Italiassa saattaa olla voimassa COVID-19:stä johtuvia matkustusrajoituksia.

ComoItaly

Matkalla Comossa pääset tutustumaan kauniiseen Pohjois-Lombardian kaupunkiin, joka kietoo kävijät pauloihinsa.  

Aloita seikkailu Palazzo del Brolettosta. Se on 1200-luvun alussa rakennettu romaanis-goottilainen palatsi, jonka nykyinen ulkonäkö pettää: palatsi muistuttaa valkoisine, harmaine ja punaisine marmorinauhoineen, fasadeineen ja kaarineen tyypillistä Italian renessanssityylistä oikeusistuimen palatsia. Rakennuksessa on kuitenkin toiminut aina kaupungin kunnallishallinto eli se on toiminut kaupungintalona. Palatsi sijaitsee Torre Civican tornin vieressä, joka puolestaan seisoo Comon tärkeimmän kirkon Duomon kyljessä. Näiden rakennusten rakentamista vierekkäin eikä vastakkain pidetään merkkinä piispanistuimen siviiliauktoriteetin ja vapaan kunnan vallan välisestä jatkuvuudesta. Myöhemmin kuntahallinto otti haltuunsa hiippakunnan vallan. Nykyisin Broletton palatsissa järjestetään julkisia tapahtumia, tärkeitä konferensseja, taidenäyttelyitä ja muita tilaisuuksia. Comon katedraali, joka on omistettu Neitsyt Marian taivaaseenastumiselle, hallitsee kaupungin arkkitehtuuria goottilaisella hienostuneisuudellaan. Katedraali rakennettiin aiemmin paikalla olleen basilikan perustuksille. Sen rakentamista valvoi arkkitehti Lorenzo degli Spazzi. Vielä nykyisinkin rakennelman suuruus tekee vaikutuksen. Jyhkeän katedraalin kupolin laki on yli 75 metrin korkeudessa. Perustamista seuraavien vuosisatojen aikana katedraalin laajennustyöt ovat vaikuttaneet myös Broletton kunnantaloon, joka on nykyisin polveileva ja sokkeloinen rakennus, jossa yhdistyvät erilaiset tyylit, etenkin goottilaisuus ja renessanssi.

Jatka Piazza Duomolta kaarikäytävien ohitse Piazza Cavourille ja sitten vasempaan Lungo Lario Triesteä pitkin lyhyen matkan päähän Tempio Voltianon museolle ja kaatuneiden muistomerkille. Tempio Voltiano on kaunis palladiolainen rakennus, joka on omistettu tutkija Allessandro Voltalle, Comon arvostetuimpiin lukeutuvalle merkkihenkilölle. Tempio Voltiano rakennettiin 1920-luvulla, kun Voltan kuolemasta tuli täyteen sata vuotta. Museossa on esillä Voltan tieteellistä välineistöä. Voltan alkuperäiset tutkimuslaitteet ovat näytteillä kronologisessa järjestyksessä.

Lomalla Comossa kannattaa ehdottomasta käydä myös Cernobbiossa, jossa voit vierailla kauniissa uusklassisessa Villa Olmossa. Villa sijaitsee vain muutaman metrin päässä järven rannasta. Voit kuljeskella katselemassa kaunista järvimaisemaa, uusklassista arkkitehtuuria ja romantiikan tyylin puutarhaa, johon kuuluu patsasterassi ja erilaisia muita koristeita. Villan sisällä on muun muassa kappeli ja pieni teatteri.

Jatka kaupunkilomaa Comossa kulkemalla Piazza Cavourilta järven rantaa vasemmalle. Siellä sinua odottaa Como Funicular. Funikulaarille johtavaa rantatietä reunustavat monet baarit, pitseriat ja ravintolat, joissa on hyvä pitää pieni hengähdystauko. Funikulaari on Comon-matkan kohokohtia. Sillä ovat matkanneet tuhannet turistit ja paikalliset aina sen käyttöönotosta alkaen vuonna 1894. Funikulaari kuljettaa sinut seitsemässä minuutissa ylös pieneen Brunaten kylään. Matkalla voit ihailla uskomattomia maisemia. Kun palaat takaisin keskustaan, suuntaa Piazza del Popololle, jolla seisoo Casa del Fascio. Se on rakennus, jollaisia Italiassa oli paljon fasismin ajalla: niistä hallittiin ympäröiviä alueita, niissä koulutettiin nuoria, niistä levitettiin propagandaa ja niihin kokoonnuttiin töiden jälkeen. Comossa on paljon fasismin ajan rakennuksia, jotka edustavat samanlaista arkkitehtuuria kuin Casa del Fascio. Casa del Fascio on vuodelta 1936, ja se on säilynyt lähes täysin ennallaan. Se on muotokieleltään yksinkertainen, kuutiomainen, valkoinen, puhtaan geometrinen rakennus.

Varaa matka Comoon, kun haluat nauttia kaupungin ja järven kauneudesta.

Missä yöpyä kohteessa Como

Piazza Vittoria joka esittää tori ja vanha arkkitehtuuri

Comon kaupungin keskusta

5/5Exceptional!(4 aluearvostelua)

Comon kaupungin keskusta tunnetaan kauniista järvinäkymistä. Voit myös tutustua suosittuihin nähtävyyksiin, joihin kuuluu Comon katedraali ja Piazza Cavour (aukio). Läheinen Como Nord Lagon asema takaa, että kaupungin eri alueet ovat ulottuvillasi vaivattomasti.

Comon kaupungin keskusta

Huippuhotellit kohteessa Como

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Hilton Lake Como
Hilton Lake Como
Via Borgo Vico 241, Como
Hinta on 229 € per yö

Villa Saporiti, Villa Olmo (rakennus) ja Piazza Cavour (aukio) sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta perheystävällisestä majoitusliikkeestä. ...

4.5/5Wonderful! (240 arvostelua)
Hieno mutta kallis Hilton

"Luksusluokan uusi hotelli, jonka perushuonekin oli mukava, tosin näkymä huoneesta ei ollut kaksinen. Perushyvä, mutta ei mikään erikoinen aamupala. Kattoterassi upea, mutta kalliit juomat ja ruuat. Infinity-pool ja poreallas myös hienot, hyvällä säällä auringonottoon sopiva paikka. Altaille tarjoillut ..."…"

Arvosteltu 21.10.2018

Hilton Lake Como
Hotel Villa Flori
Hotel Villa Flori
4 out of 5
Via Cernobbio, 12, Como, CO
Ilmainen peruutusoikeusVaraa nyt, maksa majoittuessasi
Hinta on 167 € per yö

Villa Bernasconi ja Villa Olmo (rakennus) sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä järven rannalla sijaitsevasta romanttisesta hotellista. Piazza Cavour ...

4.5/5Wonderful! (691 arvostelua)
Nice view

"Hotel has extremely nice scenic view to lake Como. The standard rooms are rather small and may no have lake view. Getting to the Como centrum by foot takes little while as the distance is aroun 2.5km."…"

Arvosteltu 22.9.2017

Hotel Villa Flori
B&B Hotel Como
B&B Hotel Como
3 out of 5
Via Pasquale Paoli 21, Como, CO
Hinta on 62 € per yö

Castello Baradello (linna) on 1,7 kilometrin päässä tästä hotellista. Comon katedraali ja Piazza Cavour (aukio) sijaitsevat 5 kilometrin päässä. Como-Brunaten ...

4.1/5Very Good! (517 arvostelua)

"Perustason hotelli. Huone oli todella puhdas ja siisti, mutta hotelli itsessään aika vaatimaton. Iso plussa oli ilmainen parkkipaikka."…"

Arvosteltu 23.2.2020

B&B Hotel Como

Suositut vierailukohteet – Como

Como-Brunaten funikulaari
Kuva majoitusliikkeestä Como-Brunaten funikulaari

Como-Brunaten funikulaari

4/5(1 arvostelu)

Matkusta kukkulan laella sijaitsevaan Brunaten kylään yli 100 vuotta vanhalla funikulaarilla. Ylhäältä voit nauttia upeista näkymistä ja kukkuloilla kulkevista poluista. 

Comon katedraali
Kuva majoitusliikkeestä Comon katedraali

Comon katedraali

4.5/5(11 arvostelua)

Opit lisää kohteen Como paikallisesta historiasta, kun vierailet kohteen Comon katedraali kaltaisilla tunnetuilla muistomerkeillä. Vaella alueen järvimaisemissa tai tutustu sen vuoristonäkymiin.

Piazza Cavour
Kuva majoitusliikkeestä Piazza Cavour

Piazza Cavour

4/5(2 arvostelua)

Esteettömät näkymät Comojärvelle, arkkitehtonisesti vaikuttavat maamerkit ja ohi kulkevien ihmisten katselu kahviloiden terasseilta tekevät Piazza Cavourista yhden Comon suosituimmista aukioista.  

Arvostelut – Como

4.6

Huippukohde

5 - Loistava
5
5 - Loistava 55.55555555555556%
4 - Hyvä
4
4 - Hyvä 44.44444444444444%
3 - OK
0
3 - OK 0%
2 - Pettymys
0
2 - Pettymys 0%
1 - Hirveä
0
1 - Hirveä 0%

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

4. syysk. 2019

Pyörä kannattaa vuokrata ja pyöräillä lähikyliin, comon rantaa pitkin..tiet kyllä kapeita, ei pyöräteitä joten varovainen pitää olla.

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

22. kesäk. 2019

Ihana lomakohde, kannattaa kierrellä järveä joko autolla, bussilla tai lautalla.

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

11. huhtik. 2019

Hyvät mahdollisuudet tutustua järviristeilyllä Como-järven eri kaupunkikohteisiin.

Kohteen Como lähellä sijaitsevat kaupungit