Hotellit - Oulainen

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Hotelliopas: Oulainen, Oulu

Hotellit Oulaisissa: Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva Oulainen on yli 7 500 asukkaan kaupunki, ja se on rakentunut Pyhäjoen varrelle. Pikkukaupungin rauhassa on mukava rentoutua ja viettää vaikka koko viikonloppu hotellissa Oulaisissa. Arjen kiireet jäävät taakse, ja Oulaisten ihastuttava pikkukaupungin idylli, hurmaava luonto ja kaunis jokimaisema houkuttelevat palaamaan toistekin hieman pidemmälle vierailulle.

Yöpyminen Oulaisissa

Lomamatka Oulaisiin kolkuttaa jo ovella, ja on aika luoda katsaus millaisia hotelleja Oulaisissa on tarjolla. Pienessä kaupungissa valikoima ei ole suuri, mutta yksi hotelli Oulaisista kuitenkin löytyy. Hotellissa voi yöpyä yhden tai kahden hengen huoneissa, ja lisävuoteenkin saa tarvittaessa. Hotelli sijaitsee aivan Oulaisten keskustassa, joten keskustan palvelut ovat hyvin matkailijoiden ulottuvilla. Oulaisissa on hotellin ohella tarjolla muun muassa mökki- ja maatilamajoitusta.

Majoituksen etsintää helpottaa Expedian hakukone, jonka avulla kartoitat saatavilla olevia majoitusmahdollisuuksia. Hotellivaraus Oulaisiin on parasta tehdä ajoissa, varsinkin jos aiot suunnata paikkakunnalle kaupungin päätapahtumien aikoihin. Yöpymispaikat täyttyvät vauhdilla, mutta hotelleja on myös läheisissä kunnissa, kuten Ylivieskassa ja Kalajoella, jotka sijaitsevat noin 30–40 kilometrin päässä.

Oulaisten vuosittaiset tapahtumat

Oulaisissa järjestetään vuosittain kolme merkittävää tapahtumaa. Kesän aloittaa ennen juhannusta järjestettävä Pyhäjokimelonta. Eripituisia osuuksia melotaan Pyhäjoen ylä- ja alajuoksuilla, ja lähtöpaikkoina melontaosuuksille toimivat Pyhäjoen varrella sijaitsevat Pyhäjokiseudun kunnat, Oulainen mukaan lukien. Heinäkuiset Waltakunnalliset Weteraanikonepäivät keräävät yli kymmentuhatpäisen yleisön katsomaan vanhoja koneita, kuten voima- ja höyrykoneita, traktoreita, autoja ja mopoja. Tapahtumapaikalla on muutakin ohjelmaa, sekä musiikkia ja rompetori, jolta voi tehdä vaikka millaisia löytöjä. Kolmas tärkeä tapahtuma on Oulaisten Musiikkiviikot, joka sai alkunsa vuonna 1986. Esiintyjäkaarti on erittäin monipuolinen, ja yleisö saa nauttia klassisen musiikin konserteista, jazzista sekä Suomen musiikkitaivaan kirkkaimmista tähdistä. Lapsillekin on varattu omat esiintyjänsä, joten Musiikkiviikkojen ohjelmasta löytyy jokaiselle jotakin. Tapahtuma kestää useamman päivän, ja se järjestetään lokakuun ja syyskuun vaihteessa, joten tässä on hyvä syy piipahtaa Oulaisissa kesän lisäksi loppusyksyn tienoilla.

Kaupunki- ja luontonähtävyyksiä

Oulaisten keskustan nähtävyyksiä ovat muun muassa erilaiset patsaat, joita kaupungista löytyy kaikkiaan neljä kappaletta. Erikoisin niistä on monumenttiteos nimeltä Maailman varanapa, jonka korkeus on lähes 30 metriä. Oulaisten historiasta muistuttaa Ravustajapatsas, sillä Pyhäjoki oli tärkeä ravustus- ja rapujen kauppapaikka aina 1960-luvulle asti, jolloin rapurutto aiheutti rapukannan miltei täydellisen katoamisen. Vuodelta 1753 peräisin oleva Oulaisten kirkko on puinen ristikirkko, erillinen kellotapuli valmistui viisi vuotta myöhemmin. Oulaisten taidepuolesta pitää huolen Väinölän taidetalo, jossa on vuosittain esillä useampi näyttely. Näiden ohella Oulaisissa sijaitsee kotiseutumuseo, joka on avoinna kesäisin.

Kaupungin nähtävyyksien ohella Oulaisten luonto tarjoaa mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa. Oulaisten koillisosassa sijaitseva Piipsjärvi kuivattiin 1800-luvulla, mutta vesitettiin uudelleen 1970-luvulla. Järvi on luonnonsuojelukohde, ja se on suosittu kalastus- ja virkistyspaikka. Kalastukseen ja melontaan sopii myös kaupunkia halkova Pyhäjoki, jonka varrella kulkee lisäksi kävelypolkuja. Isojärven–Ahvenlammen luontopolku on neljän kilometrin pituinen, ja polun maasto vaihtelee metsistä soihin ja kallioihin.

Näin saavut Oulaisiin

Oulaisissa ei ole lentoasemaa, joten lentoja Oulaisiin ei ole saatavilla. Oulainen sijaitsee Pohjanmaan radan varressa, ja sekä Helsingin että Oulun suunnalta saapuvat junat pysähtyvät Oulaisten asemalle useamman kerran päivässä. Kaupunkiin voi saapua myös linja-autoilla sekä omalla autolla mistä päin Suomenniemeä tahansa. Oulaisissa ei kulje paikallisbusseja, mutta jos liikut lähinnä keskustan alueella, kävellen pääsee hyvin paikasta toiseen. Jos tarkoituksena on liikkua laajemmin kaupungin alueella, saattaa vuokra-auto Oulaisissa tulla enemmän kuin tarpeeseen.

Enemmän vaihtoehtoja matkalle