COVID-19-ilmoitus: Matkustukseen kohdistuvat vaatimukset, kuten COVID-19-testaus ennen matkaa ja karanteeni saapumisen jälkeen, muuttuvat jatkuvasti.

Kreikka
Matkaopas

Matkalla Kreikassa, Euroopan kaakkoisosassa, tutustut länsimaisen sivistyksen juuriin samalla, kun saat mainion rusketuksen Välimeren saaristossa.

Antiikin aika on läsnä Kreikassa vahvemmin kuin missään muualla. Muinaiset temppelit seisovat kuin ne olisi vasta pystytetty. Kreikka on Euroopan suosituimpia matkakohteita, sillä se tarjoaa kävijöilleen tuhansia kilometrejä Välimeren rannikkoa ja satoja kauniita saaria.

Jos haluat kaupunkilomalle Kreikkaan, suuntaa miljoonien vuosittaisten turistien lailla Ateenaan, jossa voit nähdä joitakin antiikin ajan kuuluisimpia rakennuksia. Kaupungin näkyvin maamerkki on Akropolis, kallioisen kukkulan huipulla seisova rauniorakennusten kokonaisuus noin vuodelta 500 eaa. Akropoliilla voit nähdä Parthenonin, kreikkalaisen temppelin, jonka kaikilla neljällä sivulla on rivi pylväitä. Kreikassa on siellä täällä muitakin kuuluisia arkeologisia kohteita, esimerkiksi Delfoi Parnassos-vuorella Ateenan pohjoispuolella.

Vaikka Manner-Kreikalla on pitkä ja kaunis rannikko, parhaiten voit kokea meren käymällä joillakin Kreikan saarista. Pistäydy Santorinin saarella kuvankauniissa rantakaupungissa Firássa. Satukirjamaisen kauniin Firán sinisen kupolikatot ja valkoiseksi rapatut talot seisovat jyrkällä rantakalliolla. Kun tutustut saareen tarkemmin, huomaat sen koostuvan aktiivisen tulivuoren harjanteesta.

Santorinia ympäröivät 300 metriä korkeat rantakalliot, joten se ei ole hiekkarantakohde. Mýkonoksen saaren lomakeskuksissa sen sijaan on Kreikan parhaat rannat.

Kreikka yhdistetään yleensä mereen ja antiikin aikakauteen. Muista kuitenkin myös yksi maan parhaista nähtävyyksistä: Meteoran luostarialue. Manner-Kreikan keskialueen vuoristossa sijaitsevan Meteoran luostarit on rakennettu korkeiden kivipilareiden huipulle suojaan hyökkääjiltä. Siellä voit kivuta kallioon koverrettuja portaita ja katsella jyrkänteiltä kivikkoisia maisemia.

Lennot Kreikkaan voi ottaa Ateenan kansainväliselle lentoasemalle. Manner-Kreikasta pääsee sadoille Kreikan saarille joko laivalla tai lentäen.

Suositut kaupungit kohteessa Kreikka

Plaka johon kuuluu ruokailu ulkona, yökuvat ja katunäkymät
Ateena
Museo, Historiallinen ja Kahvila

…"

Vierailun arvoisia kohteita

 • Akropolis-museo
 • Monastirákin kirpputori
 • Roomalainen agora
Rodos johon kuuluu vanha arkkitehtuuri, kallioinen rannikko ja linna tai palatsi
Ródos
Beach View, Historiallinen ja Lapsiystävällinen

…"

Vierailun arvoisia kohteita

 • Paralia Lindosin ranta
 • Tsambikan ranta
 • Pefkos-ranta
Paleokastritsan uimaranta johon kuuluu yleiset rantanäkymät
Korfu
Beach View, Meri ja Saari

…"

Vierailun arvoisia kohteita

 • Korfun satama
 • Palaiokastrítsan ranta
 • Mparmpatin ranta
Venetsialainen satama
Hania
Beach View, Satama ja Historiallinen

…"

Vierailun arvoisia kohteita

 • Hanian vanha venetsialainen satama
 • Hanian kauppahalli
 • Kreetan merimuseo
Kefalonia
Kefalonia
Saari, Eristäytynyt ja Hiekkaranta

…"

Lesvos
Lesvos
Saari, Museo ja Rauniot

…"

Suositut vierailukohteet – Kreikka

Kreikka

Valitse vähintään kaksi tuotetta ja säästä matkastasi: