Kreeta

Kreikka
Iraklionin loggia johon kuuluu vanha arkkitehtuuri, yökuvat ja katunäkymät

Ota aurinkoa valkealla hiekkarannalla ikivanhojen pinjapuiden katveessa, kävele Euroopan pisimmän rotkon halki ja kulje oliivilehdoissa tällä Kreikan suurimmalla saarella.

Lomat Kreetan saarella, Välimeren viidenneksi suurimmalla saarella, tarjoavat maiseman, jolla on tuhansia vuosia vanha historia. Tutustu saaren pohjoisrannikon kiehtoviin kaupunkeihin sekä valkeisiin hiekkarantoihin, jotka koristavat etelärannikkoa helminauhan tavoin. Ihastu historialliseen venetsialaiseen arkkitehtuuriin, kiertele arkeologisilla kaivannoilla ja vaella upeiden kansallispuistojen halki aina vuorenhuipuilta vaaleanpunaisille rannoille.

Kreetan suurin kaupunki, Heraklion, on puhkeava metropoli, jolla on kuvankaunis vanhakaupunki sekä upea historiallinen satama. Heraklion Archaeological Museum ja Natural History Museum tutustuttavat sinut saaren kiehtovaan historiaan. Jatka matkaasi rantaviivaa pitkin länteen, jossa historialliset kaupungit Réthymno ja Chania odottavat. Matkat Kreetan saarella kruunaa rentouttava pysähdys Chaniássa, joka venetsialaisine kartanoineen, kiemurtelevine kujineen ja kauniine rantoineen tarjoaa saaren parhaimpia ruokailumahdollisuuksia.

Lomalla Kreetan saarella kannatta lähteä tutustumaan myös valkoisten vuorien, eli Lefká Órin karuun kauneuteen. Ne kohoavat kauniina saaren länsiosien kaupunkien ylle. Lähde vaeltamaan 16 kilometriä pitkälle polulle, joka vie sinut Samarian rotkon syvyyksiin aina Agía Roumélin hurmaavaan kalastajakylään. Matka Kreetan saarella jatkuu sieltä veneen kyydissä Lissosin naapurikylään, jossa pääset kulkemaan ikivanhoilla raunioilla, jotka ovat peräisin 300-luvulta e.a.a.

Laskuveden aikaan voit kävellä Elafonísi pienelle saarelle, jonka hiekkarannat ovat hienoa, vaaleanpunaista kvartsia. Monilla Kreetan hiekkarannoilla on saatavilla rantatuoleja ja aurinkovarjoja. Niitä voi vuokrata omaan käyttöön samalla, kun nautiskelee Välimeren maisemista.

Lomat Kreetan saarella kannatta viettää kaupungista toiseen matkaillen, jotta näen saaren upeat oliivi- ja sitruunapuulehdot. Pistäydy Kreetan matkallasi kadunvarsitavernaan nauttimaan paikallisia herkkuja ja kreetalaisia juustoja. Monet ravintolat tarjoilevat myös paikallista viinaa, rakia, jota nautitaan digestiivinä ruokailun jälkeen.

Matkat Kreetan saarella alkavat yleensä saaren suurimmilta lentokentiltä joko Chaniásta tai Iraklionista. Voit myös seilata paikan päälle yhdeksän tunnin risteilyllä Ateenasta. Kreetan säät ovat lämpimät ja vähäsateiset toukokuun puolivälistä lokakuuhun saakka. Vilkkain turistikausi on heinäkuusta elokuuhun. Kreetan lomat kannattaa ajoittaa keväälle, jolloin saaren vuoristoisen maiseman valtaa upea kukkaloisto.

Suositut kaupungit kohteessa Kreeta

Venetsialainen satama
Hania
Rantanäköala, Satamat ja Historiallinen
Aika lähteä lomalle! Koe kahviloistaan, muistomerkeistään ja rannoistaan tunnettu rentouttava Hania.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Hanian vanha venetsialainen satama
  • Hanian kauppahalli
  • Kiutsuk Hassanin moskeija
Iraklion joka esittää yleiset rantanäkymät
Iraklion
Ruokailu, Satamat ja Shoppailu
Ota seuraavaksi lomakohteeksesi Iraklion ja koe sen museot, muistomerkit, ruokakulttuuri sekä monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

  • Iraklionin satama
  • Iraklionin arkeologinen museo
  • Knossoksen palatsi
Kreetan saari featuring yleiset rantanäkymät
Réthymno
Historiallinen, Maisema ja Hiekkarannat
Ota suunnaksesi muistomerkeistään, historiallisista kohteistaan ja venesatamastaan tunnettu syrjäinen Réthymno.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Rethymnonin venetsialainen satama
Agios Nikolaos
Agios Nikolaos
Rantanäköala, Uinti ja Hiekkarannat
Ota seuraavaksi lomakohteeksesi viehättävä Agios Nikolaos ja koe sen rannat, nähtävyyskierrokset, kahvilat sekä monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

  • Vulismenijärvi
Ajos Vasileios
Ajos Vasileios
Uinti, Pikkukaupunki ja Snorklaus
Syrjäinen Ajos Vasileios odottaa: koe sen snorklausmahdollisuudet, maaseutu, kylpylät ja monet muut nähtävyydet!
Sfakia
Sfakia
Lautat ja veneet, Vuoristo ja Melonta
Koe syrjäinen Sfakia ja sen melontamahdollisuudet, luontomaisemat sekä monet muut nähtävyydet!