HelsinkiSuomi

Image for Helsinki featuring lunta, talo ja pieni kaupunki tai kylä

Koe Helsinki

Nauti lomallasi Helsingin pikkukaupunkimaisesta charmista, monipuolisesta kulttuuritarjonnasta, kauniista rakennuksista sekä useista museoista ja gallerioista.

Helsingissä taiteeseen, arkkitehtuuriin ja kulttuuriin ovat vaikuttaneet sekä länsi- että itäeuroooppalaiset traditiot, joten kaupunki on omaleimainen yhdistelmä kumpaakin. Suuntaa Senaatintorille ja ihastele kaupungin tunnetuimman aukion patsaita ja rakennuksia. Torin laidalla sijaitsevat esimerkiksi Helsingin tuomiokirkko ja valtioneuvosten linna. Arkkitehtuurin ystävät löytävät useita Carl Ludvig Engelin, Eliel Saarisen ja Alvar Aallon töitä eri puolilta kaupunkia. Käy Helsingin kaupunginmuseossa, Arkkitehtuurimuseossa, Alvar Aallon kotitalossa tai Designmuseossa ja tutustu suomalaiseen ja helsinkiläiseen suunnittelu- ja muotoiluperinteeseen.

Kaikille historiasta kiinnostuneille ehdoton kohde on Suomenlinnan merilinnoitus. Ruotsalaisten 1700-luvulla rakentama merilinnoitus on UNESCON maailmanperintökohde, ja saarella on useita museoita, kahviloita ja ravintoloita. Koko maan historiaa esitteleviä esineitä voit nähdä Suomen kansallismuseossa. Varaudu siihen, että museossa vierähtää helposti muutama tunti.

Varaa kaupungin useisiin museoihin ja gallerioihin tutustumiseen vähintään yksi kokonainen päivä. Ateneumin ja Sinebrychoffin taidemuseoissa on näytteillä klassisen suomalaisen ja eurooppalaisen taiteen kokoelmia. Tutustu myös nykytaiteen museoon Kiasmaan.

Vanhasta kauppahallista ja Kauppatorilta voit ostaa tuliaisia, monenlaista syötävää ja satokauden herkkuja. Tee löytöjä Pohjois-Esplanadin trendikkäissä liikkeissä ja nauti kansainvälisestä tunnelmasta Esplanadin puistossa. Vietä päivä jollakin kaupungin edustan useista saarista, joille pääset lautalla. Tutustu historiallisiin asumuksiin ja muihin rakennuksiin Seurasaaressa tai vieraile Helsingin eläintarhassa Korkeasaaressa.

Helsinki on Suomen kulttuuri- ja talouselämän keskus sekä merenrantakaupunki, joka sijaitsee niemen kärjessä Itämereen kuuluvan Suomenlahden pohjoisrannalla. Se on persoonallinen pohjoismainen pääkaupunki, jonka arkkitehtuuriin, museoihin ja gallerioihin tutustuen voit viettää ikimuistoisen kaupunkiloman.

Missä yöpyä kohteessa Helsinki

Senaatintori featuring katunäkymät

Helsingin kaupungin keskusta

Museoista ja elävästä musiikista tunnettu Helsingin kaupungin keskusta tarjoaa myös muita nähtävyyksiä, kuten Helsingin tuomiokirkko ja Senaatintori. Lisäksi lähellä sijaitsevat Vironkadun raitiovaunupysäkki, Helsinki ja Hallituskadun raitiovaunupysäkki, Helsinki takaavat, että kaupunkiin on vaivatonta tutustua.

Helsingin kaupungin keskusta
Kamppi featuring kaupunki sekä suuri ryhmä ihmisiä

Kamppi

4.5/5Wonderful!(362 area reviews)

Kampin kaupunginosa sijaitsee Helsingin keskustassa, ja siellä on erinomaisia taidegallerioita, merkittäviä rakennuksia ja kahdeksankerroksinen tavaratalo.

Kamppi
Esplanadi johon kuuluu puutarha ja eväsretkeily sekä suuri ryhmä ihmisiä

Eteläinen suurpiiri

4/5Very Good!(381 area reviews)

Matkustajat pitävät kohteen Eteläinen suurpiiri kiehtovista museoista ja sen suosituista nähtävyyksistä, kuten Nykytaiteen museo Kiasma. Perämiehenkadun raitiovaunupysäkki, Helsinki ja Telakkakadun raitiovaunupysäkki, Helsinki takaavat lisäksi, että kaupungin nähtävyyksiin on helppoa tutustua.

Eteläinen suurpiiri
Katajanokka featuring kirkko tai katedraali ja vanha arkkitehtuuri

Katajanokka

4/5Very Good!(90 area reviews)

Ihastele 1900-luvun alun tyylikästä art nouveau -tyylistä arkkitehtuuria maailmanpyörän korkeuksista käsin tässä pienellä saarella sijaitsevassa kaupunginosassa.

Katajanokka
Keskinen, Helsinki, Suomi

Keskinen

4/5Very Good!(44 area reviews)

Keskinen tunnetaan kirkoista ja elävästä musiikista. Hartwall-areena ja Linnanmäen huvipuisto ovat vierailun arvoisia kohteita, ja Paavalin kirkon raitiovaunupysäkki, Helsinki ja Mäkelänrinteen raitiovaunupysäkki, Helsinki takaavat, että alueella liikkuminen on vaivatonta.

Keskinen
Nykytaiteen museo Kiasma

Kluuvi

4/5Very Good!(271 area reviews)

Lukuisista ruokailumahdollisuuksista tunnettu Kluuvi tarjoaa myös muita nähtävyyksiä, kuten Ateneumin taidemuseo. Ja jos olet kiinnostunut tutustumaan myös lähiseudun tarjontaan, Rautatientorin metroasema, Helsinki ja Kaisaniemen metroasema, Helsinki tekevät siitä helppoa.

Kluuvi

Huippuhotellit kohteessa Helsinki

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
GLO Hotel Helsinki Kluuvi
GLO Hotel Helsinki Kluuvi
4 out of 5
Kluuvikatu 4, Helsinki
126 €
per night
Feb 16 - Feb 17

Ateneumin taidemuseo ja Kauppatori sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Presidentinlinna ja Helsingin tuomiokirkko ovat myös 10 minuutin ...

4.3/5Excellent! (1,996 arvostelua)

"Mukava hotelli, aamupalalla hieman ahdas vaikkei normaalia vklp kummempi"…"

Arvosteltu 1.12.2019

GLO Hotel Helsinki Kluuvi
Clarion Hotel Helsinki
Clarion Hotel Helsinki
4 out of 5
105 €
per night
Feb 7 - Feb 8

Länsisatama ja Stockmannin tavaratalo sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Finlandia-talo ja Helsingin tuomiokirkko ovat myös 3 kilometrin päässä. ...

4.5/5Wonderful! (1,577 arvostelua)

"Siisti. Puupintoja paljon. Skybarissa mukavat näkymät."…"

Arvosteltu 22.11.2019

Clarion Hotel Helsinki
Hotel Helka
Hotel Helka
4 out of 5
Pohjoinen Rautatiekatu 23, Helsinki
92 €
per night
Jan 26 - Jan 27

Luonnontieteellinen museo, Temppeliaukion kirkko ja Kampin keskus sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta ...

4.2/5Excellent! (3,601 arvostelua)

"Hyvin nukutti. Huone oli ehkä turhan lämmin. Muuten siisti ja mukava olla suht keskeisellä paikalla."…"

Arvosteltu 21.1.2020

Hotel Helka

Popular things to do in Helsinki

Helsingin tuomiokirkko
Image for Helsingin tuomiokirkko

Helsingin tuomiokirkko

4.5/5(144 reviews)

Pistäydy tällä kauniilla suomalaisella evankelis-luterilaisella katedraalilla ihailemassa sen henkeäsalpaavan kaunista arkkitehtuuria ja kaunista sinkkipatsaiden kokoelmaa.

Finlandia-talo
Image for Finlandia-talo

Finlandia-talo

4/5(85 reviews)

Käy katsomassa kansainvälistä musiikkitapahtumaa tai lähde opastetulle kierrokselle Helsingin monitoimiseen keskukseen ja perehdy sen merkittävään arkkitehtuuriseen historiaan.

Senaatintori
Image for Senaatintori

Senaatintori

4/5(217 reviews)

Napsi kuvia upeista rakennuksista tällä valtavalla aukiolla, joka on kaupungin kulttuurinen politiikan, uskonnon ja tieteen keskus.

Kansallismuseo
Image for Kansallismuseo

Kansallismuseo

4/5(70 reviews)

Osallistu opastetulle kierrokselle Suomen kansallismuseossa katselemassa kiehtovia historiallisia esineitä ja perehtymässä Suomen historiaan aina esihistoriallisista ajoista nykypäivään.

Nykytaiteen museo Kiasma
Image for Nykytaiteen museo Kiasma

Nykytaiteen museo Kiasma

4/5(80 reviews)

Tässä Suomen Kansallisgalleriaan kuuluvassa nykytaiteen museossa voit ihastella ennennäkemätöntä nykytaiteen kokoelmaa sekä upeaa arkkitehtuuria.

Suomenlinnan linnoitus
Image for Suomenlinnan linnoitus

Suomenlinnan linnoitus

4.5/5(66 reviews)

Vieraile Suomenlinnan historiallisilla saarilla tutustumassa yhteen maailman suurimmista merilinnoituksista sekä saaren museoon ja rakennuksiin.

Reviews of Helsinki

4.2

Top Destination

5 - Excellent
377
5 - Excellent 32.86835222319093%
4 - Good
670
4 - Good 58.413251961639055%
3 - Okay
96
3 - Okay 8.369659982563208%
2 - Disappointing
3
2 - Disappointing 0.26155187445510025%
1 - Terrible
1
1 - Terrible 0.08718395815170009%

5/5 - Excellent

Verified traveler

Jan 23, 2020

Käytiin Helenen näyttelyssä ja Oodissa. Näyttely oli onnistunut ja Oodi upea paikka josta voi todella olla ylpeä.

3/5 - Okay

Verified traveler

Jan 16, 2020

Hesa, pakollinen paha

5/5 - Excellent

Verified traveler

Jan 7, 2020

Lux Helsinki-tapahtuma oli hieno kokemus. Hyvä ja toimiva joukkoliikenne.

4/5 - Good

Verified traveler

Dec 19, 2019

Lähtöpäivä oli oikea kaatosade, pääkaupunkimme näytti nurjan puolensa.

3/5 - Okay

Verified traveler

Nov 28, 2019

kauppakeskus tripla oli minusta hiukan sekava paikka

5/5 - Excellent

KH

Nov 25, 2019

Nosturissa järjestetty Hellsinki Industrial Festival oli erittäin onnistunut.

Other places like Helsinki

Kittilä
Image for Kittilä
Kittilä
Hampuri
Image for Hampuri
Hampuri
Geneve
Image for Geneve
Geneve
Basel
Image for Basel
Basel