VihtiSuomi

Image for Vihti, Uusimaa, Suomi
trover photo by Magu

Koe Vihti

Suuntaa seuraavalla lomallasi idylliseen Vihtiin, ja ihastu alueen jännittävään historiaan ja kulttuurin kirjoon.

Lomalla Vihdin hurmaavassa historiallisessa kunnassa pääset muun muassa vaeltamaan Nuuksion kansallispuiston järviylängöllä tai kapuamaan Rokokalliolle tutkimaan sen luolia, näkemään 1600-luvulla rakennetun kirkon rauniot, vierailemaan Koiviston Museomäellä ja kiertelemään tunnetun suomalaisen kuvanveistäjän Seija Rustholkarhun Ateljeessa.

Vihti sijaitsee Uudenmaan maakunnan länsiosassa Hiidenveden järven rannalla ja se kuuluu Helsingin metropolialueeseen. Sinne on vajaan tunnin ajomatka Helsingin keskustasta, joten kulku alueelle on helppoa niin omalla autolla kuin bussikyydilläkin, ja loma Vihdissä onkin täynnä kaupungin mukavuuksia virkistävien luontomaisemien keskellä.

Nuuksion kansallispuisto on todellinen Helsingin alueen kansallisaarre. Puistossa riittää tekemistä jokaiseen makuun aina rauhallisesta patikoinnista, kalastuksesta tai lintujen tarkkailusta hauskaan geokätköilyyn ja jännittävään kallio- tai jääkiipeilyyn vuodenajasta riippuen. Lasten kanssa on hauska kokeilla Suomen partiolaisten alueella aloittamaa ”lodjausta” – lähtekää koko perheen voimin etsimään kymmentä alueelle piilotettua lodjua eli laatikkoa, jotka sisältävät vieraskirjan, hauskoja tietoiskuja ja tarinoita luonnosta ja historiasta sekä tehtäviä ja vihjeitä seuraavan lodjun löytämiseen. Nuuksiossa saattaa törmätä myös harvinaiseen liito-oravaan.

Vihdillä on kiehtova historia, ja ihmisten tiedetään saapuneen alueelle jo 9 000 vuotta sitten rikkaan riistamaan perässä. Se sijaitsi kuitenkin viikinki- ja rosvoreittien varrella, ja tunnettiin noina aikoina Noitamaana. Tarinan mukaan paikallinen shamaani noitui alueen metsät niin, että jokainen metsästysretkelle lähtevä vaimo lankeaisi hedelmättömyyskirouksen valtaan, jotta ihminen ei pääsisi asuttamaan seutua ja rikas riistakanta säilyisi. Vihti-nimen uskotaankin olevan muinaisgermaaninen johdannainen noituutta, noitaa tai tietäjää tarkoittavasta sanasta.

Ymmärrettävästi alue jäi siis tuhansiksi vuosiksi erämaaksi, vaikka metsästäjät alueelle uskaltautuivatkin. Asutus vaikuttaa vakiintuneen alueelle vasta 1500-luvulla. Siitä eteenpäin Vihdin alueella riittääkin upeita historiallisia nähtävyyksiä, kuten 1600–1800-luvuilla toimineen Pyhän Birgitan kirkon rauniot, kaunis 1700-luvulta peräisin oleva Vihdin kirkko sekä Salmelan Rusthollimuseon 1700-luvulta peräisin oleva vanhanajan kotimuseo. Myös Vihdin museossa pääset tutustumaan vanhanaikaiseen suomalaiseen elämään ja kulttuuriin.

Nykyaikaisemmasta kulttuurista pääsee Vihdin matkalla nauttimaan Vihdin teatterin näytelmissä ja kesäteatterissa sekä Seija Rustholkarhun Ateljeessa. Tässä ateljeessa vieraillessasi voit tutustua tunnetun kuvanveistäjä-taiteilijan töihin ja työskentelyyn tai saada jopa oman muotokuvasi maalattua tilauksesta. Kuvataiteen ihmeisiin voi uppoutua myös paikalliseen taiteeseen ja sen tukemiseen keskittyvässä Galleria Picotrissa.

Lähde lomalle lumottuun Vihtiin aidosti kiehtovalle matkalle Helsingin kupeeseen!

Huippuhotellit kohteessa Vihti

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Hopeaniemi Resort
Hopeaniemi Resort
3 out of 5
Hopeaniementie 24, Vihti

Espoo Metro Areena on 43 kilometrin päässä tästä lähellä rantaa sijaitsevasta hotellista.

4.1/5Very Good! (53 arvostelua)
Hyvä

"Siisti paikka sopivasti Helsingin ulkopuolella"…"

Arvosteltu 10.9.2019

Hopeaniemi Resort
Hiisi Homes Nummela - Easy access to cross-country skiing
Hiisi Homes Nummela - Easy access to cross-country skiing
3 out of 5
Majatuvankuja 1, Nummela, Vihti
89 €
per night
Jan 21 - Jan 22

Nuuksion kansallispuisto, Espoon tuomiokirkko ja Laskettelukeskus Solvalla-Swinghill ovat 32 kilometrin päässä tästä kaupungin keskustassa sijaitsevasta huoneistohotellista. ...

2/5 (4 arvostelua)
Hinta-laatu-suhde ei kohdannut

"Huone oli tavallisen kerrostalon alimmassa, maantasokerroksessa, sijaitseva huoneisto, joka on remontoitu uuteen tarkoitukseensa sopivaksi. Pinnat olivat hyvässä kunnossa ja oli siistiä. Standard-huoneessa oli neljän huoneen kesken jaettu keittiö. Asiaa ei mainittu hotellin tiedoissa, vaan sain sen ..."…"

Arvosteltu 2.9.2019

Hiisi Homes Nummela - Easy access to cross-country skiing
Hiisi Hotel Nummela
Hiisi Hotel Nummela
3 out of 5
Majatuvankuja 1 A, Vihti

Nuuksion kansallispuisto, Espoon tuomiokirkko ja Laskettelukeskus Solvalla-Swinghill ovat 32 kilometrin päässä tästä hotellista. Seurasaaren ulkomuseo ja Hvitträsk ...

4.1/5Very Good! (7 arvostelua)

"Helppoa ja vaivatonta."…"

Arvosteltu 6.4.2019

Hiisi Hotel Nummela

Popular things to do in Vihti

Nuuksio National Park
Image for Nuuksio National Park

Nuuksio National Park

Tutki luontoa kohteessa Vihti sijaitsevalla ihastuttavalla viheralueella Nuuksio National Park. Kävele alueen järvimaisemissa.

Helsingin tuomiokirkko
Image for Helsingin tuomiokirkko

Helsingin tuomiokirkko

4.5/5(142 reviews)

Pistäydy tällä kauniilla suomalaisella evankelis-luterilaisella katedraalilla ihailemassa sen henkeäsalpaavan kaunista arkkitehtuuria ja kaunista sinkkipatsaiden kokoelmaa.

Finlandia-talo
Image for Finlandia-talo

Finlandia-talo

4/5(83 reviews)

Käy katsomassa kansainvälistä musiikkitapahtumaa tai lähde opastetulle kierrokselle Helsingin monitoimiseen keskukseen ja perehdy sen merkittävään arkkitehtuuriseen historiaan.

Senaatintori
Image for Senaatintori

Senaatintori

4/5(213 reviews)

Napsi kuvia upeista rakennuksista tällä valtavalla aukiolla, joka on kaupungin kulttuurinen politiikan, uskonnon ja tieteen keskus.

Kansallismuseo
Image for Kansallismuseo

Kansallismuseo

4/5(69 reviews)

Osallistu opastetulle kierrokselle Suomen kansallismuseossa katselemassa kiehtovia historiallisia esineitä ja perehtymässä Suomen historiaan aina esihistoriallisista ajoista nykypäivään.

Nykytaiteen museo Kiasma
Image for Nykytaiteen museo Kiasma

Nykytaiteen museo Kiasma

4/5(79 reviews)

Tässä Suomen Kansallisgalleriaan kuuluvassa nykytaiteen museossa voit ihastella ennennäkemätöntä nykytaiteen kokoelmaa sekä upeaa arkkitehtuuria.