Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Jäsenet säästävät 10 % lisää valikoiduista hotelleista, vuokra-autoista ja loma-asunnoista. Rekisteröidy jo tänään.

Ilmainen peruutusoikeus valikoiduissa hotelleissa, koska joustaminen on tärkeää.

Lissabonin katedraali

Tässä Lissabonin vanhimmassa kirkossa on piirteitä useasta keskiaikaista arkkitehtonista tyylistä. Se on kiehtova yhdistelmä goottilaista, romaanista ja uusklassista tyyliä.

Katedraali on kaupungin vanhin uskonnon harjoittamista varten tarkoitettu rakennus, ja se on ehdoton nähtävyys kaikille arkkitehtuurista kiinnostuneille. Vuosisatojen kuluessa tehtyjen muutostöiden vuoksi Lissabonin katedraali on nykyään sekoitus useaa eri arkkitehtonista tyyliä.

Kiertele katedraalin luolamaisissa tiloissa ja kiinnitä huomiota romaanisiin, goottilaisiin ja barokkityylisiin piirteisiin. Katedraali oli Portugalin ensimmäisen kuninkaan Alfonso I:n idea, ja se rakennettiin paikalla aiemmin sijainneen moskeijan raunioille. Perustamisestaan asti katedraali on toiminut roomalaiskatolisena kirkkona ja Lissabonin arkkidiakonin virkapaikkana.

Ihastele ulkopuolelta katedraalin linnamaista julkisivua. Aloitettaessa kirkon rakennustyöt 1100-luvulla tarkoituksena oli, että kirkon massiivinen julkisivu suojelee kirkon vartijoita mahdollisten valloitusten aikana.

Kävele katedraalin ympäri ja huomaa läntisen seinän yksityiskohtaiset ornamentit. Portaalin pylväiden yläosien veistoksissa koreilee useita romaanisia aiheita.

Katedraalissa sisällä on vaikuttava goottilaistyylinen holvikaari. Kirkon 1600-luvulta peräisin oleva sakasti on barokkityylinen, ja uusklassisessa kappelissa on kuningas Alfonson hauta. Käy kastealtaalla, jossa Antonius Padovalainen uskotaan kastetun vuonna 1195.

Kierrä katedraalin idänpuoleiseen pylväskäytävään, jota maanjäristys aikoinaan vaurioitti. Pylväskäytävän määräsi rakennettavaksi kuningas Dinis. Kirkkoa on aikojen saatossa vahingoittaneet useat maanjäristykset, joista pahin oli Lissabonin maanjäristys vuonna 1755. Kirkko on rakennettu vähitellen uudelleen, ja etenkin 1900-luvulla siihen on tehty suuria korjauksia.

Lissabonin katedraali sijaitsee Alfaman kaupunginosassa Lissabonin keskustassa. Pääset katedraalille jalkaisin tai raitiovaunulla muista alueen nähtävyyksistä. Katedraaliin on pääsymaksu.

Katedraali on suljettu viikonloppuisin. Kun saavut paikalle aikaisin, voit välttää ruuhkat ja nähdä aamun kauniin auringonvalon, joka heijastuu ikkunoista.


Alueen Lissabonin katedraali opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 6 607 majoitusliikettä kohteen Lissabonin katedraali lähellä
Sofitel Lisbon Liberdade 230 €
Sofitel Lisbon Liberdade

Sofitel Lisbon Liberdade

Avenida da Liberdade, 127, Lissabon
   
  5.0 kautta 5.0 Tähteä

  Avenida da Liberdade -katu, Rossion aukio ja Kasvitieteellinen puutarha sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Praça Marquês de Pombal ja Elevador de Santa Justa (hissi) ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Avenidan asema ja Restauradores - Glórian pysäkki sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

  behotelisboa 144 €
  behotelisboa

  behotelisboa

  Rua dos Correeiros, 136, Lissabon
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Elevador de Santa Justa (hissi) ja Rossion aukio sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Lissabonin katedraali (Sé) ja Praça do Comércio ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Baixa-Chiadon asema ja Praça da Figueiran pysäkki sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

   Varandas de Lisboa 70 €
   Varandas de Lisboa

   Varandas de Lisboa

   Rua dos Bacalhoeiros 8, Lissabon, Lisboa
     
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    Lissabonin katedraali (Sé), Praça do Comércio ja Castelo de Sao Jorge (linna) sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä majatalosta. Rossion aukio ja Lissabonin kaupungintalo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Sén pysäkki ja Limoeiron pysäkki sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

    Memmo Alfama
    Memmo Alfama

    Memmo Alfama

    Travessa das Merceeiras, 27 - Alfama, Lissabon
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Lissabonin katedraali (Sé) ja Castelo de Sao Jorge (linna) sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Praça do Comércio ja Rossion aukio ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Limoeiron pysäkki sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Miradouro Sta. Luzian pysäkki 4 minuutin kävelymatkan päässä.

     Vincci Baixa 127 €
     Vincci Baixa

     Vincci Baixa

     Rua Do Comercio 32-38, Lissabon
       
      4.0 kautta 5.0 Tähteä

      Rua Augustan holvikaari ja Praça do Comércio sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä romanttisesta hotellista. Lissabonin katedraali (Sé) ja Rossion aukio ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Rua da Conceiçãon pysäkki (12E) ja Igreja Sta. Maria Madalenan pysäkki sijaitsevat 2 minuutin kävelymatkan päässä.

      Lisbon Serviced Apartments Madalena 54 €
      Lisbon Serviced Apartments Madalena

      Lisbon Serviced Apartments Madalena

      Rua da Madalena, n. 36, Lissabon
        
       4.0 kautta 5.0 Tähteä

       Rua Augustan holvikaari ja Lissabonin katedraali (Sé) sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Praça do Comércio ja Castelo de Sao Jorge (linna) ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Igreja Sta. Maria Madalenan pysäkki ja Rua da Conceiçãon pysäkki (12E) sijaitsevat 2 minuutin kävelymatkan päässä.

       Internacional Design Hotel
       Internacional Design Hotel

       Internacional Design Hotel

       Rua Da Betesga, 3, (Ao Rossio), Lissabon
         
        4.0 kautta 5.0 Tähteä

        Tämän luksusluokan hotellin lähellä sijaitsee Figueira-aukio, Rossion aukio ja Elevador de Santa Justa (hissi). Lissabonin katedraali (Sé) ja Martim Monizin aukio ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Rossion asema (vihreä linja) ja Praça da Figueiran pysäkki sijaitsevat 2 minuutin kävelymatkan päässä.

        Emporium Lisbon Suites 150 €
        Emporium Lisbon Suites

        Emporium Lisbon Suites

        Rua dos Bacalhoeiros, 18, Lissabon
          
         4.0 kautta 5.0 Tähteä

         Lissabonin katedraali (Sé) ja Praça do Comércio sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä majatalosta. Rossion aukio ja Castelo de Sao Jorge (linna) ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Sén pysäkki ja Igreja Sta. Maria Madalenan pysäkki sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.