Lennot - Kypros alkaen 99 €

Parhaat kaupungit kohteessa Kypros

Halvimmat lennot kohteeseen Kypros

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana 99 € yhdensuuntaisille lennoille ja 134 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Aegean
Aegean
SKY express
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Air Baltic
Eurowings
Finnair
Scandinavian Airlines
Aegean
Norwegian Air International Ltd
Austrian Airlines
Air Baltic
British Airways
SKY express
Air Serbia
Air Serbia
Lufthansa
Lufthansa
Finnair

Matkaopas: matkat kohteeseen Kypros

Lennot Kyprokselle

Kypros on luonnonkaunis saari itäisellä Välimerellä. Sen monet upeat rannat tekevät siitä suositun rantalomakohteen, mutta saari tarjoaa myös mielenkiintoista historiaa ja kulttuuria sekä kauniita luontokohteita esimerkiksi vaelluksesta kiinnostuneille. Varaa lento Kyprokselle jo tänään Expedian kautta.

Kyproksen päälentokentälle Larnakan lentoasemalle voi Suomesta lentää sekä suoraan että yhdellä tai useammalla vaihdolla. Suoria lentoja on myös Pafokselle. Suora lento kestää noin neljä tuntia, yhdellä vaihdolla kokonaismatka-ajaksi tulee kuudesta seitsemään tuntia.

Lähes aina paistava aurinko ja lukuisat hiekkarannat tekevät Kyproksesta loistavan rantalomakohteen. Suomesta matkataan useimmin saaren eteläosissa sijaitsevaan kreikankieliseen Kyproksen tasavaltaan, mutta myös Turkin hallitsema pohjoispuoli on täynnä mielenkiintoista nähtävää. Voit viettää päivän rannalla rentoutuen sekä hyvistä ruoista ja juomista nauttien tai aktivoitua esimerkiksi snorklauksen, sukelluksen tai golfin parissa. Vuokraamalla auton Kyprokselta Expedian kautta voit ajaa itse kätevästi saaren eri kohteisiin ja tutustua myös pieniin paikallisiin kyliin sekä turistialueiden ulkopuolella oleviin pienempiin rantoihin.

Lentäminen Suomesta Kyprokselle

Kyproksella on kaksi kansainvälistä lentoasemaa, joista suurempi on Larnakan lentoasema. Myös Pafoksessa on lentoasema. Helsinki-Vantaalta voi lentää suoraan sekä Larnakaan että Pafokseen, tosin ei viikon jokaisena päivänä eikä välttämättä vuoden ympäri. Matka-aika on hieman yli neljä tuntia. Jos konetta on vaihdettava, kokonaismatka-aika on noin 6–7 tuntia. Lentoyhteyksiä on useita, ja Expedian avulla löydät helposti itsellesi sopivimman. Kyproksen tasavallan valuutta on euro. Pohjoisosassa valuuttana on Turkin liira, mutta sielläkin käyvät eurot maksuvälineenä. Saaren pohjoispuolelle pääsee helposti näyttämällä rajalla passin ja täyttämällä viisumilomakkeen. Viisumin saa heti, eikä sitä tarvitse hakea etukäteen.

Lennot Larnakan lentoasemalle

Larnakan kansainvälinen lentoasema on suurempi Kyproksen kahdesta lentoasemasta. Lentoaseman läpi kulkee vuodessa hieman yli viisi miljoonaa matkustajaa, ja sieltä on lentoja lukuisiin kaupunkeihin lähinnä Euroopassa ja Lähi-idässä. Sesonkiaikoina lentoja on huomattavasti muuta vuotta enemmän. Larnakan lentoasema sijaitsee noin neljän kilometrin päässä Larnakan kaupungista Kyproksen itärannikolla Kyproksen tasavallan puolella. Lentoasemalta on linja-autoyhteys Larnakan kaupunkiin. Sieltä voi matkustaa linja-autolla myös suoraan Limassoliin tai Nikosiaan sekä joihinkin muihin kohteisiin Kyproksella. Lentoasemalta voi myös ottaa taksin, jos oma kohde ei sijaitse turhan kaukana. Lentoasemalla on monien autonvuokrausyritysten toimipisteet.

Lennot Pafoksen lentoasemalle

Kyproksella on myös toinen kansainvälinen lentoasema, Pafoksen lentoasema. Se sijaitsee Kyproksen lounaisrannikolla, noin 15 kilometrin päässä Pafoksen kaupungista, ja palvelee paria miljoonaa matkustajaa vuosittain. Suomesta lennettäessä kannattaa muistaa, että Pafokselle on suoria lentoja ainoastaan sesonkiaikaan, muina aikoina perille on lennettävä välilaskulla. Lentoasemalta on linja-autoyhteys Pafosiin sekä myös Nikosiaan ja Limassoliin. Pafoksen alueella lomailevat voivat myös ottaa taksin kohteeseensa ja kauempana lomailevat vuokrata auton.

Etäisyydet Kyproksella eivät ole kovin suuria, joten voit helposti kulkea esimerkiksi vuokra-autolla ympäri saarta. Expedian kautta voit varata hotellin Kyprokselta haluamastasi kaupungista koko matkasi ajaksi tai varata useampia hotelleja eri kaupungeista ja siirtyä autolla kaupungista toiseen. Esimerkiksi suosittuun Limassolin kaupunkiin on matkaa sekä Pafoksesta että Larnakasta noin 90 kilometriä. Agia Napaan puolestaan on Larnakasta noin 45 kilometrin matka, Pafoksesta noin 180 kilometriä. Yksi mahdollisuus tehdä matkan varaamisesta vieläkin kätevämpää on hyödyntää Expedian lento + hotelli –pakettitarjoukset Kyprokselle.

Usein kysytyt kysymykset

Voinko peruuttaa lentoni kohteeseen Kypros COVID-19:n takia?
Jos et ole varannut lentolippuja vielä, tarkista haluamasi lennon ehdot ja rajoitukset. Jos olet jo varannut itsellesi lennon kohteeseen Kypros, vieraile asiakaspalveluportaalissamme. Se tarjoaa tietoa, jonka avulla voit selvittää, mitkä COVID-19-käytännöt koskevat lentovaraustasi ja mitä sinun seuraavaksi pitää tehdä.
Mikä on paras tapa löytää kohteeseen Kypros meneviä halpoja lentoja, joissa on joustavat muutoskäytännöt?
Ymmärrämme, että matkasuunnitelmat voivat muuttua hyvin nopeasti, joten joustavan lipun varaaminen Expedian avulla käy järkeen. Valitse vain “Joustavat muutoskäytännöt” -suodattimen alapuolelta “Ei muutosmaksua”. Huokea, joustava lentosi kohteeseen Kypros on vain muutaman napsautuksen päässä.
Mitä yleisiä asioita COVID-19-pandemian aikana kohteeseen Kypros matkustavien tulisi tietää?
Koronavirus on aiheuttanut valtavia muutoksia matkustamiseen. Jos suunnittelet lomailevasi kohteessa Kypros, nämä vinkit auttavat sinua uusien haasteiden selättämisessä:

 • Ota selvää sekä kohteesi että lähtöpaikkasi mahdollisista matkustusrajoituksista ennen kuin teet lentovarauksen. Tarkista myös, onko sinun noudatettava saapuessasi jonkinlaisia käytäntöjä, kuten asennettava kontaktien jäljityssovellus.
 • Kun kävelet lentokentän turvatarkastukseen, älä riisu kasvomaskiasi. Sinua pyydetään jossain vaiheessa laskemaan sitä hetkiseksi henkilöllisyyden varmistamista varten. Kasvomaskin käyttämisestä kieltäytyviä matkailijoita saatetaan sakottaa, ja heidät saatetaan saattaa ulos terminaalista.
 • Mahdollisten tartuntojen välttämiseksi sinun tulee asettaa tarkastuskorttisi skannerin päälle itse ja nostaa se sitten ylös tarkistettavaksi. Älä ojenna tarkastuskorttia suoraan lentoaseman työntekijälle.
 • Matkustajilla on lupa ottaa käsimatkatavaroihin käsihuuhdetta korkeintaan 100 ml. Käsihuuhde tulee poistaa käsimatkatavaroista väliaikaisesti turvatarkastuksessa.
 • Poista taskustasi siellä olevat henkilökohtaiset tavarat, kuten vaikkapa lompakkosi, avaimesi ja puhelimesi, ja pistä ne käsimatkatavaroihin tavarakaukaloiden sijaan. Näin turvatarkastuslinjastolla kulkee mahdollisimman vähän käsittelyä tarvitsevia esineitä.
 • Ota mukana tuomasi ruoka pois käsimatkatavaroistasi turvatarkastuksessa. Kun pistät ruoan läpinäkyvään muovipussiin ja laitat sen sitten tavarakaukaloon, on epätodennäköisempää, että lentokentän työntekijä joutuu kajoamaan matkatavaroihisi tarkistaakseen ne.

Mitkä lentoyhtiöt lentävät kohteeseen Kypros?
Valitse haluamasi näistä kahdesta maineikkaasta lentoyhtiöstä, jotka tarjoavat lentoja kohteeseen Kypros tai sen lähelle:

 • Finnair – 8 lentoa kohteeseen Kypros tai sen lähelle joka kuukausi. Näihin sisältyy 8 lentoa kentälle Larnaka (LCA-Larnakan kansainvälinen lentokenttä) per kuukausi.
 • Norwegian Air International – 4 lentoa kohteeseen Kypros tai sen lähelle joka kuukausi. Näihin sisältyy 4 lentoa kentälle Larnaka (LCA-Larnakan kansainvälinen lentokenttä) per kuukausi.

Miten voin löytää halvat liput kohteeseen Kypros?
Tee varauksesi hyvissä ajoin, harkitse lentämistä pienemmille lentokentille, vältä matkustamista koulujen loma-aikoina – halpoja lentolippuja voi löytää lukuisilla eri tavoilla! Kaiken lisäksi voit käyttää Expedian “Joustavat päivämäärät” -toimintoa. Hae lentoa kohteeseen Kypros ja vertaile sitten läheisten päivien halpoja hintoja. Viimeisten seitsemän päivän aikana kohteeseen Kypros menevän lennon paras hinta oli 134 €.
Kuinka paljon lento kohteeseen Kypros maksaa?
Viimeisten seitsemän päivän aikana menopaluumatka kohteeseen Kypros maksoi vähintään 134 € ja enintään 299 €. Kohteesta Helsinki (HEL) lähtevät yhdensuuntaiset lentomatkat maksoivat samana aikana ainoastaan 99 €.
Mitkä ovat kohteen Kypros suosituimmat lentokentät?
Sinulta ei puutu vaihtoehtoja kohteessa Kypros. Kun olet päättänyt määränpääsi alueella, voit helposti valita näistä tunnetuista lentokentistä itsellesi parhaiten sopivan:

 • Larnaka (LCA-Larnakan kansainvälinen lentokenttä) – 2108 lentoa kuukaudessa.
 • (PFO-Kyproksen kansainvälinen lentoasema) – 993 lentoa kuukaudessa.
 • Ercan (ECN-Ercanin kansainvälinen lentokenttä) – 790 lentoa kuukaudessa.

Kuinka paljon lentolippu maksaa kohteeseen Kypros?
Edellisten seitsemän päivän aikana lentoliput maksoivat noin 134 € – 299 €. Tutustu mahtaviin tarjouksiimme kohteessa Kypros, varaa lentoliput ja pakkaa laukkusi.
Mitkä kuukaudet ovat halvimpia varata lennot kohteeseen Kypros?
Halvin ajankohta varata lentotarjous kohteeseen Kypros on elokuussa, kun taas kesän ja talven loma-ajat ovat hintavimmat ajankohdat. Vältä varaamasta matkaa näille ajoille, jos haluat säästää rahaa.
Mitkä ovat parhaat aktiviteetit kohteessa Kypros?

 • Larnaca tarjoaa niin paljon nähtävää, että ei ole mikään ihme, että vierailijat aloittavat matkansa kohteessa Kypros yleensä tästä trendikkäästä kohteesta. Voit viettää ensimmäiset pari päivää tutustuen kuuluisimpiin nähtävyyksiin, kuten Finikoudesin ranta, ennen kuin suuntaat perehtymään joihinkin tämän alueen vähemmän kuuluisiin nähtävyyksiin.
 • Kohteessa Larnaca on välimerenilmasto. Ennen kuin lähdet lomalle, kannattaa kuitenkin tarkistaa matkakohteesi säätiedotteet. Olipa tiedossa kylmää, kuumaa, kuivaa tai sateista säätä, aina on hyvä olla valmis kaikkeen!
 • Kun haluat tutustua tarkemin tähän kauniiseen alueeseen, varaa vuokra-ajoneuvo kauttamme edullisesti ja aja kohteeseen Dromolaxia. Se sijaitsee noin 5 km:n lounaaseen kohteesta Larnaca, ja sen huomionarvoisiin turistinähtävyyksiin kuuluu esimerkiksi Umm Haramin moskeija.