Kos

Matkaopas
Kos featuring rannikkokaupunki ja linna

Tämä kaunis saarikaupunki ihastuttaa roomalaisilla ja osmanilaisilla rauniolla, hellenistisillä esineillä ja keskiaikaisella arkkitehtuurilla.

Aina kreikkalaisista roomalaisiin ja ottomaaneihin, Kosin ainutlaatuinen kaupunki on ollut maailman mahtavimpien sivilisaatioiden vallan alla. Kosista löytyy useita keskiaikaisia linnoja ja antiikkisia markkinapaikkoja, sekä roomalainen teatteri ja yksi historian ensimmäisistä lääkäriasemista – kaupunki on pullollaan historiaa. Lähde matkalle Kosiin tutkimaan kiehtovia raunioita ennen kuin suuntaat rannalle loikoilemaan.

Kosin arkeologiset rauniot ovat Dedokanesian saarten tunnetuimpia. Piipahda kaupungin keskusaukiolla ja seiso Hippokrateen puun alla. Tämän samaisen plataanipuun alla Hippokrates opetti aikanaan oppilaitaan. Kulje satamaa pitkin upealle Neratzián linnalle. Tämä Johanniittain ritarikunnan rakennuttama puolustuslinnake vartioi Kosin ja Halikarnassoksen välistä vesireittiä. Linnan sisempi vartiotorni rakennettiin jo 1300-luvulla, mutta ulompi torni on peräisin 1500-luvulla.

Sataman eteläpuolella sijaitseeAgoran arkeologinen kaivausalue, jonka rakennukset, mosaiikit, pylväät, temppelit ja kylpylät kielivät entisaikojen loistosta. Kiertele Agoran antiikin aikaisella markkinapaikalla, joka on peräisin 300-luvulta eaa.

Jatka tutkimuksiasi Kosin matkalla vierailemalla pohjoisen kylpylän alueella, josta löytyy myös Kosin stadion ja Läntisen arkeologisen alueen rauniot. Tutki Casa Romanan kunnostetun rakennuksen yksityiskohtaisia moasiikkilattioita ja levähdä Kosin roomalainen odeionin portailla, jotka on rajennettu ensimmäisen ja toisen vuosisadan vaihteessa. Katsele teatterin lavaa ja kuvittele, kuinka sinne mahtuisi helposti 750 hengen yleisö ihailemaan teatteri- ja musiikkiesityksiä ja roomalaisia pelejä. Alueelta kaivettuja historiallisia löytöjä pääsee katselemaan arkeologisessa museossa, joka sijaitsee Eleftheriasin aukiolla.

Lomalla Kosissa kannattaa käydä katsomassa myös kuvernööri Francesco Sansin taloa, Gazi Hasan Pashan moskeijaa ja Panellenionin kompleksia, missä Italian kansallinen fasistipuolue piti päämajaansa. Voit myös käydä päiväretkellä Asklepieionin lääkintätaidon ja parantamisen pyhäköllä. Tällä kuuluisalla lääkäriasemalla Hippokrateen, modernin lääketieteen isän, uskotaan harjoittaneen ammattiaan.

Kun olet kierrellyt nähtävyyksillä tarpeeksi, on aika rentoutua Zouroudiin rannalla tai hiljaisemmalla Psalidin rannalla. Jos kaipaat enemmänkin hemmottelua, voit pulahtaa Therman lämpimiin mineraalikylpyihin.

Lomat Kosin kaupungissa sijaitsevat Kosin saaren koillisosassa. Pääset paikan päälle veneellä Pireuksesta, Rodokselta tai Turkin rannikolta, tai voit lentää Kosin kansainväliselle lentoasemalle, Hippokrateelle.

Mitsis Family Village Beach Hotel - All Inclusive
Mitsis Family Village Beach Hotel - All Inclusive
5 out of 5
Kardamena, Kos, Kos Island
Hinta on 67 € per yö ajalle 22. lokak. viiva 22. lokak.
Kardamenan satama on 6,2 kilometrin päässä tästä lähellä rantaa sijaitsevasta perheystävällisestä lomakeskuksesta.
4.3/5 Excellent! (74 arvostelua)
Bad start, good finish
"Told a day before arrival that the hotel would be opening, so we I’ll be staying in the Blue Domes hotel. Not a huge issue, but upon arrival, was told that we wouldn’t be staying in the blue domes, we were going to the Norida! Furthermore, the room type we’d booked wasn’t available (we booked a pool ..."

Arvosteltu 13.8.2020

Mitsis Family Village Beach Hotel - All Inclusive
Mitsis Ramira Beach Hotel - All Inclusive
Mitsis Ramira Beach Hotel - All Inclusive
5 out of 5
Psalidi, Kos, Kos Island
Hinta on 101 € per yö ajalle 18. lokak. viiva 18. lokak.
Egeanmeren saaret, Psalidin ranta ja Massage strand ovat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä meren rannalla sijaitsevasta lomakeskuksesta. ...
4.5/5 Wonderful! (102 arvostelua)
Hyvä, mutta ei loistava
"Henkilökunta kirjasi sisään, mutta ei antanut minkäänlaista tietoa ravintoloiden aukioloajoista, ohjelmasta, wifistä yms. Huoneet hyvän kokoiset ja joko allasalueen ta meren suuntaan. Näköala merelle oli kaunis. Huoneet ja yleiset tilat siistejä, ruoka maukasta ja valikoimaa riittävästi. Ruokailun ..."

Arvosteltu 11.5.2019

Mitsis Ramira Beach Hotel - All Inclusive
Mitsis Blue Domes Resort & Spa - All Inclusive
Mitsis Blue Domes Resort & Spa - All Inclusive
5 out of 5
Kardamena, Kos, Kos Island
Täysin hyvitettäväVaraa nyt, maksa myöhemmin
Hinta on 156 € per yö ajalle 26. lokak. viiva 26. lokak.
Egeanmeren saaret on 0,1 kilometrin päässä tästä rannalle sijaitsevasta lomakeskuksesta. Lakitira Beach ja Kardamenan satama sijaitsevat 10 kilometrin päässä. ...
4.4/5 Wonderful! (200 arvostelua)
"9 blokes stayed here for a 30th send off and we were extremely impressed even with the hotel being centred around a couples retreat. Great facilities, good food, great ale and very friendly staff making us feel at home. If you do want something away from the couples night life the disco bar ran by ..."

Arvosteltu 27.9.2021

Mitsis Blue Domes Resort & Spa - All Inclusive
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
Bristol Sea View Apartments
Bristol Sea View Apartments
2 out of 5
8, Vasileos Georgiou Str., Kos
Hinta on 40 € per yö ajalle 18. lokak. viiva 18. lokak.
Egeanmeren saaret, Muinainen Agora ja Lotziaksen muslimipyhättö sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Hippokrateen puu ja Agia ...
4.2/5 Very Good! (5 arvostelua)
"Great service very friendly staff a lovely trip"

Arvosteltu 11.7.2021

Bristol Sea View Apartments
Angela Thalia Apartments
Angela Thalia Apartments
1 out of 5
Mastihari, Kos, Dodecanese
Hinta on 60 € per yö ajalle 18. lokak. viiva 18. lokak.
Egeanmeren saaret ja Hippocrates Garden Cultural Center sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä rannalla sijaitsevasta huoneistohotellista. Masticharin ranta ...
3/5 (1 arvostelu)
"Betreuung hervorragend - DANKE Michael! Aussicht (Sonnenauf- UND -untergang!) großartig! Die Ausstattung ist mangelhaft: Kochbesteck fehlt; sehr wackeliger Tisch am Balkon (aber andere Apppartments haben bessere). Aber die Betten sind gut. Die Meernähe ist nicht nutzbar, weil dort das Ufer von Felsbrocken ..."

Arvosteltu 26.7.2020

Angela Thalia Apartments
Kos Hotel Junior Suites
Kos Hotel Junior Suites
4 out of 5
2 Charmilou Str., Kos, Kos Island
Hinta on 42 € per yö ajalle 18. lokak. viiva 18. lokak.
Egeanmeren saaret ja Kosin venesatama sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta huoneistohotellista. Psalidin ranta ja Hippokrateen ...
4.2/5 Very Good! (98 arvostelua)
Hyvä majoitus kohtuulliseen hintaan.
"Yhden yön majoittuminen kaverin kanssa. Erinomainen hotelli huvivenesataman vieressä. Kaikki toimi ja huoneisto oli reilun kokoinen. Hienot näkymät merelle."

Arvosteltu 25.5.2015

Kos Hotel Junior Suites
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Kos

Kohteen Kos lähellä sijaitsevat kaupungit