COVID-19-ilmoitus: Matkustukseen kohdistuvat vaatimukset, kuten COVID-19-testaus ennen matkaa ja karanteeni saapumisen jälkeen, muuttuvat jatkuvasti.

Kypros
Matkaopas

Pafosin satama joka esittää lahti tai satama ja rannikkokaupunki

Tämän kreikkalaiseen ja turkkilaiseen osaan jaetun Välimeren saaren rantahiekassa lepää kreikkalaisia ja roomalaisia raunioita.

Vuosisatojen saatossa Kyproksen saarta ovat hallinneet vuoroin itäiset, vuoroin läntiset valtakunnat. Nykypäivänä saaren koillisosassa on Turkille kuuluva erillisalue, joka on eristetty lounaisosan itsenäisestä, kreikkalaisperäisen väestön asuttamasta alueesta. Kyproksen monimutkainen historia näkyy sen useissa arkeologisissa alueissa ja vuosisatoja vanhoissa kreikkalaisissa, roomalaisissa ja ottomaanien ajalta peräisin olevissa rakennuksissa. Matkan aikana pääset nauttimaan Välimeren kullankeltaisista hiekkarannoista, sinivihreästä vedestä ja jännittävistä lomakaupungeista.

Jos haluat päästä Kyproksen suosituimmille rannoille, suuntaa saaren kaakkoiskulmaan. Protarasissa on Viikunapuulahden ranta, jota suojaa pieni saari. Lähellä lepäävä Konnosinlahden ranta on kuvankaunis, kapea rantakaistale poukamassa, jonka vedet ovat tyyniä. Agia Napan itäpuolella olevan niemen etelärannalta löytyy meriluolien verkosto ja matalia, hiekkakivestä muodostuneita rantakallioita. Auringon laskettua kannattaa suunnata Agia Napaan, joka on saaren vilkkaimpia kaupunkeja.

Saaren länsipuolelta löytyvät sen kiinnostavimmat historialliset nähtävyydet. Länsirannikolle levittäytyvä Pafoksen kaupunki on nähtävyyksiensä vuoksi lisätty kokonaisuudessaan Unescon maailmanperintöluetteloon. Pafoksessa näet esimerkiksi 200-luvulta peräisin olevat Kuninkaiden haudat eli suuren hautausmaan, johon muinaiset aristokraatit haudattiin. Alueelta löytyy myös merestä kohoava Afroditen kivi, jota pidetään Afrodite-jumalattaren syntymäpaikkana. Vieraile myös Kyproksen etelärannikolla lepäävässä Limassolin kaupungissa. Suuntaa sieltä länteen ja tutustu hyvin säilyneisiin Kourionin muinaisen kaupungin raunioihin, joihin lukeutuvat kreikkalais-roomalainen teatteri ja 400-luvulta peräisin oleva basilika.

Älä unohda käydä saaren pääkaupunki Nikosiassa (Lefkosiassa), jossa voit nähdä Kyproksen kahtia jakavan vihreän linjan. EU-maiden ja Yhdysvaltojen kansalaiset saavat ylittää rajan vapaasti, mutta muiden saattaa täytyä anoa viisumia. Muista tutustua kaupungin historialliseen keskustaan, jota ympäröi vanha hiekkakivimuuri, ja maista myös Kyproksen keittiön antimia jossakin kaupungin lukuisista gourmet-ravintoloista.

Voit aloittaa historialliseen, Välimeressä lepäävään Kyproksen saareen tutustumisen ottamalla lennon joko Larnakan tai Pafoksen kansainväliselle lentoasemalle.

Suositut kaupungit kohteessa Kypros

Larnaca
Larnaca
Beach View, Poolside Bars ja Meri
Tässä upean suolajärven tuntumassa sijaitsevassa kaupungissa on muinaisia aarteita, jotka kertovat ottomaanien valtakunnan nerokkuudesta. Voit tehdä idyllisiä kävelyretkiä merenrannassa sijaitsevalla esplanadilla.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Finikoudesin ranta
  • Pyhän Lasaruksen kirkko
  • Larnakan suolajärvi
Afroditen kivi joka esittää kivinen ranta
Pafos
Beach View, Satama ja Rentouttava
Kyproksen länsirannikolla lepää suosittu lomakaupunki Pafos, jossa riittää nähtävää moneen makuun. Täällä on tarjolla historiaa, kulttuuria, vesiurheilua, luontoa ja aamuun asti jatkuvaa hauskanpitoa.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Páfoksen satama
  • Coral Bay Beach
  • Kuninkaiden haudat
Kolossin linna johon kuuluu linna, puutarha ja vanha arkkitehtuuri
Limassol
Beach View, Uinti ja Huvivenesatama
Limassolin eläväinen kaupunki hienoine rantanäköaloineen ja kukoistavine viiniteollisuuksineen on portti moniin Kyproksen tärkeimmistä historiallisista nähtävyyksistä.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Limassolin linna
  • Rantapromenadi
  • Limassolin venesatama
Kourionin rauniot joka esittää moderni arkkitehtuuri
Episkopi
Ystävälliset ihmiset, Seikkailu ja Historiallinen
Ota suunnaksesi seikkailuistaan, historiallisista kohteistaan ja rannoistaan tunnettu Episkopi.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Kourionin rauniot
Kyrenia
Kyrenia
Linna, Historiallinen ja Kirkko
Pidätkö linnoista, historiasta ja museoista valtavasti? Valitse seuraavaksi matkakohteeksesi Kyrenia!
Egkomi
Egkomi
Poolside Bars, Uinti ja Business
Ota suunnaksi Egkomi ja koe sen yliopistotunnelma, baarit sekä kylpylät.

Suositut vierailukohteet – Kypros

Kypros

Valitse vähintään kaksi tuotetta ja säästä matkastasi: