Vantaa

Matkaopas
Vantaa johon kuuluu auringonlasku, järvi tai vesikuoppa ja patikointi tai kävely

Tiedekeskus Heurekasta ja Helsinki-Vantaan lentokentästä tunnettu Vantaa on yhdistelmä nykyaikaista kaupunkia ja perinteistä maalaisidylliä.

Helsingin kaupunkialueeseen kuuluvan Vantaan historia ulottuu todistetusti 1300-luvulle, jolloin alue tunnettiin Helsingin pitäjänä. Tämä väkiluvultaan Suomen neljänneksi suurin kaupunki saavutti kaupungin aseman vasta vuonna 1974. Tänä päivänä Vantaa on dynaaminen ja kasvava kaupunki, jossa vierailijat voivat nauttia tieteestä, teknologiasta, kulttuurihistoriasta ja taiteesta.

Kaikki Helsinkiin lentävät matkustajat kulkevat ensin Helsinki-Vantaan lentokentän kautta Vantaan läpi. Vantaan kehitys onkin pohjautunut suurelta osin maaltamuuttoon ja infrastruktuurin kehittymiseen alueen läpi. Vuosi 1989 oli merkittävä Vantaan kulttuurielämän kannalta: tuolloin Tiedekeskus Heureka avasi ovensa ja Ankkarock järjestettiin ensimmäistä kertaa. Tiedekeskus Heureka tarjoaa kävijöille tieteellisiä elämyksiä ja oivalluksia vuorovaikutuksellisten näyttelyiden avulla ja houkuttelee noin 300 000 kävijää vuosittain. Jos olet kiinnostunut tieteestä ja teknologiasta laajemmin, voit myös tutustua lentoaseman läheisyydessä sijaitsevaan Suomen Ilmailumuseoon, jonka kokoelmiin kuuluu lähes 9 000 ilmailualan esinettä.

Vantaan Taidemuseo on ehdoton vierailukohde lomamatkalla Vantaalle. Vuonna 1994 avattu museo tuo esille kotimaista ja kansainvälistä nykytaidetta vaihtuvien näyttelyiden avulla. Museo tarjoaa myös useisiin näyttelyihin ilmaisen pääsyn. Tikkurilassa sijaitsevan Vantaan kaupunginmuseon perusnäyttely Joki – kivikaudesta kaljakelluntaan valaisee vantaalaisten elämää 10 000 vuoden takaa aina nykypäivään asti, ja yleissivistyksen asialla toimivaan museoon on ilmainen pääsy. Martinlaaksossa sijaitseva Konserttitalo Martinus on Vantaan viihdeorkesterin sali, jossa järjestetään myös erilaisia musiikkiesityksiä, kokouksia ja seminaareja. Monitoimikeskus LUMO puolestaan tarjoaa kulttuurisisältöä kaikenikäisille kävijöille, ja siihen sisältyy myös sisäliikuntahalli sekä useita taiteen perusopetuslaitoksia.

Vantaalla voit nauttia lastesi kanssa Hurraa! -lasten- ja nuortentapahtumasta tai pistää jalalla koreasti Vantaan tanssin viikot -tapahtumassa. Kesällä järjestetään myös merkittävä Tikkurila-festivaali, joka kokoaa yhteen suomalaisia huippuartisteja. Mielenkiintoisen lisän tapahtumakalenteriin antaa myös barokkimusiikin festivaali BRQ Vantaa Festival. Tikkurilan aseman vieressä, paikallishistoriallisesti merkittävässä vernissatehtaassa sijaitseva kulttuurikeskus Vernissa järjestää erilaisia taide- ja musiikkitapahtumia ja toimintaa.

Todellisena ostosparatiisina tunnetulla Vantaalla sijaitsee useita tehtaanmyymälöitä ja ostoskeskuksia Kehä III:n ympäristössä, kuten jättimäinen ostoskeskus Jumbo sekä Porttipuisto. Ostoskeskus Flamingon kylpylä puolestaan houkuttelee virkistäytymään pitkän päivän päätteeksi. Vantaa tarjoaa myös kattavan valikoiman erinomaisia ruokailuvaihtoehtoja, joista löytyy sopivia keittiöitä kaikille.

Vantaan äärimmäisen keskeinen sijainti ja lyhyt välimatka Helsinki-Vantaan lentokentältä tekevät kaupungista erinomaisen lomakohteen esimerkiksi pidempien välilaskeutumisten yhteydessä. Vantaalta on myös erinomaiset liikenneyhteydet läheisiin kaupunkeihin niin lentäen, junalla kuin linja-autollakin.

Lähde Vantaalle nauttimaan kauniista maaseudusta, kulttuurista sekä erinomaisista ostosmahdollisuuksista. Vantaa tarjoaa kokemista, tekemistä ja näkemistä koko perheelle.

Discover neighborhoods in Vantaa

Holiday Inn Helsinki - Vantaa Airport, an IHG Hotel
Holiday Inn Helsinki - Vantaa Airport, an IHG Hotel
3 out of 5
Ralssitie 2, Vantaa
Täysin hyvitettävä
Hinta on 74 € per yö ajalle 18. helmik. viiva 19. helmik.
Viihdekeskus Flamingo ja Kauppakeskus Jumbo sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Suomen ilmailumuseo ja Tiedekeskus Heureka ovat myös ...
3.9/5 Very Good! (954 arvostelua)
Hyvä lentokenttähotelli.
"Hyvä lentokenttähotelli. Huone siivottu ja miellyttävä, vaikkakin kuluneita pintoja hieman. Hinta-laatusuhde sopiva. Hotellilta nopea siirtyminen lentokentälle tiheästi liikennöivällä shuttle bussilla."

Arvosteltu 26.10.2021

Holiday Inn Helsinki - Vantaa Airport, an IHG Hotel
Hilton Helsinki Airport
Hilton Helsinki Airport
4 out of 5
Lentaejaenkuja 1, Vantaa
Täysin hyvitettäväVaraa nyt, maksa myöhemmin
Hinta on 119 € per yö ajalle 18. helmik. viiva 19. helmik.
Suomen ilmailumuseo on 1,6 kilometrin ja Viihdekeskus Flamingo on 3,6 kilometrin päässä tästä hotellista. Kauppakeskus Jumbo sijaitsee 3,3 kilometrin ...
4.4/5 Wonderful! (1,220 arvostelua)
Mukava ja siisti huone
"Mukava ja siisti huone. Hieman häiritsi käytävältä kuuluvat äänet, kun ihmiset sulkivat oviaan varhain aamulla."

Arvosteltu 26.10.2021

Hilton Helsinki Airport
Scandic Helsinki Airport
Scandic Helsinki Airport
3.5 out of 5
Lentäjäntie 1, Vantaa
Hinta on 104 € per yö ajalle 19. helmik. viiva 20. helmik.
Suomen ilmailumuseo on 1,7 kilometrin ja Viihdekeskus Flamingo on 3,7 kilometrin päässä tästä hotellista. Kauppakeskus Jumbo sijaitsee 3,4 kilometrin ...
4.5/5 Wonderful! (974 arvostelua)
Stressitön lähtö lomalle
"Aikainen lähtö lennolle. Matkalaukut voi viedä finnairille jo illalla ja sen jälkeen rauhallinen illallinen hotellissa ja hyvin nukuttu (vaikkakin lyhyt) yö hotellissa. Aamulla suoraan turvatarkastuksen kautta jonottamatta lomalennolle, suosittelen :)"

Arvosteltu 7.10.2021

Scandic Helsinki Airport
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
Forenom ApartHotel Vantaa Tikkurila
Forenom ApartHotel Vantaa Tikkurila
3 out of 5
Väritehtaankatu 8, Vantaa
Hinta on 113 € per yö ajalle 31. tammik. viiva 1. helmik.
Tiedekeskus Heureka on 1 kilometrin ja Helsinki Outlet on 3,5 kilometrin päässä tästä huoneistohotellista. Viihdekeskus Flamingo ja Kuusijarvi ovat myös 10 kilometrin ...
4.4/5 Excellent! (170 arvostelua)
Yleisarvostelu
"Hotelli huonosti löydettävissä, ei mitään kylttiä sisäänkännistä. Sisääntuloaula epäsiisti ja paikallista nuorisoa riehumassa ja tunkeutumassa hissiin, jotta pääsisi lukittuun kerrokseen. Ei mitään miellyttävää. Autolle ei mitään paikkaa hotellin puolesta, tästä pitäisi ehdottomasti kertoa hotellihuonetta ..."

Arvosteltu 25.2.2021

Forenom ApartHotel Vantaa Tikkurila
Hiisi Homes Vantaa Kaivoksela
Hiisi Homes Vantaa Kaivoksela
3.5 out of 5
Kaivokselantie 5 L, Vantaa
Kauppakeskus Myyrmanni on 1,7 kilometrin ja Terveystalo Kannelmäki Kaari on 4,4 kilometrin päässä tästä huoneistohotellista. Hartwall-areena ja Helsingin messukeskus ...
4.5/5 Wonderful! (15 arvostelua)
Siisti majoitus
"Siistit ja hyvät huoneet!"

Arvosteltu 28.2.2021

Hiisi Homes Vantaa Kaivoksela
Hiisi Homes Vantaa Sauna Airport
Hiisi Homes Vantaa Sauna Airport
3 out of 5
Lautamiehentie 4, Vantaa
Hinta on 289 € per yö ajalle 29. tammik. viiva 30. tammik.
Kauppakeskus Jumbo on 1 kilometrin ja Viihdekeskus Flamingo on 1,2 kilometrin päässä tästä huoneistohotellista. Suomen ilmailumuseo sijaitsee 2,5 kilometrin ...
3.8/5 Good! (13 arvostelua)
"Viinilasit olisi kivat ja makuuhuoneeseen yölamppu"

Arvosteltu 21.2.2019

Hiisi Homes Vantaa Sauna Airport
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Vantaa

Kohteen Vantaa lähellä sijaitsevat kaupungit