Suomessa saattaa olla voimassa COVID-19:stä johtuvia matkustusrajoituksia.

Vihti

Suuntaa seuraavalla lomallasi idylliseen Vihtiin, ja ihastu alueen jännittävään historiaan ja kulttuurin kirjoon.

Lomalla Vihdin hurmaavassa historiallisessa kunnassa pääset muun muassa vaeltamaan Nuuksion kansallispuiston järviylängöllä tai kapuamaan Rokokalliolle tutkimaan sen luolia, näkemään 1600-luvulla rakennetun kirkon rauniot, vierailemaan Koiviston Museomäellä ja kiertelemään tunnetun suomalaisen kuvanveistäjän Seija Rustholkarhun Ateljeessa.

Vihti sijaitsee Uudenmaan maakunnan länsiosassa Hiidenveden järven rannalla ja se kuuluu Helsingin metropolialueeseen. Sinne on vajaan tunnin ajomatka Helsingin keskustasta, joten kulku alueelle on helppoa niin omalla autolla kuin bussikyydilläkin, ja loma Vihdissä onkin täynnä kaupungin mukavuuksia virkistävien luontomaisemien keskellä.

Nuuksion kansallispuisto on todellinen Helsingin alueen kansallisaarre. Puistossa riittää tekemistä jokaiseen makuun aina rauhallisesta patikoinnista, kalastuksesta tai lintujen tarkkailusta hauskaan geokätköilyyn ja jännittävään kallio- tai jääkiipeilyyn vuodenajasta riippuen. Lasten kanssa on hauska kokeilla Suomen partiolaisten alueella aloittamaa ”lodjausta” – lähtekää koko perheen voimin etsimään kymmentä alueelle piilotettua lodjua eli laatikkoa, jotka sisältävät vieraskirjan, hauskoja tietoiskuja ja tarinoita luonnosta ja historiasta sekä tehtäviä ja vihjeitä seuraavan lodjun löytämiseen. Nuuksiossa saattaa törmätä myös harvinaiseen liito-oravaan.

Vihdillä on kiehtova historia, ja ihmisten tiedetään saapuneen alueelle jo 9 000 vuotta sitten rikkaan riistamaan perässä. Se sijaitsi kuitenkin viikinki- ja rosvoreittien varrella, ja tunnettiin noina aikoina Noitamaana. Tarinan mukaan paikallinen shamaani noitui alueen metsät niin, että jokainen metsästysretkelle lähtevä vaimo lankeaisi hedelmättömyyskirouksen valtaan, jotta ihminen ei pääsisi asuttamaan seutua ja rikas riistakanta säilyisi. Vihti-nimen uskotaankin olevan muinaisgermaaninen johdannainen noituutta, noitaa tai tietäjää tarkoittavasta sanasta.

Ymmärrettävästi alue jäi siis tuhansiksi vuosiksi erämaaksi, vaikka metsästäjät alueelle uskaltautuivatkin. Asutus vaikuttaa vakiintuneen alueelle vasta 1500-luvulla. Siitä eteenpäin Vihdin alueella riittääkin upeita historiallisia nähtävyyksiä, kuten 1600–1800-luvuilla toimineen Pyhän Birgitan kirkon rauniot, kaunis 1700-luvulta peräisin oleva Vihdin kirkko sekä Salmelan Rusthollimuseon 1700-luvulta peräisin oleva vanhanajan kotimuseo. Myös Vihdin museossa pääset tutustumaan vanhanaikaiseen suomalaiseen elämään ja kulttuuriin.

Nykyaikaisemmasta kulttuurista pääsee Vihdin matkalla nauttimaan Vihdin teatterin näytelmissä ja kesäteatterissa sekä Seija Rustholkarhun Ateljeessa. Tässä ateljeessa vieraillessasi voit tutustua tunnetun kuvanveistäjä-taiteilijan töihin ja työskentelyyn tai saada jopa oman muotokuvasi maalattua tilauksesta. Kuvataiteen ihmeisiin voi uppoutua myös paikalliseen taiteeseen ja sen tukemiseen keskittyvässä Galleria Picotrissa.

Lähde lomalle lumottuun Vihtiin aidosti kiehtovalle matkalle Helsingin kupeeseen!

Huippuhotellit kohteessa Vihti

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Hopeaniemi Resort
Hopeaniemi Resort
3 out of 5
Hopeaniementie 24, Vihti

Espoo Metro Areena on 43 kilometrin päässä tästä lähellä rantaa sijaitsevasta hotellista.

4.1/5Very Good! (55 arvostelua)

"Luonnonkaunis paikka järven rannalla.Hyvä aamiainen"…"

Arvosteltu 25.11.2019

Hopeaniemi Resort
Hiisi Homes Nummela
Hiisi Homes Nummela
3 out of 5
Majatuvankuja 1, Vihti
Hinta on 186 € per yö

Enärannan uimaranta on 1,6 kilometrin ja Hiidenrannan uimaranta on 3,5 kilometrin päässä tästä huoneistohotellista. Ojakkalan uimaranta ja Vihti Golf Center ...

2/5 (5 arvostelua)
Hinta-laatu-suhde ei kohdannut

"Huone oli tavallisen kerrostalon alimmassa, maantasokerroksessa, sijaitseva huoneisto, joka on remontoitu uuteen tarkoitukseensa sopivaksi. Pinnat olivat hyvässä kunnossa ja oli siistiä. Standard-huoneessa oli neljän huoneen kesken jaettu keittiö. Asiaa ei mainittu hotellin tiedoissa, vaan sain sen ..."…"

Arvosteltu 2.9.2019

Hiisi Homes Nummela
Hiisi Hotel Nummela
Hiisi Hotel Nummela
3 out of 5
Majatuvankuja 1 A, Vihti

Enärannan uimaranta on 1,6 kilometrin ja Hiidenrannan uimaranta on 3,6 kilometrin päässä tästä hotellista. Ojakkalan uimaranta ja Vihti Golf Center ovat myös ...

4.1/5Very Good! (7 arvostelua)

"Helppoa ja vaivatonta."…"

Arvosteltu 6.4.2019

Hiisi Hotel Nummela

Suositut vierailukohteet – Vihti

Helsingin tuomiokirkko
Kuva majoitusliikkeestä Helsingin tuomiokirkko

Helsingin tuomiokirkko

4.5/5(158 arvostelua)

Pistäydy tällä kauniilla suomalaisella evankelis-luterilaisella katedraalilla ihailemassa sen henkeäsalpaavan kaunista arkkitehtuuria ja kaunista sinkkipatsaiden kokoelmaa.

Finlandia-talo
Kuva majoitusliikkeestä Finlandia-talo

Finlandia-talo

4/5(96 arvostelua)

Käy katsomassa kansainvälistä musiikkitapahtumaa tai lähde opastetulle kierrokselle Helsingin monitoimiseen keskukseen ja perehdy sen merkittävään arkkitehtuuriseen historiaan.

Stockmannin tavaratalo
Kuva majoitusliikkeestä Stockmannin tavaratalo

Stockmannin tavaratalo

4/5(385 arvostelua)

Skandinavian suurimpiin tavarataloihin kuuluvalta Stockmannilta löydät kaikki suosikkimerkkisi sekä yhden kaupungin parhaimmista elintarvikemyymälöistä.

Olympiastadion
Kuva majoitusliikkeestä Olympiastadion

Olympiastadion

3.5/5(8 arvostelua)

Vieraile kohteessa Olympiastadion järjestettävässä tapahtumassa, kun matkustat kohteeseen Taka-Töölö. Tutustu tämän kulttuuristaan tunnetun alueen maineikkaisiin taidegallerioihin ja kauppoihin.

Kampin keskus
Kuva majoitusliikkeestä Kampin keskus

Kampin keskus

4/5(406 arvostelua)

Kun lomailet kohteessa Helsinki, voit etsiä upeita matkamuistoja kohteessa Kampin keskus. Käy tutkimassa tämän kulttuuristaan tunnetun alueen maineikkaita taidegallerioita ja kiehtovia museoita.

Kansallisteatteri
Kuva majoitusliikkeestä Kansallisteatteri

Kansallisteatteri

4.5/5(25 arvostelua)

Ihastele kaunista uusromanttista julkisivua, joka sulkee taakseen teatterin, jolla oli erityinen merkitys suomalaisen kulttuurin kehittämisessä 1800-luvulla.

Kohteen Vihti lähellä sijaitsevat kaupungit

Etelä-Suomi

Lohja

Helsinki featuring lunta, talo ja pieni kaupunki tai kylä

Helsinki