Luxemburg

Matkaopas
Luxemburg johon kuuluu kirkko tai katedraali
Kallioilla kohoavat linnat koristavat keskellä Eurooppaa sijaitsevan kukkulaisen Luxemburgin keskiaikaisia kaupunkeja. Pienestä koostaan huolimatta Luxemburg on rikas maa, jolla on oma kieli.

Euroopan pienimpiin maihin kuuluva Luxemburg on myös yksi mantereen rikkaimmista paikoista kukoistavien pankkiensa ansiosta. Luxemburgin pääkaupungissa voit ihailla lasirakennusten koristamaa rahoituslaitosten aluetta ja Mudamia, joka on I. M. Pein suunnittelema huomiota herättävä modernin taiteen museo. Luxemburgin vanhemmat alueet tekevät maasta vierailun arvoisen, sillä mukulakivikatujen koristamat vanhat kaupungit, kukkuloiden laella kohoavat keskiaikaiset linnat ja mäkien, peltojen ja jokilaaksojen muodostamat maisemat ovat henkeäsalpaavan upeita.

Luxemburgin valtio sai alkunsa 900-luvulla, ja se on täynnä hyvin säilyneitä keskiaikaisia kaupunkeja. Käy Luxemburgin-matkalla maan pääkaupungissa Luxemburgissa, jossa on kaunis vanha keskusta. Vanhakaupunki levittäytyy jokirotkon jylhien kallioseinämien molemmille puolille. Kävele Luxemburgin-kaupunkilomalla korkealla kallioseinämien reunalla kulkevaa Le Chemin de la Cornichen kävelytietä pitkin ja ihaile keskiaikaisia rakennuksia.

Kaupungin rakennuksista monet ovat alkuperäisiä, kuten 1500-luvulla rakennettu valtava Suurherttuan palatsi. Kiipeä kävelytieltä Montée de Clausenin huipulle, jolta löydät Bockin kasematit eli 1600-luvulla kallioon kaivettujen luolien verkoston.

Mikään ei ole tyypillisempää Luxemburgille kuin kukkuloiden laella sijaitsevat linnat, jotka koristavat maan pohjoisosan halki kulkevaa Ardennien vuoristoa. Yksi Eischlaakson halki kulkevista vaelluspoluista kulkee seitsemän eri linnan kautta. Tällä alueella sijaitsee myös Viandenin kaupunki, jonka päänähtävyys on vuosisatoja vanha kukkulan laella kohoava Viandenin linna, joka on pimeässä valaistuna uskomaton näky.

Itä-Luxemburg on tasaisempaa vehreää viljelysmaata, jota koristavat viehättävät jokilaaksot. Tutustu Luxemburgin-lomalla Saksan rajalla sijaitsevaan Moselin laaksoon ja maista siellä valmistettuja suosittuja valkoviinejä. Suuntaa Moselin laaksosta rajaa pitkin pohjoiseen Echternachin pikkukaupunkiin, joka sai alkunsa apottiluostarina vuonna 698.

Luxemburgiin pääset lentämällä maan pääkaupungin Luxemburgin ulkopuolella sijaitsevalle kansainväliselle lentoasemalle tai matkustamalla perille junalla jostakin naapurimaiden kaupungista. Luxemburgissa tavallisesti puhuttuja kieliä ovat ranska ja saksa. Tarkkakorvaiset voivat kuulla myös maassa puhuttavaa luxemburgin kieltä.

Suositut kaupungit kohteessa Luxemburg

Muistomerkki
Luxemburgin kaupunki
Historiallinen, Business ja Shoppailu
Luxemburgin kaupunki kutsuu! Koe sen muistomerkit, kahvilat, katedraali ja monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

  • Luxemburgin kaupungintalo
  • Notre-Damen katedraali
  • Suurherttuan palatsi
Vianden featuring pieni kaupunki tai kylä, joki tai puro ja kukat
Vianden
Historiallinen, Linna ja Joet
Aika lähteä lomalle! Koe linnastaan, historiallisista kohteistaan ja seikkailuistaan tunnettu viehättävä Vianden.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Viandenin linna
Echternach johon kuuluu katunäkymät ja vanha arkkitehtuuri
Echternach
Rentouttava, Metsät ja Pyöräily
Echternach on Luxemburgin vanhin kaupunki ja Mullerthalin alueen jalokivi, joka tunnetaan hyvin säilyneestä keskiaikaisesta korttelista ja ympäröivistä kukkuloista.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Echternachin luostari
Clervaux
Clervaux
Linna, Rentouttava ja Romanttinen
Ota suunnaksi romanttinen Clervaux ja koe sen linna, maaseutu sekä golfmahdollisuudet.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Clervaux’n linna
Esch-sur-Alzette
Esch-sur-Alzette
Teatterit, Metsät ja Syrjäinen
Syrjäinen Esch-sur-Alzette odottaa: koe sen eläintarha, teatterit, luontomaisemat ja monet muut nähtävyydet!
Schengen
Schengen
Château de Schengen ja Auchan Kirchberg -ostoskeskus ovat vain muutama tämän kohteen monista nähtävyyksistä.

Luxemburg

Valitse vähintään kaksi tuotetta ja säästä matkastasi: