Helsinki matkavinkit

Matkaopas
Kuvan toimittaja: Visit Finland

Helsinki: Matkaopas

Nauti lomallasi Helsingin pikkukaupunkimaisesta charmista, monipuolisesta kulttuuritarjonnasta, kauniista rakennuksista sekä useista museoista ja gallerioista.

Helsingissä taiteeseen, arkkitehtuuriin ja kulttuuriin ovat vaikuttaneet sekä länsi- että itäeuroooppalaiset traditiot, joten kaupunki on omaleimainen yhdistelmä kumpaakin. Suuntaa Senaatintorille ja ihastele kaupungin tunnetuimman aukion patsaita ja rakennuksia. Torin laidalla sijaitsevat esimerkiksi Helsingin tuomiokirkko ja valtioneuvosten linna. Arkkitehtuurin ystävät löytävät useita Carl Ludvig Engelin, Eliel Saarisen ja Alvar Aallon töitä eri puolilta kaupunkia. Käy Helsingin kaupunginmuseossa, Arkkitehtuurimuseossa, Alvar Aallon kotitalossatai Designmuseossa ja tutustu suomalaiseen ja helsinkiläiseen suunnittelu- ja muotoiluperinteeseen.

Kaikille historiasta kiinnostuneille ehdoton kohde on Suomenlinnan merilinnoitus. Ruotsalaisten 1700-luvulla rakentama merilinnoitus on UNESCON maailmanperintökohde, ja saarella on useita museoita, kahviloita ja ravintoloita. Koko maan historiaa esitteleviä esineitä voit nähdä Suomen kansallismuseossa. Varaudu siihen, että museossa vierähtää helposti muutama tunti.

Varaa kaupungin useisiin museoihin ja gallerioihin tutustumiseen vähintään yksi kokonainen päivä. Ateneumin ja Sinebrychoffin taidemuseoissa on näytteillä klassisen suomalaisen ja eurooppalaisen taiteen kokoelmia. Tutustu myös nykytaiteen museoon Kiasmaan.

Vanhasta kauppahallista ja Kauppatorilta voit ostaa tuliaisia, monenlaista syötävää ja satokauden herkkuja. Tee löytöjä Pohjois-Esplanadin trendikkäissä liikkeissä ja nauti kansainvälisestä tunnelmasta Esplanadin puistossa. Vietä päivä jollakin kaupungin edustan useista saarista, joille pääset lautalla. Tutustu historiallisiin asumuksiin ja muihin rakennuksiin Seurasaaressa tai vieraile Helsingin eläintarhassa Korkeasaaressa.

Helsinki on Suomen kulttuuri- ja talouselämän keskus sekä merenrantakaupunki, joka sijaitsee niemen kärjessä Itämereen kuuluvan Suomenlahden pohjoisrannalla. Se on persoonallinen pohjoismainen pääkaupunki, jonka arkkitehtuuriin, museoihin ja gallerioihin tutustuen voit viettää ikimuistoisen kaupunkiloman.

Discover neighborhoods in Helsinki

Senaatintori featuring katunäkymät

Helsingin kaupungin keskusta

Museoista ja elävästä musiikista tunnettu Helsingin kaupungin keskusta tarjoaa myös muita nähtävyyksiä, kuten Helsingin tuomiokirkko ja Senaatintori. Lisäksi lähellä sijaitsevat Vironkadun raitiovaunupysäkki, Helsinki ja Hallituskadun raitiovaunupysäkki, Helsinki takaavat, että kaupunkiin on vaivatonta tutustua.

Helsingin kaupungin keskusta
Helsingin vanha kirkko featuring puisto

Kamppi

4,5/5(412 arvostelua alueesta)

Lukuisista ruokailumahdollisuuksista tunnettu Kamppi tarjoaa myös muita nähtävyyksiä, kuten Kamppi Shopping Center, ja Kampin metroasema, Helsinki sekä Simonkadun raitiovaunupysäkki takaavat, että alueeseen on helppoa tutustua.

Kamppi
Nykytaiteen museo Kiasma

Kluuvi

4/5(301 arvostelua alueesta)

Matkustajat pitävät erityisesti kohteen Kluuvi lukuisista ruokailumahdollisuuksista. Ja Rautatientorin metroasema, Helsinki sekä Rautatieaseman raitiovaunupysäkki, Helsinki takaavat, että sinun on helppoa tutustua alueen nähtävyyksiin, kuten Helsingin keskustakirjasto Oodi.

Kluuvi
Default Image

Pasila

4/5(99 arvostelua alueesta)

Pasila tunnetaan erityisesti ravintoloista, ja läheiset Pasilan aseman raitiovaunupysäkki ja Esterinportin raitiovaunupysäkki, Helsinki takaavat, että Mall of Tripla on vain lyhyen matkan päässä.

Pasila
Kauppatori johon kuuluu tori, lähde ja kaupunki

Eteläinen suurpiiri

4/5(421 arvostelua alueesta)

Kiehtovista museoista tunnettu Eteläinen suurpiiri tarjoaa vierailijoille mielenkiintoisia kohteita, kuten Länsiterminaali. Ja jos haluat tutustua kaupunkiin lähemmin, se on helppoa, koska lähellä sijaitsee sekä Länsiterminaali T2:n raitiovaunupysäkki että Eiranrannan raitiovaunupysäkki.

Eteläinen suurpiiri
Default Image

Keskinen

4/5(48 arvostelua alueesta)

Keskinen tunnetaan kirkoista ja elävästä musiikista. Helsingin kaupunginkirjasto ja Arabiakeskus ovat vierailun arvoisia kohteita, ja Paavalin kirkon raitiovaunupysäkki, Helsinki ja Mäkelänrinteen raitiovaunupysäkki, Helsinki takaavat, että alueella liikkuminen on vaivatonta.

Keskinen
VALO Hotel & Work Helsinki
VALO Hotel & Work Helsinki
4 out of 5
Mannerheimintie 109, Helsinki
Hinta on 85 € per yö ajalle 16. kesäk. viiva 17. kesäk.
85 €
per yö
16. kesäk.–17. kesäk.
Yövy tässä 4 tähden ekologisessa / kestävän kehityksen mukaisessa hotellissa kohteessa Helsinki. Nauti ilmaisesta aamiaisesta, ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä ja ...
8,8/10 Excellent! (1 384 arvostelua)
"We have very nice 2-night staying in beautiful and chill environment at top spa"

Arvosteltu 15.5.2024

VALO Hotel & Work Helsinki
Marski by Scandic
Marski by Scandic
4 out of 5
Mannerheimintie 10, Helsinki
Hinta on 132 € per yö ajalle 17. kesäk. viiva 18. kesäk.
132 €
per yö
17. kesäk.–18. kesäk.
Yövy tässä hotellissa kohteessa Helsinki. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, aamiaisesta (lisämaksusta) ja huonepalvelusta. Asiakkaamme kehuvat majoituspaikan ...
8,8/10 Excellent! (1 001 arvostelua)
"Loistava hotelli, paras aamiainen Suomessa."

Arvosteltu 10.5.2024

Marski by Scandic
Hotel Arthur
Hotel Arthur
3 out of 5
Vuorikatu 19, Helsinki
Hinta on 93 € per yö ajalle 26. toukok. viiva 27. toukok.
93 €
per yö
26. toukok.–27. toukok.
Yövy tässä hotellissa kohteessa Helsinki. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, huonepalvelusta ja saunasta. Asiakkaamme kehuvat majoituspaikan aamiaista ja huomaavaista ...
8,2/10 Very Good! (1 115 arvostelua)
Voisin yöpyä toistekin.
"Hotelli oli mukava ja erityistoiveeni valoisasta huoneesta otettiin huomioon. Ja onhan hotelli myös hyvällä sijainnilla."

Arvosteltu 9.5.2024

Hotel Arthur
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
Noli Sörnäinen
Noli Sörnäinen
4 out of 5