Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Notre Damen katedraali

Myöhäisgoottilaisessa Notre Damen katedraalissa voit ihailla upeita lasimaalattuja ikkunoita ja tärkeää Neitsyt Marian patsasta.

Notre Damen katedraalin selvästi erottuvat tornit ovat olennainen osa Luxemburgin kaupungin siluettia. Käy ihailemassa katedraalin arkkitehtuuria, joka on pääasiassa goottilaista mutta jossa on myös renessanssi- ja barokkipiirteitä. Katedraalissa on vaikuttava krypta, ja katedraali on myös Luxemburgin Jumalanäidin kunniaksi juhlittavan Octave-tapahtuman päänäyttämö. 

Katedraali perustettiin 1600-luvulla jesuiittakirkoksi. Se sai katedraalin arvon vuonna 1870. Vuonna 1985 yksi katedraalin torneista syttyi tuleen, mikä aiheutti laajaa tuhoa kellotornille ja katedraalin katolle. Kiinnitä huomiota siihen, että nykyisin nähtävillä olevat tornit ovat moderneja jäljitelmiä, mutta alkuperäisestä rakennuksesta on jäljellä suuri osa.

Tarkastele katedraalin sisäänkäynnin yläpuolella olevia patsaita, jotka esittävät Jumalanäitiä, Pyhää Pietaria ja Pyhää Paavalia. Katedraalin pohjoisportti on merkittävin esimerkki katedraalin arkkitehtuurin renessanssi- ja barokkipiirteistä. 

Katedraalin sisällä voit ihailla historiallisia taideteoksia ja upeita lasimaalattuja ikkunoita. Jos olet onnekas, saatat päästä todistamaan katedraalissa säännöllisesti järjestettävää ilmaista urkukonserttia. 

Kuuluisa patsas, Jumalanäiti kärsivien lohduttaja, on 0,7 metriä korkea. Monivärinen patsas vetää katedraaliin lukuisia pyhiinvaeltajia. Tutkiskele taiteilija Louis Barillet’n maalaamia pääkuorin ikkunoiden lasimaalauksia.  

Kiinnitä huomiota katedraalin kryptan sisäänkäyntiä vartioivaan kahteen pronssiseen leijonaan. Kryptassa säilytetään useiden merkittävien piispojen ja Luxemburgin hallitsijoiden, kuten Juhana Luxemburgilaisen, suurherttuatar Marie-Adélaïden ja suurherttuatar Charlotten, maallisia jäännöksiä. 

Tiedustele suntiolta, saisitko kurkistaa aarrekammioon, sillä sitä pääsee katsomaan vain pyynnöstä.

Katedraalissa kannattaa käydä Luxemburgin Jumalanäidin kunniaksi juhlittavan Octave-tapahtuman aikana. Se järjestetään vuosittain pääsiäisen jälkeisenä viidentenä sunnuntaina. Kyseisenä päivänä Jumalanäitiä esittävää patsasta kanniskellaan kaupungin kaduilla ja tuhannet pyhiinvaeltajat rukoilevat Pyhän Neitsyt Marian suojelua. 

Notre Damen katedraali on avoinna joka päivä paitsi messujen aikana. Katedraaliin ei ole pääsymaksua. Notre Damen katedraali sijaitsee Ville Hautessa kävelyetäisyydellä Luxemburgin suurherttuan palatsista ja Place de la Constitutionin aukiolta.


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 111 majoitusliikettä kohteen Notre-Damen katedraali lähellä
Hotel Central Molitor 99 €
Hotel Central Molitor

Hotel Central Molitor

28 Avenue de la Liberte, Luxemburgin kaupunki
   
  3,9
  /5 (715 arvostelua)
  3.0 kautta 5.0

  Place des Martyrs ja Bockin kasematit sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Sacre Coeur (kirkko) ja Am Tunnel ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Luxemburgin asema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Hollerichin asema on 21 minuutin kävelymatkan päässä.

  Melia Luxembourg 99 €
  Melia Luxembourg

  Melia Luxembourg

  1 Park Drai Eechelen, 10 Rue Fort Thuengen, Luxemburgin kaupunki
    
   4,5
   /5 (673 arvostelua)
   4.5 kautta 5.0

   Philharmonie Luxembourg (konserttisali) ja Bockin kasematit sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä luksusluokan hotellista. Mudam Luxemburg (taidegalleria) ja Suurherttua Jeanin nykytaiteen museo ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä.

   Le Royal Hotels & Resorts - Luxembourg 190 €
   Le Royal Hotels & Resorts - Luxembourg

   Le Royal Hotels & Resorts - Luxembourg

   12 Boulevard Royal, Luxemburgin kaupunki
     
    4,6
    /5 (563 arvostelua)
    5.0 kautta 5.0

    Boulevard Royal ja Bockin kasematit sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Villa Vauban ja Place d’Armes (aukio) ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Luxemburgin asema on 23 minuutin kävelymatkan päässä, ja Hollerichin asema on 29 minuutin kävelymatkan päässä.

    Grand Hotel Cravat 112 €
    Grand Hotel Cravat

    Grand Hotel Cravat

    29. Boulevard F.D. Roosevelt, Luxemburgin kaupunki
      
     3,8
     /5 (651 arvostelua)
     4.0 kautta 5.0

     Luxemburgin kaupungintalo, Muistomerkki (Gelle Fra) ja Gallery 88 Edition sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista.

     Hotel Simoncini 140 €
     Hotel Simoncini

     Hotel Simoncini

     6 Rue Notre-dame, Luxemburgin kaupunki
       
      4,3
      /5 (214 arvostelua)
      3.0 kautta 5.0

      Luxemburgin kaupungintalo ja Bockin kasematit sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Notre-Damen katedraali ja Place Guillaume II ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Luxemburgin asema on 17 minuutin kävelymatkan päässä, ja Hollerichin asema on 28 minuutin kävelymatkan päässä.

      Best Western Plus Grand Hotel Victor Hugo 92 €
      Best Western Plus Grand Hotel Victor Hugo

      Best Western Plus Grand Hotel Victor Hugo

      3, Avenue Victor Hugo, Luxemburgin kaupunki
        
       4,2
       /5 (457 arvostelua)
       4.0 kautta 5.0

       Luxembourgin teatteri ja Bockin kasematit sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Boulevard Royal ja Église Saint Pierre et Paul ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Dommeldangen asema sijaitsee 30 minuutin kävelymatkan päässä.

       Park Inn by Radisson Luxembourg City 95 €
       Park Inn by Radisson Luxembourg City

       Park Inn by Radisson Luxembourg City

       Avenue De La Gare 45-47, Luxemburgin kaupunki
         
        4,4
        /5 (776 arvostelua)
        3.5 kautta 5.0

        Musée des Postes & Télécommunications ja Petrusse Casemates sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Den Atelier ja Chemin de la Corniche ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Luxemburgin asema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Hollerichin asema 21 minuutin kävelymatkan päässä.

        Novotel Luxembourg Centre 115 €
        Novotel Luxembourg Centre

        Novotel Luxembourg Centre

        35 Rue Du Laboratoire, Luxemburgin kaupunki
          
         4,2
         /5 (767 arvostelua)
         4.0 kautta 5.0

         Stade Achille Hammerel ja Bockin kasematit sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Passerelle ja Sacre Coeur (kirkko) ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Luxemburgin asema on 9 minuutin kävelymatkan päässä, ja Hollerichin asema on 28 minuutin kävelymatkan päässä.