Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Merellinen loma Kreikassa, sivistyksen kehdossa

Matkalla Kreikassa, Euroopan kaakkoisosassa, tutustut länsimaisen sivistyksen juuriin samalla, kun saat mainion rusketuksen Välimeren saaristossa.

Antiikin aika on läsnä Kreikassa vahvemmin kuin missään muualla. Muinaiset temppelit seisovat kuin ne olisi vasta pystytetty. Kreikka on Euroopan suosituimpia matkakohteita, sillä se tarjoaa kävijöilleen tuhansia kilometrejä Välimeren rannikkoa ja satoja kauniita saaria.

Jos haluat kaupunkilomalle Kreikkaan, suuntaa miljoonien vuosittaisten turistien lailla Ateenaan, jossa voit nähdä joitakin antiikin ajan kuuluisimpia rakennuksia. Kaupungin näkyvin maamerkki on Akropolis, kallioisen kukkulan huipulla seisova rauniorakennusten kokonaisuus noin vuodelta 500 eaa. Akropoliilla voit nähdä Parthenonin, kreikkalaisen temppelin, jonka kaikilla neljällä sivulla on rivi pylväitä. Kreikassa on siellä täällä muitakin kuuluisia arkeologisia kohteita, esimerkiksi Delfoi Parnassos-vuorella Ateenan pohjoispuolella.

Vaikka Manner-Kreikalla on pitkä ja kaunis rannikko, parhaiten voit kokea meren käymällä joillakin Kreikan saarista. Pistäydy Santorinin saarella kuvankauniissa rantakaupungissa Firássa. Satukirjamaisen kauniin Firán sinisen kupolikatot ja valkoiseksi rapatut talot seisovat jyrkällä rantakalliolla. Kun tutustut saareen tarkemmin, huomaat sen koostuvan aktiivisen tulivuoren harjanteesta.

Santorinia ympäröivät 300 metriä korkeat rantakalliot, joten se ei ole hiekkarantakohde. Mýkonoksen saaren lomakeskuksissa sen sijaan on Kreikan parhaat rannat.

Kreikka yhdistetään yleensä mereen ja antiikin aikakauteen. Muista kuitenkin myös yksi maan parhaista nähtävyyksistä: Meteoran luostarialue. Manner-Kreikan keskialueen vuoristossa sijaitsevan Meteoran luostarit on rakennettu korkeiden kivipilareiden huipulle suojaan hyökkääjiltä. Siellä voit kivuta kallioon koverrettuja portaita ja katsella jyrkänteiltä kivikkoisia maisemia.

Lennot Kreikkaan voi ottaa Ateenan kansainväliselle lentoasemalle. Manner-Kreikasta pääsee sadoille Kreikan saarille joko laivalla tai lentäen.


Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 31 311 majoitusliikettä kohteessa Kreikka
Athens Luxury Suites 76 €
Arvosteltu 2.8.2018
Katso tiedot
 
Athens Luxury Suites

Athens Luxury Suites

12 Avramiotou St., Monastiraki, Ateena, Attica
   
  4,6/5
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Hotellin huoneet olivat siistit, mutta vaatimattomat. Siivous toimi hyvin. Hotelli sijaitsee melko rauhallisen sivukadun varrella ja alue on hieman rähjäisen oloinen, mutta ei mitenkään turvattoman tuntuinen. Sijainti on loistava lähellä Monastirakin aukiota ja sen myötä kaikki historialliset nähtävyydet ...

  Sofitel Athens Airport 152 €
  Arvosteltu 5.5.2019
  Katso tiedot
   
  Sofitel Athens Airport

  Sofitel Athens Airport

  Athens International Airport, Spata-Artemida, Attiki
    
   4,4/5
   5.0 kautta 5.0 Tähteä

   Lentomme Ateenaan saapui illalla joten luontevaa oli majoittua lähimpään mahdolliseen hotelliin. Matkaa lentokentän tuloaulasta hotellin respaan on alle sata metriä joten vähempää ei kohtuudella voi vaatia. Lentomelu ei kantautunut hotellin sisätiloihin ja viihtyvyys muutenkin hyvällä tasolla. Seuraavana ...

   Athens Gate Hotel 81 €
   Arvosteltu 17.12.2018
   Katso tiedot
    
   Athens Gate Hotel

   Athens Gate Hotel

   10 Syngrou Avenue, Ateena, Attiki
     
    4,6/5
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    Todella hyvä hotelli historiallisten ja myös nykyaikaisten arvorakennusten ja muistomerkkien läheisyydessä. Jonkinlainen ongelma on kova ja äänekäs liikenne, mutta sehän ei ole hotellin vika.

    Electra Palace Athens 156 €
    Arvosteltu 13.11.2018
    Katso tiedot
     
    Electra Palace Athens

    Electra Palace Athens

    18 - 20 N Nikodimou Street, Ateena, Attiki
      
     4,5/5
     5.0 kautta 5.0 Tähteä

     Erinomainen hotelli lähellä nähtävyyksiä. Julkiset liikenneyhteydet lyhyen kävelymatkan päässä.

     Electra Metropolis Athens 179 €
     Arvosteltu 28.11.2018
     Katso tiedot
      
     Electra Metropolis Athens

     Electra Metropolis Athens

     15 Mitropoleos Street, Ateena, Attiki
       
      4,7/5
      5.0 kautta 5.0 Tähteä

      Hyvätasoinen hotelli ihan keskustassa ja lähellä kaikkea. Hyviä ruokapaikkoja lähellä. Aamiainen oli hyvä ja maisemat 10 kerroksen katolta huikeat. Etukäteen tilattu taksi lentokentältä maksoi 48€ ja kuski puhui hyvää englantia kertoen nähtävyyksistä. Lisäksi jokaiselle oli varattu vesipullo ja saimme ...

      The Pinnacle Athens 78 €
      Arvosteltu 9.1.2020
      Katso tiedot
       
      The Pinnacle Athens

      The Pinnacle Athens

      75 Eolou & Evripidou, Ateena
        
       4,6/5
       5.0 kautta 5.0 Tähteä

       Amazing location,view and love their breakfast buffet. Front desk people are so courteous and helpful. Thanks for the wonderful experience. And the rooms are sparkling clean! And the view above the roof top is breathtaking

       Volcano View Hotel Santorini
       Arvosteltu 17.9.2013
       Katso tiedot
        
       Volcano View Hotel Santorini

       Volcano View Hotel Santorini

       Fira, Santorini, Santorini Island
         
        4,6/5
        5.0 kautta 5.0 Tähteä

        Maisemat erittäin hienot ja hotelli rauhallinen. Korkeuserot hyvin suuret ja portaat jyrkkiä. Junior suitessa paljon tilaa, hieno terassi + sisällä poreamme. Sijainti melko kaukana muista palveluista (n. 2,5 km Firasta, jossa jo kauppoja ja ravintoloita). Vieressä hotellin oma minimarket ja 500 m:n ...

        Wyndham Grand Athens 112 €
        Arvosteltu 22.10.2019
        Katso tiedot
         
        Wyndham Grand Athens

        Wyndham Grand Athens

        2, Megalou Alexandrou St., Ateena
          
         4,3/5
         5.0 kautta 5.0 Tähteä

         Akropolis-näkymä varsinkin iltaisin on uskomattoman kaunis. Hotelli sijaitsee hieman rähjäisellä alueella, mutta metrolla pääsee toisaalle. Palvelu oli erittäin ystävällistä. Valitettavasti hotellihuoneesta katosi rahaa (laukusta).

         Parhaat lento+hotelli-tarjoukset

         Parhaat lentotarjoukset

         Nämä hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ovat per henki, menopaluu, mainitulle ajalle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.