Veikkola

Matkaopas

Kirkkonummen pohjoisosassa sijaitseva Veikkola on hyvillä palveluilla varusteltu käyntikohde luonnon kauneutta ja ulkoilma aktiviteetteja arvostavalle lomailijalle.

Alle kahdenkymmenen kilometrin päässä Espoosta sijaitseva Veikkola on Kirkkonummeen kuuluva taajama Turuntien varrella. Veikkola on oma pieni kaupunkiyhteisönsä, joka on toisaalta lähellä Kirkkonummen muita kiinnostavia käyntikohteita ja toisaalta vain lyhyen ajomatkan päässä esimerkiksi Espoosta, Lohjasta ja Nuuksion kansallispuistosta. Varsinaista kaupunkilomaa Veikkolassa ei kannata viettää, sillä taajaman palvelut on suunniteltu lähinnä paikallisten asukkaiden tarpeita silmällä pitäen, mutta paikallinen luonto yllättää monipuolisuudellaan. Lisäksi Kirkkonummi kokonaisuudessaan kannattaa ottaa haltuun samalla, kun vierailee Veikkolassa.

Muutaman tuhannen asukkaan taajama on kasvanut voimakkaasti 2000 luvun aikana, joten Veikkolasta löytää ruokakauppojen kaltaisten peruspalveluiden lisäksi myös esimerkiksi frisbeegolfradan. Lomalla Veikkolassa pääsee nauttimaan kauniista järvimaisemista, sillä aivan taajaman kyljessä on Lamminjärvi, Kaljärvi ja Haapajärvi. Veikkolan puolelle ulottuva Nuuksion kansallispuisto on kuitenkin lähiluonnon upein nähtävyys, jonka metsissä majailee muun muassa liito oravia. Viikonloppumatkalla Veikkolassa kannattaa varata runsaasti aikaa esimerkiksi kolmisen kilometriä pitkän Kaarniaispolun kiertämiseen ja paikallisten elämyspalveluiden, kuten melonnan ja opastettujen retkien, hyödyntämiseen.

Halpa matka Veikkolassa on helppo toteuttaa vierailemalla lisäksi muissa Kirkkonummen houkuttelevissa luontokohteissa, kuten Porkkalanniemen virkistysalueella ja Meikon luonnonsuojelualueella. Kirkkonummen merimaisemien hallitsemalla eteläpuolella oleva Porkkalanniemi on täynnä rantakallioiden ja pärskeidensekaisten merituulien käpristämien mäntyjen hallitsemia näkymiä. Dragesvikenin alueella on myös vierasvenesatama palveluineen, ja Porkkalasta käsin pääsee vesitse vierailemaan kahdella virkistyskäytössä olevalla saarella, Stora Brändöllä ja Järvöllä. Lähempänä Veikkolaa sijaitseva Meikon luonnonsuojelualue Myllykylässä on tammimetsien ja erämaatunnelman hallitsema viehättävä ulkoilualue.

Golfin ystävillä on Kirkkonummella kissanpäivät, ja loma Veikkolassa on helppo rakentaa paikallisten viheriöiden kiertämisen ympärille. Lähimpänä Veikkolaa sijaitsee Kurk Golf, jonka monipuolisesta kenttävalikoimasta on helppo rakentaa itselle sopiva pelikokonaisuus. Yhdeksänreikäiset Valley , Lake ja Hill radat on mahdollista pelata erikseen tai esimerkiksi Valley&Lake yhdistelmänä. Kirkkonummen Masalassa lähellä toisiaan sijaitsee lisäksi vielä kolme muuta golfklubia, Sarfvik Golf, Hirsala Golf ja Peuramaa Golf Hjortlandet.

Kirkkonummen keskustan ja Veikkolan välille jää myös historiallisesti kiinnostavia kohteita, joissa vierailuun kannattaa varata aikaa. Kolme arkkitehdin yhdessä rakennuttama Hvitträsk on kansallisromanttiseen tyyliin toteutettu kartanomainen erämaa ateljee, jossa toimii nykyisin museo. Hvitträskissä näkee esimerkiksi Eliel Saarisen suunnittelemia huonekaluja, eikä siellä vieraillessaan kannata jättää väliin ravintola Hvitträskissä ruokailua. Kesäisin auki oleva Alisgårdin kotiseutumuseo tarjoaa kiinnostavan katsauksen paikallishistoriaan.

Veikkolaan on helppo saapua omalla autolla tai julkisilla busseilla pääkaupungista päin. Koko Kirkkonummi kiinnostavine kohteineen on aivan lähellä, kun valitsee lomakohteeksi vehreän Veikkolan.

VALO Hotel Helsinki
VALO Hotel Helsinki
4 out of 5
Mannerheimintie 109, Helsinki
Täysin hyvitettäväVaraa nyt, maksa myöhemmin
Hinta on 112 € per yö ajalle 20. helmik. viiva 21. helmik.
Hartwall-areena, Mall of Tripla ja Helsingin jäähalli sijaitsevat 3 kilometrin päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Helsingin messukeskus ja ...
4.4/5 Wonderful! (480 arvostelua)
Voin lämpimästi suositella!
"Hotellihuone Comfort oli todella kaunis, siisti ja ihana! Tulen ehdottomasti uudestaan yöpymään ja nauttimaan wellness-osastosta."

Arvosteltu 23.10.2021

VALO Hotel Helsinki
Hilton Helsinki Airport
Hilton Helsinki Airport
4 out of 5
Lentaejaenkuja 1, Vantaa
Hinta on 119 € per yö ajalle 18. helmik. viiva 19. helmik.
Suomen ilmailumuseo on 1,6 kilometrin ja Viihdekeskus Flamingo on 3,6 kilometrin päässä tästä hotellista. Kauppakeskus Jumbo sijaitsee 3,3 kilometrin ...
4.4/5 Wonderful! (1,214 arvostelua)
"Hyvä ja hyvä illallinen."

Arvosteltu 18.10.2021

Hilton Helsinki Airport
Clarion Hotel Helsinki
Clarion Hotel Helsinki
4 out of 5
Hinta on 146 € per yö ajalle 27. tammik. viiva 28. tammik.
Länsisatama, Stockmannin tavaratalo ja Nykytaiteen museo Kiasma sijaitsevat 3 kilometrin päässä tästä hotellista. Finlandia-talo ja Helsingin tuomiokirkko ovat ...
4.4/5 Excellent! (1,327 arvostelua)
"Olisin kaivannut kylpyhuoneen lattialle mattoa, liukasta tulla pois suihkusta"

Arvosteltu 24.10.2021

Clarion Hotel Helsinki
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
Noli Studios Sörnäinen
Noli Studios Sörnäinen
4 out of 5
Hämeentie 33, Helsinki
Hinta on 81 € per yö ajalle 25. tammik. viiva 26. tammik.
Helsingin messukeskus, Senaatintori ja Helsingin tuomiokirkko sijaitsevat 3 kilometrin päässä tästä huoneistohotellista. Helsingin jäähalli ja Stockmannin tavaratalo ...
4.5/5 Wonderful! (28 arvostelua)
Mukavaa asumista Sörnäisissä
"Ihanan siisti studio, kaikki tarpeellinen löytyi huoneesta. Vähän kapea sänky. Ympäristö oli levoton, hotelli ei."

Arvosteltu 7.6.2021

Noli Studios Sörnäinen
Forenom Serviced Apartments Helsinki Kruununhaka
Forenom Serviced Apartments Helsinki Kruununhaka
3.5 out of 5
Kristianinkatu 11-13, Helsinki
Hinta on 122 € per yö ajalle 26. tammik. viiva 27. tammik.
Sotamuseo, Helsingin tuomiokirkko ja Finlandia-talo sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä huoneistohotellista. Stockmannin tavaratalo ja Nykytaiteen museo Kiasma ...
4.3/5 Excellent! (337 arvostelua)
Mukava huoneisto
"Yöpyminen lähellä ystäviä joilla oli juhlat"

Arvosteltu 27.6.2021

Forenom Serviced Apartments Helsinki Kruununhaka
Hiisi Homes Espoo Center
Hiisi Homes Espoo Center
3 out of 5
Reviisorinkatu 10, Espoo, Uusimaa
Espoon tuomiokirkko on 1,3 kilometrin ja Gumböle Golf on 4,6 kilometrin päässä tästä huoneistohotellista. Espoo Metro Areena ja Aalto-yliopisto ovat myös 15 ...
4.4/5 Excellent! (84 arvostelua)
Perushuoneisto
"Pääkuva ei ole kohteesta. Rakennus ja huoneisto yleisilmeeltään uusi ja ihan kiva paikka. Sijainti hyvä omaan tarkoitukseeni. Huoneistot ovat osa normaalia asuinkerrostaloa. Äänieristys on heikko ja asunnoista kuuluu huonolla tuurilla paljonkin häiritsevää melua. Parkkihalliin kannattaa varata paikka, ..."

Arvosteltu 1.6.2021

Hiisi Homes Espoo Center
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Veikkola

Kohteen Veikkola lähellä sijaitsevat kaupungit