Pääosion alkuosa

Trover-kuva: The Hippie L

Budva

Budvan kunta

Trover-kuva: Margy Moore

Trover-kuva: Peptenaru Cl

Trover-kuva: Kejda Hoxhaj

Trover-kuva: Elisabeth To

Budva

Kahvila, Historiallinen rakennus ja Kirkko

Nauti Montenegron suurimman lomakohteen kauneudesta ja historiasta. Sokkeloinen vanhakaupunki, hurmaavat rannat ja tyylikkäät ravintolat odottavat matkailijoita.

Miten pääset kohteeseen Budva?

Budva on yksi Montenegron suosituimmista lomakohteista. Sen rannat muodostavat Budvan Rivieraksi kutsutun alueen, jonka varrelle hotellit, ravintolat ja baarit luovat riemukkaan ja rennon tunnelman. Kesälomalla Budvassa ehtii vaellella Stari Gradin eli vanhankaupungin upeita katuja, rentoutua Budvan Rivieran rannoilla ja bongailla kuuluisuuksia luksuslomakeskusten baareissa ja ravintoloissa.

Lomakohteena kasvava Budva sijaitsee etelään Kroatian kuuluisasta Dubrovnikista. Sen kirkkaat turkoosit vedet ja puhtaat rannat yhdistettynä historialliseen vanhaankaupunkiin luovat vastustamattoman yhdistelmän. Valitse hotelli Budvasta kaupungin keskiaikaisten muurien sisältä, jossa trendikkäät kahvilat reunustavat rantakatuja, tai yövy yhdessä uusista lomakeskuksista.

Vanhakaupunki sijaitsee pienellä niemellä, ja sen monet kulttuurinähtävyydet kätkeytyvät kapeiden kujien varrelle. Vieraile Pyhän Kolminaisuuden kirkossa, Sveti Ivanin kirkossa ja Johanneksen kirkossa tai poikkea kaupoissa, gallerioissa ja ravintoloissa. Myös Podmainen luostari on mielenkiintoinen vierailukohde lomalla Budvassa.

Tee päiväretki Sveti Stefaniin, joka sijaitsee noin 6 kilometrin päässä Budvasta. Sveti Stefan on pienen hiekkasärkän avulla mantereeseen yhteydessä oleva melkein saari ja sellaisenaan upean kuvauksellinen. Suurin osa saaresta kuuluu nykyään Aman Sveti Stefan -lomakeskukseen, johon sisältyy myös Jugoslavian kuningatar Marian kesäasunto Villa Miločer. Alueella sijaitsee myös kauniita rantoja.

Budvan edustaltakin löytyy pieni saari, Sveti Nikola. Rantaloma Budvassa saa vaihtelua, jos hyppää taksiveneeseen rantakadulta ja viettää päivän tutkien saaren havumetsiä, meloen sen rannikolla tai nauttimalla tuoreita kalaruokia yhdessä sen ravintoloista.

Lennot Budvaan voi ostaa Tivatin lentokentälle, joka sijaitsee noin 19 kilometrin päässä historiallisesta rantakohteesta. Myös Dubrovnikin ja Podgorican lentokentiltä, joihin molempiin on noin 60 kilometrin matka, voi jatkaa lomalle Budvaan. Hanki taksikyyti tai muu yksityinen kuljetus päästäksesi perille kohteeseen. Budvassa suurin osa kaupungin pääkaduista ovat helposti käveltävissä. Kauemmaksi kulkemista helpottaa auton vuokraaminen ja tehokas joukkoliikenne.

Kohteen Budva parhaat kaupunginosat