KosKreikka

4.2/5Top Destination

Aika lähteä lomalle! Koe rannoistaan, muistomerkeistään ja venesatamastaan tunnettu romanttinen Kos.

Aina kreikkalaisista roomalaisiin ja ottomaaneihin, Kosin ainutlaatuinen kaupunki on ollut maailman mahtavimpien sivilisaatioiden vallan alla. Kosista löytyy useita keskiaikaisia linnoja ja antiikkisia markkinapaikkoja, sekä roomalainen teatteri ja yksi historian ensimmäisistä lääkäriasemista – kaupunki on pullollaan historiaa. Lähde matkalle Kosiin tutkimaan kiehtovia raunioita ennen kuin suuntaat rannalle loikoilemaan.

Kosin arkeologiset rauniot ovat Dedokanesian saarten tunnetuimpia. Piipahda kaupungin keskusaukiolla ja seiso Hippokrateen puun alla. Tämän samaisen plataanipuun alla Hippokrates opetti aikanaan oppilaitaan. Kulje satamaa pitkin upealle Neratzián linnalle. Tämä Johanniittain ritarikunnan rakennuttama puolustuslinnake vartioi Kosin ja Halikarnassoksen välistä vesireittiä. Linnan sisempi vartiotorni rakennettiin jo 1300-luvulla, mutta ulompi torni on peräisin 1500-luvulla.

Sataman eteläpuolella sijaitseeAgoran arkeologinen kaivausalue, jonka rakennukset, mosaiikit, pylväät, temppelit ja kylpylät kielivät entisaikojen loistosta. Kiertele Agoran antiikin aikaisella markkinapaikalla, joka on peräisin 300-luvulta eaa.

Jatka tutkimuksiasi Kosin matkalla vierailemalla pohjoisen kylpylän alueella, josta löytyy myös Kosin stadion ja Läntisen arkeologisen alueen rauniot. Tutki Casa Romanan kunnostetun rakennuksen yksityiskohtaisia moasiikkilattioita ja levähdä Kosin roomalainen odeionin portailla, jotka on rajennettu ensimmäisen ja toisen vuosisadan vaihteessa. Katsele teatterin lavaa ja kuvittele, kuinka sinne mahtuisi helposti 750 hengen yleisö ihailemaan teatteri- ja musiikkiesityksiä ja roomalaisia pelejä. Alueelta kaivettuja historiallisia löytöjä pääsee katselemaan arkeologisessa museossa, joka sijaitsee Eleftheriasin aukiolla.

Lomalla Kosissa kannattaa käydä katsomassa myös kuvernööri Francesco Sansin taloa, Gazi Hasan Pashan moskeijaa ja Panellenionin kompleksia, missä Italian kansallinen fasistipuolue piti päämajaansa. Voit myös käydä päiväretkellä Asklepieionin lääkintätaidon ja parantamisen pyhäköllä. Tällä kuuluisalla lääkäriasemalla Hippokrateen, modernin lääketieteen isän, uskotaan harjoittaneen ammattiaan.

Kun olet kierrellyt nähtävyyksillä tarpeeksi, on aika rentoutua Zouroudiin rannalla tai hiljaisemmalla Psalidin rannalla. Jos kaipaat enemmänkin hemmottelua, voit pulahtaa Therman lämpimiin mineraalikylpyihin.

Lomat Kosin kaupungissa sijaitsevat Kosin saaren koillisosassa. Pääset paikan päälle veneellä Pireuksesta, Rodokselta tai Turkin rannikolta, tai voit lentää Kosin kansainväliselle lentoasemalle, Hippokrateelle.

Tunnettu seuraavista:

Ranta, Lapsiystävällinen ja Monumentti

Huippuhotellit kohteessa Kos

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Mitsis Blue Domes Resort & Spa - All Inclusive
Mitsis Blue Domes Resort & Spa - All Inclusive
5 out of 5
Kardamena, Iraklides, Kos, Kos Island
117 €
per yö
22. lokak.–23. lokak.

Kardamenan satama on 1,5 kilometrin ja Antimachian linna on 4,7 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta lomakeskuksesta. Masticharin ranta ja Plaka Forest ...

4.5/5Upea! (147 arvostelua)

"Loved everything, very relaxing even entertainment was good, food excellent even the buffet and cocktails which is unusual in our experience of all inclusives. We intend to return."…"

Arvosteltu 14.10.2019

Mitsis Blue Domes Resort & Spa - All Inclusive
Casa Cook Kos
Casa Cook Kos
5 out of 5
Marmari, Kos
130 €
per yö
18. lokak.–19. lokak.

Igroviotopos Alikis on 3,3 kilometrin päässä tästä rannalle sijaitsevasta hotellista. Tigaki-ranta ja Lido-vesipuisto sijaitsevat 10 kilometrin päässä. Masticharin ...

4.6/5Upea! (90 arvostelua)

"A fabulous relaxed resort atmosphere. The rooms with the shared pool are fantastic."…"

Arvosteltu 16.10.2019

Casa Cook Kos
Mitsis Norida Beach Hotel - All Inclusive
Mitsis Norida Beach Hotel - All Inclusive
5 out of 5
Kardamena, Iraklides, Kos, Kos Island
88 €
per yö
22. lokak.–23. lokak.

Kardamenan satama, Igroviotopos Alikis ja Plaka Forest (metsä) sijaitsevat 15 kilometrin päässä tästä rannan tuntumassa olevasta lomakeskuksesta. Antimachian ...

4.6/5Upea! (76 arvostelua)

"Hotel was very nice but is was full booked. Its wasent so relaxin when every place is full of people. So i recommend to go this kind of "all in clusives" when they are not full booked. Then you get the better value for money."…"

Arvosteltu 24.8.2017

Mitsis Norida Beach Hotel - All Inclusive

Suosittuja aktiviteetteja kohteessa Kos

Tigaki-ranta
Kuva majoitusliikkeestä Tigaki-ranta

Tigaki-ranta

Vietä ihana päivä auringonoton, uimisen ja vesiurheilun parissa Kosin pohjoisrannikon suositulla Tigakin rannalla.

Paradise Beach
Kuva majoitusliikkeestä Paradise Beach

Paradise Beach

Ui rannalla, joka on kuuluisa merenpohjasta pinnalle kohoavista kuplistaan.

Port of Kos
Kuva majoitusliikkeestä Port of Kos

Port of Kos

4.5/5(3 arvostelua)

Monien matkailijoiden ensikosketus Kosin saarelle on Kosin kaunis satama, jonka ympärillä on useita historiallisia nähtävyyksiä, kuten roomalaiset rauniot ja keskiaikainen linna.

Kefaloksen uimaranta
Kuva majoitusliikkeestä Kefaloksen uimaranta

Kefaloksen uimaranta

Pääset kunnon lomatunnelmaan viettämällä rentouttavan päivän kohteessa Kos sijaitsevalla suositulla rannalla Kefaloksen uimaranta. Vaella tämän perheystävällisen alueen venesatamassa.

Hippokrateen puu
Kuva majoitusliikkeestä Hippokrateen puu

Hippokrateen puu

4.5/5(4 arvostelua)

Seiso legendaarisen puun varjossa, jossa lääketieteen historian tärkeimpiin hahmoihin kuuluneen Hippokrateen uskotaan opettaneen oppilaitaan.

Agios Fokasin ranta
Kuva majoitusliikkeestä Agios Fokasin ranta

Agios Fokasin ranta

Ui, ota aurinkoa ja surffaa Kosin saaren pääkaupungin lähistöllä sijaitsevalla ihastuttavalla Agios Fokasin rannalla. Rentoudu sen jälkeen lähiseudun kuumissa lähteissä.