Italia on saattanut asettaa COVID-19:stä johtuvia matkustusrajoituksia ja vaatimuksen oma-ehtoisesta karanteenista.

ComoItaly

Matkalla Comossa pääset tutustumaan kauniiseen Pohjois-Lombardian kaupunkiin, joka kietoo kävijät pauloihinsa.  

Aloita seikkailu Palazzo del Brolettosta. Se on 1200-luvun alussa rakennettu romaanis-goottilainen palatsi, jonka nykyinen ulkonäkö pettää: palatsi muistuttaa valkoisine, harmaine ja punaisine marmorinauhoineen, fasadeineen ja kaarineen tyypillistä Italian renessanssityylistä oikeusistuimen palatsia. Rakennuksessa on kuitenkin toiminut aina kaupungin kunnallishallinto eli se on toiminut kaupungintalona. Palatsi sijaitsee Torre Civican tornin vieressä, joka puolestaan seisoo Comon tärkeimmän kirkon Duomon kyljessä. Näiden rakennusten rakentamista vierekkäin eikä vastakkain pidetään merkkinä piispanistuimen siviiliauktoriteetin ja vapaan kunnan vallan välisestä jatkuvuudesta. Myöhemmin kuntahallinto otti haltuunsa hiippakunnan vallan. Nykyisin Broletton palatsissa järjestetään julkisia tapahtumia, tärkeitä konferensseja, taidenäyttelyitä ja muita tilaisuuksia. Comon katedraali, joka on omistettu Neitsyt Marian taivaaseenastumiselle, hallitsee kaupungin arkkitehtuuria goottilaisella hienostuneisuudellaan. Katedraali rakennettiin aiemmin paikalla olleen basilikan perustuksille. Sen rakentamista valvoi arkkitehti Lorenzo degli Spazzi. Vielä nykyisinkin rakennelman suuruus tekee vaikutuksen. Jyhkeän katedraalin kupolin laki on yli 75 metrin korkeudessa. Perustamista seuraavien vuosisatojen aikana katedraalin laajennustyöt ovat vaikuttaneet myös Broletton kunnantaloon, joka on nykyisin polveileva ja sokkeloinen rakennus, jossa yhdistyvät erilaiset tyylit, etenkin goottilaisuus ja renessanssi.

Jatka Piazza Duomolta kaarikäytävien ohitse Piazza Cavourille ja sitten vasempaan Lungo Lario Triesteä pitkin lyhyen matkan päähän Tempio Voltianon museolle ja kaatuneiden muistomerkille. Tempio Voltiano on kaunis palladiolainen rakennus, joka on omistettu tutkija Allessandro Voltalle, Comon arvostetuimpiin lukeutuvalle merkkihenkilölle. Tempio Voltiano rakennettiin 1920-luvulla, kun Voltan kuolemasta tuli täyteen sata vuotta. Museossa on esillä Voltan tieteellistä välineistöä. Voltan alkuperäiset tutkimuslaitteet ovat näytteillä kronologisessa järjestyksessä.

Lomalla Comossa kannattaa ehdottomasta käydä myös Cernobbiossa, jossa voit vierailla kauniissa uusklassisessa Villa Olmossa. Villa sijaitsee vain muutaman metrin päässä järven rannasta. Voit kuljeskella katselemassa kaunista järvimaisemaa, uusklassista arkkitehtuuria ja romantiikan tyylin puutarhaa, johon kuuluu patsasterassi ja erilaisia muita koristeita. Villan sisällä on muun muassa kappeli ja pieni teatteri.

Jatka kaupunkilomaa Comossa kulkemalla Piazza Cavourilta järven rantaa vasemmalle. Siellä sinua odottaa Como Funicular. Funikulaarille johtavaa rantatietä reunustavat monet baarit, pitseriat ja ravintolat, joissa on hyvä pitää pieni hengähdystauko. Funikulaari on Comon-matkan kohokohtia. Sillä ovat matkanneet tuhannet turistit ja paikalliset aina sen käyttöönotosta alkaen vuonna 1894. Funikulaari kuljettaa sinut seitsemässä minuutissa ylös pieneen Brunaten kylään. Matkalla voit ihailla uskomattomia maisemia. Kun palaat takaisin keskustaan, suuntaa Piazza del Popololle, jolla seisoo Casa del Fascio. Se on rakennus, jollaisia Italiassa oli paljon fasismin ajalla: niistä hallittiin ympäröiviä alueita, niissä koulutettiin nuoria, niistä levitettiin propagandaa ja niihin kokoonnuttiin töiden jälkeen. Comossa on paljon fasismin ajan rakennuksia, jotka edustavat samanlaista arkkitehtuuria kuin Casa del Fascio. Casa del Fascio on vuodelta 1936, ja se on säilynyt lähes täysin ennallaan. Se on muotokieleltään yksinkertainen, kuutiomainen, valkoinen, puhtaan geometrinen rakennus.

Varaa matka Comoon, kun haluat nauttia kaupungin ja järven kauneudesta.

Missä yöpyä kohteessa Como

Huippuhotellit kohteessa Como

Albergo Le Due Corti
Albergo Le Due Corti
4 out of 5
Piazza Vittoria 12, Como, CO
Hae hinnat

Piazza Vittoria (aukio) ja Comon katedraali sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä historiallisella alueella sijaitsevasta hotellista. Piazza Cavour ...

4.1/5Very Good! (373 arvostelua)
Descent hotel with good location.

"We had quite big room with separate bedroom and small kitchen. Location of the hotel and parking in own yard are good things and the room was clean and in ok shape. Room was not cosy at all as only few furnitures an just white walls and lack of decorations. Main negative thing is very thin walls, ..."…"

Arvosteltu 10.10.2019

Albergo Le Due Corti
Posta Design Hotel
Posta Design Hotel
3 out of 5
Via Garibaldi 2, Como, CO
Hinta on 100 € per yö ajalle 15. helmik. viiva 16. helmik.

Piazza Cavour (aukio) ja Comon katedraali sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Como-Brunaten funikulaari ja Villa Olmo (rakennus) ovat ...

4.4/5Excellent! (181 arvostelua)

"Hyvä lokaatio keskellä kaupunkia. Siisti huone ja perus hyvät palvelut. Ei valittamista."…"

Arvosteltu 25.9.2018

Posta Design Hotel
Park Hotel Meublé
Park Hotel Meublé
3 out of 5
V.le F.lli Rosselli, 20, Como, CO
Hae hinnat

Voltan temppeli (Tempio Voltiano) ja Piazza Cavour (aukio) sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Comon katedraali ja Villa Olmo (rakennus) ...

4.3/5Excellent! (231 arvostelua)
Nice hotel near the lake

"Good hotel. Air conditioning worked well and the room was clean and the bathroom big. Breakfast was fairly good with lots of food options. The hotel's not in the centre of Como but within a walking distance. Overall, we enjoyed our stay."…"

Arvosteltu 13.7.2015

Park Hotel Meublé
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Loma-asunnot – Como

Residence Natta
Residence Natta
Via Natta 17, Como

San Fedelen kirkko ja Comon katedraali sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Piazza Cavour (aukio) ja Como-Brunaten funikulaari ...

4.7/5Exceptional! (34 arvostelua)
Recidence Natta Comossa

"Sisäänkirjautuminen huoneistoon ja sen avaimet saimme Fernandolta jonka kanssa vaihdoimme whatsup-viestejä saapumisajastamme. Hän esitteli huoneiston ja vastaili hyvin ystävällisesti kaikkiin kysymyksiimme. Huone oli tilava ja kuvauksen mukainen. Kivana bonuksena skumppapullo jääkaapissa mikä kuului ..."…"

Arvosteltu 21.10.2019

Residence Natta
Porta Torre Lofts
Porta Torre Lofts
VIALE CESARE BATTISTI 1, Como

Historian museo (Museo Storico G. Garibaldi) ja Comon katedraali sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Piazza Cavour (aukio) ...

Porta Torre Lofts
Alessia's Place
Alessia's Place
24 Via Giuseppe Garibaldi, Como
Hinta on 97 € per yö ajalle 19. tammik. viiva 20. tammik.

Piazza Cavour (aukio) ja Comon katedraali sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Como-Brunaten funikulaari ja Villa Olmo (rakennus) ...

4.7/5Exceptional! (48 arvostelua)
Perfect apartment and location

"The place was perfect. Great location, clean and comfortable apartment and a friendly host. Very recommendable."…"

Arvosteltu 9.8.2020

Alessia's Place
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Como

0

Arvostelut – Como

4.6

Huippukohde

5 - Loistava
5
5 - Loistava 55.55555555555556%
4 - Hyvä
4
4 - Hyvä 44.44444444444444%
3 - OK
0
3 - OK 0%
2 - Pettymys
0
2 - Pettymys 0%
1 - Hirveä
0
1 - Hirveä 0%

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

4. syysk. 2019

Pyörä kannattaa vuokrata ja pyöräillä lähikyliin, comon rantaa pitkin..tiet kyllä kapeita, ei pyöräteitä joten varovainen pitää olla.

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

22. kesäk. 2019

Ihana lomakohde, kannattaa kierrellä järveä joko autolla, bussilla tai lautalla.

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

11. huhtik. 2019

Hyvät mahdollisuudet tutustua järviristeilyllä Como-järven eri kaupunkikohteisiin.

Kohteen Como lähellä sijaitsevat kaupungit