Newfoundland ja Labrador

Kanada
Newfoundland ja Labrador joka esittää yleiset rantanäkymät sekä yksi nainen
Osa Pohjois-Amerikan vanhimmista eurooppalaisista siirtokunnista ja koko mantereen harvaanasutuin alue sijaitsevat tässä Kanadan provinssissa, joka muodostuu osin saaresta ja osin mantereesta.

Newfoundlandin ja Labradorin provinssiin kuuluvat Atlantin valtameressä sijaitseva historiallisesti merkittävä saari, Newfoundland, ja mantereen tundravyöhykkeellä sijaitseva Labrador. Monet turisteista viettävät aikansa Newfoundlandissa, jonka rannikolla on viehättäviä majakoita, merenrantakyliä ja Pohjois-Amerikan vanhinta siirtomaahistoriaa. Kokemisen arvoinen on kuitenkin myös Labradorin tundra, missä voit nähdä vanhoja valaanpyyntikyliä ja komeita karuja maisemia.

Tutustu Newfoundlandin tuhatvuotiseen historiaan. Saaren kaakkoisosassa Avalonin niemimaalla on kaksi tärkeää historiallista nähtävyyttä. Cupids on Kanadan vanhin englantilainen siirtokunta, jonka John Guy perusti vuonna 1610. Näe lahden yllä sijaitseva muinainen hautakumpu ja Guyn plantaasin rauniot. Käy kaupunkilomalla Newfoundlandissa ja Labradorissa provinssin pääkaupungissa, St. John’sissa, joka on yksi Pohjois-Amerikan vanhimmista englantilaiskaupungeista. Tutustu kirkkaanvärisistä taloistaan kuuluisaan kaupunkiin ja katsele hienoja maisemia Cabot Towerilta Signal Hillin alapuolella avautuvaan kaupunkiin.

Tee retki saaren pohjoisimpaan kärkeen ja käy paikassa, jossa ensimmäinen eurooppalainen astui Pohjois-Amerikan maaperälle. Leif Erikinpoika saapui Newfoundlandin L’Anse aux Meadowsiin yli tuhat vuotta sitten. Alueella tehdään nykyään arkeologisia kaivauksia, ja voit myös käydä alkuperäisten viikinkiasumusten mukaan tehdyissä jäljennöksissä.

Newfoundland ja Labrador on tunnettu muun muassa sen sijainnista niin kutsutulla ”jäävuorikujalla”, joka alkaa Grönlannista ja jatkuu etelään kohti Kanadan koillisrannikkoa. Ajoita Newfoundlandin ja Labradorin ‑matkasi touko- tai kesäkuuhun, jos haluat nähdä nämä massiiviset jäämuodostelmat, jotka kelluvat provinssin itäisellä rannikolla. Newfoundlandin pohjoisen osan aikoinaan peittäneestä jäätiköstä voit nähdä jäänteen Gros Mornen kansallispuiston vuonossa, jonne voit tehdä veneretken.

Labrador on pääosin asuttamatonta aluetta, joten paras tapa nähdä se on lähteä rannikkoristeilylle. Jää laivasta vanhassa baskien valaanpyyntikylässä, Red Bayssä, tai lähde valloittamaan vuorten huippuja Torngat Mountainsin kansallispuistoon, jossa elää myös jääkarhuja.

Matkusta Newfoundlandiin ja Labradoriin lentämällä St. John’sin kansainväliselle lentoasemalle. Voit vuokrata auton Newfoundlandissa kiertämiseen, kun taas Labradorin näet parhaiten vene- tai helikopteriretkeltä.

Suositut kaupungit kohteessa Newfoundland ja Labrador

St. John\'s
St. John's
Ystävälliset ihmiset, Ruokailu ja Shoppailu
Tämä ”legendojen kaupunki” sijaitsee Kanadan itäisimmässä kohdassa. Näe sen upea rannikko jäävuorineen ja nauti kaupungin taidetapahtumien tunnelmasta.

Vierailun arvoisia kohteita

  • George Street
  • The Rooms
  • Signal Hill National Historic Site
Gander
Gander
Ystävälliset ihmiset, Ruokailu ja Golf
Gander kutsuu! Koe sen ruokakulttuuri, golfmahdollisuudet, luontomaisemat ja monet muut nähtävyydet!
Corner Brook joka esittää rannikkokaupunki ja yleiset rantanäkymät
Corner Brook
Vaellus, Maisema ja Elävä musiikki
Corner Brook odottaa: koe sen vaellusmahdollisuudet, elävää musiikkia soittavat paikat, teatterit ja monet muut nähtävyydet!
Grand Falls - Windsor
Grand Falls - Windsor
Seikkailu, Golf ja Viihde
Pidätkö seikkailuista, golfista ja teatteristaan valtavasti? Valitse seuraavaksi matkakohteeksesi Grand Falls - Windsor!
Dildo
Dildo
Meri, Kulttuuri ja Saaret
Viehättävä Dildo odottaa: koe sen saarimaisemat, seikkailut, kulttuuri ja monet muut nähtävyydet!
Bonavista
Bonavista
Historiallinen, Luonnonpuistot ja Museot
Ota suunnaksesi historiallisista kohteistaan, puistoistaan ja museoistaan tunnettu Bonavista.