Lennot - Azorit alkaen 39 €

Parhaat kaupungit kohteessa Azorit

Halvimmat lennot kohteeseen Azorit

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen 39 € yhdensuuntaisille lennoille ja 67 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

TAP Portugal
TAP Portugal
TAP Portugal
SATA International-Azores Airlines S.A.
TAP Portugal
TAP Portugal
TAP Portugal
TAP Portugal
TAP Portugal
SATA International-Azores Airlines S.A.
SATA International-Azores Airlines S.A.
SATA International-Azores Airlines S.A.
TAP Portugal
TAP Portugal
TAP Portugal
TAP Portugal
SATA International-Azores Airlines S.A.
TAP Portugal
TAP Portugal
TAP Portugal

Matkaopas: matkat kohteeseen Azorit

Lennot Azoreille

Azorit on Portugalille kuuluva saariryhmä Atlantin valtamerellä. Saariryhmä on tullut tunnetuksi kauniista ja vehreästä luonnostaan sekä merenalaisista aarteistaan. Azoreihin kuuluu yhteensä yhdeksän tuliperäistä saarta, joilla kaikilla on oma lentoasemansa. Niistä suurin ja tärkein on São Miguelin lentoasema, jolta on kansainvälisten lentojen lisäksi lentoyhteyksiä myös kaikille muille saariryhmän saarille. Myös Suomesta on helppo löytää hyviä lentotarjouksia Azoreille, sillä saariryhmä on ollut jo pitkään matkailijoiden suosiossa. Olipa matkan kohde sitten mikä saarista hyvänsä, verkon kautta on aina helppo löytää itselle sopiva hotellihuone Azoreilla.

Azoreilla on yhdeksän lentoasemaa: São Miguelin, Terceiran, São Jorgen, Santa Marian, Picon, Graciosan, Floresin, Hortan ja Corvon lentoasemat. Näistä pienimmille, eli Corvon, Floresin, Graciosan ja São Jorgen lentoasemille, lennetään vain Azoreiden sisäisiä lentoja. Suuremmilta lentoasemilta on yhteyksiä myös muualle, etenkin Lissaboniin. Eniten lentoyhteyksiä on São Miguelin saarelle, mutta olipa kohde mikä tahansa, verkon kautta on helppo varata lentoliput Azoreille. Azoreille tehdään myös paljon pakettimatkoja.

Azorit on vihreä saariryhmä, jonka luonto tarjoaa nautintoja kaikille aisteille. Ilmasto on miellyttävä vuoden ympäri, sillä kesät eivät ole liian kuumia eivätkä talvet liian kylmiä. Azorit tunnetaan myös monipuolisesta merieläimistöstään, ja etenkin valassafarit ovat matkailijoiden suosiossa. Auton vuokraaminen Azoreilla on myös hyvä idea, sillä suurimmillakin saarilla mielenkiintoisimmat kohteet ovat vain lyhyen ajomatkan päässä.

Lentäminen Suomesta Azoreille

Suomesta ei tätä kirjoitettaessa ole suoria reittilentoja Azoreille, mutta perille pääsee helposti vaihtamalla konetta esimerkiksi Lissabonissa. Kohdesaaresta ja matkapäivistä riippuen välilaskuja saattaa olla useita. Välilaskujen vuoksi matka-aika venyy monesti suhteellisen pitkäksi. Olipa kohdesaari mikä hyvänsä, verkon kautta on joka tapauksessa helppo löytää halvat lennot Azoreille.

Lennot São Miguelin lentoasemalle

São Miguelin lentoasema, joka tunnetaan myös João Paulo II:n lentoasemana, sijaitsee parin kilometrin päässä saaren ja koko saariryhmän pääkaupungista Ponta Delgadasta. Lentoasema on Azoreiden vilkkain, ja se vastaanottaa noin miljoona matkustajaa vuosittain. Sieltä on suoria lentoja paitsi muille saariryhmän saarille myös Manner-Portugaliin, joihinkin kaupunkeihin Euroopassa ja myös Pohjois-Amerikkaan, esimerkiksi Bostoniin. Lentoasemalta on helpointa siirtyä omalle hotellille joko taksilla tai vuokra-autolla. Lyhyen etäisyyden vuoksi taksimatkan hinta ei nouse korkeaksi, ja toisaalta vuokra-autolla São Miguelin saareen on matkan aikana helppo tutustua, sillä välimatkat eivät ole turhan pitkiä. Esimerkiksi noin 25 kilometrin matka Ponta Delgadasta kuuluisalle Sete Cidadesin laguunille kestää vain noin 40 minuuttia, ja aivan saaren toiselle puolellekin pääsee Ponta Delgadasta vain tunnissa. Matkailijat voivat hyödyntää myös koko saaren kattavaa bussiverkostoa, mutta valitettavasti ainakaan tätä kirjoitettaessa yksikään bussilinja ei pysähdy lentoaseman edustalla.

Lennot muille Azoreiden lentoasemille

Muille Azoreiden lentoasemille on monesti helpointa lentää São Miguelin lentoaseman kautta, mutta osalle niistä pääsee myös muuta reittiä. Terceiran saarella sijaitseva Lajesin lentokenttä on sotilaslentokenttä, joka vastaanottaa myös siviililiikennettä. Sieltä on Azoreiden sisäisten lentojen lisäksi myös yhteyksiä Manner-Portugaliin ja joihinkin muihin kohteisiin Portugalin ulkopuolella. Hortan, Picon ja Santa Marian lentoasemilta voi lentää Azoreitten sisäisten lentojen lisäksi myös Lissaboniin. Koska lentoasemat ovat pieniä, bussiyhteyksiä on yleensä heikosti, joten paras tapa siirtyä hotellille on taksi tai vuokra-auto. Etenkin pienimmillä saarilla, kuten esimerkiksi Corvon saarella, lentoasemalta voi monesti siirtyä hotellille jopa kävellen.

Usein kysytyt kysymykset