Italiassa saattaa olla voimassa COVID-19:stä johtuvia matkustusrajoituksia.

MilanoItaly

Tässä Euroopan suurimpiin lukeutuvista kaupungeista voit nähdä da Vincin kuuluisan Viimeinen ehtoollinen -maalauksen, kansainvälistä huippumuotia ja erään maailman suurimmista kirkoista. 

Milano on suurkaupunki, joka on tunnettu kosmopoliittisesta kulttuuristaan. Siellä voit nauttia sekä muodista että taiteesta ja merkittävistä historiallisista nähtävyyksistä, minkä ansiosta se on erinomainen kaupunkiloman kohde. Milano on Pohjois-Italiassa sijaitsevan Lombardian alueen pääkaupunki, joka tunnetaan kaikkialla maailmassa erityisesti muodista: Guccin ja Versacen kaltaiset luksusmerkit ovat tehneet siitä tunnetun kaikkialla maailmassa. Milano on myös Italian talouselämän keskus. Lähde lomalle tähän erääseen Euroopan suurimmista kaupungeista, jossa on yli 5 miljoonaa asukasta. Monet Milanon rakennuksista tuhoutuivat toisessa maailmansodassa, mutta kaupungista löytyy silti lukemattomia kauniita vanhoja rakennuksia ja muistomerkkejä, joista saat kauniita kuvia muistoksi lomastasi.

Milano on tunnettu monipuolisesta uskonnollisesta historiastaan: sen katuja täplittävätkin lukuisat vuosisatoja vanhat kirkot. Duomo di Milano (Milanon tuomiokirkko) on eräs maailman suurimmista kirkoista. Se sijaitsee aivan kaupungin sydämessä Piazza del Duomolla, joka on vilkas kuvankauniiden rakennusten ympäröimä aukio. Aukion toisella laidalla voit nähdä da Vincin kuuluisan Viimeinen ehtoollinen -maalauksen, joka sijaitsee Santa Maria Delle Grazien luostarikirkossa. Lähistöllä sijaitseva Chiesa di San Maurizio on tunnettu freskoistaan. Siellä sijaitsee myös Civico Museo Archeologico di Milano (eli Milanon arkeologinen museo).

Jos pidät taiteestasi ilman uskontoa, suuntaa kauniiseen Villa Realeen, josta löydät kaksi Milanon parhaimmista gallerioista. Galleria d'Arte Modernassa eli nykytaiteen museossa voit ihastella mestariteoksia 1800- ja 1900-luvuilta. Sen vieressä sijaitsee myös Padiglione d'Arte Contemporane, jossa voit tutustua nykyajan parhaimpien taiteilijoiden teoksiin. Lyhyen kävelymatkan päässä sijaitsevassa Pinacoteca di Brerassa eli Breran taidegalleriassa puolestaan on näytteillä Rafaelin ja Caravaggion kaltaisten italialaistaiteilijoiden maalauksia.

Herkuttele risotolla, pastalla, pizzalla sekä tuoreella italialaisella jäätelöllä ravintoloissa ja kahviloissa, joita löytyy miltei jokaiselta kadulta. Teatro alla Scalassa (La Scalassa) voit nauttia maailmanluokan oopperasta, ennen kuin suuntaat Naviglin alueelle, joka on tunnettu yöelämästään ja jossa voit siemailla drinkkejä kanaalin rannan terasseilla paikallisten seurassa.

Milanon kansainväliselle lentokentälle on tarjolla halpoja lentoja. Pääset Milanoon myös junalla monista eurooppalaisista kaupungeista. Kaupungissa voit puolestaan liikkua edullisilla raitiovaunuilla ja metroilla. Voit myös toimia paikallisten tapaan ja nauttia tästä Euroopan muodikkaimpiin lukeutuvasta kaupungista jalan.

Missä yöpyä kohteessa Milano

Milano featuring kyltit, kaupunki ja katunäkymät

Milanon keskusta

4/5Very Good!(42 aluearvostelua)

Matkustajat pitävät kohteen Milanon keskusta suosituista kaupoista. Täällä ollessa kannattaa tutustua myös lähialueeseen; Duomon metroasema ja Cordusion metroasema varmistavat, että se on helppoa. Alueen suosittuihin nähtävyyksiin kuuluvat Piazza del Duomo ja Galleria Vittorio Emanuele II.

Milanon keskusta
Centralen asema, Milano, Milano, Lombardia, Italia

Centralen asema

4/5Very Good!(36 aluearvostelua)

Matkustajat pitävät kohteen Centralen asema loistavasta yöelämästä. Täällä ollessa kannattaa tutustua myös lähialueeseen; Caiazzon metroasema ja Centralen metroasema varmistavat, että se on helppoa. Alueen suosittuihin nähtävyyksiin kuuluvat Buenos Aires -katu ja Viale Monza.

Centralen asema
Galleria Vittorio Emanuele II featuring vanha arkkitehtuuri, sisäkuvat ja ostokset

Historiallinen keskusta

Piazza del Duomo ja Duomo di Milano ovat suosittuja nähtävyyksiä kohteessa Historiallinen keskusta, joka tunnetaan suosituista kaupoista. Cordusion metroasema ja Duomon metroasema varmistavat, että lähiseudun nähtävyyksiin on myös helppoa tutustua.

Historiallinen keskusta
San Siro, Milano, Lombardia, Italia

San Siro

Ostosmahdollisuuksista ja ravintoloista tunnettu San Siro tarjoaa myös muita nähtävyyksiä, kuten San Siron ravirata. San Siro Ippodromon asema ja Segestan asema takaavat, että kaupungin tutkiminen on helppoa.

San Siro
Porta Garibaldi, Milano, Lombardia, Italia

Porta Garibaldi

3.5/5Good!(6 aluearvostelua)

Taidegallerioista tunnettu Porta Garibaldi tarjoaa myös muita nähtävyyksiä, kuten Corso Como. Ja Monumentale Station ja Garibaldin metroasema taas varmistavat, että voit tutustua myös muihin tämän kaupungin alueisiin.

Porta Garibaldi
Navigli, Milano, Lombardia, Italia

Navigli

4/5Very Good!(2 aluearvostelua)

Navigli tunnetaan erityisesti taidegallerioista, ja läheiset Milano Romolon rautatieasema ja Romolon metroasema takaavat, että Via Tortona -ostoskatu on vain lyhyen matkan päässä.

Navigli

Huippuhotellit kohteessa Milano

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Hyatt Centric Milan
Hyatt Centric Milan
4 out of 5
via Pirelli 20, Milano, MI
Hinta on 132 € per yö

Pirellin pilvenpiirtäjä ja Piazza della Repubblica sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Corso Como ja Buenos ...

4.4/5Excellent! (977 arvostelua)

"Erinomainen hotelli lähellä keskustaa. Rauhallinen paikka joen rannalla. Erinomainen palvelu."…"

Arvosteltu 31.3.2019

Hyatt Centric Milan
Sheraton Milan Malpensa Airport Hotel & Conference Center
Sheraton Milan Malpensa Airport Hotel & Conference Center
4 out of 5
S.S. 336, Ferno, VA
Hinta on 149 € per yö

Volandian ilmailumuseo on 1,7 kilometrin ja Castelnovaten rauniot on 5 kilometrin päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Visconti di San Viton ...

4.3/5Excellent! (1,662 arvostelua)

"Hyvää palvelua ja jos aikainen lento, niin helppoa."…"

Arvosteltu 11.10.2019

Sheraton Milan Malpensa Airport Hotel & Conference Center
Bianca Maria Palace Hotel City Center
Bianca Maria Palace Hotel City Center
4 out of 5
Viale Bianca Maria, 4, Milano
Hinta on 109 € per yö

Piazza Cinque Giornate, Giuseppe Verdin konservatorio ja Palazzo di Giustizia sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Villa Necchi Campiglio ...

4.4/5Excellent! (791 arvostelua)

"Hyvä sijainti, pääsee helposti liikkumaan paikasta toiseen. Hotelli ja huone hyviä. Siisteys huoneessa ei ollut täydellinen mutta kuitenkin ihan hyvä. Peitto olisi saanut olla muhkeampi ja isompi kahdelle hengelle. Mukava palvelu ja henkilökunta. Kelpo hotelli Milanon matkalle."…"

Arvosteltu 2.1.2020

Bianca Maria Palace Hotel City Center

Suositut vierailukohteet – Milano

Duomo di Milano
Kuva majoitusliikkeestä Duomo di Milano

Duomo di Milano

4.5/5(44 arvostelua)

Milanon tärkein maamerkki on Italian suurin kirkko, jota koristaa kullattu Neitsyt Marian patsas.

Piazza del Duomo
Kuva majoitusliikkeestä Piazza del Duomo

Piazza del Duomo

4.5/5(55 arvostelua)

Tällä Milanon keskustassa sijaitsevalla aukiolla voit ostaa italialaisia luksustuotteita yhdessä maailman vanhimmista ostoskeskuksista tai vierailla Italian suurimmassa kirkossa.

Galleria Vittorio Emanuele II
Kuva majoitusliikkeestä Galleria Vittorio Emanuele II

Galleria Vittorio Emanuele II

4.5/5(32 arvostelua)

Tässä kauniissa vanhassa ostoskeskuksessa on useiden muotimaailman huippujen, kuten Pradan ja Guccin, liikkeet sekä useita viihtyisiä ravintoloita ja pikkuruisia kahviloita.

Teatro alla Scala
Kuva majoitusliikkeestä Teatro alla Scala

Teatro alla Scala

4/5(23 arvostelua)

Näe ooppera- tai balettiesitys tai käy klassisen musiikin konsertissa tässä maailman kuuluisimpiin lukeutuvassa oopperatalossa.

San Siron stadion
Kuva majoitusliikkeestä San Siron stadion

San Siron stadion

4/5(6 arvostelua)

Vieraile kohteessa San Siron stadion järjestettävässä tapahtumassa, kun matkustat kohteeseen Milano. Tutustu alueen maineikkaisiin taidegallerioihin ja kauppoihin.

Santa Maria delle Grazien kirkko
Kuva majoitusliikkeestä Santa Maria delle Grazien kirkko

Santa Maria delle Grazien kirkko

4/5(16 arvostelua)

Näe Leonardo Da Vincin kuuluisa maalaus Viimeinen ehtoollinen tässä Milanon keskustan kauniissa kirkossa, jonka yhteydessä on myös luostari. 

Arvostelut – Milano

4.2

Huippukohde

5 - Loistava
24
5 - Loistava 29.26829268292683%
4 - Hyvä
47
4 - Hyvä 57.31707317073171%
3 - OK
11
3 - OK 13.414634146341463%
2 - Pettymys
0
2 - Pettymys 0%
1 - Hirveä
0
1 - Hirveä 0%

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

5. maalisk. 2020

Kaunis kaupunki joka tarjosi paljon ostosmahdollisuuksia ja hyviä ruokapaikkoja.

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

7. tammik. 2020

Suosittelen. Upea paikka

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

2. tammik. 2020

Suosittelen käymään Milanon matkalla myös Lake Comolla ja Lake Gardalla. Junalla pääsee helposti ja edullisesti.

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

16. jouluk. 2019

Todella paljon vaatekauppoja moneen makuun. Myös paljon hienoja nähtävyyksiä. Ruuan ja juoman hintataso korkea, ruoka ei kummoista.

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

11. marrask. 2019

Metro hyvä,helppo turvallinen. Tennisturnaus Allianz Cloudissa Hieno!

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

18. syysk. 2019

Kohtuuhintainen, erinomainen ruoka. Sopivat liikenneyhteydet/metro, juna etäisempiin paikkoihin.

Kohteen Milano lähellä sijaitsevat kaupungit

Kuva ”San Donato Milanese” käyttäjältä Gio la Gamb (CC BY-SA) / rajattu alkuperäisestä kuvasta
Kuva käyttäjältä Gio la Gamb (CC BY-SA)

San Donato Milanese

Kuva ”Segrate” käyttäjältä Arbalete (CC BY-SA) / rajattu alkuperäisestä kuvasta
Kuva käyttäjältä Arbalete (CC BY-SA)

Segrate

Kuva ”Saronno” käyttäjältä adirricor (CC BY) / rajattu alkuperäisestä kuvasta
Kuva käyttäjältä adirricor (CC BY)

Saronno