Espoo matkavinkit

Matkaopas
Espoo featuring lunta ja vanha arkkitehtuuri
Suomen toiseksi suurin kaupunki Espoo ihastuttaa luonnollaan ja yllättää monipuolisella kulttuuritarjonnallaan.

Kuninkaantien varrelle kehittyneen Espoon juuret juontavat yli 800 vuoden taakse. Viimeisten sadan vuoden aikana Espoo on kehittynyt huimaa vauhtia maalaiskunnasta yliopisto- ja teknologiakeskittymäksi, joka on useiden teknologia- ja energia-alan yritysten kotipaikka. Suuresta väestömäärästään huolimatta Espoo tunnetaan kuitenkin edelleen upeasta luonnostaan ja järvistään.

Espoo on merkittävä osa pääkaupunkiseutua, ja tämä näkyy myös kaupungin kulttuuri- ja vapaa-ajantarjonnassa. Nuuksion kansallispuisto kaupungin kupeessa tarjoaa erinomaiset olosuhteet ulkoiluun, kalastukseen, hiihtoon ja jopa marjastukseen. Nuuksiosta löytyy myös Luontokeskus Haltia, joka kalevalaisen kulttuurin innoittaman arkkitehtuurin siivittämänä kuvaa Suomen 37 kansallispuiston neljän vuodenajan kiertokulkua.

Espoossa lomailijoilla on myös mahdollisuus ihailla merimaisemia rantakahviloissa tai tutustua idyllisiin ulkoilusaariin saaristoveneen kyydissä. Espoon 95 järveä ja 165 saarta tarjoavat loputtomasti retkeilymahdollisuuksia. Espoon Rantaraitti on erinomainen tapa tutustua alueen merimaisemiin: tämän 40 kilometriä pitkän kevyen liikenteen väylän varrelta löytyy uimarantoja, venesatamia ja ruokailupaikkoja. Espoossa voit myös harrastaa golfia, ja pyöräteitäkin löytyy 600 kilometrin verran.

Espoon kulttuuritarjonta on yhtä kattavaa kuin alueen ulkoilu- ja luontoaktiviteettien valikoima. Suomen kansallistaiteilija Akseli Gallen-Kallelan itse suunnittelema ateljeekoti toimii nykyään museona. Arkkitehtuurin ystäville ehdoton kohde on Hvitträsk, jonka arkkitehtikolmikko Eliel Saarinen, Herman Gesellius ja Armas Lindgren rakennuttivat vuonna 1903 erämaa-ateljeekseen. Talomuseo Glims tarjoaa vierailijoille ainutlaatuisen katsauksen maalaiselämään 1800-luvun Espoossa.

Espoon Tapiolassa sijaitseva Näyttelykeskus WeeGee sisältää viisi museota: EMMAN – Espoon modernin taiteen museon, Espoon kaupunginmuseon, Suomen Kellomuseon, Suomen lelumuseo Hevosenkengän sekä Helinä Rautavaaran museon. Tiloissa toimii myös museokauppa EMMA Shop ja kahvilaravintola. Näyttelykeskuksessa järjestetään vuosittain noin 15 näyttelyä. Tapiolan keskustassa sijaitseva Espoon kulttuurikeskus on kaupungin kulttuurielämän keskipiste ja Tapiola Sinfonietta -orkesterin koti. Kulttuurikeskuksessa järjestetään esimerkiksi jazzfestivaali April Jazz, kansainvälinen elokuvafestivaali Espoo Ciné, pianomusiikkifestivaali PianoEspoo, laulufestivaali VocalEspoo sekä lasten ja nuorten taidefestivaali Kutitus.

Edistyksellinen Espoo on myös saanut tunnustusta kestävän kehityksen ja Reilun kaupan edistäjänä. Alueen toimijoiden työ palkittiin vuonna 2009, kun Espoolle myönnettiin Reilun kaupan kaupungin arvonimi. Espoossa lomaileminen on siis oikea valinta sekä henkilökohtaisen virkistyksen ja viihteen että kestävän kehityksen mukaisen matkailun kannalta. Kaupungin läheinen sijainti Helsinkiin, Vantaalle sekä Saloon ja Turkuun nähden tekevät Espoosta oivallisen lomakohteen niin päiväreissuille kuin pidemmillekin lomille. Kaupunkiin on erinomaiset liikenneyhteydet, koska alue on osa pääkaupunkiseudun julkista liikenneverkkoa.

Lähde Espooseen nauttimaan virkistävistä saarista, järvistä ja metsistä sekä maailmanluokan kulttuuritarjonnasta. Espoo tarjoaa täydellisen lomakokemuksen.

Discover neighborhoods in Espoo

Heymo 1 by Sokos Hotels
Heymo 1 by Sokos Hotels
3 out of 5
Miestentie, 5, Espoo
Hinta on 83 € per yö ajalle 6. lokak. viiva 7. lokak.
83 €
per yö
6. lokak.–7. lokak.
Yövy tässä 3 tähden ekologisessa / kestävän kehityksen mukaisessa hotellissa kohteessa Espoo. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, aamiaisesta ja kuntokeskuksesta. ...
8,8/10 Excellent! (76 arvostelua)
Halvalla ei vaan hyvää, vaan jopa alueen parasta
"Huone oli toimiva lyhyelle visiitille ja parkkihallissa oli sähköautojen latauspisteistä runsaasti. Toiveet huonevarauksen yhteydessä oli otettu erinomaisesti huomioon (allergia, rauhallinen huone). Kiitosta saivat myös yleiset tilat. Koko hotelli oli aina erittäin siisti, mutta vältti myös sisustuksellaan ..."

Arvosteltu 20.9.2023

Heymo 1 by Sokos Hotels
Hotel Matts
Hotel Matts
4 out of 5
Tynnyritie 1, Espoo
Hinta on 98 € per yö ajalle 6. lokak. viiva 7. lokak.
98 €
per yö
6. lokak.–7. lokak.
Yövy tässä 4 tähden liikematkustukseen soveltuvassa hotellissa kohteessa Espoo. Nauti ilmaisesta aamiaisesta, ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä ja saunasta. Lähellä ...
9,2/10 Wonderful! (317 arvostelua)
"Mukava yhden yön loma. Erittäin siisti ja uusi hotelli. Mukavan kokoinen huone, hinta-laatusuhde erinomainen!"

Arvosteltu 16.9.2023

Hotel Matts
Radisson Blu Hotel, Espoo
Radisson Blu Hotel, Espoo
4 out of 5
Otaranta 2, Espoo
Hinta on 117 € per yö ajalle 6. lokak. viiva 7. lokak.
117 €
per yö
6. lokak.–7. lokak.
Yövy tässä 4 tähden ekologisessa / kestävän kehityksen mukaisessa hotellissa kohteessa Espoo. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, ilmaisesta pysäköinnistä ja ...
8,4/10 Very Good! (999 arvostelua)
Mukava kokemus
"Todella mukava hotelli, viihtyisä alue lapsiperheelle. Luontopolku lähellä."

Arvosteltu 29.5.2023

Radisson Blu Hotel, Espoo
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
Forenom Aparthotel Espoo Leppävaara
Forenom Aparthotel Espoo Leppävaara
3 out of 5
Porarinkatu 1, Espoo
Yövy tässä 3 tähden liikematkustukseen soveltuvassa huoneistohotellissa kohteessa Espoo. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, ilmaisesta pysäköinnistä ja pyykinpesutiloista. ...
8,4/10 Very Good! (475 arvostelua)
"Majoittuminen kävi helposti. Huone oli siisti ja kaikki toimi. Ilmainen parkkipaikka oli plussaa."

Arvosteltu 17.8.2023

Forenom Aparthotel Espoo Leppävaara
Hiisi Homes Espoo Center
Hiisi Homes Espoo Center
3 out of 5
Reviisorinkatu 10, Espoo, Uusimaa
Yövy tässä 3 tähden huoneistossa kohteessa Espoo. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, pyykinpesutiloista ja paikan päällä olevasta leikkikentästä. Lähellä sijaitsee ...
8,6/10 Excellent! (86 arvostelua)
Perushuoneisto
"Pääkuva ei ole kohteesta. Rakennus ja huoneisto yleisilmeeltään uusi ja ihan kiva paikka. Sijainti hyvä omaan tarkoitukseeni. Huoneistot ovat osa normaalia asuinkerrostaloa. Äänieristys on heikko ja asunnoista kuuluu huonolla tuurilla paljonkin häiritsevää melua. Parkkihalliin kannattaa varata paikka, ..."

Arvosteltu 1.6.2021

Hiisi Homes Espoo Center
Hiisi Homes Espoo Finnoo
Hiisi Homes Espoo Finnoo
4 out of 5
6 Peijinkatu, Espoo, Uusimaa
Yövy tässä 4 tähden huoneistossa kohteessa Espoo. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, ilmaisesta pysäköinnistä ja pyykinpesutiloista. Lähellä sijaitsee Iso Omena ...
9,6/10 Exceptional! (4 arvostelua)
Likaisena nukkumaan
"Moi. Oli muuten ihan ok, mutta töiden jälkeen olisi ollut mukava käydä kunnon suihkussa. Asunnon suihkun lattiakaivo ei vetänyt kuin hetken ja sitten vessa lattia lainehti. Jätin viestin keittiön pöydälle. Varmaan vika korjattu jo ?"

Arvosteltu 9.9.2023

Hiisi Homes Espoo Finnoo
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet

Aktiviteetit

Arvostelut – Espoo

3.8
Asiakasarvosana
5 - Loistava
16
" "5 - Loistava 14.15929203539823%
4 - Hyvä
62
" "4 - Hyvä 54.86725663716814%
3 - OK
33
" "3 - OK 29.20353982300885%
2 - Pettymys
2
" "2 - Pettymys 1.7699115044247788%
1 - Hirveä
0
" "1 - Hirveä 0%

3/5 - OK

Tarkistettu asiakas
27. tammik. 2020

Hyvät ulkoilualueet

3/5 - OK

Tarkistettu asiakas
14. marrask. 2019

jos on jotain asiaa Espooseen ja haluaa yöpyä edullisesti ja syödä maukkaan aamiaisen, voi mennä Hellsteniin

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas
5. elok. 2019

Serena ihana! Ja jumbo myös!

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas
21. heinäk. 2019

Sellon O'Learys ravintolan olemus ja palvelu oli erinomaista :)

2/5 - Pettymys

Tarkistettu asiakas
17. kesäk. 2019

Ikävästi liikennetöitä jokapaikassa

3/5 - OK

Tarkistettu asiakas
18. helmik. 2019

Espoolahti

Kohteen Espoo lähellä sijaitsevat kaupungit