Portugali

Matkaopas
Albufeira joka esittää uinti, rannikkokaupunki ja hiekkaranta

Pyreneiden niemimaalla sijaitseva Vasco da Gaman, portviinin ja eurooppalaisen teeviljelmän kotimaa Portugali on kuuluisa historiallisista kaupungeistaan ja Atlantin valtamerellä sijaitsevista saaristaan.

Portugali oli yksi siirtomaa-aikakauden keskeisistä valtioista. Sen rannoilta lähti matkaan ensimmäinen meriteitse Intiaan purjehtinut eurooppalainen. Portugali valloitti myös suuren osan Etelä-Amerikasta. Nykyisin Portugali ei ole enää siirtomaavalta, mutta sen kaupungit paljastavat kansakunnan entisen loiston. Käy Portugalin-matkalla maan kuuluisissa satamakaupungeissa ja tutustu viehättäviin Atlantin valtamerellä sijaitseviin saariin.

Portugalin pääkaupunki Lissabon on osoitus siitä, kuinka vauras maa Portugali oli siirtomaaimperiuminsa kukoistaessa. Käy Portugalin-matkalla Lissabonissa sijaitsevalla Belémin satama-alueella. Belém on paikka, josta Vasco da Gaman kaltaiset maailmankuulut purjehtijat lähtivät matkoilleen vuosisatoja sitten. Vasco da Gama on haudattu pitkänmalliseen 1500-luvulla rakennettuun Jerónimosin luostariin, ja hänen patsaansa koristaa ylellistä Rua Augusta Archin riemukaarta. Lissabonissa on nähtävillä myös Portugalin historia muiden valtakuntien alaisena siirtomaana. Käy kukkulan laella sijaitsevassa 1000-luvulta peräisin olevassa São Jorgen linnassa, jossa näkyy roomalaisten, visigoottien ja maurilaisten kädenjälki.

Siinä missä Lissabonin kaupunki rakennettiin tuonnin varaan, suuri Porton kaupunki on menestynyt viemällä yhtä maan tunnetuimmista tuotteista: portviiniä eli makeaa jälkiruokaviiniä. Tutustu Portoa ympäröiviin viinialueisiin, joiden pengerretyt viiniviljelmät koristavat mutkittelevaa Dourojokea reunustavien laaksojen kukkuloita. Kukkulan rinteelle rakennetussa Porton kaupungissa on sekä barokkityylisiä että moderneja arkkitehtonisia mestariteoksia ja värikkäitä rakennuksia.

Portugalin eurooppalaisista naapureistaan erottava nähtävyys on Azoreiden saariryhmä, joka sijaitsee kaukana Portugalin rannikolta mutta kuitenkin maan Atlantin valtameren rajojen sisäpuolella. Lennä Portugalin-matkalla yhdeksästä vulkaanisesta saaresta koostuville Azoreille, joilla voit nauttia Portugalin parhaista ulkoilmaseikkailuista. Saariryhmän yläpuolelle nousee Portugalin korkein vuori Ponta de Pico. Kiipeä sen huipulle, jolta avautuvat mahtavat näkymät Azoreiden keskisaarille. Pääsaarella São Miguelilla on vulkaanisia kuumia lähteitä, saaren keskellä sijaitseva kaunis kraatterijärvi ja yksi Euroopan harvoista teeviljelmistä.

Aloita Portugalin-matka lentämällä Lissabonin ulkopuolella sijaitsevalle kansainväliselle lentoasemalle tai São Miguelilla Ponta Delgadan lähellä sijaitsevalle lentoasemalle. Kesyttämätön tuliperäinen luonto ja entisen imperiumin rikkaudet odottavat sinua.

Suositut kaupungit kohteessa Portugali

Lissabon joka esittää vanha arkkitehtuuri ja kaupunki sekä suuri ryhmä ihmisiä
Lissabonin alue
Historiallinen, Taide ja Museot
Vietä loma Lissabonissa, jonka kaduilla katumuusikot soittavat musiikkiaan ja katuja reunustavissa ravintoloissa tarjoillaan juuri pyydettyä kalaa.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Castelo de Sao Jorge
 • Carmon luostari
 • Praça do Comércio
Dom Luis I -silta johon kuuluu yökuvat, silta ja katunäkymät
Porto
Jokinäköala, Satamat ja Kahvilat
Portugalin toiseksi suurin kaupunki houkuttelee matkailijoita vaiheikkaalla historiallaan, palkituilla viineillään ja mahtavalla arkkitehtuurillaan.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Dom Luis I -silta
 • Casa da Música
 • Ribeira-aukio
Albufeira joka esittää ranta ja maisemat sekä yksi mies
Albufeira
Rantanäköala, Ruokailu ja Allasbaarit
Romanttinen Albufeira odottaa: koe sen rannat, ruokakulttuuri, venesatama ja monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

 • Albufeiran vanha kaupunginaukio
 • Falésian ranta
 • Albufeiran ranta
Tres Irmaos johon kuuluu yleiset rantanäkymät, karu rannikko ja hiekkaranta
Portimão
Rantanäköala, Ruokailu ja Venesatamat
Romanttinen Portimão odottaa: koe sen rannat, venesatama, golfmahdollisuudet ja monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

 • Rochan ranta
 • Portimao
 • Alvorin uimaranta
Faro Island featuring ranta ja yleiset rantanäkymät
Faro
Ystävälliset ihmiset, Ruokailu ja Venesatamat
Faro on kulkureitti Ria Formosan luonnonpuistoon ja kaupunki, jonka muureja ja historiallisia rakennuksia ympäröivät kauniit hiekkasärkät, rannat ja kosteikot.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Faron vanhakaupunki
 • Faron katedraali
Madeira
Funchal
Ruokailu, Meri ja Puutarhat
Ota suunnaksesi puutarhoistaan, paikallisesta keittiöstään ja merenrannastaan tunnettu romanttinen Funchal.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Madeiran kasvitieteellinen puutarha
 • Kaupungin aukio

Portugali

Valitse vähintään kaksi tuotetta ja säästä matkastasi: