Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 895 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Notre Damen katedraali

Myöhäisgoottilaisessa Notre Damen katedraalissa voit ihailla upeita lasimaalattuja ikkunoita ja tärkeää Neitsyt Marian patsasta.

Notre Damen katedraalin selvästi erottuvat tornit ovat olennainen osa Luxemburgin kaupungin siluettia. Käy ihailemassa katedraalin arkkitehtuuria, joka on pääasiassa goottilaista mutta jossa on myös renessanssi- ja barokkipiirteitä. Katedraalissa on vaikuttava krypta, ja katedraali on myös Luxemburgin Jumalanäidin kunniaksi juhlittavan Octave-tapahtuman päänäyttämö. 

Katedraali perustettiin 1600-luvulla jesuiittakirkoksi. Se sai katedraalin arvon vuonna 1870. Vuonna 1985 yksi katedraalin torneista syttyi tuleen, mikä aiheutti laajaa tuhoa kellotornille ja katedraalin katolle. Kiinnitä huomiota siihen, että nykyisin nähtävillä olevat tornit ovat moderneja jäljitelmiä, mutta alkuperäisestä rakennuksesta on jäljellä suuri osa.

Tarkastele katedraalin sisäänkäynnin yläpuolella olevia patsaita, jotka esittävät Jumalanäitiä, Pyhää Pietaria ja Pyhää Paavalia. Katedraalin pohjoisportti on merkittävin esimerkki katedraalin arkkitehtuurin renessanssi- ja barokkipiirteistä. 

Katedraalin sisällä voit ihailla historiallisia taideteoksia ja upeita lasimaalattuja ikkunoita. Jos olet onnekas, saatat päästä todistamaan katedraalissa säännöllisesti järjestettävää ilmaista urkukonserttia. 

Kuuluisa patsas, Jumalanäiti kärsivien lohduttaja, on 0,7 metriä korkea. Monivärinen patsas vetää katedraaliin lukuisia pyhiinvaeltajia. Tutkiskele taiteilija Louis Barillet’n maalaamia pääkuorin ikkunoiden lasimaalauksia.  

Kiinnitä huomiota katedraalin kryptan sisäänkäyntiä vartioivaan kahteen pronssiseen leijonaan. Kryptassa säilytetään useiden merkittävien piispojen ja Luxemburgin hallitsijoiden, kuten Juhana Luxemburgilaisen, suurherttuatar Marie-Adélaïden ja suurherttuatar Charlotten, maallisia jäännöksiä. 

Tiedustele suntiolta, saisitko kurkistaa aarrekammioon, sillä sitä pääsee katsomaan vain pyynnöstä.

Katedraalissa kannattaa käydä Luxemburgin Jumalanäidin kunniaksi juhlittavan Octave-tapahtuman aikana. Se järjestetään vuosittain pääsiäisen jälkeisenä viidentenä sunnuntaina. Kyseisenä päivänä Jumalanäitiä esittävää patsasta kanniskellaan kaupungin kaduilla ja tuhannet pyhiinvaeltajat rukoilevat Pyhän Neitsyt Marian suojelua. 

Notre Damen katedraali on avoinna joka päivä paitsi messujen aikana. Katedraaliin ei ole pääsymaksua. Notre Damen katedraali sijaitsee Ville Hautessa kävelyetäisyydellä Luxemburgin suurherttuan palatsista ja Place de la Constitutionin aukiolta.


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 103 majoitusliikettä kohteen Notre-Damen katedraali lähellä
Melia Luxembourg 121 €
Melia Luxembourg

Melia Luxembourg

1 Park Drai Eechelen, Luxembourg City
   
  4,5
  /5 (656 arvostelua)
  4.5 kautta 5.0

  Philharmonie Luxembourg (konserttisali), Musée national d'histoire et d'art ja Bockin kasematit sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä luksusluokan hotellista. Suurherttuan palatsi ja Notre-Damen katedraali ovat myös 3 kilometrin päässä.

  Hotel Central Molitor 126 €
  Hotel Central Molitor

  Hotel Central Molitor

  28 Avenue de la Liberte, Luxembourg City
    
   3,9
   /5 (689 arvostelua)
   3.0 kautta 5.0

   Place des Martyrs ja Notre-Damen katedraali sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Suurherttuan palatsi ja Musée national d'histoire et d'art ovat myös 2 kilometrin päässä. Luxemburgin asema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Hollerichin asema on 21 minuutin kävelymatkan päässä.

   Le Royal Hotels & Resorts - Luxembourg 184 €
   Le Royal Hotels & Resorts - Luxembourg

   Le Royal Hotels & Resorts - Luxembourg

   12 Boulevard Royal, Luxembourg City
     
    4,6
    /5 (552 arvostelua)
    5.0 kautta 5.0

    Boulevard Royal, Suurherttuan palatsi ja Musée national d'histoire et d'art sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Notre-Damen katedraali ja Bockin kasematit ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Luxemburgin asema on 23 minuutin kävelymatkan päässä, ja Hollerichin asema on 29 minuutin kävelymatkan päässä.

    Grand Hotel Cravat 116 €
    Grand Hotel Cravat

    Grand Hotel Cravat

    29. Boulevard F.D. Roosevelt, Luxembourg City
      
     3,7
     /5 (642 arvostelua)
     4.0 kautta 5.0

     Muistomerkki (Gelle Fra), Musée national d'histoire et d'art ja Bockin kasematit sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Notre-Damen katedraali ja Place de la Constitution ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Luxemburgin asema on 17 minuutin kävelymatkan päässä, ja Hollerichin asema on 27 minuutin kävelymatkan päässä.

     Best Western Plus Grand Hotel Victor Hugo 100 €
     Best Western Plus Grand Hotel Victor Hugo

     Best Western Plus Grand Hotel Victor Hugo

     3, Avenue Victor Hugo, Luxembourg City
       
      4,1
      /5 (440 arvostelua)
      4.0 kautta 5.0

      Luxembourgin teatteri ja Suurherttuan palatsi sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Musée national d'histoire et d'art ja Notre-Damen katedraali ovat myös 2 kilometrin päässä. Dommeldangen asema sijaitsee 30 minuutin kävelymatkan päässä.

      Hotel Simoncini 126 €
      Hotel Simoncini

      Hotel Simoncini

      6 Rue Notre-dame, Luxembourg City
        
       4,3
       /5 (205 arvostelua)
       3.0 kautta 5.0

       Luxemburgin kaupungintalo, Musée national d'histoire et d'art ja Bockin kasematit sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Notre-Damen katedraali ja Place Guillaume II ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Luxemburgin asema on 17 minuutin kävelymatkan päässä, ja Hollerichin asema on 28 minuutin kävelymatkan päässä.

       Novotel Luxembourg Centre 112 €
       Novotel Luxembourg Centre

       Novotel Luxembourg Centre

       35 Rue Du Laboratoire, Luxembourg City
         
        4,3
        /5 (752 arvostelua)
        4.0 kautta 5.0

        Stade Achille Hammerel ja Notre-Damen katedraali sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Suurherttuan palatsi ja Musée national d'histoire et d'art ovat myös 2 kilometrin päässä. Luxemburgin asema on 9 minuutin kävelymatkan päässä, ja Hollerichin asema on 28 minuutin kävelymatkan päässä.

        Doubletree by Hilton Luxembourg 96 €
        Doubletree by Hilton Luxembourg

        Doubletree by Hilton Luxembourg

        12 Rue Jean Engling, Luxembourg City
          
         4,2
         /5 (1 422 arvostelua)
         4.0 kautta 5.0

         Kirchbergin tasanko, Musée national d'histoire et d'art ja Bockin kasematit sijaitsevat 5 kilometrin päässä tästä hotellista. Suurherttuatar Charlotten silta ja Boulevard Royal ovat myös 5 kilometrin päässä. Dommeldangen asema sijaitsee 15 minuutin kävelymatkan päässä.