Montenegro

Matkaopas
Kotorin vanhankaupungin muurit johon kuuluu yleiset rantanäkymät, venesatama ja rannikkokaupunki
Koillis-Euroopassa sijaitsevassa pienessä Montenegrossa on tarjolla niin merta ja hiekkarantoja kuin vuoria, järviä ja kiehtovaa historiaakin.

Montenegro tarjoaa matkailijoille upean Adrianmeren rannikon, komean Balkanin vuoriston ja runsaasti elämyksiä kulttuurista, historiasta ja luonnosta kiinnostuneille. Vietä rento ja kiinnostava loma tämän Kaakkois-Euroopassa sijaitsevan maan rannoilla ja vanhoissa kaupungeissa.

Tee Montenegron matkallasi kierros korkeiden vuorien ympäröimän Kotorinlahden historiallisissa kaupungeissa. Vieraile keskiaikaisessa Kotorissa, joka on Unescon maailmanperintökohde, ja näe 1100-luvulta peräisin oleva Pyhän Tryphonin katedraali. Kiipeä vanhoja portaita Kotorin muurille, jotka risteilevät kukkulan rinteellä Kotorin vanhankaupungin takana, ja kävele kukkulan huipulla olevalle SanGiovannin linnalle. Katsele linnoituksesta alas terrakottakatoille ja sinivihreänä kimaltavalle lahdelle.

Jatka matkaasi lahden pohjoispuolella olevaan Perastiin. Tutustu Gospan kirkkoon ja Pyhän Yrjön luostariin lahden kahdella maalauksellisella saarella. Näe ikivanhoja mosaiikkeja Risanin kaupungissa, joka perustettiin toisella vuosisadalla eKr., ja ihaile luksusjahteja Tivatissa sijaitsevan Porto Montenegron nykyaikaisessa satamassa.

Montenegron lomalla voit myös rentoutua rannalla. Valittavissasi on yhteensä 73kilometriä hienoja rantoja, joista parhaat ovat Budvan ympäristössä. Kun matkaat Mogrenin rannalle, näet elegantissa asennossa olevaa tanssijaa esittävän kauniin patsaan, joka on kaupungin symboli. Yövy Sveti Stefanin maalauksellisella saarella.

Montenegro saattaa olla pieni maa, mutta sen alueella on peräti viisi kansallispuistoa. Suuntaa sisämaahan Cetinjeen, jossa sijaitsevassa Lovcenin kansallispuistossa voit nähdä useita maalle tyypillisiä kasveja ja eläimiä. Kansallispuistossa kannattaa käydä katsomassa myös Njegosin mausoleumia. Skutarijärven kansallispuistossa on hienoja rantoja ja kauniita näköaloja. Ui järvessä tai kipua kukkuloille patikoimaan ja tutkimaan luolia. Pääkaupunki Podgorica on kiinnostava sekoitus uutta ja vanhaa, ja Montenegron oma Niagaran vesiputous on hieno ulkoilmakohde.

Jatka matkaasi Montenegron pohjoisosassa sijaitsevaan Zabljakiin ja vieraile Durmitorin kansallispuistossa, joka tarjoaa upeita elämyksiä ulkoilmaelämän ystäville. Laske Tarajokea pitkin syvän Taran kanjonin läpi, näe kaunis Taran silta ja nauti näkymästä Montenegron mäntyjen peittämille vuorille.

Suositut kaupungit kohteessa Montenegro

Kotor featuring risteily, rannikkokaupunki ja yleiset rantanäkymät
Kotor
Historiallinen, Veneily ja Melonta
Tätä lahden rannalla sijaitsevaa keskiaikaista kaupunkia ympäröivät vanhat kaupunginmuurit, jotka kätkevät sisäänsä hyvin säilyneitä kirkkoja ja linnoituksia.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Kotorin vanhankaupungin muurit
  • Clock Tower
  • Maritime Museum of Montenegro
Budva
Budva
Rannat, Historiallinen ja Kahvilat
Nauti Montenegron suurimman lomakohteen kauneudesta ja historiasta. Sokkeloinen vanhakaupunki, hurmaavat rannat ja tyylikkäät ravintolat odottavat matkailijoita.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Holy Trinity Church
Herceg Novi
Herceg Novi
Meri, Historiallinen ja Monumentit
Herceg Novi odottaa: koe sen historialliset kohteet, muistomerkit, kirkot ja monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

  • Savinan luostari
Ulcinj
Ulcinj
Järvet, Hiekkarannat ja Rauniot
Ulcinj odottaa: koe sen järvimaisemat, rauniot, telttailumahdollisuudet ja monet muut nähtävyydet!
Podgorica
Podgorica
Joet, Monumentit ja Luonnonpuistot
Koe muistomerkeistään, puistoistaan ja katedraalistaan tunnettu Podgorica!
Bar
Bar
Kiviset rannat, Seikkailu ja Kalastus
Ota suunnaksesi seikkailuistaan, kalastusmahdollisuuksistaan ja kulttuuristaan tunnettu Bar.

Montenegro

Valitse vähintään kaksi tuotetta ja säästä matkastasi: