Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Karlštejnin linna

Kurkista kuninkaallisiin saleihin, ihaile kruununjalokivien jäljitelmiä ja nauti Keski-Böömin maaseudun upeista maisemista tässä viehättävässä keskiaikaisessa linnassa.

Kulje tšekkiläisten kuninkaiden jalanjäljissä tarunhohtoisessa Karlštejnin linnassa (Hrad Karlštejn) Kurkista ylellisesti sisustettuihin kappeleihin, huoneisiin ja palatseihin. Voit myös ihailla antiikkista taidetta sekä näkymiä 60-metrisestä tornista. Karlštejnin linna sijaitsee upeassa ympäristössä Berounka-joen varrella olevan kukkulan laella keskellä vehreää maaseutua.

Kaarle IV, Pyhän saksalais-roomalaisen keisarikunnan hallitsija ja Böömin kuningas, perusti linnan vuonna 1348 kuninkaallisten aarteiden säilytyspaikaksi. Vaikka linnaa on muokattu vuosien saatossa, siinä on näkyvissä alkuperäinen keskiaikainen tyyli. Huomaa erityisesti rakennusten upea porrastettu asettelu, jossa korkein rakennuksista on keskeisin.

Linnan sisäosiin pääsee tutustumaan opastetulla kierroksella. Yhdellä kierroksella pääset tutustumaan keisarinpalatsiin ja Marian torniin. Pääset tutustumaan myös Kaarle IV:n huoneisiin, pieneen kappeliin ja linnan entiseen vankityrmään. Linnasta löytyy 1300-luvulta peräisin olevia seinämaalauksia ja jäljennös Tšekin kruunajaiskruunusta aarre- ja jalokivisalissa.

Tarkista myös mahdollisuus osallistua toiseen kierrokseen, joka kulkee linnan torneista pyhimpiin osiin, kuten kirkkoon ja entiseen sakastiin. Kierroksen aikana voit nähdä yli sata goottilaistaiteilija Theodoricin maalausta. Niitä löytyy Pyhän ristin kappelista. Kirjastossa on näyttely linnan viimeisimmästä kunnostuksesta, joka toteutettiin 1800-luvun lopulla.

Älä myöskään unohda kierrosta linnan suureen torniin. Sieltä on upeat näkymät ympäröiviin kyliin, viinitarhoihin ja metsiin.

Linna sijaitsee Karlštejnin kylässä, joka on noin 40 minuutin junamatkan päässä Prahasta. Karlštejnin asemalta matka jatkuu kukkulan rinnettä ylös linnan sisäänkäynnille kävelytietä, jonka varrelta löytyy useita kahviloita, ravintoloita ja matkamuistokauppoja. Matkan varrella voit ihailla upeita maisemia ja ottaa valokuvia linnasta.

Karlštejnin linnan aukioloajat ja kierrosaikataulut voit tarkistaa viralliselta verkkosivustolta. Kierroksia järjestetään myös englanniksi, ja niitä voi varata verkosta.


Alueen Karlstejnin linna opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 239 hotellia lähellä kohdetta Karlstejnin linna
Hotel Karlštejn

Hotel Karlštejn

Karlštejn 7, Karlstejn
0.0 kautta 5.0

Karlstejnin linna on 0,3 kilometrin päässä tästä hotellista. Vanha kaupunginaukio ja Vyšehradin linna sijaitsevat 32 kilometrin päässä. Prahan kansallisteatteri ja Prahan tanssiva talo ovat myös 32 kilometrin päässä.

Penzion Speller

Penzion Speller

Vysoky Ujezd 21, Vysoku Ujezd
5,0
/ 5 (1 arvostelua)
2.0 kautta 5.0

Karlstejnin linna, Kart Centrum -mikroautorata ja Valkeavuoren taistelu ovat 20 kilometrin päässä tästä golfin pelaamiseen sopivasta huoneistosta. Prahan linna ja Strahovin luostari ovat myös 25 kilometrin päässä.

71 €
Apartment Boroví

Apartment Boroví

Zahradní 218, Srbsko, Karlštejn
0.0 kautta 5.0

Karlstejnin linna on 16,7 kilometrin päässä tästä maalaistalosta. Prahan linna ja Vanha kaupunginaukio sijaitsevat 32 kilometrin päässä. Strahovin luostari ja Prahan kansallisteatteri ovat myös 32 kilometrin päässä.

34 €
Pension Primus

Pension Primus

Na Cibulce 665, Beroun
4,0
/ 5 (23 arvostelua)
3.0 kautta 5.0

Karlstejnin linna on 19,2 kilometrin päässä tästä lähiössä sijaitsevasta aamiaismajoituksesta. Prahan linna ja Strahovin luostari sijaitsevat 32 kilometrin päässä. Prahan kansallisteatteri ja John Lennon -seinä ovat myös 32 kilometrin päässä.

60 €
Hotel Beroun Golf Club

Hotel Beroun Golf Club

Na Veselou 909, Beroun
3,0
/ 5 (1 arvostelua)
3.5 kautta 5.0

Karlstejnin linna on 19,2 kilometrin päässä tästä golfin pelaamiseen sopivasta hotellista. Prahan linna ja Strahovin luostari sijaitsevat 32 kilometrin päässä. Prahan kansallisteatteri ja John Lennon -seinä ovat myös 32 kilometrin päässä.

Verona Mea

Verona Mea

Ceská 176, Beroun
4,2
/ 5 (10 arvostelua)
3.0 kautta 5.0

Karlstejnin linna on 14,8 kilometrin päässä tästä hotellista. Prahan linna ja Strahovin luostari sijaitsevat 32 kilometrin päässä. Prahan kansallisteatteri ja John Lennon -seinä ovat myös 32 kilometrin päässä.

39 €
Hotel Grand Litava Beroun

Hotel Grand Litava Beroun

Nám. Marie Poštové 49, Beroun
4,2
/ 5 (61 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Karlstejnin linna, Pyhän Vituksen katedraali ja Valkeavuoren taistelu ovat 32 kilometrin päässä tästä hotellista. Bertramka ja Miniatyyrimuseo ovat myös 32 kilometrin päässä.

AD Puk

AD Puk

Kostelní 4, Beroun
4.0 kautta 5.0

Karlstejnin linna on 15,2 kilometrin päässä tästä matkustajakodista. Prahan linna ja Strahovin luostari sijaitsevat 32 kilometrin päässä. Prahan kansallisteatteri ja John Lennon -seinä ovat myös 32 kilometrin päässä.