Lennot - Indonesia

Indonesia: Suositut kaupungit

Tietoa Indonesiasta

Lennot Indonesiaan

Australian pohjoispuolella sijaitseva Indonesia tarjoaa paratiisimaiset olosuhteet rantalomailuun vuoden ympäri. Sen lisäksi se tarjoaa tuhansia saaria, luontomatkailua, sukelluskohteita, sademetsiä, alkuperäiskulttuuria ja herkullisia makuelämyksiä. Siellä voit kohdata myös äärimmäisyyksien pääkaupungin Jakartan sekä uskomattoman ystävällisiä ihmisiä. Varaa halvat lennot Indonesiaan kokemaan kaikki tämä ja paljon, paljon muuta!

Lennot Indonesiaan

Indonesian saarivaltion ainoa kansainvälinen lentoasema sijaitsee Jakartassa. Indonesiaan ei ole Helsingistä suoria lentoja, mutta pääset sinne yhden välilaskun lennolla lyhimmillään reilussa 17 tunnissa! Yhden välilaskun lento Indonesiaan Helsinki-Vantaalta löytyy ainakin Qatar Airwaysiltä. Lentoaika Helsingistä Qatariin on vain 5 tuntia 50 minuuttia ja välilasku Qatarin Dohassa on vaivaiset 2,5 tuntia. Jatkolennon lentoaika Jakartaan on enää 8,5 tuntia.

Pääset Indonesiaan myös Turkish Airlinesin lennolla Istanbulin kautta. Lentoaika sinne on 3 tuntia 25 minuuttia ja välilasku Istanbulissa on vain 3,5 tuntia. Jatkolento Jakartaan kestää puolestaan 11,5 tuntia. Tämänkin lennon kokonaislentoaika on vain 18 tuntia 45 minuuttia. On ehkä hyvä muistaa, että kaikki Indonesian lennot Helsingistä ovat yölentoja. Kahdella välilaskulla voit varata lentoliput Indonesiaan moneltakin eri yhtiöltä.

Indonesian lennot laskeutuvat Soekarno-Hattan kansainväliselle lentoasemalle (CGK). Se sijaitsee Jaavan saarella, Tangerangissa, 35 kilometrin päässä Jakartasta. Kentältä lähtevät useiden linja-autoyhtiöiden bussikuljetukset pääkaupungin keskustaan. Jos aiot jatkaa Jakartasta heti matkaa, lentokenttäbussi vie sinut Gambirin juna-asemalle. Matka-aika on noin 70 minuuttia liikenteen vilkkaudesta riippuen. Lentokentältä lähtee linja-autoja myös moniin muihin saaren kaupunkeihin. Lentokenttäbussit lähtevät saapuvien lentojen terminaalista 1A–1B–1C ja terminaalin 2F itäisestä siivestä. Lisäksi matkustajia palvelee kentän ja keskustan välillä nopea juna ja erilaiset taksivaihtoehdot. Myös autonvuokraus Indonesiassa onnistuu halutessasi jo suoraan lentokentältä. Auton ajamiseen vaaditaan suomalaisen ajokortin lisäksi autoliitosta saatava kansainvälinen ajokortti. Kaoottisen liikenteen vuoksi kuskin vuokraaminen saattaa olla hyvä vaihtoehto!

Lennot Indonesiaan ranta- ja aktiivilomalle

Varaa halvat matkat Indonesiaan aktiiviselle rantalomalle! Jos suuntaat maahan vilkkaimpina aikoina huhti–lokakuussa tai joulun aikaan, lentotarjoukset Indonesiaan kannattaa tarkistaa hyvissä ajoin etukäteen. Paras aika matkan varaamiseksi on parisen kuukautta ennen lähtöä. Indonesia sijaitsee päiväntasaajan molemmin puolin, joten sen ilmasto on trooppinen. Sadekausi kestää tavallisesti lokakuusta huhtikuuhun. Sateita saadaan kohtuullisesti läpi vuoden, mutta eniten sadekaudella, jonka pituus ja ajankohta vaihtelevat Indonesian eri osissa. Lämpömittari pysyttelee ympäri vuoden 20–30 lämpöasteen väillä. Vuoristossa tosin saattaa olla iltaisin viileämpää. Sadekausi on yleensä voimakkaimmillaan tammi–helmikuussa, jolloin maahan matkustamista on ehkä parasta vältellä. Saattaa olla hyvä varata hotellit Indonesiassa etukäteen, sillä alue on kysytty lomakohde lähes vuoden ympäri. Varaa nyt halvat lennot Indonesiaan rantalomalle!

Vaikka Indonesia tunnetaan aurinkoisena rantalomakohteena, sen monipuolinen luonto tarjoaa mainiot olosuhteet myös aktiivimatkailuun. Indonesian tuhansista saarista suurimmat ovat Jaava, Sumatra, Borneo ja Papua. Jaavan saarella erityisesti pääkaupunki Jakarta on ehdoton nähtävyys. Balin ja Lombokin saaret taas ovat upeita ranta- ja sukelluskohteita.

Indonesian lennot luontomatkalle

Lento Indonesian toiselta reunalta toiselle kestää yli kuusi tuntia, joten myös luonnonolot ja kulttuuri vaihtelevat suuresti. Borneossa ja Sumatralla sijaitsevat mittaamattoman arvokkaat sademetsät. Sademetsien kuuluisimpia asukkaita orankeja on nykyisin vaikea nähdä, mutta näillä saarilla voi vielä päästä tutustumaan saarten alkuperäiskulttuuriin ja perinteiseen elämänmenoon. Borneo ja Sumatra sopivat elämyksistä ja seikkailuista pitävälle matkailijalle, joka on valmis tinkimään ylellisyyksistä. Suomalainen tarvitsee Indonesiaan viisumin. Sen voi hankkia etukäteen Indonesian suurlähetystöstä Helsingistä tai lentokentältä, Indonesiaan saapumisen jälkeen. Muista myös että passisi on oltava voimassa vähintään kuusi kuukautta Indonesiaan saapumisesta ja sinulla on oltava lentolippu maasta poistumiseksi. Huomioi myös matkustajilta perittävät lentokenttäverot, jotka maksetaan paikallisessa valuutassa lähtöselvityksessä!

Usein kysytyt kysymykset

Voinko peruuttaa lentoni kohteeseen Indonesia COVID-19:n takia?
Näppärästä asiakaspalveluportaalistamme löydät kaikki vastaukset useimpiin matkoja koskeviin kysymyksiin, kuten esimerkiksi siihen, miten voit peruuttaa tai vaihtaa lentosi COVID-19:n takia. Jotta voit olla täysin huoletta, suosittelemme, että luet valitsemasi lentoyhtiön ehdot ja rajoitukset ennen kuin varaat lentoliput.
Mikä on paras tapa löytää kohteeseen Indonesia meneviä halpoja lentoja, joissa on joustavat muutoskäytännöt?
Nykypäivänä matkailussa joustavuus on äärimmäisen tärkeää. Siksi olemme ottaneet käyttöön “Ei muutosmaksua” -suodattimen, jonka avulla sinun on helppo löytää joustavia ja edullisia lentoja kohteeseen Indonesia. Suodatin löytyy “Joustavat muutoskäytännöt” -kohdan alta ruutusi vasemmasta reunasta.
Mitä yleisiä asioita COVID-19-pandemian aikana kohteeseen Indonesia matkustavien tulisi tietää?
COVID-19-pandemian johdosta tulleet säännöt, rajoitukset ja turvallisuuskäytännöt ovat muuttaneet nykypäivän matkustamista. Tässä on muutama kätevä vinkki, jotka sinun kannattaa lukaista ennen kuin suuntaat kohteeseen Indonesia:

 • Ennen kuin varaat lentosi, tutki onko kohteessasi ja lähtöpaikassasi voimassa minkäänlaisia matkustuskieltoja tai -rajoituksia. Uusimmat tiedot saat viranomaisten matkustustiedotteista.
 • Kun kuljet lentokentän turvatarkastuksen halki, pidä kasvomaski päälläsi. Sinua pyydetään jossain vaiheessa laskemaan sitä hetkiseksi henkilöllisyyden varmistamista varten. Kasvomaskin käyttämisestä kieltäytyviä matkustajia saatetaan estää pääsemästä määränpäähän tai nousemasta koneeseen.
 • Älä ojenna tarkastuskorttiasi (paperiversiota tai sähköistä) suoraan lentokentän työntekijälle. Sen sijaan sinun pitää asettaa se lukijan päälle ja nostaa se sitten ylös työntekijän nähtäväksi.
 • Voit pakata käsimatkatavaroihisi korkeintaan 100 ml käsihuuhdetta. Käsihuuhde tulee poistaa käsimatkatavaroista väliaikaisesti turvatarkastuksessa.
 • Tyhjennä taskustasi siellä olevat henkilökohtaiset tavarat, kuten vaikkapa puhelimesi ja lompakkosi, ja laita ne käsimatkatavaroihin tavarakaukalon sijasta. Näin turvatarkastuslinjastolla on mahdollisimman vähän käsittelyä tarvitsevia esineitä.
 • Ota mukanasi oleva ruoka pois käsimatkatavaroistasi turvatarkastuksen aikana. Ruokatarvikkeet laukaisevat monesti hälytyksen. Kun pakkaat ruoan läpinäkyvään muovipussiin ja laitat sen sitten tavarakaukaloon, on epätodennäköisempää, että lentoaseman työntekijä joutuu koskemaan matkatavaroihisi tarkistaakseen ne.

Miten voin löytää halvat liput kohteeseen Indonesia?
Viimeisten seitsemän päivän aikana oli kohteeseen Indonesia menevän lennon paras hinta. Jotta voisit saada vieläkin halvemman hinnan, sinun kannattaa tehdä varauksesi etukäteen ja joustaa matkapäivissäsi. Hae matkaa kohteeseen Indonesia ja vertaile sitten samankaltaisten päivien hintoja napsauttamalla sivun ylälaidassa olevaa “Joustavat päivämäärät” -linkkiä.
Kuinka paljon lento kohteeseen Indonesia maksaa?
Viimeisten seitsemän päivän aikana menopaluumatka kohteeseen Indonesia maksoi vähintään ja korkeintaan . Kohteesta () lähtevät yhdensuuntaiset matkat maksoivat samaan aikaan vain .
Mitkä ovat kohteen Indonesia suosituimmat lentokentät?
Jos olet matkalla kohteeseen Indonesia, voit valita kätevimmän lentokentän parista vaihtoehdosta. Nämä ovat joitain alueen vilkkaimmista:

 • Jakarta (CGK-Soekarno-Hattan kansainvälinen lentoasema) – 11124 lentoa kuukaudessa.
 • Surabaya (SUB-Juanda) – 4265 lentoa kuukaudessa.
 • Makassar (UPG-Sultan Hasanuddin Intl.) – 3900 lentoa kuukaudessa.

Kuinka paljon lentolippu maksaa kohteeseen Indonesia?
Edellisten seitsemän päivän aikana lennot kohteeseen Indonesia maksoivat keskimäärin – . Hinnat nousevat yleensä sitä enemmän mitä lähempänä matkapäiväsi on, joten varaa huipputarjous nyt.
Mitkä kuukaudet ovat halvimpia varata lennot kohteeseen Indonesia?
Halvin ajankohta ostaa lento kohteen Indonesia lomaseikkailua varten on . Lentoliput ovat tyyreimmillään kesän ja talven loma-aikoina, joten vältä varausten tekemistä silloin, mikäli mahdollista.
Kuinka kauan lento kohteeseen Indonesia kestää?
Lennon kesto riippuu useista syistä, kuten esimerkiksi lentosi lähtöpaikasta sekä koneen koosta. Tämä lista kohteeseen Indonesia menevistä tunnetuista kotimaan reiteistä tarjoaa sinulle jonkinlaisen kuvan siitä, miten kauan lentomatka saattaa kestää:

 • Makassar (UPG-Sultan Hasanuddin Intl.) → Jakarta (CGK-Soekarno-Hattan kansainvälinen lentoasema): 2 tuntia ja 13 minuuttia
 • Surabaya (SUB-Juanda) → Jakarta (CGK-Soekarno-Hattan kansainvälinen lentoasema): 1 tunti ja 33 minuuttia
 • Medan (KNO-Kuala Namun kansainvälinen lentoasema) → Jakarta (CGK-Soekarno-Hattan kansainvälinen lentoasema): 2 tuntia ja 13 minuuttia

Mitkä ovat parhaat aktiviteetit kohteessa Indonesia?

 • Tunnelmallinen ja kulturelli Jakarta on upea paikka aloittaa lomasi kohteessa Indonesia. Tutustu kuuluisiin turistinähtävyyksiin, kuten Kansallismonumentti, käy ostoksilla tai nauti tämän kaupungin loistavasta ruokatarjonnasta sen lukuisissa ravintoloissa ja muissa ruokapaikoissa. Valinta on täysin sinun!
 • Kohteessa Jakarta on trooppinen sademetsäilmasto. Ennen kuin lähdet lomalle, kannattaa kuitenkin tarkistaa kohteesi säätiedotteet. Olipa tiedossa kuumaa, kylmää, sateista tai kuivaa säätä, aina on hyvä olla valmis kaikkeen!
 • Medan, joka sijaitsee suurin piirtein 1400 km luoteeseen kohteesta Jakarta, kannattaa ehdottomasti myös lisätä matkasuunnitelmaan. Tämän kohteen suosituimpiin nähtävyyksiin kuuluu Vihara Borobudur – täällä ei kannata unohtaa vierailla.