COVID-19-ilmoitus: Matkustukseen kohdistuvat vaatimukset, kuten COVID-19-testaus ennen matkaa ja karanteeni saapumisen jälkeen, muuttuvat jatkuvasti.

Santoríni

Matkaopas
Fira johon kuuluu rannikkokaupunki ja yleiset rantanäkymät

Hellivä lämpö ja jyrkillä kallioilla horjuvat postikortinkauniit kylät – kreikkalainen Santorinin saari on kaunis ja rauhallinen lomakohde.

Santorini kuvaa täydellisesti sitä, mitä matkailijat rakastavat Kreikan saarissa. Meren ja taivaan sävyt pysäyttävät, ilmasto on tasaisen lämmin ja tunnelma on kiireetön. 


Vaikka saari on nykyisin tyyni ja rauhallinen, se ei ole ollut sitä alkuaikoinaan. 3 600 vuotta sitten täällä tapahtui valtava tulivuorenpurkaus. Theran tulivuorenpurkaus muodosti puolikuun muotoisen harjanteen, kalderan, joka nykyisin tunnetaan Santorinin saarena. Saaren nimi juontuu 1200-luvun venetsialaisilta, jotka kutsuivat sitä Santa Ireneksi. Vuonna 1956 saarta koetteli paha maanjäristys, joka tuhosi suuren osan vanhasta arkkitehtuurista. Uudisrakentaminen tehtiin kuitenkin historialliseen tyyliin sopivaksi.

Kaupunkilomalla Santorinilla voit nauttia saaren pääkaupungin ja vilkkaan risteilyalusten poikkeamissataman Firán ruokatarjonnasta ja yöelämästä. Pittoreski Oia on Santorinin vanhimpia kyliä. Saaren pohjoiskärjessä sijaitseva Oia sopii täydellisesti valokuvien ottamiseen Kreikalle tunnusomaisista valkoiseksi rapatuista taloista. Alueen häkellyttävät auringonlaskut ovat inspiroineet monia taiteilijoita. Pýrgosin kylässä voit nähdä sinisiä kupolikattoja, vanhanaikaisia tavernoja ja taloja sekä 1400-luvun linnan.

Santorinilla on paljon rantoja, joista voit valita mieleisesi. Jos haluat ottaa aurinkoa, suuntaa Perivoloksen ja Perissan mustahiekkaisille rannoille. Dramaattista kallioista rannikkoa tarjoavat Mesa Pigadian ja Porin rannat.

Matkalla Santorinilla säät eivät vaivaa vaan pysyvät miellyttävän lämpiminä vuoden ympäri. Keskiarvoinen päiväajan lämpötila on kesällä 29 °C ja talvella 15 °C. Kesän vilkkaimman kauden aikaan saaren joissakin osissa on paljon turisteja.

Lennot Santorinille laskeutuvat lentoasemalle saaren itäpuolella. Saaren tärkeimmät matkakohteet yhdistää kohtuullisen hyvä tieverkosto. Santorinin saari on niin pieni, että siihen voi edullisesti tutustua vuokra-autolla tai taksilla.

Matkaopas: Santoríni

Discover neighborhoods in Santoríni

De Sol Spa Hotel
De Sol Spa Hotel
5 out of 5
Fira, Santorini, Santorini Island
Hinta on 246 € per yö ajalle 8. elok. viiva 8. elok.
Egeanmeren saaret ja Santorínin kaldera sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta luksusluokan hotellista. Athiniosin satama ...
4.6/5Wonderful! (292 arvostelua)
"Ammeiden/suihkujen tuoma veden lorina häiritsi, muuten olisi tullut täydet pisteet"

Arvosteltu 1.11.2017

De Sol Spa Hotel
Ducato di Oia
Ducato di Oia
4 out of 5
Oia Village, Santorini
Hinta on 304 € per yö ajalle 5. elok. viiva 5. elok.
Egeanmeren saaret, Santorínin kaldera ja Oian linna sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä lähellä rantaa sijaitsevasta hotellista. Maritime Museum ja Merimuseo ...
4.4/5Wonderful! (64 arvostelua)
"Perfect stay, room exceeded expectations with stunning views & privacy from balcony hot tub. Staff were always available to help with every need. Hotel is in a perfect location, close to everything in Oia. Would strongly recommend & return ourselves."

Arvosteltu 20.7.2021

Ducato di Oia
Aressana Spa Hotel and Suites
Aressana Spa Hotel and Suites
4 out of 5
Fira, Santorini, Santorini Island
Hinta on 339 € per yö ajalle 25. elok. viiva 25. elok.
Egeanmeren saaret ja Santorínin kaldera sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Puerto Viejo ja Skaroksen kallio ovat myös ...
4.7/5Exceptional! (333 arvostelua)
"Todella hyvä palvelu. Loistava sijainti. Rauhallista. Ei liikuntarajoitteisille eikä perheille joissa pieniä lapsia."

Arvosteltu 9.8.2019

Aressana Spa Hotel and Suites
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
Dana Villas & Infinity Suites
Dana Villas & Infinity Suites
4 out of 5
Firostefani, Santorini, Santorini Island
Hinta on 432 € per yö ajalle 6. elok. viiva 6. elok.
Santorínin kaldera on 0,1 kilometrin päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta huoneistohotellista. Oian linna ja Muinainen Thira sijaitsevat 15 kilometrin päässä. ...
4.4/5Wonderful! (374 arvostelua)
Vacation of a lifetime!
"Very nice and rekaxing off season visit for a week. The view is incredible! Nice hotel and exremely friendly & helpful staf! We really want to come again soon!"

Arvosteltu 17.11.2015

Dana Villas & Infinity Suites
Amaya Selection of Villas
Amaya Selection of Villas
3.5 out of 5
Oia city, Santorini, Santorini Island
Hinta on 438 € per yö ajalle 15. elok. viiva 15. elok.
Egeanmeren saaret, Santorínin kaldera ja Oian linna sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä lähellä rantaa sijaitsevasta huoneistohotellista. Panagia ...
4.6/5Wonderful! (90 arvostelua)
"Wow, where do I even begin? This was the perfect stay for our honeymoon. Everything was perfect and exactly what we had hoped for! The location was perfect, right in the midst of everything you need but yet quiet and peaceful. And the view from our room… you cannot beat that view! The room was immaculate, ..."

Arvosteltu 23.7.2021

Amaya Selection of Villas
Atrina Canava 1894
Atrina Canava 1894
4 out of 5
Oia Village, Santorini
Hinta on 440 € per yö ajalle 1. elok. viiva 1. elok.
Egeanmeren saaret ja Santorínin kaldera sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä lähellä rantaa sijaitsevasta huoneistohotellista. Oian linna sijaitsee 0,9 ...
4.8/5Exceptional! (123 arvostelua)
"El hotel, la gente, el servicio."

Arvosteltu 28.7.2021

Atrina Canava 1894
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Santoríni

Kohteen Santoríni lähellä sijaitsevat kaupungit