Espoo

Matkaopas
Espoo joka esittää järvi tai vesikuoppa ja metsänäkymät sekä yksi nainen

Suomen toiseksi suurin kaupunki Espoo ihastuttaa luonnollaan ja yllättää monipuolisella kulttuuritarjonnallaan.

Kuninkaantien varrelle kehittyneen Espoon juuret juontavat yli 800 vuoden taakse. Viimeisten sadan vuoden aikana Espoo on kehittynyt huimaa vauhtia maalaiskunnasta yliopisto- ja teknologiakeskittymäksi, joka on useiden teknologia- ja energia-alan yritysten kotipaikka. Suuresta väestömäärästään huolimatta Espoo tunnetaan kuitenkin edelleen upeasta luonnostaan ja järvistään.

Espoo on merkittävä osa pääkaupunkiseutua, ja tämä näkyy myös kaupungin kulttuuri- ja vapaa-ajantarjonnassa. Nuuksion kansallispuisto kaupungin kupeessa tarjoaa erinomaiset olosuhteet ulkoiluun, kalastukseen, hiihtoon ja jopa marjastukseen. Nuuksiosta löytyy myös Luontokeskus Haltia, joka kalevalaisen kulttuurin innoittaman arkkitehtuurin siivittämänä kuvaa Suomen 37 kansallispuiston neljän vuodenajan kiertokulkua.

Espoossa lomailijoilla on myös mahdollisuus ihailla merimaisemia rantakahviloissa tai tutustua idyllisiin ulkoilusaariin saaristoveneen kyydissä. Espoon 95 järveä ja 165 saarta tarjoavat loputtomasti retkeilymahdollisuuksia. Espoon Rantaraitti on erinomainen tapa tutustua alueen merimaisemiin: tämän 40 kilometriä pitkän kevyen liikenteen väylän varrelta löytyy uimarantoja, venesatamia ja ruokailupaikkoja. Espoossa voit myös harrastaa golfia, ja pyöräteitäkin löytyy 600 kilometrin verran.

Espoon kulttuuritarjonta on yhtä kattavaa kuin alueen ulkoilu- ja luontoaktiviteettien valikoima. Suomen kansallistaiteilija Akseli Gallen-Kallelan itse suunnittelema ateljeekoti toimii nykyään museona. Arkkitehtuurin ystäville ehdoton kohde on Hvitträsk, jonka arkkitehtikolmikko Eliel Saarinen, Herman Gesellius ja Armas Lindgren rakennuttivat vuonna 1903 erämaa-ateljeekseen. Talomuseo Glims tarjoaa vierailijoille ainutlaatuisen katsauksen maalaiselämään 1800-luvun Espoossa.

Espoon Tapiolassa sijaitseva Näyttelykeskus WeeGee sisältää viisi museota: EMMAN – Espoon modernin taiteen museon, Espoon kaupunginmuseon, Suomen Kellomuseon, Suomen lelumuseo Hevosenkengän sekä Helinä Rautavaaran museon. Tiloissa toimii myös museokauppa EMMA Shop ja kahvilaravintola. Näyttelykeskuksessa järjestetään vuosittain noin 15 näyttelyä. Tapiolan keskustassa sijaitseva Espoon kulttuurikeskus on kaupungin kulttuurielämän keskipiste ja Tapiola Sinfonietta -orkesterin koti. Kulttuurikeskuksessa järjestetään esimerkiksi jazzfestivaali April Jazz, kansainvälinen elokuvafestivaali Espoo Ciné, pianomusiikkifestivaali PianoEspoo, laulufestivaali VocalEspoo sekä lasten ja nuorten taidefestivaali Kutitus.

Edistyksellinen Espoo on myös saanut tunnustusta kestävän kehityksen ja Reilun kaupan edistäjänä. Alueen toimijoiden työ palkittiin vuonna 2009, kun Espoolle myönnettiin Reilun kaupan kaupungin arvonimi. Espoossa lomaileminen on siis oikea valinta sekä henkilökohtaisen virkistyksen ja viihteen että kestävän kehityksen mukaisen matkailun kannalta. Kaupungin läheinen sijainti Helsinkiin, Vantaalle sekä Saloon ja Turkuun nähden tekevät Espoosta oivallisen lomakohteen niin päiväreissuille kuin pidemmillekin lomille. Kaupunkiin on erinomaiset liikenneyhteydet, koska alue on osa pääkaupunkiseudun julkista liikenneverkkoa.

Lähde Espooseen nauttimaan virkistävistä saarista, järvistä ja metsistä sekä maailmanluokan kulttuuritarjonnasta. Espoo tarjoaa täydellisen lomakokemuksen.

Discover neighborhoods in Espoo

Radisson Blu Hotel, Espoo
Radisson Blu Hotel, Espoo
4 out of 5
Otaranta 2, Espoo, 02150
Hinta on 101 € per yö ajalle 23. kesäk. viiva 24. kesäk.
Yövy tässä 4 tähden liikematkustukseen soveltuvassa hotellissa kohteessa Espoo. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, ilmaisesta pysäköinnistä ja aamiaisesta. Asiakkaamme ...
4,2/5 Very Good! (991 arvostelua)
Hyvä hotelli.
"Siisti hotelli ja siisti huone. Hyvä aamupala. Kuntoilutila ja uima-allas oli myös hyvä lisä. Pieni miinus äänierityksestä. Käytävältä kuului äänet aika hyvin huoneeseen."

Arvosteltu 17.12.2021

Radisson Blu Hotel, Espoo
Hotel Matts
Hotel Matts
4 out of 5
Tynnyritie 1, Espoo, 02230
Hinta on 110 € per yö ajalle 27. toukok. viiva 28. toukok.
Yövy tässä 4 tähden liikematkustukseen soveltuvassa hotellissa kohteessa Espoo. Nauti ilmaisesta aamiaisesta, ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä ja saunasta. Lähellä ...
4,5/5 Wonderful! (32 arvostelua)
"Parkkipaikka saisi olla ilmainen. Tai sitten sisälletty hotellihuoneen hintaan."

Arvosteltu 24.12.2021

Hotel Matts
Hotel Hanasaari
Hotel Hanasaari
3.5 out of 5
Hanasaarenranta 5, Espoo, 02100
Hinta on 124 € per yö ajalle 29. toukok. viiva 30. toukok.
Yövy tässä 3,5 tähden rannalla sijaitsevassa hotellissa kohteessa Espoo. Nauti ilmaisesta aamiaisesta, ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä ja ilmaisesta pysäköinnistä. ...
4,6/5 Wonderful! (738 arvostelua)
"Mukava ja ammattitaitoinen henkilökunta. Tunsin itseni tervetulleeksi ja viihdyn loistavasti. Aamupala huoneeseen oli huippu. Iso kiitos😃"

Arvosteltu 14.1.2022

Hotel Hanasaari
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
Forenom Aparthotel Espoo Leppävaara
Forenom Aparthotel Espoo Leppävaara
3 out of 5
Porarinkatu 1, Espoo, 02650
Hinta on 87 € per yö ajalle 18. kesäk. viiva 19. kesäk.
Yövy tässä 3 tähden liikematkustukseen soveltuvassa huoneistohotellissa kohteessa Espoo. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, ilmaisesta pysäköinnistä ja aamiaisesta. ...
4,2/5 Very Good! (408 arvostelua)
Mukavaa, siistiä,hyvä hinta-laatu suhde
"Siisti, rauhallinen huone. Voin suositella."

Arvosteltu 30.1.2022

Forenom Aparthotel Espoo Leppävaara
Serena Villas
Serena Villas
3.5 out of 5
Tornimäentie 10, Espoo, 02970
Hinta on 200 € per yö ajalle 24. toukok. viiva 25. toukok.
Yövy tässä 3,5 tähden kylpylälomalle soveltuvassa mökissä kohteessa Espoo. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, ilmaisesta pysäköinnistä ja 2 kahvilasta. Lähellä ...
Serena Villas
Hiisi Homes Espoo Center
Hiisi Homes Espoo Center
3 out of 5
Reviisorinkatu 10, Espoo, Uusimaa, 2770
Yövy tässä 3 tähden huoneistossa kohteessa Espoo. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, ilmaisesta pysäköinnistä ja pyykinpesutiloista. Asiakkaamme kehuvat majoituspaikan ...
4,4/5 Excellent! (84 arvostelua)
Perushuoneisto
"Pääkuva ei ole kohteesta. Rakennus ja huoneisto yleisilmeeltään uusi ja ihan kiva paikka. Sijainti hyvä omaan tarkoitukseeni. Huoneistot ovat osa normaalia asuinkerrostaloa. Äänieristys on heikko ja asunnoista kuuluu huonolla tuurilla paljonkin häiritsevää melua. Parkkihalliin kannattaa varata paikka, ..."

Arvosteltu 1.6.2021

Hiisi Homes Espoo Center
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Espoo

Kohteen Espoo lähellä sijaitsevat kaupungit