Marokko

Matkaopas
Marokko joka esittää rotko tai kanjoni ja vanha arkkitehtuuri
Nauti auringosta, hiekkarannoista, merestä ja kulttuurista Marokossa, jonka arabialainen arkkitehtuuri, vuoret, aavikot ja pitkä rannikko tarjoavat runsaasti nähtävää ja tehtävää lomalle.

Marokko on eksoottinen Pohjois-Afrikan maa, joka on täynnä jylhiä rantoja, lumihuippuisia vuoria ja laajoja aavikkoalueita. Atlantin valtameren ja Sarahan aavikon välissä sijaitsevan Marokon kaupungit ovat loistokkaan ikivanhan arkkitehtuurin, modernien korkeiden rakennusten ja markkinoille johtavien sokkeloisten kujien yhdistelmiä.

Käy Marokon-matkalla maan pääkaupungissa Rabatissa, jonka keisarillinen menneisyys näkyy 1100-luvulta peräisin olevissa muureissa ja porteissa. Tutustu Marokon vanhimman kaupungin Fèsin linnoituksiin, moskeijoihin, palatseihin ja puutarhoihin. Suuntaa kohti pohjoista Atlantin rannikkoaTangeriin, joka on Euroopan ja Afrikan välinen tärkeä satamakaupunki. Juo minttuteetä samalla kun nautit näkymistä merelle ja tutustu entisessä sulttaanin palatsissa sijaitsevaan Kasbahin museoon. Matkusta 320 kilometriä rannikkoa pitkin etelään Casablancaan ja käy maailman suurimpiin moskeijoihin kuuluvassa Hassan II:n moskeijassa. Nauti Marrakechin-kaupunkilomalla sokkeloisista soukeista eli markkinoista ja ostoskeskuksista.

Monipuoliset maisemat tarjoavat Marokon-matkalla runsaasti mahdollisuuksia seikkailuille luonnossa. Patikoi ja pyöräile Korkean-Atlaksen vuoristossa. Kulje rotkojen ja metsien halki ja ihaile matkan varrella jokia, vesiputouksia ja ikivanhoja linnoituskaupunkeja. Suuntaa Saharan aavikolle ihailemaan auringonlaskua tai auringonnousua kameliratsastuksella tai ylitä hiekkadyynit nelivedon kyydissä. Laskettele talvella Atlasvuorten kahden hiihtokeskuksen, Oukaïmedenin tai Mischliffenin, rinteillä.

Nauti halvalla Marokon-lomalla rantaelämästä joko Atlantin tai Välimeren rannikolla. Ui Oualidian laguunin tyynessä vedessä. Syksyllä voit ihailla muuttomatkalla olevia vaaleanpunaisia flamingoja. Nouse surffilaudan päälle Tamrissa ja nauti erilaisista vesiurheilulajeista Agadirin rannalla.

Marokko sijaitsee Afrikan luoteiskulmassa. Perille pääset helposti lentämällä. Casablancasta, Marrakechista ja Rabatista sekä muista Marokon kaupungeista on säännöllisiä kansainvälisiä lentoja. Voit saapua myös laivalla monista Espanjan satamista. Marokossa on hyvä liikenneinfrastruktuuri, joten maassa on helppo liikkua rautateitä ja teitä pitkin. Varaa eksoottinen Marokon-loma ja nauti maan monipuolisista maantieteellisistä alueista, kulttuurista, arkkitehtuurista ja rannoista.

Suositut kaupungit kohteessa Marokko

Marrakech johon kuuluu esittävä taide sekä yksi mies
Marrakech
Shoppailu, Puutarhat ja Kulttuuri
Marokkolaisen kulttuurin keskus Marrakech on kuuluisa ainutlaatuisista punaisista rakennuksistaan ja vilkkaista ja tunnelmallisista markkinoistaan.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Le Jardin Secretin puutarha
 • Bahian palatsi
 • Koutoubian minareetti
Fès
Fès
Historiallinen, Kulttuuri ja Shoppailu
Syrjäinen Fès kutsuu! Koe sen historialliset kohteet, kulttuuri, museot ja monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

 • Sininen portti
 • Kuninkaanlinna
 • Medersa Bou-Inania
Rabat johon kuuluu tori ja perintökohteet
Rabat
Kulttuuri, Historiallinen ja Trendikäs
Ota seuraavaksi lomakohteeksesi trendikäs Rabat ja koe sen rauniot, kulttuuri, historialliset kohteet sekä monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

 • Hassanin torni
 • Chellah
 • Kasbah des Oudaias
Tanger
Tanger
Kävely, Lautat ja veneet ja Kulttuuri
Ota suunnaksesi rentouttava Tanger ja koe sen kahvilat, nähtävyyskierrokset sekä merenranta.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Tangerin satama
 • Grottes d'Hercules
 • Cap Spartel
Agadir joka esittää maisemat, veneily ja taivas
Agadir
Näkymä rannalle, Meri ja Perheystävällinen
Ota suunnaksesi rannoistaan, surffausmahdollisuuksistaan ja urheilutapahtumistaan tunnettu romanttinen Agadir.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Agadirin venesatama
 • Souk El Had
Casablanca
Casablanca
Meri, Shoppailu ja Business
Kuuluisan elokuvan inspiraation lähteenä toimineen Marokon tärkeimmän satamakaupungin Casablancan historia, rannat, yöelämä ja valtava moskeija tarjoavat jännittävää nähtävää matkailijoille.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Hassan II:n moskeija

Suositut vierailukohteet

Marokko

Valitse vähintään kaksi tuotetta ja säästä matkastasi: