Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Pafoksen arkeologinen puisto

Kirjavat roomalaiset mosaiikit ovat parhaita arkeologisia jäänteitä tällä alueella, jolla on viimeisten parin vuosituhannen aikana asunut useita kansoja.

Pafoksen arkeologisessa puistossa pääset eläytymään eri sivilisaatioiden elämään esihistorialliselta ajalta keskiajalle. Suurin osa kaivausten raunioista on Rooman vallan ajalta – tällaisia ovat esimerkiksi muinaisten huviloiden upeat mosaiikkilattiat. Aiempien sivilisaatioiden kiehtovien jäänteiden etsiminen jatkuu täällä edelleen, ja puisto onkin julistettu Unescon maailmanperintökohteeksi historiallisen merkityksensä vuoksi.

Puiston kiinnostavimpia nähtävyyksiä ovat roomalaisten huviloiden mosaiikkilattiat. Tulet ihastumaan näihin 200–400-luvuilta peräisin oleviin taideteoksiin. Dionysoksen talossa on tätä viinin jumalaa esittävä mosaiikki. Theseuksen talon lattiassa taas kuvataan taistelua Minotauroksen kanssa. Lattioiden päälle on rakennettu puulavat, joilla vieraat voivat kävellä ja tarkastella taideteoksia tarkemmin. Roomalaisten huviloiden joukossa ovat myös Aionin ja Orfeuksen talot, joiden mosaiikit ovat niin ikään säilyneet hämmästyttävän hyvin.

Puisto on tilava, ja sen taustalla siintävät vuoristomaisemat tekevät siitä entistä seesteisemmän ja idyllisemmän. Jos haluat nähdä puiston ylhäältä käsin, kiipeä turkkilaisen linnan huipulle. Sieltä näkyy myös jonkin verran kaupunkia ja sinisenä kimmeltävä meri.

Huomaa roomalainen, kalkkikivestä 100-luvulla rakennettu odeon. Se toimii edelleen erilaisten konserttien ja teatteriesitysten näyttämönä. Lisäksi voit vierailla pari vuosisataa myöhemmin rakennetussa Chrysopolitissan basilikassa. Kävele puistossa kaikessa rauhassa, jotta näkisit varmasti kaikki sen historialliset helmet.

Puisto on avoinna joka päivä aikaisesta aamusta alkuiltaan, ja sisäänpääsystä peritään pieni maksu. Kesäkuukausina aukioloajat ovat hieman pidemmät.

Pafoksen arkeologinen puisto sijaitsee Nea Pafoksen (uusi Pafos) alueella kaupungin lounaispuolella. Lähistöltä löytyvät Kings Avenue Mall, Majakkaranta ja muutama lomakeskus. Voit saapua puistoon bussilla, sillä pysäkki on aivan puiston vieressä. Jos taas tulet paikalle autolla, voit pysäköidä puiston omalle pysäköintialueelle.


Alueen Pafoksen arkeologinen puisto opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 992 majoitusliikettä kohteen Pafoksen arkeologinen puisto lähellä
Leonardo Plaza Cypria Maris Beach Hotel & Spa 83 €
Leonardo Plaza Cypria Maris Beach Hotel & Spa

Leonardo Plaza Cypria Maris Beach Hotel & Spa

Theas Afroditis Avenue 10, Yeroskipou, Geroskipou, Paphos
   
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Pafosin Aphrodite Waterpark -vesipuisto, Páfoksen satama ja Pafoksen arkeologinen puisto ovat 5 kilometrin päässä tästä hotellista, josta on suora yhteys rannalle. Páfoksen majakka ja Kuninkaiden haudat ovat myös 5 kilometrin päässä.

  Basilica Holiday Complex Hotel
  Basilica Holiday Complex Hotel

  Basilica Holiday Complex Hotel

  Ledas Street, Pafos
    
   3.0 kautta 5.0 Tähteä

   Panagia Chrysopolitissan kirkko ja Pafoksen arkeologinen puisto sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä perheystävällisestä huoneistohotellista. Páfoksen satama ja Páfoksen majakka ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

   Alexander The Great Beach Hotel 101 €
   Alexander The Great Beach Hotel

   Alexander The Great Beach Hotel

   Poseidon Avenue, Pafos
     
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    Alykesin ranta ja Páfoksen satama sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä rannalla sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Pafoksen arkeologinen puisto ja Páfoksen majakka ovat myös 2 kilometrin päässä.

    Elysium 132 €
    Elysium

    Elysium

    Queen Verenikis Street, Pafos
      
     5.0 kautta 5.0 Tähteä

     Kings Avenue Mall, Kuninkaiden haudat ja Páfoksen majakka ovat 2 kilometrin päässä tästä rannan tuntumassa historiallisella alueella sijaitsevasta hotellista. Pafoksen arkeologinen puisto ja Páfoksen satama ovat myös 3 kilometrin päässä.

     Anemi Hotel & Suites 76 €
     Anemi Hotel & Suites

     Anemi Hotel & Suites

     Kikeronos Street, Pafos
       
      4.0 kautta 5.0 Tähteä

      Alykesin ranta, Páfoksen satama ja Pafoksen arkeologinen puisto sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä historiallisella alueella sijaitsevasta perheystävällisestä huoneistohotellista. Páfoksen majakka ja Kuninkaiden haudat ovat myös 3 kilometrin päässä.

      Almyra 138 €
      Almyra

      Almyra

      12 Poseidonos Avenue, Pafos
        
       5.0 kautta 5.0 Tähteä

       Alykesin ranta, Páfoksen satama ja Pafoksen arkeologinen puisto sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä rannalla sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Páfoksen majakka ja Kuninkaiden haudat ovat myös 3 kilometrin päässä.

       Amavi Hotel 145 €
       Amavi Hotel

       Amavi Hotel

       Poseidonos Avenue 22, Pafos
         
        5.0 kautta 5.0 Tähteä

        Alykesin ranta, Páfoksen satama ja Pafoksen arkeologinen puisto ovat 2 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta hotellista. Páfoksen majakka ja Kuninkaiden haudat ovat myös 5 kilometrin päässä.

        Olympic Lagoon Resort Paphos - All Inclusive 188 €
        Olympic Lagoon Resort Paphos - All Inclusive

        Olympic Lagoon Resort Paphos - All Inclusive

        Poseidon Avenue, Pafos
          
         5.0 kautta 5.0 Tähteä

         Alykesin ranta, Páfoksen satama ja Pafoksen arkeologinen puisto ovat vain 2 kilometrin päässä tästä kaupungin keskustassa sijaitsevasta lomakeskuksesta, josta on suora yhteys rannalle. Páfoksen majakka ja Kuninkaiden haudat ovat myös 5 kilometrin päässä.