Halvat lennot Vantaa

Lisätietoja – Vantaa

Lennot Vantaalle

Helsinki-Vantaan lentoasema sijaitsee Vantaalla, minkä vuoksi Vantaa on monille vain kauttakulkupaikka. Vantaallakin voi kuitenkin nähdä ja kokea vaikka mitä. Vantaalla on monia ympärivuotisia kohteita, ja etenkin kesäisin on tarjolla myös monenlaisia ulkokohteita. Lentäminen Vantaalle on äärimmäisen helppoa, sillä Helsinki-Vantaalle on erittäin paljon lentoja kaikkialta Suomesta ja ulkomailta. Parhaan lennon löydät tietenkin Expedian kautta. Expedian kautta löydät helposti myös hotellin Vantaalla haluamastasi kaupunginosasta, kuten Tikkurilasta tai Myyrmäestä.

Koska suomen suurin lentoasema Helsinki-Vantaan lentoasema sijaitsee Vantaalla, Vantaalle on suoria lentoja kaikkialta Suomessa. Pääkaupunkiseudun julkisen liikenteen verkosto kattaa myös lentoaseman alueen, joten lentoasemalta pääsee helposti lähijunalla tai linja-autolla Vantaan muille alueille. Myös omalla autolla on helppo kulkea. Expedian kautta voit helposti varata vuokra-auton Vantaalla. Lentoasemalla on käytännössä kaikkien suurten Suomessa toimivien autonvuokrausyritysten toimipisteet.

Vantaan yksi suosituimmista käyntikohteista on tiedekeskus Heureka, joka sopii sekä lapsille että aikuisille ja jossa yhdistyvät upeasti sekä oppiminen että hauskanpito. Sekä perusnäyttely että vaihtuvat näyttelyt tarjoavat mukavaa tekemistä kaikenikäisille. Heurekassa voi viettää vaikka koko päivän. Vantaalla on myös esimerkiksi pääkaupunkiseudun vanhin rakennus, Vantaan Pyhän Laurin kirkko, jonka ympärillä levittäytyy historiallinen Helsingin pitäjän kirkonkylä. Kaupungissa on myös maalaistunnelmaa tarjoavia kotieläintiloja, kuten Haltialan ja Härmälän tilat. Toisaalta Vantaalla on myös paljon suureen kaupunkiin kuuluvia ostos- ja ruokailumahdollisuuksia. Varaamalla Expedian tarjoaman pakettimatkan Vantaalle voit lentojen lisäksi valita hotellin haluamastasi paikasta Vantaalla.

Lentäen Vantaalle

Helsinki-Vantaan lentoasema sijaitsee Vantaalla Lentokentän kaupunginosassa. Vantaalle voi lentää suoraan lähes miltä tahansa Suomen lentoasemalta Maarianhaminasta Ivaloon viikon jokaisena päivänä. Suomen sisäisissä lennoissa on muistettava, että henkilöllisyys on tarvittaessa voitava osoittaa, eli mukana on oltava kelvollinen kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Lennot Helsinki-Vantaan lentoasemalle

Suomen suurin lentoasema Helsinki-Vantaan lentoasema sijaitsee Vantaalla. Sieltä on suoria lentoyhteyksiä käytännössä kaikille Suomen lentoasemille, joille lennetään reittilentoja. Vantaalle pääsee siis helposti lentäen mistä päin Suomea tahansa. Kotimaan lentoliput ovat suhteellisen edullisia, etenkin jos ne varaa ajoissa ja välttää juhlapyhiä. Lentäminen myös nopeuttaa matkantekoa junaan ja linja-autoon verrattuna. Vantaalle pääsee lentäen noin tunnissa mistä päin Suomea tahansa.

Vantaalle pääsee Pohjois-Suomesta suoralla lennolla esimeriksi Ivalon, Kittilän, Rovaniemen, Kemi-Tornion, Kuusamon, Kajaanin ja Oulun lentoasemilta. Esimerkiksi lento Rovaniemeltä Helsinki-Vantaalle kestää noin tunnin ja vartin, ja Oulusta Vantaalle lentää noin tunnissa. Muualta Suomesta lennettäessä esimerkiksi Kokkola-Pietarsaaren lentoasemalta pääsee Helsinki-Vantaalle myös noin tunnissa, Kuopiosta jopa alle tunnissa. Myös Maarianhaminasta on suoria lentoja Helsinkiin, ja lentoaika on 50–55 minuuttia. Jopa Turusta ja Tampereelta voi lentää Vantaalle, mutta silloin kokonaismatka-aika ei välttämättä ole junalla tai bussilla matkustamista lyhyempi.

Siirtyminen lentoasemalta Vantaan kaupungin muihin osiin

Helsinki-Vantaan lentoasema sijaitsee Vantaalla, joten laskeuduttuasi maahan olet jo melkein perillä. Lentoasemalta on helppo kulkea eri puolille Vantaata julkisilla liikennevälineillä. Lentoasemalla pysähtyviä bussilinjoja on useita, ja bussit pysähtyvät molempien terminaalien edessä. Pääkaupunkiseudun reittiopas auttaa oikean linjan valitsemisessa ja kertoo, millä pysäkillä kannattaa jäädä pois. Kehäradan rakentamisen jälkeen lentoasemalla on myös paikallisjuna-asema. Junalla voi siirtyä niin Itä- kuin Länsi-Vantaallekin, esimerkiksi Myyrmäkeen ja Tikkurilaan. Lentoasemalta voi myös ottaa taksin, ja koska lentoasema sijaitsee Vantaalla, välimatkat eivät ole pitkiä eivätkä taksihinnat ole siten liian korkeita. Lentoasemalta voi myös vuokrata auton ja ajaa itse suoraan hotellille.

Usein kysytyt kysymykset