Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Notre Damen kirkko

Näe kuuluisa Notre Dame de Bon Espoirin patsas, irvistävät gargoilit ja mekaaninen kello tässä goottilaisen arkkitehtuurin mestariteoksessa.

Notre Damen kirkko on Dijonin tunnetuin maamerkki. Kapeilla pylväillä ja suurilla kaarilla koristeltu 1200-luvun goottilaistyylinen rakennus sijaitsee kaupungin sydämessä olevan aukion reunalla. Tutustu eri puolilla suurta kirkkoa oleviin taideaarteisiin ja opi tuntemaan kirkon kiinnostava historia.

Ihastele valtavaa rakennusta pieneltä aukiolta käsin. Huomaa julkisivun goottilaiset piirteet, kuten punainen portaali ja alimman kerroksen suuret kaarirakenteet. Ihaile ylempien kerrosten mittavia holvikaariparvia, joiden koristeena on yli 50 pelottavaa gargoilia.

Astu kirkon avaraan laivaan ja suuntaa 1000-luvulta peräisin olevalle Notre-Dame de Bon-Espoirin puupatsaalle, joka on yksi maan vanhimmista Neitsyt Mariaa esittävistä patsaista. Se on hiukan kärsinyt ajan saatossa: siihen kuulunut Jeesus-lapsi katosi Ranskan vallankumouksen aikana, ja Madonnan kädet puuttuvat. Historiallisen merkityksensä vuoksi patsas on yksi kirkon kiinnostavimmista esineistä.

Silitä vasemmalla kädelläsi kappelin pohjoispuolelle kaiverrettua pöllöä. Tämän uskotaan tuovan hyvää onnea. Pöllön alkuperä on tuntematon, ja sen pinta on vähitellen kulunut onnea tavoittelevien kosketuksesta. Pöllöveistoksella on tärkeä rooli paikallisessa kulttuurissa, ja se on nykyään kaupungin symboli. Näet sen esimerkiksi kuuluisien paikkojen messinkikylteissä Dijonin pöllöreitin varrella.

Ihaile pohjoisen poikkilaivan viittä lasimaalausikkunaa, jotka kertovat Pyhän Pietarin ja Pyhän Andreasin tarinan. 1800-luvun taiteilija käytti näitä 1200-luvulta peräisin olevia maalauksia inspiraationaan maalatessaan yli 50 uutta lasimaalausta.

Kirkon rakennustyöt aloitettiin noin vuonna 1230. Notre-Damen kirkko sijaitsee samannimisellä aukiolla Dijonin vanhassakaupungissa vähän Square des Ducsista pohjoiseen. Käy kirkkovierailun yhteydessä myös joissakin tämän kaupungin keskeisen osan lukemattomista kahviloista ja putiikeista. Muista käydä myös läheisessä Burgundin herttuanpalatsissa.


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 388 majoitusliikettä kohteen Notre Damen kirkko lähellä
Hôtel des Ducs 79 €
Hôtel des Ducs

Hôtel des Ducs

5 Rue Lamonnoye, Dijon, Cote-d'Or
   
  3.0 kautta 5.0 Tähteä

  Burgundin herttuoiden palatsi on 0,2 kilometrin päässä tästä hotellista. La Toison d'Orin ostoskeskus ja Zénith de Dijon sijaitsevat 5 kilometrin päässä. Kuvataidemuseo ja Magnin-museo ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Dijon-Porte-Neuven asema on 13 minuutin kävelymatkan päässä, ja Dijonin asema on 16 minuutin kävelymatkan päässä.

  Vertigo Hôtel - a Member of Design Hotels 114 €
  Vertigo Hôtel - a Member of Design Hotels

  Vertigo Hôtel - a Member of Design Hotels

  3 rue Devosge, Dijon, Cote-d'Or
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Darcyn aukio on 0,2 kilometrin päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. La Toison d'Orin ostoskeskus ja Zénith de Dijon sijaitsevat 5 kilometrin päässä. Dijonin katedraali ja Notre Damen kirkko ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Dijonin asema on 7 minuutin kävelymatkan päässä, ja Dijon-Porte-Neuven asema on 22 minuutin kävelymatkan päässä.

   Hôtel Oceania Le Jura Dijon 98 €
   Hôtel Oceania Le Jura Dijon

   Hôtel Oceania Le Jura Dijon

   14 Avenue Marechal Foch, Dijon, Cote-d'Or
     
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    Darcyn aukio on 0,3 kilometrin ja La Toison d'Orin ostoskeskus on 4,7 kilometrin päässä tästä hotellista. Dijonin katedraali ja Arquebuse Gardens ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Dijonin asema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Dijon-Porte-Neuven asema 25 minuutin kävelymatkan päässä.

    Grand Hotel La Cloche Dijon MGallery 169 €
    Grand Hotel La Cloche Dijon MGallery

    Grand Hotel La Cloche Dijon MGallery

    14 Place Darcy, Dijon, Cote-d'Or
      
     5.0 kautta 5.0 Tähteä

     Darcyn aukio ja Dijonin katedraali sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä historiallisella alueella sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. La Toison d'Orin ostoskeskus ja Zénith de Dijon ovat myös 5 kilometrin päässä. Dijonin asema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Dijon-Porte-Neuven asema on 22 minuutin kävelymatkan päässä.

     Mercure Dijon Centre Clemenceau 99 €
     Mercure Dijon Centre Clemenceau

     Mercure Dijon Centre Clemenceau

     22, boulevard de la Marne, Dijon, Cote-d'Or
       
      4.0 kautta 5.0 Tähteä

      Dijon Congrexpo on 0,2 kilometrin päässä tästä hotellista. Zénith de Dijon ja La Toison d'Orin ostoskeskus sijaitsevat 5 kilometrin päässä. Notre Damen kirkko ja Burgundin herttuoiden palatsi ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Dijon-Porte-Neuven asema on 11 minuutin kävelymatkan päässä, ja Dijonin asema on 24 minuutin kävelymatkan päässä.

      ibis Styles Dijon Central 85 €
      ibis Styles Dijon Central

      ibis Styles Dijon Central

      3 Place Grangier, Dijon, Cote-d'Or
        
       3.0 kautta 5.0 Tähteä

       Notre Damen kirkko on 0,4 kilometrin päässä tästä hotellista. La Toison d'Orin ostoskeskus ja Zénith de Dijon sijaitsevat 5 kilometrin päässä. Dijonin katedraali ja Darcyn aukio ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Dijonin asema on 10 minuutin kävelymatkan päässä, ja Dijon-Porte-Neuven asema on 20 minuutin kävelymatkan päässä.

       La Résidence du Pré aux Clercs 110 €
       La Résidence du Pré aux Clercs

       La Résidence du Pré aux Clercs

       3 rue du Palais, Dijon
         
        4.0 kautta 5.0 Tähteä

        Vapaudenaukio on 0,1 kilometrin päässä tästä hotellista. La Toison d'Orin ostoskeskus ja Zénith de Dijon sijaitsevat 5 kilometrin päässä. Magnin-museo ja Burgundin herttuoiden palatsi ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Dijonin asema on 14 minuutin kävelymatkan päässä, ja Dijon-Porte-Neuven asema on 15 minuutin kävelymatkan päässä.

        Hôtel Philippe le Bon 96 €
        Hôtel Philippe le Bon

        Hôtel Philippe le Bon

        18 Rue Sainte Anne, Dijon, Cote-d'Or
          
         4.0 kautta 5.0 Tähteä

         Burgundilaisen elämän museo on 0,1 kilometrin ja La Toison d'Orin ostoskeskus on 4,9 kilometrin päässä tästä hotellista. Museum of Sacred Art ja Place Émile-Zola ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Dijonin asema on 15 minuutin kävelymatkan päässä, ja Dijon-Porte-Neuven asema on 20 minuutin kävelymatkan päässä.