Pääosion alkuosa

Halvimmat lennot kohteeseen Venetsia

Nämä hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ovat per henki, menopaluu, mainitulle ajalle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Lisätietoja – Venetsia

Lennot Venetsiaan

Pohjois-Italiassa sijaitseva Venetsia on paitsi romanttinen pariskunnille sopiva matkakohde myös paljon muutakin. Kaupungin karnevaalit, arkkitehtuuri, tunnelma ja ravintolat tekevät siitä loistavan lomakohteen kenelle tahansa. Mikä parasta, Venetsiaan on paljon lentoyhteyksiä, joista parhaimman löydät tietenkin Expedian kautta. Kaupungissa on myös monentasoisia hotelleja niin keskustassa kuin laitakaupungillakin, ja omiin lomatarpeisiisi sopivan hotellin Venetsiassa löydät myös helposti Expedian kautta.

Venetsian kansainvälinen lentoasema on nimeltään Marco Polon lentoasema. Lisäksi kaupungin lähellä sijaitsee Trevison lentoasema, joka on lähinnä halpalentoyhtiöiden käytössä. Suomesta on ollut suoria lentoja Marco Polon lentoasemalle, mutta vain huippusesongin aikaan keväästä syksyyn. Lentoyhteyksiä on kuitenkin ollut vain pari viikossa, joten yleensä Venetsiaan on lennettävä välilaskulla esimerkiksi Frankfurtissa. Suora lento kestää noin kolme tuntia, yhdellä vaihdolla matka-aika on lyhimmillään noin viisi tuntia. Jos haluat päästä helpommalla, voit myös hyödyntää Expedian tarjoamia pakettimatkoja Venetsiaan.

Venetsia on maailmankuulu kanaaleistaan ja loistokkaista palatseistaan. Kaupunki on ainutlaatuinen, ja monesti sanotaankin, että Venetsia on koettava vähintään kerran elämässä. Venetsiasta nauttivat niin arkkitehtuurin, maalaustaiteen, klassisen musiikin, italialaisen ruoan kuin ainutlaatuisen kaupunkitunnelmankin ystävät. Yksi suosituimmista aktiviteeteista on gondoliajelu kanaaleita pitkin. Matkailijoita on paljon ympäri vuoden, mutta kesällä ja talvella muuta vuotta enemmän. Talvella turisteja houkuttelevat isot karnevaalit, joita vietetään helmikuussa. Venetsian keskustassa ei saa ajaa autolla, mutta jos haluat tutustua matkallasi myös Venetsian lähiympäristöön, kannattaa vuokrata auto Venetsiassa Expedian kautta.

Lennot Suomesta Venetsiaan

Helsingistä on suoria lentoja Venetsian Marco Polon lentoasemalle. Suoria lentoja ei kuitenkaan ole viikon jokaisena päivänä eikä välttämättä ympäri vuoden. Parhaista hinnoista ja yhteyksistä voi nauttia, kun lennot varaa vähintään pari kuukautta ennen matkaa. Lentoaika on noin kolme tuntia. Italia kuuluu Euroopan unioniin ja on ottanut euron valuutakseen, joten rajanylitys on helppoa eikä rahaa tarvitse vaihtaa.

Lennot Marco Polon lentoasemalle

Venetsian kansainvälinen lentoasema on yksi Italian vilkkaimmista, ja sen läpi kulkee lähes 10 miljoonaa matkustajaa vuosittain. Asemalta on yhteyksiä moniin eri kaupunkeihin, myös Helsinkiin. Suoria lentoja Helsinki-Vantaan ja Venetsian välillä ei kuitenkaan ole joka päivä. Lentoasema sijaitsee noin 13 kilometrin päässä Venetsiasta. Lentoaseman ja kaupungin välillä on suora bussiyhteys, ja matka kestää noin 20 minuuttia. Linja-autoja kulkee ympäri vuorokauden, ja linja-autolla pääsee myös muihin kohteisiin Venetsian läheisyydessä. Lentoasemalta voi myös ottaa Venetsiaan vesibussin, joka tarjoaa ainutlaatuisemman tavan saapua kanaalien juurelle. Alilagunan liikennöimä vesibussi tarjoaa yhteyden myös joihinkin muihin Venetsian alueen saariin, kuten Muranoon, Buranoon ja Lidoon. Vuokra-autolla lentoaseman ja kaupungin väliseen matkaan menee noin 15 minuuttia, mutta kannattaa muistaa, että autoa ei voi ottaa mukaan kaupunkiin, vaan korkeintaan juna-aseman vieressä olevalle Piazzale Roma aukiolle saakka. Myös taksin ottaminen on mahdollista.

Lennot Trevison lentoasemalle

Venetsian lähiympäristössä sijaitsee myös toinen lentoasema. Trevison lentoasema sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Venetsiasta, ja vuokra-autolla matkaan menee vain puolisen tuntia. Lentoasemalta on myös linja-autoyhteys Venetsiaan. Trevison lentoasema on ollut lähinnä halpalentoyhtiöiden käytössä, mutta välilaskulla Venetsiaan lentävät saattavat hyvinkin laskeutua Trevisoon.

Tietoa lennoista kohteeseen Venetsia

Kohdelentokenttä Venetsia
Kohdelentokentän IATA-koodi VCE

Suosittuja lentoja kohteeseen Venetsia

Nämä hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ovat per henki, menopaluu, mainitulle ajalle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.