Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Tuomiokirkko

Tämä vaatimaton kirkko on Reykjavikin vanhin. Sillä on suuri historiallinen merkitys sekä Islannin luterilaisen uskonnon keskuksena että maan itsenäisyyden synnyinpaikkana.

Domkirkjan, tuomiokirkko, on vaatimaton kaupunkikirkko, joka valmistui vuonna 1796. Se sijaitsee parlamenttitalon vierellä kaupungin keskusaukiolla. Juuri tuomiokirkossa luterilainen kirkko antoi virallisesti tukensa Islannin riippumattomuudelle ja itsenäisyydelle vuonna 1845, vaikkakin nykyinen Islannin tasavalta perustettiinkin vasta vuonna 1944. Nykyään tämä melko vaatimaton kirkko tarjoaa askeettisen vastakohdan Hallgrímskirkjan näyttävälle tornille, ja se onkin täydellinen paikka hiljaiseen mietiskelyyn tai rukoushetkeen osallistumiseen paikallisten asukkaiden kanssa. 

Vaikuttavat puuovet johtavat yksinkertaisen, uusklassisen kirkon kirkkaan valon täyttämiin sisätiloihin. Takaseinällä on pilliurut. Alttarin edustalla on ainutlaatuinen marmorista kaiverrettu kastemalja, jonka veisti 1800-luvulla kuvanveistäjä Bertel Thorvaldsen. Koruttomat lasi-ikkunat päästävät valon tulvimaan sisään luomaan rauhaisan tunnelman. 

Kirkko on avoinna joka päivä, ja kävijät ovat tervetulleita myös jumalanpalveluksiin. Parlamentin avausistunto aloitetaan joka vuosi tuomiokirkossa pidettävällä jumalanpalveluksella. 

Kirkon vieressä sijaitsee niin ikään vaatimaton mutta näkemisen arvoinen Alþingishúsið (parlamenttitalo). Se on rakennettu doleriitista, subvulkaanisesta kivestä. Alþingin toimintaa voi seurata vierailijoiden parvelta lokakuulta toukokuulle. Alþingishúsiðin takana sijaitsee parlamentin puutarha, koko maan vanhin puisto. 

Sekä tuomiokirkko että parlamenttitalo ovat Reykjavikin vanhimman torin Austurvöllurin varrella. Entiselle heinäpellolle rakennettu tori oli vuoden 2008 poliittisten mielenosoitusten näyttämönä talouskriisin aikana. Nykyään sitä käytetään ulkoilmakonsertteihin, ja sinne paikalliset asukkaat tulevat myös ottamaan aurinkoa ja nauttimaan eväitä. Kun ilta saapuu, voit tarkkailla maailman menoa jostakin torin varrella sijaitsevista lukuisista baareista ja ravintoloista, ennen kuin jatkat matkaa paikalliseen yökerhoon.

Tuomiokirkko Domkirkjan sijaitsee Reykjavikin keskustassa, ja sieltä on helppo kävelymatka tärkeimpiin museoihin, vanhaan satamaan ja Tjörninin järvelle.


Alueen Kansalliskatedraali opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 511 majoitusliikettä kohteen Kansalliskatedraali lähellä
CenterHotel Plaza 140 €
CenterHotel Plaza

CenterHotel Plaza

Adalstraeti 4, Reykjavik
   
  3.0 kautta 5.0 Tähteä

  Reykjavikin kaupunginkirjasto, Reykjavikin kaupungintalo ja Reykjavikin satama sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Laugavegurin vaellusreitti ja Harpa ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

  Hotel Reykjavik Centrum 129 €
  Hotel Reykjavik Centrum

  Hotel Reykjavik Centrum

  Adalstraeti 16, Reykjavik
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Parlamenttitalo ja Reykjavikin kaupungintalo sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä historiallisesta hotellista. Laugavegurin vaellusreitti ja Reykjavikin satama ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

   Fosshotel Reykjavik 147 €
   Fosshotel Reykjavik

   Fosshotel Reykjavik

   Þórunnartún 1 - Höfðatorg, Reykjavik
     
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    Hofdi House, Laugavegurin vaellusreitti ja Hallgrimskirkja sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Reykjavikin kaupungintalo ja Harpa ovat myös 2 kilometrin päässä.

    CenterHotel Thingholt 193 €
    CenterHotel Thingholt

    CenterHotel Thingholt

    Thingholtsstraeti 3-5, Reykjavik
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Laugavegurin vaellusreitti, Reykjavikin kaupungintalo ja Hallgrimskirkja sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Reykjavikin satama ja Harpa ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

     CenterHotel Midgardur 135 €
     CenterHotel Midgardur

     CenterHotel Midgardur

     Laugavegur 120, Reykjavik
       
      3.5 kautta 5.0 Tähteä

      Laugavegurin vaellusreitti ja Hallgrimskirkja sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Reykjavikin kaupungintalo ja Reykjavikin satama ovat myös 2 kilometrin päässä.

      Kvosin Downtown Hotel 149 €
      Kvosin Downtown Hotel

      Kvosin Downtown Hotel

      Kirkjutorg 4, Reykjavik
        
       4.0 kautta 5.0 Tähteä

       Tämän boutique-tyylinen hotellin lähellä sijaitsee Kansalliskatedraali, Laugavegurin vaellusreitti ja Reykjavikin kaupungintalo. Reykjavikin satama ja Harpa ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

       22 Hill Hotel 99 €
       22 Hill Hotel

       22 Hill Hotel

       Brautarholt 22-24, Reykjavik
         
        3.0 kautta 5.0 Tähteä

        Hofdi House, Laugavegurin vaellusreitti ja Hallgrimskirkja sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Perlan ja Harpa ovat myös 2 kilometrin päässä.

        Reykjavik Residence Hotel 134 €
        Reykjavik Residence Hotel

        Reykjavik Residence Hotel

        Hverfisgata 45, Reykjavik
          
         3.5 kautta 5.0 Tähteä

         Laugavegurin vaellusreitti, Hallgrimskirkja ja Harpa sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Reykjavikin kaupungintalo ja Reykjavikin satama ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.