Palermo

Sisilia
Palermo featuring vanha arkkitehtuuri, tori ja kirkko tai katedraali

Välimerellä sijaitsevan Sisilian saaren pääkaupunki Palermo on yksi Euroopan vanhimmista kaupungeista. Tutustu Palermon-matkalla kaupungin muinaiseen arkkitehtuuriin, käy katsomassa keskiaikaisia muumioita ja nauti sisilialaisesta keittiöstä.

Palermo on Sisilian pääkaupunki ja historiallinen satamakaupunki, jonka katujen varsilla on runsaasti palatseja, kirkkoja ja muita vanhoja rakennuksia. Eri arkkitehtoniset tyylit kertovat eri sivilisaatioista, jotka ovat vallanneet Palermon, eläneet kaupungissa ja lähteneet sieltä. Arabit, normannit, bysanttilaiset, ranskalaiset ja espanjalaiset kuuluvat kaikki aikoinaan Palermoa hallinneiden kansojen joukkoon. Palermon rannat, museot, katumarkkinat ja muumioita täynnä oleva krypta tarjoavat paljon jännittävää ja kiehtovaa nähtävää Palermon-lomalle.

Suuntaa historiallisen keskustan alueella sijaitsevalle Quattro Cantin aukiolle. Palermon kahden pääkadun risteyksessä sijaitsevan aukion kulmauksia koristavat neljä identtistä barokkirakennusta. Niiden syvennyksissä on kaupungin neljän espanjalaisen hallitsijan patsaat.

Vieraile 1100-luvulla rakennetussa katedraalissa ihailemassa sen arabivaikutteista normannilaista arkkitehtuuria, goottilaisia gargoileja ja barokkisisustusta. Käy katsomassa Chiesa di San Cataldoa, joka on kolmikupolinen arabialais-normannilainen kirkko. Käy sisään Palazzo Alliata di Pietratagliatan raskaasta puuovesta ja ihaile palatsin goottilaista sisustusta ja arkkitehtuuria.

Ihaile Antonio Salinasin alueellisen arkeologisen museon muinaisia kreikkalaisia, roomalaisia ja etruskilaisia esineitä. Tutustu keskiaikaiseen taiteeseen Alueellisessa galleriassa ja nykytaiteeseen Nykytaiteen galleriassa. Osta mereneläviä ja matkamuistoja La Vuccirian ulkoilmamarkkinoilta ja vintage-vaatteita Ballaròn markkinoilta. Rentoudu sen jälkeen jollakin monista rannoista.

Palermon-matkalla voit myös vierailla hyvin erikoisessa paikassa eli Kapusiinien katakombeissa, jotka sijaitsevat Piazza Cappuccinin alla. Pääset näkemään tuhansia muumioita, joista osa on säilynyt hyvin ja osa rappeutunut eri tavoin. Muumiot reunustavat katakombien hyllyjä, roikkuvat seiniltä ja täyttävät syvennykset. Tarkastele kattoja koristavia luita.

Vieraile iltaisin Palermon eri ravintoloissa. Maista paikallista suosikkiruokaa eli puulämmitteisessä kiviuunissa paistettua pizzaa tai muita alueellisia herkkuja, kuten pastaa sardiineilla ja perinteistä cassata siciliana ‑kakkua.

Palermon museoista, arkkitehtuurista, ilmapiiristä ja historiasta pääset nauttimaan lentämällä Palermon kansainväliselle lentoasemalle tai matkustamalla perille laivalla tai junalla. Hyödynnä Palermon sijainti liikenteen risteämäkohdassa ja tutustu Sisilian muihin kohteisiin Palermosta käsin. Segestan kreikkalaiset arkeologiset rauniot ovat alle kahden tunnin junamatkan päässä. Cefalùn kalastajakylä on vain lyhyen bussimatkan päässä.

Suositut kaupungit kohteessa Palermo

Palazzo Pretorio johon kuuluu kaupunki, joki tai puro ja vanha arkkitehtuuri
Palermo
Historiallinen, Katedraalit ja Kulttuuriaktiviteetit
Ota seuraavaksi lomakohteeksesi Palermo ja koe sen muistomerkit, historialliset kohteet, kirkot sekä monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

  • Ballaron markkinat
  • Palermon katedraali
  • Teatro Massimo
Cefalu joka esittää rannikkokaupunki ja ranta
Cefalù
Rantanäköala, Historiallinen ja Jooga
Sisilian pohjoisrannikolla sijaitsevan Cefalùn lomalla voit vierailla Sisilian kiehtovimmissa historiallisissa nähtävyyksissä, ihailla uskonnollista mosaiikkitaidetta ja rentoutua rannalla.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Dianan temppeli
  • Rocca-vuori
  • Chiesa del Purgatorio
Bagheria
Bagheria
Meri, Vuoristo ja Monumentit
Bagheria kutsuu! Koe sen muistomerkit, historialliset kohteet, taidegalleriat ja monet muut nähtävyydet!
Corleone
Corleone
Metsät, Metsästys ja Villieläimet
Ota seuraavaksi lomakohteeksesi Corleone ja koe sen metsät, kirkot, kulttuuri sekä monet muut nähtävyydet!
Ustica
Ustica
Pikkukaupunki, Saaret ja Venesatamat
Ota suunnaksesi venesatamastaan, museoistaan ja katedraalistaan tunnettu viehättävä Ustica.
Termini Imerese
Termini Imerese
Rentouttava, Saaret ja Vuoristo
Viehättävä Termini Imerese odottaa: koe sen saarimaisemat, vuoristomaisemat, linna ja monet muut nähtävyydet!