Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Jäsenet säästävät 10 % lisää valikoiduista hotelleista, vuokra-autoista ja loma-asunnoista. Rekisteröidy jo tänään.

Ilmainen peruutusoikeus valikoiduissa hotelleissa, koska joustaminen on tärkeää.

Helsingin vanhakirkko

Ihastele kaupungin vanhimman kirkon yksinkertaista charmia puistossa, jonne on haudattu yli 1 000 ruton uhria.

Helsingin vanhakirkon uusklassinen rakennus seisoo Vanhan kirkkopuiston reunalla Helsingin keskustassa. Tämä vuonna 1826 rakennettu kirkko on kaupungin vanhin yhä olemassa oleva kirkko, mikä onkin taannut sen ikonisen statuksen. Tulet ihastumaan kirkon valkeaan julkisivuun ja tyylikkääseen suunnitteluun sekä sitä ympäröiviin kauniisiin puutarhoihin.

Huomaa, kuinka kirkon ruskeat, puiset ovet erottuvat selkeästi sen muutoin vaaleasta julkisivusta. Tämä kaunis puukirkko on erityisen hurmaava lumisina talvina. Katsele kirkon katolla komeilevaa kuparinvihreää kupolia.

Istahda piknikille kirkon portaille ja katsele sen kaunista ympäristöä. Astu kirkon kauniiseen rakennukseen sisään ja ihastu sen valkoiseen sisustukseen ja tutustu sen upeisiin, 1800-luvun urkuihin.

Kirkon viereinen nimikkopuisto kulkee paikallisten suussa nimellä Ruttopuisto, joka viittaa kaupungissa 1700-luvulla riehuneeseen pandemiaan. Suuri osa ruton uhreista haudattiin silloin tälle paikalle. Voit löytää puistosta yhä noin 50 hautakiveä ja muuta muistopaikkaa, jotka ovat ainoat jäänteet tästä entisestä hautausmaasta. Yksi puiston mielenkiintoisimmista rakennuksista on Sederholmin, vanhan paikallisen kauppiaan hauta, joka sijaitsee puiston koillislaidalla. Paikan päällä saatat nähdä myös sisällissodassa vuonna 1918 kuolleiden suomalaisten ja saksalaisten sotilaiden hautoja.

Perehdy kirkon historiaan, ja saat kuulla kuinka rakennus rakennettiin alun perin väliaikaiseksi kirkoksi Helsingin tuomiokirkon valmistumista odotellessa – mikä tapahtuikin vasta 25 vuotta myöhemmin. Useista Helsingin rakennuksista vastuussa oleva arkkitehti Carl Ludvig Engel suunnitteli Vanhankirkon kahdessa vuodessa. Kirkko on myös ensimmäinen lutherilainen kirkko, joka rakennettiin Helsinkiin sen jälkeen, kun siitä tehtiin Suomen pääkaupunki.

Voit piipahtaa kirkossa vain viikolla, jolloin se on auki keskipäivästä myöhäiseen iltapäivään. Torstaisin kirkkoa pidetään auki myöhään iltaan. Kirkkoon on vapaapääsy ja siellä järjestetään paljon yksityistilaisuuksia kuten häitä ja muita tapahtumia.

Löydät Helsingin vanhankirkon kaupungin kiireisestä keskustasta. Bussilla pääset kulkemaan helposti kirkon lähistöllä miltä vain puolelta kaupunkia. Helsingin rautatieasema ja rautatientori sijaitsevat vain 10 minuutin kävelymatkan päässä kirkosta. Vieraile myös muilla lähistöllä sijaitsevilla nähtävyyksillä, kuten Amos Andersonin taidemuseossa tai Aleksanterin teatterissa.


Alueen Helsingin vanha kirkko opas


Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 002 majoitusliikettä kohteen Helsingin vanha kirkko lähellä
Clarion Hotel Helsinki 119 €
Clarion Hotel Helsinki

Clarion Hotel Helsinki

   
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Länsisatama ja Länsiterminaali sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Stockmannin tavaratalo ja Finlandia-talo ovat myös 3 kilometrin päässä. Hietalahden raitiovaunupysäkki, Helsinki on 5 minuutin kävelymatkan päässä, ja Itämerenkadun raitiovaunupysäkki, Helsinki on 6 minuutin kävelymatkan päässä.

  Marski by Scandic 70 €
  Marski by Scandic

  Marski by Scandic

  Mannerheimintie 10, Helsinki
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Ruotsalainen teatteri ja Stockmannin tavaratalo sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Finlandia-talo ja Helsingin tuomiokirkko ovat myös 2 kilometrin päässä. Ylioppilastalon raitiovaunupysäkki, Helsinki ja Erottajan raitiovaunupysäkki, Helsinki sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

   Radisson Blu Seaside Hotel, Helsinki 88 €
   Radisson Blu Seaside Hotel, Helsinki

   Radisson Blu Seaside Hotel, Helsinki

   Ruoholahdenranta 3, Helsinki
     
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    Hietalahden kirpputori ja Länsiterminaali sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Stockmannin tavaratalo ja Finlandia-talo ovat myös 2 kilometrin päässä. Hietalahden raitiovaunupysäkki, Helsinki sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Kalevankadun raitiovaunupysäkki, Helsinki 4 minuutin kävelymatkan päässä.

    GLO Hotel Helsinki Kluuvi 113 €
    GLO Hotel Helsinki Kluuvi

    GLO Hotel Helsinki Kluuvi

    Kluuvikatu 4, Helsinki
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Ateneumin taidemuseo ja Kauppatori sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Presidentinlinna ja Amos Rexin taidemuseo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Mikonkadun raitiovaunupysäkki, Helsinki ja Ylioppilastalon raitiovaunupysäkki, Helsinki sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

     Scandic Grand Marina 97 €
     Scandic Grand Marina

     Scandic Grand Marina

     Katajanokanlaituri 7, Helsinki
       
      4.0 kautta 5.0 Tähteä

      Allas Sea Pool -merikylpylä, Stockmannin tavaratalo ja Helsingin tuomiokirkko sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Finlandia-talo ja Länsiterminaali ovat myös 5 kilometrin päässä. Kauppiaankadun asema ja Katajanokan puiston raitiovaunupysäkki, Helsinki sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

      Hotel F6 151 €
      Hotel F6

      Hotel F6

        
       4.0 kautta 5.0 Tähteä

       Esplanadi ja Stockmannin tavaratalo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Helsingin tuomiokirkko ja Finlandia-talo ovat myös 2 kilometrin päässä. Kauppatorin raitiovaunupysäkki, Helsinki ja Etelärannan raitiovaunupysäkki, Helsinki sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

       Hotel Finn 70 €
       Hotel Finn

       Hotel Finn

       Kalevankatu 3 b, Helsinki
         
        2.5 kautta 5.0 Tähteä

        Helsingin tuomiokirkko ja Ateneumin taidemuseo sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Senaatintori ja Presidentinlinna ovat myös 3 kilometrin päässä. Varsapuistikon raitiovaunupysäkki, Helsinki on 19 minuutin kävelymatkan päässä, ja Kaisaniemen metroasema, Helsinki on 20 minuutin kävelymatkan päässä.

        Scandic Park Helsinki 93 €
        Scandic Park Helsinki

        Scandic Park Helsinki

        Mannerheimintie 46-48, Helsinki
          
         4.0 kautta 5.0 Tähteä

         Suomen kansallisooppera ja Finlandia-talo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Olympiastadion ja Helsingin jäähalli ovat myös 2 kilometrin päässä. Hesperian puiston raitiovaunupysäkki, Helsinki ja Töölöntorin raitiovaunupysäkki, Helsinki sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.