Aina kreikkalaisista roomalaisiin ja ottomaaneihin, Kosin ainutlaatuinen kaupunki on ollut maailman mahtavimpien sivilisaatioiden vallan alla. Kosista löytyy useita keskiaikaisia linnoja ja antiikkisia markkinapaikkoja, sekä roomalainen teatteri ja yksi historian ensimmäisistä lääkäriasemista – kaupunki on pullollaan historiaa. Lähde matkalle Kosiin tutkimaan kiehtovia raunioita ennen kuin suuntaat rannalle loikoilemaan.

Kosin arkeologiset rauniot ovat Dedokanesian saarten tunnetuimpia. Piipahda kaupungin keskusaukiolla ja seiso Hippokrateen puun alla. Tämän samaisen plataanipuun alla Hippokrates opetti aikanaan oppilaitaan. Kulje satamaa pitkin upealle Neratzián linnalle. Tämä Johanniittain ritarikunnan rakennuttama puolustuslinnake vartioi Kosin ja Halikarnassoksen välistä vesireittiä. Linnan sisempi vartiotorni rakennettiin jo 1300-luvulla, mutta ulompi torni on peräisin 1500-luvulla.

Sataman eteläpuolella sijaitseeAgoran arkeologinen kaivausalue, jonka rakennukset, mosaiikit, pylväät, temppelit ja kylpylät kielivät entisaikojen loistosta. Kiertele Agoran antiikin aikaisella markkinapaikalla, joka on peräisin 300-luvulta eaa.

Jatka tutkimuksiasi Kosin matkalla vierailemalla pohjoisen kylpylän alueella, josta löytyy myös Kosin stadion ja Läntisen arkeologisen alueen rauniot. Tutki Casa Romanan kunnostetun rakennuksen yksityiskohtaisia moasiikkilattioita ja levähdä Kosin roomalainen odeionin portailla, jotka on rajennettu ensimmäisen ja toisen vuosisadan vaihteessa. Katsele teatterin lavaa ja kuvittele, kuinka sinne mahtuisi helposti 750 hengen yleisö ihailemaan teatteri- ja musiikkiesityksiä ja roomalaisia pelejä. Alueelta kaivettuja historiallisia löytöjä pääsee katselemaan arkeologisessa museossa, joka sijaitsee Eleftheriasin aukiolla.

Lomalla Kosissa kannattaa käydä katsomassa myös kuvernööri Francesco Sansin taloa, Gazi Hasan Pashan moskeijaa ja Panellenionin kompleksia, missä Italian kansallinen fasistipuolue piti päämajaansa. Voit myös käydä päiväretkellä Asklepieionin lääkintätaidon ja parantamisen pyhäköllä. Tällä kuuluisalla lääkäriasemalla Hippokrateen, modernin lääketieteen isän, uskotaan harjoittaneen ammattiaan.

Kun olet kierrellyt nähtävyyksillä tarpeeksi, on aika rentoutua Zouroudiin rannalla tai hiljaisemmalla Psalidin rannalla. Jos kaipaat enemmänkin hemmottelua, voit pulahtaa Therman lämpimiin mineraalikylpyihin.

Lomat Kosin kaupungissa sijaitsevat Kosin saaren koillisosassa. Pääset paikan päälle veneellä Pireuksesta, Rodokselta tai Turkin rannikolta, tai voit lentää Kosin kansainväliselle lentoasemalle, Hippokrateelle.

Tunnettu seuraavista:

Ranta, Lapsiystävällinen ja Monumentti

Huippuhotellit kohteessa Kos

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Kuva majoitusliikkeestä Casa Cook Kos
Casa Cook Kos
5 out of 5
Marmari, Kos
279 € / yö
28. heinäk.–29. heinäk.
4.6/5Poikkeuksellinen! (61 arvostelua)

"Modernes und architektonisch sehr gelungenes mittelgroßes Hotel (100 Zimmer) mit direktem Strandzugang und leckerem Essen. Top!"…"

Arvosteltu 13.7.2019

Casa Cook Kos
Kuva majoitusliikkeestä Mitsis Blue Domes Resort & Spa - All Inclusive
Mitsis Blue Domes Resort & Spa - All Inclusive
5 out of 5
Kardamena, Kos
318 € / yö
20. heinäk.–21. heinäk.
4.5/5Upea! (129 arvostelua)

"The number of restaurants and that you have unlimited use of them all"…"

Arvosteltu 14.7.2019

Mitsis Blue Domes Resort & Spa - All Inclusive
Kuva majoitusliikkeestä Grand Blue Beach Hotel
Grand Blue Beach Hotel
5 out of 5
Kardámaina, Kos
176 € / yö
21. heinäk.–22. heinäk.
4.3/5Erinomainen! (38 arvostelua)

"Excellent choices of food, staff were friendly and very efficient. Pool areas in particular were spotless and very good 😀"…"

Arvosteltu 16.7.2019

Grand Blue Beach Hotel

Suosittuja aktiviteetteja kohteessa Kos

Tigaki-ranta
Kuva majoitusliikkeestä Tigaki-ranta

Tigaki-ranta

Vietä ihana päivä auringonoton, uimisen ja vesiurheilun parissa Kosin pohjoisrannikon suositulla Tigakin rannalla.

Paradise Beach
Kuva majoitusliikkeestä Paradise Beach

Paradise Beach

Ui rannalla, joka on kuuluisa merenpohjasta pinnalle kohoavista kuplistaan.

Port of Kos
Kuva majoitusliikkeestä Port of Kos

Port of Kos

Monien matkailijoiden ensikosketus Kosin saarelle on Kosin kaunis satama, jonka ympärillä on useita historiallisia nähtävyyksiä, kuten roomalaiset rauniot ja keskiaikainen linna.

Hippokrateen puu
Kuva majoitusliikkeestä Hippokrateen puu

Hippokrateen puu

Seiso legendaarisen puun varjossa, jossa lääketieteen historian tärkeimpiin hahmoihin kuuluneen Hippokrateen uskotaan opettaneen oppilaitaan.

Agios Fokasin ranta
Kuva majoitusliikkeestä Agios Fokasin ranta

Agios Fokasin ranta

Ui, ota aurinkoa ja surffaa Kosin saaren pääkaupungin lähistöllä sijaitsevalla ihastuttavalla Agios Fokasin rannalla. Rentoudu sen jälkeen lähiseudun kuumissa lähteissä.

Kosin linna
Kuva majoitusliikkeestä Kosin linna

Kosin linna

Nauti ihastuttavista näkymistä Egeanmerelle 1300-luvulta peräisin olevan valtavan kivilinnan raunioilta.