COVID-19-ilmoitus: Matkustukseen kohdistuvat vaatimukset, kuten COVID-19-testaus ennen matkaa ja karanteeni saapumisen jälkeen, muuttuvat jatkuvasti.

PasilaHelsinki

Joukkoliikenteen keskuksena tunnettu Pasila on loistava aloituspaikka Helsingin-matkalle. Aivan lähietäisyydellä on monia pääkaupungin suosituimpia kohteita.

Pasila on tuttu kaupunginosa monelle pääkaupunkiseudun matkailijalle, sillä käytännössä kaikki Helsinkiin saapuvat ja sieltä lähtevät junat pysähtyvät Pasilassa. Kaupunginosan yleisilme on junan ikkunasta nähtynä varsin betoninen, mutta vain vähän matkan päässä on kasvitieteellistä loistoa ja Vallilan ihastuttava puutaloalue. Monet Helsingin suurimmista yleisötapahtumista järjestetään Pasilassa, sillä Messukeskus ja Hartwall Areena houkuttelevat jättiyleisöjä tähän kaupunginosaan. Nouse siis junasta jo ennen päätepysäkkiä ja aloita Helsingissä vietetty loma Pasilaan ja sen ympäristöön tutustuen.

Monet Pasilaan saapuvat matkailijat tulevat siellä järjestettävien konserttien ja tapahtumien houkuttelemana. Aivan Pasilan aseman vieressä sijaitseva Messukeskus on erinomaisten liikenneyhteyksien varrella oleva monipuolinen tapahtumapaikka, jossa järjestetään kaikkea kirjamessuista venenäyttelyihin. Messukeskus vetää puoleensa tavallisten tallaajien lisäksi eri alojen ammattilaisia, jotka tulevat käymään huipputason seminaareissa. Harrastit sitten tanssia tai rotukissoja, löydät Messukeskuksen laajasta tarjonnasta varmasti jotain itseäsi kiinnostavaa.

Toinen matkalle Pasilaan väkeä houkutteleva kohde on Hartwall Areena, joka on kansainvälisten huippuartistien suosima konserttipaikka ja tietysti Jokereiden jääkiekkopyhättö. Areenalla on aikojen saatossa hihkuttu suosionsa huipulla olevien poikabändien keikoilla ja riemuittu Suomen jääkiekkomaajoukkueen menestyksestä. Pääset Pasilan asemalta Hartwall Areenalle kävellen noin kymmenessä minuutissa, joten voit huoletta jättää auton kotiin tapahtumiin suunnatessasi. Paikan päältä ei tarvitse poistua nälän tai janon yllättäessä, sillä ravintolapaikkoja Hartwall Areenalla on lähes 4 000 katsojalle.

Suurtapahtumien lisäksi voit hyvin lähteä viettämään hieman toisenlaista kaupunkilomaa Pasilaan, sillä aivan kaupunginosan lähellä on täysin juna-aseman ympäristöstä poikkeavia nähtävyyksiä. Helsingin vehrein vierailukohde on varmasti Kumpulan kasvitieteellinen puutarha, joka on aivan Pasilan kupeessa. Kuuden hehtaarin suuruisella alueella on suomalaisia kulttuurikasveja ja ympäri maailmaa tuotuja lajeja, jotka on järjestetty kasvien alkuperäisen alueen mukaan. Kasvitieteellinen puutarha on auki toukokuun alusta syyskuun loppuun, joten se on täydellinen kohde esimerkiksi kesälomaa viettäville matkailijoille.

Toinen viehättävä kaupunkikohde aivan Pasilan vieressä on Puu-Vallila, jonka idyllinen ilme on säilynyt Helsingin kasvaessa ja kehittyessä. Kapeiden katujen varrelle nousi puutaloja 1900 luvun alussa, ja nykyinen Puu-Vallila on virkistävän erilainen vierailukohde. Käy samalla läheisessä eläintalossa Tropicariossa, jossa pääset ihailemaan eksoottisia käärmeitä ja liskoja. Pasilan eteläpuolella on lisäksi monenmoisia mereneläviä esittelevä merimaailma SEA LIFE ja lapsiperheiden suosikkikohde Linnanmäki.

Pasilassa vieraileva matkailija näkee kiinnostavan siivun vanhaa Helsinkiä ja modernia kaupunkielämää. Halvan matkan Pasilaan voi kruunata käymällä ”Pasilan galleriassa” eli Itä-Pasilan alitse kulkevassa graffiteilla koristellussa hylätyssä junatunnelissa.


Suositut vierailukohteet – Pasila


Huippuhotellit kohteessa Pasila

Holiday Inn Helsinki - Expo
Holiday Inn Helsinki - Expo
4 out of 5
Messuaukio 1, Helsinki
Ilmainen peruutusoikeus
Hinta on 79 € per yö ajalle 5. maalisk. viiva 6. maalisk.

Helsingin kaupunginkirjasto ja Helsingin messukeskus sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Hartwall-areena ja Linnanmäen huvipuisto ovat myös ...

4.2/5Excellent! (992 arvostelua)

"Huoneessa aika viileä eikä saanut lämpöä lisättyä"…"

Arvosteltu 18.10.2020

Holiday Inn Helsinki - Expo
Original Sokos Hotel Tripla
Original Sokos Hotel Tripla
3.5 out of 5
Fredikanterassi 1 B, Helsinki
Hinta on 119 € per yö ajalle 12. maalisk. viiva 13. maalisk.

Helsingin kaupunginkirjasto ja Helsingin messukeskus sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Hartwall-areena ja Helsingin jäähalli ovat ...

4.5/5Wonderful! (79 arvostelua)

"Siisteys, helppo saapuminen julkisilla, maksu hoidettu etukäteen, hyvä aamiainen. Ei negatiivista mainintaa."…"

Arvosteltu 25.11.2020

Original Sokos Hotel Tripla
Scandic Pasila
Scandic Pasila
3.5 out of 5
Maistraatinportti 3, Helsinki
Hinta on 89 € per yö ajalle 18. maalisk. viiva 19. maalisk.

Hartwall-areena ja Helsingin messukeskus sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Helsingin jäähalli ja Linnanmäen huvipuisto ovat myös ...

4.2/5Very Good! (5 arvostelua)
Bis auf die Zimmergröße alles bestens

"Ich hatte eines der wenigen, sehr kleinen Zimmer bekommen. Lage des Hotels eigentlich sehr gut. S-Bahn vor der Haustür, wenige Meter bis ins neue Einkaufszentrum. Frühstück war sehr gut."…"

Arvosteltu 19.10.2020

Scandic Pasila
Two Bedroom Apartment in Helsinki, Maistraatinkatu 7
Two Bedroom Apartment in Helsinki, Maistraatinkatu 7
3 out of 5
Maistraatinkatu 7, Helsinki
Hae hinnat

Helsingin kaupunginkirjasto, Hartwall-areena ja Helsingin jäähalli sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä huoneistohotellista. Helsingin messukeskus ja Linnanmäen ...

Two Bedroom Apartment in Helsinki, Maistraatinkatu 7
Large artsy apartment in Pasila
Large artsy apartment in Pasila
3.5 out of 5
Palkkatilankatu 5 C 28, Helsinki
Hae hinnat

Helsingin kaupunginkirjasto, Helsingin jäähalli ja Hartwall-areena sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä huoneistohotellista. Helsingin messukeskus ja Linnanmäen ...

Large artsy apartment in Pasila
SleepWell Apartments Pasila
SleepWell Apartments Pasila
3.5 out of 5
Jarrumiehenkatu 2, Helsinki
Hae hinnat

Helsingin kaupunginkirjasto ja Helsingin messukeskus sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Hartwall-areena ja Linnanmäen huvipuisto ...

5/5Exceptional! (2 arvostelua)

"Parannusehdotus: Huoneistossa olevaan kansioon kannattaa laittaa kartta piha-alueesta ja siihen merkintä, missä roskasäiliöt ovat, sillä paikkaa mihin roskat voi viedä ei löytynyt mistään, joten jouduimme ne tuomaan pakettiauton perässä kotiin."…"

Arvosteltu 8.6.2020

SleepWell Apartments Pasila
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Muut kaupunginosat kohteessa HelsinkiPasila

Valitse vähintään kaksi tuotetta ja säästä matkastasi: