Kreikka

Matkaopas
Kreikka
Matkalla Kreikassa, Euroopan kaakkoisosassa, tutustut länsimaisen sivistyksen juuriin samalla, kun saat mainion rusketuksen Välimeren saaristossa.

Antiikin aika on läsnä Kreikassa vahvemmin kuin missään muualla. Muinaiset temppelit seisovat kuin ne olisi vasta pystytetty. Kreikka on Euroopan suosituimpia matkakohteita, sillä se tarjoaa kävijöilleen tuhansia kilometrejä Välimeren rannikkoa ja satoja kauniita saaria.

Jos haluat kaupunkilomalle Kreikkaan, suuntaa miljoonien vuosittaisten turistien lailla Ateenaan, jossa voit nähdä joitakin antiikin ajan kuuluisimpia rakennuksia. Kaupungin näkyvin maamerkki on Akropolis, kallioisen kukkulan huipulla seisova rauniorakennusten kokonaisuus noin vuodelta 500 eaa. Akropoliilla voit nähdä Parthenonin, kreikkalaisen temppelin, jonka kaikilla neljällä sivulla on rivi pylväitä. Kreikassa on siellä täällä muitakin kuuluisia arkeologisia kohteita, esimerkiksi Delfoi Parnassos-vuorella Ateenan pohjoispuolella.

Vaikka Manner-Kreikalla on pitkä ja kaunis rannikko, parhaiten voit kokea meren käymällä joillakin Kreikan saarista. Pistäydy Santorinin saarella kuvankauniissa rantakaupungissa Firássa. Satukirjamaisen kauniin Firán sinisen kupolikatot ja valkoiseksi rapatut talot seisovat jyrkällä rantakalliolla. Kun tutustut saareen tarkemmin, huomaat sen koostuvan aktiivisen tulivuoren harjanteesta.

Santorinia ympäröivät 300metriä korkeat rantakalliot, joten se ei ole hiekkarantakohde. Mýkonoksen saaren lomakeskuksissa sen sijaan on Kreikan parhaat rannat.

Kreikka yhdistetään yleensä mereen ja antiikin aikakauteen. Muista kuitenkin myös yksi maan parhaista nähtävyyksistä: Meteoran luostarialue. Manner-Kreikan keskialueen vuoristossa sijaitsevan Meteoran luostarit on rakennettu korkeiden kivipilareiden huipulle suojaan hyökkääjiltä. Siellä voit kivuta kallioon koverrettuja portaita ja katsella jyrkänteiltä kivikkoisia maisemia.

Lennot Kreikkaan voi ottaa Ateenan kansainväliselle lentoasemalle. Manner-Kreikasta pääsee sadoille Kreikan saarille joko laivalla tai lentäen.

Suositut kaupungit kohteessa Kreikka

Akropolis featuring yökuvat, perintökohteet ja raunio
Ateena
Museot, Historiallinen ja Kahvilat
Pidätkö museoista, historiasta ja temppeleistään valtavasti? Valitse seuraavaksi matkakohteeksesi Ateena!

Vierailun arvoisia kohteita

  • Akropolis-museo
  • Sýntagma
  • Piraeuksen satama
Pefkos-ranta johon kuuluu hiekkaranta
Ródos
Rannat, Historiallinen ja Perheystävällinen
Menneiden aikojen sivilisaatioiden raunioita löytyy joka puolelta Ródoksen saaren nimikkokaupungissa, jossa historia ja nykyaika kietoutuvat saumattomasti yhteen.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Pefkos-ranta
  • Tsambikan ranta
  • Paralia Lindosin ranta
Paleokastritsan uimaranta johon kuuluu yleiset rantanäkymät
Korfu
Rannat, Meri ja Saaret
Lähde matkalle Korfun saarelle Kreikkaan, jossa voit nauttia pitkästä ja kauniista rannikosta, maaseudusta, viehättävistä kylistä, perinteisistä tavernoista ja bysanttilaisesta arkkitehtuurista.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Korfun satama
  • Arillaksen uimaranta