Pääosion alkuosa

Santorini

Auringonlasku, Retki ja Tulivuori

Hellivä lämpö ja jyrkillä kallioilla horjuvat postikortinkauniit kylät – kreikkalainen Santorinin saari on kaunis ja rauhallinen lomakohde.

Miten pääset kohteeseen Santorini?

Santorini kuvaa täydellisesti sitä, mitä matkailijat rakastavat Kreikan saarissa. Meren ja taivaan sävyt pysäyttävät, ilmasto on tasaisen lämmin ja tunnelma on kiireetön. 


Vaikka saari on nykyisin tyyni ja rauhallinen, se ei ole ollut sitä alkuaikoinaan. 3 600 vuotta sitten täällä tapahtui valtava tulivuorenpurkaus. Theran tulivuorenpurkaus muodosti puolikuun muotoisen harjanteen, kalderan, joka nykyisin tunnetaan Santorinin saarena. Saaren nimi juontuu 1200-luvun venetsialaisilta, jotka kutsuivat sitä Santa Ireneksi. Vuonna 1956 saarta koetteli paha maanjäristys, joka tuhosi suuren osan vanhasta arkkitehtuurista. Uudisrakentaminen tehtiin kuitenkin historialliseen tyyliin sopivaksi.

Kaupunkilomalla Santorinilla voit nauttia saaren pääkaupungin ja vilkkaan risteilyalusten poikkeamissataman Firán ruokatarjonnasta ja yöelämästä. Pittoreski Oia on Santorinin vanhimpia kyliä. Saaren pohjoiskärjessä sijaitseva Oia sopii täydellisesti valokuvien ottamiseen Kreikalle tunnusomaisista valkoiseksi rapatuista taloista. Alueen häkellyttävät auringonlaskut ovat inspiroineet monia taiteilijoita. Pýrgosin kylässä voit nähdä sinisiä kupolikattoja, vanhanaikaisia tavernoja ja taloja sekä 1400-luvun linnan.

Santorinilla on paljon rantoja, joista voit valita mieleisesi. Jos haluat ottaa aurinkoa, suuntaa Perivoloksen ja Perissan mustahiekkaisille rannoille. Dramaattista kallioista rannikkoa tarjoavat Mesa Pigadian ja Porin rannat.

Matkalla Santorinilla säät eivät vaivaa vaan pysyvät miellyttävän lämpiminä vuoden ympäri. Keskiarvoinen päiväajan lämpötila on kesällä 29 °C ja talvella 15 °C. Kesän vilkkaimman kauden aikaan saaren joissakin osissa on paljon turisteja.

Lennot Santorinille laskeutuvat lentoasemalle saaren itäpuolella. Saaren tärkeimmät matkakohteet yhdistää kohtuullisen hyvä tieverkosto. Santorinin saari on niin pieni, että siihen voi edullisesti tutustua vuokra-autolla tai taksilla.

Santorini – aktiviteetit

Pääset kunnon lomatunnelmaan viettämällä rentouttavan päivän kohteessa Santorini sijaitsevalla suositulla rannalla Red Beach (ranta). Tutustu alueen kauniisiin auringonlaskuihin ja tulivuorinäköaloihin.

Pääset kunnon lomatunnelmaan viettämällä rentouttavan päivän kohteessa Santorini sijaitsevalla suositulla rannalla Kamarin uimaranta. Vaella alueen rannikolla tai tutustu sen tulivuorinäköaloihin.

Voit oppia lisää kohteen Santorini paikallisesta historiasta, kun käyt vierailulla kohteen Santorínin kaldera kaltaisilla tärkeillä muistomerkeillä. Kävele tämän romanttisen alueen rannikolla tai tutustu sen tulivuorinäköaloihin.