Pääosion alkuosa
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Jäsenet säästävät 10 % lisää valikoiduista hotelleista, vuokra-autoista ja loma-asunnoista. Rekisteröidy jo tänään.

Ilmainen peruutusoikeus valikoiduissa hotelleissa, koska joustaminen on tärkeää.

Notre Damen kirkko

Näe kuuluisa Notre Dame de Bon Espoirin patsas, irvistävät gargoilit ja mekaaninen kello tässä goottilaisen arkkitehtuurin mestariteoksessa.

Notre Damen kirkko on Dijonin tunnetuin maamerkki. Kapeilla pylväillä ja suurilla kaarilla koristeltu 1200-luvun goottilaistyylinen rakennus sijaitsee kaupungin sydämessä olevan aukion reunalla. Tutustu eri puolilla suurta kirkkoa oleviin taideaarteisiin ja opi tuntemaan kirkon kiinnostava historia.

Ihastele valtavaa rakennusta pieneltä aukiolta käsin. Huomaa julkisivun goottilaiset piirteet, kuten punainen portaali ja alimman kerroksen suuret kaarirakenteet. Ihaile ylempien kerrosten mittavia holvikaariparvia, joiden koristeena on yli 50 pelottavaa gargoilia.

Astu kirkon avaraan laivaan ja suuntaa 1000-luvulta peräisin olevalle Notre-Dame de Bon-Espoirin puupatsaalle, joka on yksi maan vanhimmista Neitsyt Mariaa esittävistä patsaista. Se on hiukan kärsinyt ajan saatossa: siihen kuulunut Jeesus-lapsi katosi Ranskan vallankumouksen aikana, ja Madonnan kädet puuttuvat. Historiallisen merkityksensä vuoksi patsas on yksi kirkon kiinnostavimmista esineistä.

Silitä vasemmalla kädelläsi kappelin pohjoispuolelle kaiverrettua pöllöä. Tämän uskotaan tuovan hyvää onnea. Pöllön alkuperä on tuntematon, ja sen pinta on vähitellen kulunut onnea tavoittelevien kosketuksesta. Pöllöveistoksella on tärkeä rooli paikallisessa kulttuurissa, ja se on nykyään kaupungin symboli. Näet sen esimerkiksi kuuluisien paikkojen messinkikylteissä Dijonin pöllöreitin varrella.

Ihaile pohjoisen poikkilaivan viittä lasimaalausikkunaa, jotka kertovat Pyhän Pietarin ja Pyhän Andreasin tarinan. 1800-luvun taiteilija käytti näitä 1200-luvulta peräisin olevia maalauksia inspiraationaan maalatessaan yli 50 uutta lasimaalausta.

Kirkon rakennustyöt aloitettiin noin vuonna 1230. Notre-Damen kirkko sijaitsee samannimisellä aukiolla Dijonin vanhassakaupungissa vähän Square des Ducsista pohjoiseen. Käy kirkkovierailun yhteydessä myös joissakin tämän kaupungin keskeisen osan lukemattomista kahviloista ja putiikeista. Muista käydä myös läheisessä Burgundin herttuanpalatsissa.


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 459 majoitusliikettä kohteen Notre Damen kirkko lähellä
Hôtel des Ducs 84 €
Hôtel des Ducs

Hôtel des Ducs

5 Rue Lamonnoye, Dijon, Cote-d'Or
   
  3.0 kautta 5.0 Tähteä

  Burgundin herttuoiden palatsi on 0,2 kilometrin päässä tästä hotellista. La Toison d'Orin ostoskeskus ja Zénith de Dijon sijaitsevat 5 kilometrin päässä. Kuvataidemuseo ja Magnin-museo ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Dijon-Porte-Neuven asema on 13 minuutin kävelymatkan päässä, ja Dijonin asema on 16 minuutin kävelymatkan päässä.

  Spa-privatif 180 €
  Spa-privatif

  Spa-privatif

  12 Rue du Petit Potet, Dijon, Bourgogne Franche-Comté
    
   0.0 kautta 5.0 Tähteä

   Vapaudenaukio on 0,3 kilometrin ja La Toison d'Orin ostoskeskus on 4,8 kilometrin päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta huoneistohotellista. Burgundilaisen elämän museo ja Magnin-museo ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Dijonin asema on 15 minuutin kävelymatkan päässä, ja Dijon-Porte-Neuven asema on 16 minuutin kävelymatkan päässä.

   Mercure Dijon Centre Clemenceau 105 €
   Mercure Dijon Centre Clemenceau

   Mercure Dijon Centre Clemenceau

   22, boulevard de la Marne, Dijon, Cote-d'Or
     
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    Dijon Congrexpo on 0,2 kilometrin päässä tästä hotellista. Zénith de Dijon ja La Toison d'Orin ostoskeskus sijaitsevat 5 kilometrin päässä. Notre Damen kirkko ja Burgundin herttuoiden palatsi ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Dijon-Porte-Neuven asema on 11 minuutin kävelymatkan päässä, ja Dijonin asema on 24 minuutin kävelymatkan päässä.

    Vertigo Hôtel - a Member of Design Hotels
    Vertigo Hôtel - a Member of Design Hotels

    Vertigo Hôtel - a Member of Design Hotels

    3 rue Devosge, Dijon, Cote-d'Or
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Darcyn aukio on 0,2 kilometrin päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. La Toison d'Orin ostoskeskus ja Zénith de Dijon sijaitsevat 5 kilometrin päässä. Notre Damen kirkko ja Burgundin herttuoiden palatsi ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Dijonin asema on 7 minuutin kävelymatkan päässä, ja Dijon-Porte-Neuven asema on 22 minuutin kävelymatkan päässä.

     Odalys City Dijon Les Cordeliers
     Odalys City Dijon Les Cordeliers

     Odalys City Dijon Les Cordeliers

     3 et 5 rue Turgot, Dijon, Cote-d'Or
       
      0.0 kautta 5.0 Tähteä

      Burgundilaisen elämän museo on 0,4 kilometrin ja La Toison d'Orin ostoskeskus on 4,8 kilometrin päässä tästä huoneistohotellista. Museum of Sacred Art ja Vapaudenaukio ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Dijonin asema on 16 minuutin kävelymatkan päässä, ja Dijon-Porte-Neuven asema on 18 minuutin kävelymatkan päässä.

      Résidence des Ducs 89 €
      Résidence des Ducs

      Résidence des Ducs

      3 rue du Palais, Dijon
        
       4.0 kautta 5.0 Tähteä

       Vapaudenaukio, Burgundin herttuoiden palatsi ja Kuvataidemuseo sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä huoneistohotellista. Notre Damen kirkko ja Darcyn aukio ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Dijonin asema on 14 minuutin kävelymatkan päässä, ja Dijon-Porte-Neuven asema on 15 minuutin kävelymatkan päässä.

       Cocooning Spa 170 €
       Cocooning Spa

       Cocooning Spa

       3 Rue Musette, Dijon, Bourgogne Franche-Comté
         
        0.0 kautta 5.0 Tähteä

        Notre Damen kirkko on 0,1 kilometrin päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta huoneistohotellista. La Toison d'Orin ostoskeskus ja Zénith de Dijon sijaitsevat 5 kilometrin päässä. Burgundin herttuoiden palatsi ja Kuvataidemuseo ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Dijonin asema on 12 minuutin kävelymatkan päässä, ja Dijon-Porte-Neuven asema on 16 minuutin kävelymatkan päässä.

        Hotel Residence City Loft 71 €
        Hotel Residence City Loft

        Hotel Residence City Loft

        96 Rue Des Godrans, Dijon, Cote-d'Or
          
         3.0 kautta 5.0 Tähteä

         Notre Damen kirkko on 0,2 kilometrin päässä tästä residenssistä. La Toison d'Orin ostoskeskus ja Zénith de Dijon sijaitsevat 5 kilometrin päässä. Burgundin herttuoiden palatsi ja Kuvataidemuseo ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Dijonin asema on 11 minuutin kävelymatkan päässä, ja Dijon-Porte-Neuven asema on 18 minuutin kävelymatkan päässä.