Espoo

Matkaopas
Espoo joka esittää järvi tai vesikuoppa ja metsänäkymät sekä yksi nainen

Suomen toiseksi suurin kaupunki Espoo ihastuttaa luonnollaan ja yllättää monipuolisella kulttuuritarjonnallaan.

Kuninkaantien varrelle kehittyneen Espoon juuret juontavat yli 800 vuoden taakse. Viimeisten sadan vuoden aikana Espoo on kehittynyt huimaa vauhtia maalaiskunnasta yliopisto- ja teknologiakeskittymäksi, joka on useiden teknologia- ja energia-alan yritysten kotipaikka. Suuresta väestömäärästään huolimatta Espoo tunnetaan kuitenkin edelleen upeasta luonnostaan ja järvistään.

Espoo on merkittävä osa pääkaupunkiseutua, ja tämä näkyy myös kaupungin kulttuuri- ja vapaa-ajantarjonnassa. Nuuksion kansallispuisto kaupungin kupeessa tarjoaa erinomaiset olosuhteet ulkoiluun, kalastukseen, hiihtoon ja jopa marjastukseen. Nuuksiosta löytyy myös Luontokeskus Haltia, joka kalevalaisen kulttuurin innoittaman arkkitehtuurin siivittämänä kuvaa Suomen 37 kansallispuiston neljän vuodenajan kiertokulkua.

Espoossa lomailijoilla on myös mahdollisuus ihailla merimaisemia rantakahviloissa tai tutustua idyllisiin ulkoilusaariin saaristoveneen kyydissä. Espoon 95 järveä ja 165 saarta tarjoavat loputtomasti retkeilymahdollisuuksia. Espoon Rantaraitti on erinomainen tapa tutustua alueen merimaisemiin: tämän 40 kilometriä pitkän kevyen liikenteen väylän varrelta löytyy uimarantoja, venesatamia ja ruokailupaikkoja. Espoossa voit myös harrastaa golfia, ja pyöräteitäkin löytyy 600 kilometrin verran.

Espoon kulttuuritarjonta on yhtä kattavaa kuin alueen ulkoilu- ja luontoaktiviteettien valikoima. Suomen kansallistaiteilija Akseli Gallen-Kallelan itse suunnittelema ateljeekoti toimii nykyään museona. Arkkitehtuurin ystäville ehdoton kohde on Hvitträsk, jonka arkkitehtikolmikko Eliel Saarinen, Herman Gesellius ja Armas Lindgren rakennuttivat vuonna 1903 erämaa-ateljeekseen. Talomuseo Glims tarjoaa vierailijoille ainutlaatuisen katsauksen maalaiselämään 1800-luvun Espoossa.

Espoon Tapiolassa sijaitseva Näyttelykeskus WeeGee sisältää viisi museota: EMMAN – Espoon modernin taiteen museon, Espoon kaupunginmuseon, Suomen Kellomuseon, Suomen lelumuseo Hevosenkengän sekä Helinä Rautavaaran museon. Tiloissa toimii myös museokauppa EMMA Shop ja kahvilaravintola. Näyttelykeskuksessa järjestetään vuosittain noin 15 näyttelyä. Tapiolan keskustassa sijaitseva Espoon kulttuurikeskus on kaupungin kulttuurielämän keskipiste ja Tapiola Sinfonietta -orkesterin koti. Kulttuurikeskuksessa järjestetään esimerkiksi jazzfestivaali April Jazz, kansainvälinen elokuvafestivaali Espoo Ciné, pianomusiikkifestivaali PianoEspoo, laulufestivaali VocalEspoo sekä lasten ja nuorten taidefestivaali Kutitus.

Edistyksellinen Espoo on myös saanut tunnustusta kestävän kehityksen ja Reilun kaupan edistäjänä. Alueen toimijoiden työ palkittiin vuonna 2009, kun Espoolle myönnettiin Reilun kaupan kaupungin arvonimi. Espoossa lomaileminen on siis oikea valinta sekä henkilökohtaisen virkistyksen ja viihteen että kestävän kehityksen mukaisen matkailun kannalta. Kaupungin läheinen sijainti Helsinkiin, Vantaalle sekä Saloon ja Turkuun nähden tekevät Espoosta oivallisen lomakohteen niin päiväreissuille kuin pidemmillekin lomille. Kaupunkiin on erinomaiset liikenneyhteydet, koska alue on osa pääkaupunkiseudun julkista liikenneverkkoa.

Lähde Espooseen nauttimaan virkistävistä saarista, järvistä ja metsistä sekä maailmanluokan kulttuuritarjonnasta. Espoo tarjoaa täydellisen lomakokemuksen.

Discover neighborhoods in Espoo

Radisson Blu Hotel, Espoo
Radisson Blu Hotel, Espoo
4 out of 5
Otaranta 2, Espoo
Hinta on 86 € per yö ajalle 12. marrask. viiva 12. marrask.
Helsingin jäähalli, Kampin keskus ja Finlandia-talo sijaitsevat 10 kilometrin päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Stockmannin ...
4.2/5 Very Good! (923 arvostelua)
Tykkäsin
"Todella siisti, iso hotelli, jossa kivat saunatilat. Sängyssä vaihtoehtoina pehmeä ja jämäkämpi tyyny. Positiivista hyvä parkkialue, joka vielä oli ilmainen sekä toimiva ilmastointi. Hyvä hinta-laatu - suhde! Harmi kyllä asiakkaita oli ilmeisesti niin vähän, että hotellin ravintola oli toistaiseksi ..."

Arvosteltu 15.7.2021

Radisson Blu Hotel, Espoo
Hotelli Korpilampi
Hotelli Korpilampi
3.5 out of 5
Korpilammentie 5, Espoo
Hinta on 88 € per yö ajalle 26. marrask. viiva 26. marrask.
Vesipuisto Serena on 0,6 kilometrin päässä tästä perheystävällisestä rannalla sijaitsevasta hotellista. Espoo Ringside Golf ja Suur-Helsingin Golf sijaitsevat ...
4/5 Very Good! (793 arvostelua)
"Mukava henkilökunta päivisin ei mitään tekemistä kaikki ei lähde päiväksi pois. Jotain pientä lämmintä syötävää olisi kiva saada päivällä ja ruokalista oli aika suppea"

Arvosteltu 6.9.2021

Hotelli Korpilampi
Scandic Espoo
Scandic Espoo
4 out of 5
Nihtisillantie 1, Espoo
Hinta on 103 € per yö ajalle 26. marrask. viiva 26. marrask.
Kauppakeskus Sello, Espoo Metro Areena ja Espoon modernin taiteen museo sijaitsevat 5 kilometrin päässä tästä bisnesalueella sijaitsevastas hotellista. Iso Omena ...
3.9/5 Very Good! (311 arvostelua)
Mukava yöstoppi
"Hyvä sijainti, pysäköinti ja siisti huone. Olisi mukava, jos olisi tarjolla huoneisto omalla saunalla sekä poreammemahdollisuus."

Arvosteltu 20.7.2021

Scandic Espoo
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
Espoo Sun Cottages
Espoo Sun Cottages
3 out of 5
Lomatie 9, Espoo
Hinta on 135 € per yö ajalle 2. marrask. viiva 2. marrask.
Vesipuisto Serena, Kurkijarven Nature Reserve ja Tremanskarrin Nature Reserve 2 kilometrin päässä tästä lähellä rantaa sijaitsevasta mökistä. Kalajarven Kallioiden ...
1.7/5 (9 arvostelua)
Kaamea kokemus
"Monessa paikassa on tullut käytyä, mutta lähentelee pohjanoteerausta. Majoitus ei ollut lähellekään sitä, mitä mainoksessa luvattiin. SunCottages -nimi lienee vitsi, vuosia kasvaneen ryteikön keskelle ei aurinko helpolla pääse. Kalusteita oli rikki (mm. sohvasta törrötti jousi ja pinnat oli revennyt), ..."

Arvosteltu 5.8.2019

Espoo Sun Cottages
Serena Villas
Serena Villas
3.5 out of 5
Tornimäentie 10, Espoo
Hinta on 200 € per yö ajalle 28. lokak. viiva 28. lokak.
Vesipuisto Serena ja Luukin uimaranta sijaitsevat 5 kilometrinpäässä tästä mökistä, sekä lähellä latuja. Vestran Nature Reserve ja Kurkijarven Nature Reserve ...
Serena Villas
Hiisi Homes Espoo Center
Hiisi Homes Espoo Center
3 out of 5
Reviisorinkatu 10, Espoo, Uusimaa
Hinta on 197 € per yö ajalle 28. lokak. viiva 28. lokak.
Espoon tuomiokirkko on 1,3 kilometrin ja Gumböle Golf on 4,6 kilometrin päässä tästä huoneistohotellista. Espoo Metro Areena ja Aalto-yliopisto ovat myös 15 ...
4.4/5 Excellent! (84 arvostelua)
Perushuoneisto
"Pääkuva ei ole kohteesta. Rakennus ja huoneisto yleisilmeeltään uusi ja ihan kiva paikka. Sijainti hyvä omaan tarkoitukseeni. Huoneistot ovat osa normaalia asuinkerrostaloa. Äänieristys on heikko ja asunnoista kuuluu huonolla tuurilla paljonkin häiritsevää melua. Parkkihalliin kannattaa varata paikka, ..."

Arvosteltu 1.6.2021

Hiisi Homes Espoo Center
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Espoo

Kohteen Espoo lähellä sijaitsevat kaupungit