Jersey

Matkaopas
Mont Orgueilin linna johon kuuluu rannikkokaupunki, linna ja lahti tai satama

Matka Jerseyn saarelle tarjoaa henkeäsalpaavan kaunista maaseutua, hiekkarantoja, satoja vuosia vanhoja linnoja ja ainutlaatuisia paikallisruokia, joiden ansiosta saari on Kanaalisaarten suosituin matkakohde.

Jersey on Kanaalisaarista suurin, ja siihen on hyvä tutustua kaikessa rauhassa. Saarella on pitkiä rantaviivoja ja kaunista maaseutua, jota täplittävät viehättävän vanhanaikaiset kylät ja keskiaikaiset maamerkit. Jerseyn saari kuuluu Ison-Britannian hallinnon alaisuuteen, vaikka se sijaitsee lähempänä Ranskaa kuin Englantia.

Saari on ainoastaan 14 kilometriä leveä ja kahdeksan kilometriä pitkä, joten siihen voi tutustua hyvin myös jalkaisin tai polkupyörällä. Saaren pääkaupunki St. Helier on saaren tapahtumien keskus. Saaren merenkäynti- ja salakuljetushistorialle on omistettu erinomaisia museoita.

Monet matkaajat suuntaavat lomalle Jerseylle, koska saari tarjoaa monenlaisia maisemia aina kumpuilevista nummista dramaattisiin rantakallioihin ja eristyksissä oleviin lahdenpoukamiin. St. Helierista pohjoiseen on Fern Valley, jonka kauniissa metsissä on hyvä patikoida. St. Brelade’s Bayn ja St. Aubinin hiekkarannoilla saaren etelärannalla pääsee rentoutumaan täysin.

Saaren länsirannalla on Les Miellesin luonnonsuojelualue, jossa voi nähdä valtavat määrät erilaisia lintulajeja ja kulkea kauniita kävelypolkuja. Surffareiden ja leijalautailijoiden suosimalla St. Ouen’s Bayn hiekkarannalla voit tutkia jännittävän muotoisia dyynejä. Pohjoisrannikolla voit puolestaan kävellä La Gréve de Lecqin rantakallioilla. Voit myös suunnata Bonne Nuit Bayn ja Rozelin perinteisiin kalastajakyliin.

Alueen 800-vuotias historia on jättänyt jälkeensä suuria maamerkkejä. Elizabeth Castle on 1500-luvun linna, jossa on asunut englantilainen tutkimusmatkailija Sir Walter Raleigh. Kukkulalla seisova Mont Orgueil'n linnake on puolustanut saarta ranskalaisten hyökkäyksiltä. Jersey War Tunnels kertoo tarinoita saksalaisten miehityksestä toisen maailmansodan aikaan.

Matka Jerseylle tarjoaa ruoan ystäville paikallisia herkkuja. Maistele kampasimpukoita Bouley Bayssä ja ostereita Grouvillessa. Jos saavut touko–kesäkuussa, voit nähdä maanviljelijöiden korjaavan Jersey Royal ‑perunasatoa. Heinäkuussa puolestaan pidetään Jersey Fish Festival.

Jerseyn saarelle pääsee lautalla Englannin etelärannikolta tai Luoteis-Ranskasta. Itse saarella mikään ei ole puolen tunnin ajomatkaa kauempana. Tiet ovat hiljaisia, joten voit keskittyä nauttimaan lomasta.

Suositut kaupungit kohteessa Jersey

Elizabeth Castle johon kuuluu linna tai palatsi sekä yksi mies
St. Helier
Ystävälliset ihmiset, Ruokailu ja Allasbaarit
Kanaalisaarten suurin kaupunki ja Jerseyn saaren pääkaupunki on vilkas satamakylä, joka tarjoaa museoita, linnoituksia, toreja ja uimarantoja.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Jerseyn satama
 • Elizabeth Castle
 • Jersey Museum & Art Gallery
Parish Church of St. Brelade joka esittää yleiset rantanäkymät, ranta ja rannikkokaupunki
Saint Brelade
Ystävälliset ihmiset, Näkymä rannalle ja Ruokailu
Nauti eristäytyneisyyden tunteesta ja hiljaisuudesta tämän alueen keskiaikaisessa kappelissa ja hiekkarannalla. Loma St. Breladessa sopii kuitenkin myös toimintaa kaipaaville, koska Valley Adventure Centre tarjoaa seikkailunhaluisille aktiivisempaa tekemistä.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Corbieren majakka
 • Parish Church of St. Brelade
aMazin! Adventure Park & Maze featuring maatila sekä yksi nainen
St. Peter
Ystävälliset ihmiset, Ruokailu ja Puutarhat
Suurenmoiset rannikkomaisemat ja lukuisat viihdyttävät nähtävyydet tekevät tästä Jerseyn alueesta hyvän koko perheen kohteen.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Valley Adventure Centre
 • aMazin! Adventure Park & Maze
Hamptonne Country Life Museum johon kuuluu talo, puisto ja perintökohteet
Saint Lawrence
Ystävälliset ihmiset, Ruokailu ja Allasbaarit
Suurenmoinen St. Matthews Glass Church ja maanalainen sotatunneleiden sokkelo ovat eräitä kohokohtia, joita matka St. Lawrenceen tarjoaa.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Jerseyn sotatunnelit – saksalainen maanalainen sairaala
 • Hamptonne Country Life Museum
St Ouen featuring yleiset rantanäkymät, rannikkokaupunki ja maisemat
St Ouen
Museot ja Historiallinen
Gray Belliesin alueen kasarmi ja muistomerkit ovat muistutuksia toisesta maailmansodasta, ja alueen kirkot ja rannat taas ovat rauhanomaisempia nähtävyyksiä.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Grosnezin linna
La Hougue Bie joka esittää perintökohteet
St. Saviour
Ruokailu, Ystävälliset ihmiset ja Perheystävällinen
Romanttinen St. Saviour odottaa: koe sen ruokakulttuuri, viihdemahdollisuudet, puutarhat ja monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

 • La Hougue Bie

Jersey

Valitse vähintään kaksi tuotetta ja säästä matkastasi:
Valitse vähintään kaksi tuotetta ja säästä matkastasi: