Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista


Leppoisa loma Hartolan luonnonkauniissa maisemissa

Leikillisesti itsensä kuningaskunnaksi julistanut Hartola on ylpeä historiastaan, josta myös matkailija kokee parhaat palat kauniin metsä  ja järviluonnon keskellä.
Päijät Hämeen maakunnassa sijaitseva Hartola on hieman alle kolmentuhannen asukkaan vireä kunta, jonka vahvuuksia ovat kiinnostava menneisyys, huolella vaalitut käyntikohteet ja monipuoliset ulkoilumahdollisuudet. Matkalla Hartolassa voit kokeilla niin golfia kuin melontaakin ja retkeillä vesistöjen äärellä. Hartolalla on pitkä menneisyys, sillä se mainittiin ensimmäisen kerran paavi Bonifacius IX:n vuodelta 1398 peräisin olevassa bullassa. Kuningas Kustaa III määräsi Hartolan itsenäiseksi kirkkoherrakunnaksi 1700 luvun lopulla, minkä innoittamana Hartola julistautui myöhemmin Suomen ainoaksi kuningaskunnaksi.

Aloita kuntaan tutustuminen pienellä kaupunkilomalla Hartolan kylänraitilla ja suuntaa keskustan eteläpuolella olevaan Itä-Hämeen museoon. Koskipään vihreässä kartanorakennuksessa sijaitsevassa museossa tutustut niin tavallisen kansan puhdetöihin kuin kartanonväen elämään. Aivan Itä Hämeen museon vieressä sijaitsee myös kartanon vanha päärakennus, jossa nykyisin toimii Maila Talvio  -salonki. Kesäisin kauniissa vanhassa puurakennuksessa järjestetään taidenäyttely, johon kootaan nuorten lupaavien taiteilijoiden teoksia.

Rauhalliseen tahtiin polveileva Tainionvirta on Hartolan kauneimpia nähtävyyksiä ja erinomainen paikka luonnossa liikkumiseen. Hartolan kupeessa olevasta Jääsjärvestä Päijänteeseen laskeva Tainionvirta soveltuu loistavasti melontaan, joten lähde vesille ja ota haltuun joki  ja järvimelontaa yhdistelevä Tainionvirran melontareitti. Joen äärellä on helppo toteuttaa halpa matka Hartolaan, sillä melonnan lisäksi joella voi kalastaa uistimella ja perholla. Rantaa käyskennellessä kannattaa käydä kulkemassa myös Jokiranta talon kohdalla kulkevaa riippusiltaa pitkin.

Tallustele myös paikallisilla luontopoluilla ollessasi viikonloppumatkalla Hartolassa. Tainionvirran maisemissa ja kirkonkylän lähistöllä olevan Ekonkosken luontopolku sopii lyhyttä ja helppokulkuista reittiä etsiville lomailijoille, sillä polku on hyvin merkitty ja esteetön. Noin neljä kilometriä pitkä Purnuvuoren luontopolku sisältää muutamia jyrkkiä nousuja, mutta korkealta avautuvat upeat maisemat ja matkan varrelta löytyvä luolasto tekevät siitä ehdottomasti tutustumisen arvoisen kierroksen. Lisäksi Hartolan lähimaastossa liikkuvien kannattaa pitää silmät auki kuppikivien eli muinaisten uhrikivien varalta, sillä Hartolasta on löydetty 36 tällaista vanhoista suomalaisperinteistä kielivää kiveä.

Aktiiviliikkujan huvit eivät Hartolassa lopu vielä tähän, sillä kunnassa on sekä kesä  että talviurheiluun sopivaa puuhaa. Hartola Golfissa on suosittu ja hyvin hoidettu 18 reikäinen rata, mutta myös frisbeegolffareille löytyy yhdeksänväyläinen haaste. Hartolan Vuorenkylässä sijaitsevassa Purnun Hiihtokeskuksessa on viisi laskettelurinnettä, joista riittää hupia monentasoisille laskijoille.

Hartola sijaitsee suurin piirtein Lahden ja Jyväskylän puolessa välissä, joten se sopii pitkään lomailuun tai lyhyeen pysähdykseen. Syysmatkailijan kannattaa ehdottomasti poiketa Hartolan markkinoilla, jotka keräävät syyskuun alussa satoja kauppiaita ja tuhansia vieraita ympäri Suomea.

Alueen Hartola opas


Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 13 majoitusliikettä kohteessa Hartola
Linna-hotelli 115 €
Arvosteltu 2.8.2018
Katso tiedot
 
Linna-hotelli

Linna-hotelli

Kaikulantie 86, Hartola
   
  4,1/5
  3.0 kautta 5.0 Tähteä

  Viehättävä linnamiljöö, mukava rauhallinen ympäristö, hyvä ruoka ja palvelu. Kotoisen tuntuinen tunnelma. Mukava paikka rentoutumiseen. Ainoa asia mikä häiritsi oli terassin viemäri, josta silloin tällöin tuli epämiellyttavää hajua. Asiakkaat voisivat myös huolehtia paremmin omasta roskaamisestaan, ...

  Kumpeli Spa 150 €
  Arvosteltu 10.3.2019
  Katso tiedot
   
  Kumpeli Spa

  Kumpeli Spa

  Muonamiehenkatu 3, Heinola
    
   3,9/5
   3.5 kautta 5.0 Tähteä

   Erinomaiset lamput huoneessa Kylpyläosasto monipuolinen (Ulkoilusää oli kurja )

   Heinola Camping Heinäsaari 55 €
   Heinola Camping Heinäsaari

   Heinola Camping Heinäsaari

   Heinäsaarentie 101 , Heinola
     
    3.0 kautta 5.0 Tähteä

    Heinolan taidemuseo, Heinolan kesäteatteri ja Heinolan kaupunginmuseo sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Heinolan lintutarha sijaitsee 2,2 kilometrin päässä.

    Cronin's Café & Guesthouse 80 €
    Arvosteltu 6.3.2019
    Katso tiedot
     
    Cronin's Café & Guesthouse

    Cronin's Café & Guesthouse

    Kausantie 4, Heinola
      
     3,2/5
     3.0 kautta 5.0 Tähteä

     Erittäin kiva ja kotoisa paikka. Kävimme talviaikana, ja paikka oli erittäin hiljainen, josta me erityisesti pidimme. Kesällä tämä paikka on varmasti erittäin kaunis luonteineen ja järvimaisemineen!

     Asunto Keskellä Kaunis Etelä-savon Maiseman, Jossa Ystävällisesti Ihmisiä
     Asunto Keskellä Kaunis Etelä-savon Maiseman, Jossa Ystävällisesti Ihmisiä

     Asunto Keskellä Kaunis Etelä-savon Maiseman, Jossa Ystävällisesti Ihmisiä

     5 Karjatie, flat number 1, Jyväskylä, Keski-Suomi
       
      0.0 kautta 5.0 Tähteä

      Alvar Aalto -museo, Jyväskylän yliopisto ja Toivolan vanha piha ovat 52 kilometrin päässä tästä huoneistohotellista. Jyväskylän jäähalli ja Himos Golf ovat myös 52 kilometrin päässä.

      Kangaspolku Apartment 64 €
      Kangaspolku Apartment

      Kangaspolku Apartment

      4 Kangaspolku, Heinola
        
       3.5 kautta 5.0 Tähteä

       Heinolan lintutarha, Heinolan taidemuseo ja Heinolan kesäteatteri sijaitsevat 5 kilometrin päässä tästä huoneistohotellista. Heinolan kaupunginmuseo sijaitsee 4,7 kilometrin päässä.

       Villa Hulda 235 €
       Arvosteltu 22.9.2018
       Katso tiedot
        
       Villa Hulda

       Villa Hulda

       Puistokatu 20, Heinola
         
        4,7/5
        4.0 kautta 5.0 Tähteä

        Hieno paikka. Positiivinen yllätys.

        Iken Mökit
        Arvosteltu 4.4.2018
        Katso tiedot
         
        Iken Mökit

        Iken Mökit

        442 Rautjalka, Heinola
          
         4,0/5
         3.0 kautta 5.0 Tähteä

         Tyytyväisiä kutakuinkii,,pahamieli kun nastakenkäni aiheutti vahingon joka on korvattava,,saa nähdä paljonko rahaa joutuu pulitamaan,,suututaa,,kun muuhunkii olis tarve,,,

         Parhaat lentotarjoukset

         Nämä hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ovat per henki, menopaluu, mainitulle ajalle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.