BudvaMontenegro

Budva, Budvan kunta, Montenegro
trover-kuva käyttäjältä Audrey Bergner
Ota suunnaksesi Budva ja koe sen kahvilat, kirkot sekä rannat.

Budva on yksi Montenegron suosituimmista lomakohteista. Sen rannat muodostavat Budvan Rivieraksi kutsutun alueen, jonka varrelle hotellit, ravintolat ja baarit luovat riemukkaan ja rennon tunnelman. Kesälomalla Budvassa ehtii vaellella Stari Gradin eli vanhankaupungin upeita katuja, rentoutua Budvan Rivieran rannoilla ja bongailla kuuluisuuksia luksuslomakeskusten baareissa ja ravintoloissa.

Lomakohteena kasvava Budva sijaitsee etelään Kroatian kuuluisasta Dubrovnikista. Sen kirkkaat turkoosit vedet ja puhtaat rannat yhdistettynä historialliseen vanhaankaupunkiin luovat vastustamattoman yhdistelmän. Valitse hotelli Budvasta kaupungin keskiaikaisten muurien sisältä, jossa trendikkäät kahvilat reunustavat rantakatuja, tai yövy yhdessä uusista lomakeskuksista.

Vanhakaupunki sijaitsee pienellä niemellä, ja sen monet kulttuurinähtävyydet kätkeytyvät kapeiden kujien varrelle. Vieraile Pyhän Kolminaisuuden kirkossa, Sveti Ivanin kirkossa ja Johanneksen kirkossa tai poikkea kaupoissa, gallerioissa ja ravintoloissa. Myös Podmainen luostari on mielenkiintoinen vierailukohde lomalla Budvassa.

Tee päiväretki Sveti Stefaniin, joka sijaitsee noin 6 kilometrin päässä Budvasta. Sveti Stefan on pienen hiekkasärkän avulla mantereeseen yhteydessä oleva melkein saari ja sellaisenaan upean kuvauksellinen. Suurin osa saaresta kuuluu nykyään Aman Sveti Stefan -lomakeskukseen, johon sisältyy myös Jugoslavian kuningatar Marian kesäasunto Villa Miločer. Alueella sijaitsee myös kauniita rantoja.

Budvan edustaltakin löytyy pieni saari, Sveti Nikola. Rantaloma Budvassa saa vaihtelua, jos hyppää taksiveneeseen rantakadulta ja viettää päivän tutkien saaren havumetsiä, meloen sen rannikolla tai nauttimalla tuoreita kalaruokia yhdessä sen ravintoloista.

Lennot Budvaan voi ostaa Tivatin lentokentälle, joka sijaitsee noin 19 kilometrin päässä historiallisesta rantakohteesta. Myös Dubrovnikin ja Podgorican lentokentiltä, joihin molempiin on noin 60 kilometrin matka, voi jatkaa lomalle Budvaan. Hanki taksikyyti tai muu yksityinen kuljetus päästäksesi perille kohteeseen. Budvassa suurin osa kaupungin pääkaduista ovat helposti käveltävissä. Kauemmaksi kulkemista helpottaa auton vuokraaminen ja tehokas joukkoliikenne.

Tunnettu seuraavista:

Kahvila, Historiallinen rakennus ja Kirkko

Huippuhotellit kohteessa Budva

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Kuva majoitusliikkeestä Fontana Hotel & Gastronomy
Fontana Hotel & Gastronomy
4 out of 5
23 Slovenska Obala, Budva, Opština Budva
108 €
per yö
3. lokak.–4. lokak.
4.8/5Poikkeuksellinen! (8 arvostelua)

"Nice new property, very friendly owner and staff. Very well maintained. Highly recommended."…"

Arvosteltu 18.9.2019

Fontana Hotel & Gastronomy
Kuva majoitusliikkeestä Vila Lux Hotel
Vila Lux Hotel
3 out of 5
Jadranski put bb, Budva
45 €
per yö
5. lokak.–6. lokak.
4.1/5Erittäin hyvä! (80 arvostelua)

"Erinomainen ja todella luotettava palvelu (oli kysymys mistä hyvänsä) sekä miellyttävä ilmapiiri. Keskeinen sijainti. Halvalla hinnalla huippua! Kiitos 😊."…"

Arvosteltu 11.5.2019

Vila Lux Hotel
Kuva majoitusliikkeestä Avala Resort & Villas
Avala Resort & Villas
4 out of 5
Mediteranska br. 2, Budva
122 €
per yö
3. lokak.–4. lokak.
4/5Erittäin hyvä! (195 arvostelua)
Ehdotonta luksusta monellakin saralla

"Todella hieno ja laadukas hotelli. Erityismaininta ympyränmuitoisesta uima-altaasta, josta syntyy syvyysnäkymä loppumattomalle merelle. Tämän lisäksi kuntosali on ihan ehdotonta priimaa hotellien saralla. Hieronta- ja hoitopalvelut myös. Huone oli kaikkinensa melkoinen lukaali kera merinäköalan, ..."…"

Arvosteltu 21.6.2016

Avala Resort & Villas