Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Notre Damen katedraali

Myöhäisgoottilaisessa Notre Damen katedraalissa voit ihailla upeita lasimaalattuja ikkunoita ja tärkeää Neitsyt Marian patsasta.

Notre Damen katedraalin selvästi erottuvat tornit ovat olennainen osa Luxemburgin kaupungin siluettia. Käy ihailemassa katedraalin arkkitehtuuria, joka on pääasiassa goottilaista mutta jossa on myös renessanssi- ja barokkipiirteitä. Katedraalissa on vaikuttava krypta, ja katedraali on myös Luxemburgin Jumalanäidin kunniaksi juhlittavan Octave-tapahtuman päänäyttämö. 

Katedraali perustettiin 1600-luvulla jesuiittakirkoksi. Se sai katedraalin arvon vuonna 1870. Vuonna 1985 yksi katedraalin torneista syttyi tuleen, mikä aiheutti laajaa tuhoa kellotornille ja katedraalin katolle. Kiinnitä huomiota siihen, että nykyisin nähtävillä olevat tornit ovat moderneja jäljitelmiä, mutta alkuperäisestä rakennuksesta on jäljellä suuri osa.

Tarkastele katedraalin sisäänkäynnin yläpuolella olevia patsaita, jotka esittävät Jumalanäitiä, Pyhää Pietaria ja Pyhää Paavalia. Katedraalin pohjoisportti on merkittävin esimerkki katedraalin arkkitehtuurin renessanssi- ja barokkipiirteistä. 

Katedraalin sisällä voit ihailla historiallisia taideteoksia ja upeita lasimaalattuja ikkunoita. Jos olet onnekas, saatat päästä todistamaan katedraalissa säännöllisesti järjestettävää ilmaista urkukonserttia. 

Kuuluisa patsas, Jumalanäiti kärsivien lohduttaja, on 0,7 metriä korkea. Monivärinen patsas vetää katedraaliin lukuisia pyhiinvaeltajia. Tutkiskele taiteilija Louis Barillet’n maalaamia pääkuorin ikkunoiden lasimaalauksia.  

Kiinnitä huomiota katedraalin kryptan sisäänkäyntiä vartioivaan kahteen pronssiseen leijonaan. Kryptassa säilytetään useiden merkittävien piispojen ja Luxemburgin hallitsijoiden, kuten Juhana Luxemburgilaisen, suurherttuatar Marie-Adélaïden ja suurherttuatar Charlotten, maallisia jäännöksiä. 

Tiedustele suntiolta, saisitko kurkistaa aarrekammioon, sillä sitä pääsee katsomaan vain pyynnöstä.

Katedraalissa kannattaa käydä Luxemburgin Jumalanäidin kunniaksi juhlittavan Octave-tapahtuman aikana. Se järjestetään vuosittain pääsiäisen jälkeisenä viidentenä sunnuntaina. Kyseisenä päivänä Jumalanäitiä esittävää patsasta kanniskellaan kaupungin kaduilla ja tuhannet pyhiinvaeltajat rukoilevat Pyhän Neitsyt Marian suojelua. 

Notre Damen katedraali on avoinna joka päivä paitsi messujen aikana. Katedraaliin ei ole pääsymaksua. Notre Damen katedraali sijaitsee Ville Hautessa kävelyetäisyydellä Luxemburgin suurherttuan palatsista ja Place de la Constitutionin aukiolta.


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 113 majoitusliikettä kohteen Notre-Damen katedraali lähellä
Doubletree by Hilton Luxembourg 84 €
Doubletree by Hilton Luxembourg

Doubletree by Hilton Luxembourg

12 Rue Jean Engling, Luxemburgin kaupunki
   
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Kirchbergin tasanko, Suurherttuan palatsi ja Musée national d'histoire et d'art sijaitsevat 5 kilometrin päässä tästä hotellista. Bockin kasematit ja Notre-Damen katedraali ovat myös 5 kilometrin päässä. Dommeldangen asema sijaitsee 15 minuutin kävelymatkan päässä.

  Grand Hotel Cravat 106 €
  Grand Hotel Cravat

  Grand Hotel Cravat

  29. Boulevard F.D. Roosevelt, Luxemburgin kaupunki
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Luxemburgin kaupungintalo ja Notre-Damen katedraali sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Suurherttuan palatsi ja Musée national d'histoire et d'art ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Luxemburgin asema on 15 minuutin kävelymatkan päässä, ja Hollerichin asema on 26 minuutin kävelymatkan päässä.

   Le Royal Hotels & Resorts - Luxembourg 190 €
   Le Royal Hotels & Resorts - Luxembourg

   Le Royal Hotels & Resorts - Luxembourg

   12 Boulevard Royal, Luxemburgin kaupunki
     
    5.0 kautta 5.0 Tähteä

    Boulevard Royal, Suurherttuan palatsi ja Musée national d'histoire et d'art sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Notre-Damen katedraali ja Bockin kasematit ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Luxemburgin asema on 20 minuutin kävelymatkan päässä, ja Hollerichin asema on 28 minuutin kävelymatkan päässä.

    Hotel Le Place d Armes 180 €
    Hotel Le Place d Armes

    Hotel Le Place d Armes

    18 Place d'Armes, Luxemburgin kaupunki
      
     5.0 kautta 5.0 Tähteä

     Place d’Armes (aukio), Suurherttuan palatsi ja Notre-Damen katedraali sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Musée national d'histoire et d'art ja Bockin kasematit ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Luxemburgin asema on 18 minuutin kävelymatkan päässä, ja Hollerichin asema on 27 minuutin kävelymatkan päässä.

     Hotel Vauban 130 €
     Hotel Vauban

     Hotel Vauban

     10 Place Guillaume II, Luxemburgin kaupunki
       
      3.0 kautta 5.0 Tähteä

      Luxemburgin kaupungintalo, Notre-Damen katedraali ja Suurherttuan palatsi sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Musée national d'histoire et d'art ja Bockin kasematit ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Luxemburgin asema on 15 minuutin kävelymatkan päässä, ja Hollerichin asema on 27 minuutin kävelymatkan päässä.

      Park Inn by Radisson Luxembourg City 101 €
      Park Inn by Radisson Luxembourg City

      Park Inn by Radisson Luxembourg City

      Avenue De La Gare 45-47, Luxemburgin kaupunki
        
       3.5 kautta 5.0 Tähteä

       Musée des Postes & Télécommunications, Petrusse Casemates ja Chemin de la Corniche sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Den Atelier ja Adolphen silta ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Luxemburgin asema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Hollerichin asema 22 minuutin kävelymatkan päässä.

       Hotel Simoncini 160 €
       Hotel Simoncini

       Hotel Simoncini

       6 Rue Notre-dame, Luxemburgin kaupunki
         
        3.0 kautta 5.0 Tähteä

        Luxemburgin kaupungintalo ja Notre-Damen katedraali sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Suurherttuan palatsi ja Musée national d'histoire et d'art ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Luxemburgin asema on 15 minuutin kävelymatkan päässä, ja Hollerichin asema on 27 minuutin kävelymatkan päässä.

        Hotel Central Molitor 144 €
        Hotel Central Molitor

        Hotel Central Molitor

        28 Avenue de la Liberte, Luxemburgin kaupunki
          
         3.0 kautta 5.0 Tähteä

         Place des Martyrs, Notre-Damen katedraali ja Musée national d'histoire et d'art sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Suurherttuan palatsi ja Bockin kasematit ovat myös 2 kilometrin päässä. Luxemburgin asema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Hollerichin asema on 20 minuutin kävelymatkan päässä.