Lombardia

Italia
Brescian linna

Pohjois-Italian Lombardiassa voit tehdä löytöjä keskiaikaisissa kaupungeissa, tutustua uusimpiin muotiluomuksiin ja rentoutua kauniissa järvimaisemassa.

Lombardia on monipuolinen alue, jossa on metsiä, lumihuippuisia vuoria, järviä ja maalauksellisia kaupunkeja. Maasto soveltuu monenlaisiin ulkoilmaseikkailuihin, kun taas kaupungit ovat täynnä kulttuuriaarteita ja historiallisia maamerkkejä. Shoppaile huippumuotia yhdessä maailman muotipääkaupungeista, kiertele keskiaikaisissa kortteleissa, laskettele Alpeilla ja lomaile Italian suurien järvien lähellä.

Vietä tyylikäs kaupunkiloma Lombardian pääkaupungissa Milanossa, joka on yksi maailman huippumuodin keskuksista. Shoppaile merkkivaatteita Quadrilatero d'Oron alueen putiikeissa ja lasikattoisessa Galleria Vittorio Emanuele II:n kauppakeskuksessa. Pue sitten uusi, muodikas asu yllesi ja lähde viettämään tyylikästä iltaa La Scalan oopperatalossa. Käy myös tutustumassa muihin kaupungin kuuluisiin nähtävyyksiin. Yksi niistä on Leonardo Da Vincin mestariteos Viimeinen ehtoollinen, joka sijaitsee Santa Maria delle Grazien luostarin ruokasalissa. Ihaile näköalaa goottilaisen Milanon katedraalin (Duomon) suippenevalta katolta.

Aja tai matkusta junalla Mantovaan, joka sijaitsee 155 kilometriä Milanosta kaakkoon. Tässä renessanssikaupungissa on runsain mitoin arkkitehtuurin helmiä, kuten mahtava Palazzo Ducale ja 1300-luvun loppupuolella rakennettu katedraali. Jos et ole vielä saanut kylliksesi historiallisista rakennuksista, jatka Lombardian matkaasi Paviaan, joka tunnettiin keskiajalla sadan tornin kaupunkina. Noihin aikoihin varakkaat asukkaat kilpailivat keskenään ja rakensivat toinen toistaan korkeampia rakennuksia. Jäljellä olevat tornit ovat nykyään enimmäkseen tyhjillään.

Nauti myös Lombardian monenlaisista luonnonmaastoista. Laskettele Bormion ja Livignon talvilomakohteissa. Kulje viinireittiä pitkin Franciacortan vehreiden kukkuloiden yli ja maistele Italian kuohuviinejä.

Jos haluat viettää rauhallisen loman Lombardiassa, suuntaa pohjoisen järvialueelle, jossa Comojärvi, Maggiorejärvi ja Gardajärvi odottavat sinua. Purjehdi, purjelautaile ja melo kanootilla näillä laajoilla vesialueilla. Kiertele järvien rannoilla olevissa kaupungeissa ja kylissä. Bellagion satoja vuosia vanhat kirkot ja huvilat reunustavat Comojärven rantoja. Tutustu myös Gardajärven etelärannalle olevaan Scaligerin linnaan.

Pääset Lombardiaan lentämällä Milanon kansainväliselle lentokentälle. Liiku alueella vuokra-autolla, junalla tai bussilla ja koe Pohjois-Italian maisemat, kulttuuri ja historia.

Suositut kaupungit kohteessa Lombardia

Milano joka esittää katunäkymät, vanha arkkitehtuuri ja auringonlasku
Milano
Katedraalit, Museot ja Taide
Tässä Euroopan suurimpiin lukeutuvista kaupungeista voit nähdä da Vincin kuuluisan Viimeinen ehtoollinen -maalauksen, kansainvälistä huippumuotia ja erään maailman suurimmista kirkoista.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Galleria Vittorio Emanuele II
 • Teatro alla Scala
 • Duomo di Milano
Bergamo
Bergamo
Historiallinen, Linna ja Vuoristo
Bergamo on tunnettu siitä, että se jakautuu kahteen selkeästi erilliseen osaan: nykyaikaiseen alakaupunkiin ja kukkulalla sijaitsevaan muurien ympäröimään vanhaan yläkaupunkiin. Lähde lomalle Bergamoon ja koe kaupungin kiehtova tarina tutustumalla rakennuksiin, kaupunginosiin ja aukioihin sekä eri aikakausien taidetta esitteleviin kauniisiin kirkkoihin. Muinainen vanhakaupunki on kuin luotu kiireettömään kävelyyn ja nähtävyyksien tutkimiseen, mutta Bergamo on myös nykyaikainen kaupunki, jossa on kansainvälinen lentoasema ja avantgarderakennuksia. Kohtuuhintaisten lomatarjoustemme ansiosta monipuolinen Bergamo on oiva kohde seuraavalle kaupunkilomallesi.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Rocca
 • GAMeC-museo
 • Piazza Vecchia
Palazzo Estense joka esittää pieni kaupunki tai kylä, tori ja maisemat
Varese
Linna, Puutarhat ja Historiallinen
Varaa halpa matka Vareseen ja tule tutustumaan tähän Milanosta pohjoiseen Campo dei Fiorin vuoriston ja Varesejärven välissä sijaitsevaan ihastuttavaan kaupunkiin, jonka nähtävyyksiin kuuluu palatsi, basilika ja linna.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Corso Matteotti
 • Estensen puutarhat
 • Basilica di San Vittore
Brescia joka esittää perintökohteet ja linna
Brescia
Historiallinen, Business ja Museot
Vietä kaupunkiloma Bresciassa, joka sijaitsee Milanon ja Veronan puolivälissä Lombardian esi-Alppien ja Mellajoen välissä. Alun perin roomalaisesta etuvartioasemasta kehittynyt ja Brixia-nimellä tunnettu kaupunki oli roomalaisaikaan vilkas keskus. Se nousi uudelleen merkittävään rooliin 1800-luvun alussa, jolloin siellä vaikutti Risorgimento-liike, jonka toiminta huipentui niin sanottuihin Brescian kymmeneen päivään. Kaupunki tarjoaa lukemattomia kiinnostavia nähtävyyksiä, joista moniin on helppo tutustua jalan kaupungin arkkitehtuurin ja tiiviin kaupunkirakenteen ansiosta. Erityisen kiinnostavia ovat esimerkiksi Broletto, Loggian palatsi, roomalaisfoorumi, keskiaikainen linna sekä Pinacotecan taidegalleria. Koska Brescia sijaitsee lähellä Gardajärveä, on sen ilmasto miellyttävä ja majoitustarjonta erinomainen. Lähde halvalle matkalle Bresciaan Lombardian Alppien juurelle.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Brescian linna
 • Piazza della Loggia
 • Teatro Grande
Livigno featuring pieni kaupunki tai kylä, vuoret ja lunta
Livigno
Murtomaahiihto, Kylpylät ja Juusto
Hyödynnä verovapaat ostosmahdollisuudet tässä luotettavasta lumentulostaan tunnetussa Alppikylässä.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Livignon laskettelualue
 • Carosello 3000 -vuoristopuisto
 • Valtellinan hiihtoalue
Pavia
Pavia
Monumentit, Katedraalit ja Mäet
Aika lähteä lomalle! Koe muistomerkeistään, katedraalistaan ja museoistaan tunnettu Pavia.