Suomessa saattaa olla voimassa COVID-19:stä johtuvia matkustusrajoituksia.

EspooFinland

Suomen toiseksi suurin kaupunki Espoo ihastuttaa luonnollaan ja yllättää monipuolisella kulttuuritarjonnallaan.

Kuninkaantien varrelle kehittyneen Espoon juuret juontavat yli 800 vuoden taakse. Viimeisten sadan vuoden aikana Espoo on kehittynyt huimaa vauhtia maalaiskunnasta yliopisto- ja teknologiakeskittymäksi, joka on useiden teknologia- ja energia-alan yritysten kotipaikka. Suuresta väestömäärästään huolimatta Espoo tunnetaan kuitenkin edelleen upeasta luonnostaan ja järvistään.

Espoo on merkittävä osa pääkaupunkiseutua, ja tämä näkyy myös kaupungin kulttuuri- ja vapaa-ajantarjonnassa. Nuuksion kansallispuisto kaupungin kupeessa tarjoaa erinomaiset olosuhteet ulkoiluun, kalastukseen, hiihtoon ja jopa marjastukseen. Nuuksiosta löytyy myös Luontokeskus Haltia, joka kalevalaisen kulttuurin innoittaman arkkitehtuurin siivittämänä kuvaa Suomen 37 kansallispuiston neljän vuodenajan kiertokulkua.

Espoossa lomailijoilla on myös mahdollisuus ihailla merimaisemia rantakahviloissa tai tutustua idyllisiin ulkoilusaariin saaristoveneen kyydissä. Espoon 95 järveä ja 165 saarta tarjoavat loputtomasti retkeilymahdollisuuksia. Espoon Rantaraitti on erinomainen tapa tutustua alueen merimaisemiin: tämän 40 kilometriä pitkän kevyen liikenteen väylän varrelta löytyy uimarantoja, venesatamia ja ruokailupaikkoja. Espoossa voit myös harrastaa golfia, ja pyöräteitäkin löytyy 600 kilometrin verran.

Espoon kulttuuritarjonta on yhtä kattavaa kuin alueen ulkoilu- ja luontoaktiviteettien valikoima. Suomen kansallistaiteilija Akseli Gallen-Kallelan itse suunnittelema ateljeekoti toimii nykyään museona. Arkkitehtuurin ystäville ehdoton kohde on Hvitträsk, jonka arkkitehtikolmikko Eliel Saarinen, Herman Gesellius ja Armas Lindgren rakennuttivat vuonna 1903 erämaa-ateljeekseen. Talomuseo Glims tarjoaa vierailijoille ainutlaatuisen katsauksen maalaiselämään 1800-luvun Espoossa.

Espoon Tapiolassa sijaitseva Näyttelykeskus WeeGee sisältää viisi museota: EMMAN – Espoon modernin taiteen museon, Espoon kaupunginmuseon, Suomen Kellomuseon, Suomen lelumuseo Hevosenkengän sekä Helinä Rautavaaran museon. Tiloissa toimii myös museokauppa EMMA Shop ja kahvilaravintola. Näyttelykeskuksessa järjestetään vuosittain noin 15 näyttelyä. Tapiolan keskustassa sijaitseva Espoon kulttuurikeskus on kaupungin kulttuurielämän keskipiste ja Tapiola Sinfonietta -orkesterin koti. Kulttuurikeskuksessa järjestetään esimerkiksi jazzfestivaali April Jazz, kansainvälinen elokuvafestivaali Espoo Ciné, pianomusiikkifestivaali PianoEspoo, laulufestivaali VocalEspoo sekä lasten ja nuorten taidefestivaali Kutitus.

Edistyksellinen Espoo on myös saanut tunnustusta kestävän kehityksen ja Reilun kaupan edistäjänä. Alueen toimijoiden työ palkittiin vuonna 2009, kun Espoolle myönnettiin Reilun kaupan kaupungin arvonimi. Espoossa lomaileminen on siis oikea valinta sekä henkilökohtaisen virkistyksen ja viihteen että kestävän kehityksen mukaisen matkailun kannalta. Kaupungin läheinen sijainti Helsinkiin, Vantaalle sekä Saloon ja Turkuun nähden tekevät Espoosta oivallisen lomakohteen niin päiväreissuille kuin pidemmillekin lomille. Kaupunkiin on erinomaiset liikenneyhteydet, koska alue on osa pääkaupunkiseudun julkista liikenneverkkoa.

Lähde Espooseen nauttimaan virkistävistä saarista, järvistä ja metsistä sekä maailmanluokan kulttuuritarjonnasta. Espoo tarjoaa täydellisen lomakokemuksen.

Missä yöpyä kohteessa Espoo

Espoo featuring lunta ja vanha arkkitehtuuri

Espoon keskus

3.5/5Good!(6 aluearvostelua)

Espoon keskus tunnetaan kahviloista ja puutarhoista. Espoon tuomiokirkko tai Kasavuoren Nature Reserve ovat myös vierailun arvoisia.

Espoon keskus
Seurasaaren ulkomuseo joka esittää silta

Läntinen suurpiiri

4/5Very Good!(221 aluearvostelua)

Merinäköaloista ja järvinäkymistä tunnettu Läntinen suurpiiri tarjoaa myös muita nähtävyyksiä, kuten Seurasaaren ulkomuseo ja Munkkiniemen Uimaranta. Lisäksi lähellä sijaitsevat Korppaanmäen raitiovaunupysäkki, Helsinki ja Haapalahdenkadun raitiovaunupysäkki, Helsinki takaavat, että kaupunkiin on vaivatonta tutustua.

Läntinen suurpiiri

Huippuhotellit kohteessa Espoo

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Hellsten Espoo
Hellsten Espoo
3 out of 5
Porarinkatu 3, Espoo
Hinta on 89 € per yö ajalle 20. syysk. viiva 21. syysk.

Kauppakeskus Sello on 1,3 kilometrin ja Terveystalo Kannelmäki Kaari on 4,8 kilometrin päässä tästä hotellista. Kauppakeskus Myyrmanni ja Aalto-yliopisto ovat ...

3.9/5Very Good! (991 arvostelua)
Sauna on luksusta

"Tilava huoneisto, jossa sauna, jota vieraamme arvostavat. Hyvä aamiainen. Avara aulatila."…"

Arvosteltu 2.3.2020

Hellsten Espoo
Hotel Hanasaari
Hotel Hanasaari
3.5 out of 5
Hanasaarenranta 5, Espoo
Ilmainen peruutusoikeusVaraa nyt, maksa majoittuessasi
Hinta on 124 € per yö ajalle 20. syysk. viiva 21. syysk.

Näyttelykeskus WeeGee on 3,5 kilometrin päässä tästä hotellista. Ateneumin taidemuseo ja Seurasaaren ulkomuseo sijaitsevat 10 kilometrin päässä. Nykytaiteen ...

4.5/5Wonderful! (531 arvostelua)

"Ihanalla paikalla. Lyhyt matka Helsingin keskustaan, mutta kuitenkin oma rauha. Nuuksion kansallispuistoon vain 30min autolla. Henkilökunta ystävällinen. Ravintolassa loistava palvelu ja ruoka erinomaista."…"

Arvosteltu 8.8.2020

Hotel Hanasaari
Hotelli Korpilampi
Hotelli Korpilampi
3.5 out of 5
Korpilammentie 5, Espoo
Hinta on 87 € per yö ajalle 3. lokak. viiva 4. lokak.

Vesipuisto Serena on 0,6 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Espoo Ringside Golf ja Keimola Golf sijaitsevat 20 kilometrin ...

4/5Very Good! (698 arvostelua)

"ihan ok"…"

Arvosteltu 8.6.2020

Hotelli Korpilampi

Suositut vierailukohteet – Espoo

Helsingin tuomiokirkko
Kuva majoitusliikkeestä Helsingin tuomiokirkko

Helsingin tuomiokirkko

4.5/5(158 arvostelua)

Pistäydy tällä kauniilla suomalaisella evankelis-luterilaisella katedraalilla ihailemassa sen henkeäsalpaavan kaunista arkkitehtuuria ja kaunista sinkkipatsaiden kokoelmaa.

Finlandia-talo
Kuva majoitusliikkeestä Finlandia-talo

Finlandia-talo

4/5(96 arvostelua)

Käy katsomassa kansainvälistä musiikkitapahtumaa tai lähde opastetulle kierrokselle Helsingin monitoimiseen keskukseen ja perehdy sen merkittävään arkkitehtuuriseen historiaan.

Stockmannin tavaratalo
Kuva majoitusliikkeestä Stockmannin tavaratalo

Stockmannin tavaratalo

4/5(385 arvostelua)

Skandinavian suurimpiin tavarataloihin kuuluvalta Stockmannilta löydät kaikki suosikkimerkkisi sekä yhden kaupungin parhaimmista elintarvikemyymälöistä.

Olympiastadion
Kuva majoitusliikkeestä Olympiastadion

Olympiastadion

3.5/5(8 arvostelua)

Vieraile kohteessa Olympiastadion järjestettävässä tapahtumassa, kun matkustat kohteeseen Taka-Töölö. Tutustu tämän kulttuuristaan tunnetun alueen kiehtoviin museoihin ja kauppoihin.

Kampin keskus
Kuva majoitusliikkeestä Kampin keskus

Kampin keskus

4/5(406 arvostelua)

Kun lomailet kohteessa Helsinki, voit etsiä upeita matkamuistoja kohteessa Kampin keskus. Käy tutkimassa tämän kulttuuristaan tunnetun alueen maineikkaita taidegallerioita ja kiehtovia museoita.

Kansallisteatteri
Kuva majoitusliikkeestä Kansallisteatteri

Kansallisteatteri

4.5/5(25 arvostelua)

Ihastele kaunista uusromanttista julkisivua, joka sulkee taakseen teatterin, jolla oli erityinen merkitys suomalaisen kulttuurin kehittämisessä 1800-luvulla.

Arvostelut – Espoo

3.8

Asiakasarvosana

5 - Loistava
16
5 - Loistava 14.15929203539823%
4 - Hyvä
62
4 - Hyvä 54.86725663716814%
3 - OK
33
3 - OK 29.20353982300885%
2 - Pettymys
2
2 - Pettymys 1.7699115044247788%
1 - Hirveä
0
1 - Hirveä 0%

3/5 - OK

Tarkistettu asiakas

27. tammik. 2020

Hyvät ulkoilualueet

3/5 - OK

Tarkistettu asiakas

14. marrask. 2019

jos on jotain asiaa Espooseen ja haluaa yöpyä edullisesti ja syödä maukkaan aamiaisen, voi mennä Hellsteniin

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

5. elok. 2019

Serena ihana! Ja jumbo myös!

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

21. heinäk. 2019

Sellon O'Learys ravintolan olemus ja palvelu oli erinomaista :)

2/5 - Pettymys

Tarkistettu asiakas

17. kesäk. 2019

Ikävästi liikennetöitä jokapaikassa

3/5 - OK

Tarkistettu asiakas

18. helmik. 2019

Espoolahti

Kohteen Espoo lähellä sijaitsevat kaupungit