Matkatiedote

Ota huomioon mahdolliset koronavirusta (COVID-19) koskevat matkustustiedotteet ja Maailman terveysjärjestön (WHO) julkaisemat päivitykset. Matkojen keskeytymisten erittäin suuren määrän takia hyvitysten käsittelyyn voi mennä jopa 30 päivää.

ItaliaEurooppa

Ihaile Michelangelon ja da Vincin merkittävimpiä töitä, näe katolilaisuuden keskus ja poseeraa Pisan kaltevan tornin edessä tällä Välimeren niemimaalla.

Italian tarina alkoi kaupunkivaltioista. Vielä tänäkin päivänä maan monet kaupungit ovat säilyttäneet omintakeiset tyylinsä ja korvaamattomat aarteensa, joihin kuuluu muun muassa kauniita katedraaleja ja da Vincin tärkeitä maalauksia. Matkaa kaupungista toiseen tutkien Rooman imperiumin jäännöksiä, maailman merkittävimpiin kuuluvia kirkkoja sekä tunnetuimpia renessanssiajan taideteoksia.

Aloita Roomasta, joka on maailman tärkein katolilaisuuden ja klassismin keskus. Näe legendaarista roomalaista arkkitehtuuria ja esineistöä, joihin kuuluvat 50 000 katsojan Colosseum, Rooman vanhin hallintokeskus Forum Romanum sekä Pantheon. Suuntaa seuraavaksi Rooman ytimeen Vatikaaniin, jossa paavi asuu. Kävele Pietarinaukion poikki Pietarinkirkolle, joka on maailman suurin basilika ja katolilaisten pyhin paikka. Näe Michelangelon suunnittelema Sikstuksen kappeli yhdessä Vatikaanin monista museoista.

Matkaa pohjoisen Toscanan alueelle, jossa sijaitsee Italian renessanssin syntymäpaikka Firenze. Kierrä kaupungin tärkeimmät taidemuseot nähdäksesi italialaisen taiteen kruununjalokivet, kuten Michelangelon Daavid Galleria dell'Accademia delle Belle Artissa sekä Botticellin Venuksen syntymä Uffizin galleriassa. Läheisessä Pisan kaupungissa näet Euroopan suosituimpiin kuuluvan nähtävyyden Campo dei Miracolin alueen, jonka vetonaulana toimii kuuluisa kalteva kellotorni. Lopulta voit lähteä kierrokselle Toscanan viinialueelle, johon kuuluu muun muassa tunnettu Chianti.

Italian pohjoisimmalla alueella sijaitsee kaksi suurenmoista kaupunkia: Venetsia ja Milano. Lähde gondolikierrokselle Venetsian Canal Grandelle. Suuntaa sitten Milanoon, jonka tuomiokirkko kuuluu Euroopan koristeellisimpiin goottilaiskatedraaleihin. Läheisessä suhteellisen vaatimattomassa Basilica di Santa Maria delle Graziessa on esillä da Vincin Viimeinen ehtoollinen.

Saavu Italiaan lentämällä Rooman, Milanon tai Venetsian kansainvälisille lentoasemille. Liiku kaupunkien välillä junalla tai autolla. Jos haluat rentoutua kaupunkiloman jälkeen, seilaa Välimerelle Sisilian tai Sardinian saarille.

Suositut kaupungit kohteessa Italia

Pietarinkirkko johon kuuluu uskonnolliset aiheet, vanha arkkitehtuuri ja kirkko tai katedraali
Rooma
Historiallinen rakennus, Katedraali ja Museo

…"

Vierailun arvoisia kohteita

 • Pantheon
  Pantheon
 • Colosseum
  Colosseum
 • Castel Sant'Angelo
  Castel Sant'Angelo
Milano joka esittää katunäkymät, vanha arkkitehtuuri ja auringonlasku
Milano
Katedraali, Museo ja Kulttuuri

…"

Vierailun arvoisia kohteita

 • Teatro alla Scala
  Teatro alla Scala
 • Galleria Vittorio Emanuele II
  Galleria Vittorio Emanuele II
 • Cathedral of Milan
  Cathedral of Milan
Venetsia joka esittää joki tai puro, katunäkymät ja veneily
Venetsia
Veneily, Katedraali ja Kirkko

…"

Vierailun arvoisia kohteita

 • St. Mark's Square
  St. Mark's Square
 • Grand Canal
  Grand Canal
 • Rialto Bridge
  Rialto Bridge
Kuninkaallinen palatsi johon kuuluu vanha arkkitehtuuri sekä pieni ryhmä ihmisiä
Napoli
Historiallinen rakennus, Retki ja Museo

…"

Vierailun arvoisia kohteita

 • Royal Palace
  Royal Palace
 • Castel dell'Ovo
  Castel dell'Ovo
 • Castel Nuovo
  Castel Nuovo
Ponte Vecchio joka esittää kaupunki, katunäkymät ja tori
Firenze
Historiallinen rakennus, Museo ja Kulttuuri

…"

Vierailun arvoisia kohteita

 • Uffizi Gallery
  Uffizi Gallery
 • Ponte Vecchio
  Ponte Vecchio
 • Cattedrale di Santa Maria del Fiore
  Cattedrale di Santa Maria del Fiore
Torino johon kuuluu tori, lähde ja vanha arkkitehtuuri
Torino
Historiallinen rakennus, Museo ja Business

…"

Vierailun arvoisia kohteita

 • Valentino Park
  Valentino Park
 • Egyptian Museum Torino
  Egyptian Museum Torino
 • Valentino Castle
  Valentino Castle

Suosittuja aktiviteetteja kohteessa Italia

Fontana di Trevi
Kuva majoitusliikkeestä Fontana di Trevi

Fontana di Trevi

Roomassa on valtava määrä erilaisia vettä hyväkseen käyttäviä monumentteja ja patsaita, mutta ehdottomasti kuuluisin niistä on Fortuna di Trevi -suihkulähde.

Colosseum
Kuva majoitusliikkeestä Colosseum

Colosseum

Todellinen arkkitehtuurin raskassarjalainen, 2 200 vuotta vanha Colosseum on yksi rakennuksista, joita pidetään ”uuden ajan” seitsemänä ihmeenä.

Pantheon
Kuva majoitusliikkeestä Pantheon

Pantheon

Yksi antiikin Rooman suurimmista saavutuksista ilmentää sekä alueen muinaista historiaa että vaikuttavaa arkkitehtuuria.

Piazza Navona
Kuva majoitusliikkeestä Piazza Navona

Piazza Navona

Vanhat paavin asumuksiksi suunnitellut rakennukset eivät ole juurikaan vuosien saatossa muuttuneet, ja aukio vetää puoleensa ihmisiä ulkoilmakahviloineen ja katutaiteilijoineen. 

Rialton silta
Kuva majoitusliikkeestä Rialton silta

Rialton silta

Kävele yli Venetsian vanhimman ja kuuluisimman sillan ja katsele siltä romanttisia maisemia, tee tuliaisostoksia ja ihastele katutaiteilijoiden esityksiä.

Forum Romanum
Kuva majoitusliikkeestä Forum Romanum

Forum Romanum

Tutustu yhteen maailman kuuluisimmista arkeologisista kaivauksista ja uppoudu muinaisten aikojen tunnelmaan paikassa, jossa Rooman valtakunta syntyi.