autonvuokrausyritysten toimipisteitä. Autolla matka Arlandasta Västeråsiin taittuu noin tunnissa ja 20 minuutissa. Västeråsiin on helppo ajaa E18-valtatietä pitkin, ja Arlandan lentoasemalta voi siirtyä E18-tielle joko ajamalla E4-valtatietä etelään tai pienempiä maanteitä pitkin Märstan ja Sigtunan kautta.

Lennot Västeråsin lentoasemalle

Tätä kirjoitettaessa Västeråsin lentoasemalle ei ole sellaisia lentoyhteyksiä, joita Suomesta lennettäessä voisi järkevällä tavalla hyödyntää, mutta tähänkin voi tulevaisuudessa tulla muutoksia. Jos päädyt lentämään Västeråsin lentoasemalle, huomaat, että se sijaitsee vain noin viiden kilometrin päässä Västeråsin keskustasta itään. Västeråsin lentoasemalta voi ottaa paikallisbussin Västeråsin keskustaan. Lentoasemalta on myös helppo ottaa taksi keskustaan, sillä etäisyys on niin lyhyt. Lentoasemalta voi lisäksi vuokrata auton, ja autolla matka taittuu kymmenessä minuutissa.

Tietoa lennoista kohteeseen