Lazio

Italia
Bomarzo johon kuuluu talo ja kaupunki

Lazion lomalla voit nähdä gladiaattoreiden taistelupaikan, patikoida metsässä, rentoutua uimarannalla tai lasketella vuoristossa.

Keski-Italiassa sijaitsevalla Lazion alueella sinua odottavat avara maaseutu, Rooman valtakunnan aikaiset palatsit sekä keskiaikaiset kaupungit kukkuloiden huipuilla. Tyrrhenanmereen rajoittuva alue on tulvillaan historiallisia aarteita, lumihuippuisia vuoria, metsiä sekä rannikkokohteita.

Lazio oli Rooman valtakunnan kehto. Kaikki alkoi Roomasta, ikuisesta kaupungista. Rooma on sekoitus erilaisia arkkitehtonisia tyylejä, ja siellä pääset tutustumaan moniin maailmankuuluihin rakennuksiin. Näe Colosseum, Pantheon, Castel Sant'Angelo sekä Forum Romanumin temppeleiden, holvikaarien ja basilikojen jäännökset. Käy Pietarinaukiolla ja katolisen maailman keskuksessa, Vatikaanissa.

Käy Lazion matkan aikana myös muissa muinaiskohteissa, jos olet kiinnostunut Rooman valtakunnan historiasta. Tee kierros keisari Hadrianuksen kesähuvilassa Tivolissa. Kävele muinaisen roomalaisen satamakaupungin, Ostia Antican raunioilla.

Ennen roomalaisia Laziota asuttivat etruskit. Alueella on säilynyt merkkejä myös heidän kulttuuristaan. Tutustu Lazion lomalla Monterozzin nekropoliin Tarquiniassa ja muinaiseen etruskikaupunkiin Vulcin arkeologisessa luonnonpuistossa.

Vaihtelevien maisemien ansiosta loma Laziossa on upea vaihtoehto myös ulkoilmaihmisille. Patikoi metsissä, kosteikkoalueilla ja Circeon kansallispuiston rannikkojärvien rannoilla. Lähde katsomaan villieläimiä Castelli Romanin alueelliseen puistoon. Suojelualueella on myös muinaisia kaupunkeja, arkeologisia raunioita ja keskiaikaisia linnoja.

Rentoudu Lazion pitkän rantaviivan lomakohteissa ja merenrantakaupungeissa, kuten Sperlongassa ja Gaetassa. Talvella voit suunnata vuoristossa sijaitseviin Monte Livatan ja Campo Staffin hiihtokeskuksiin.

Aloita matka Lazioon lentämällä jommallekummalle Rooman päälentokentistä. Matkusta alueen arkeologisiin kohteisiin sekä rannikko- ja hiihtokeskuksiin paikallisbussilla ja junalla tai tutustu alueeseen omaan tahtiin vuokra-autolla.

Suositut kaupungit kohteessa Lazio

Forum Romanum joka esittää temppeli tai palvontapaikka, vanha arkkitehtuuri ja monumentti
Rooma
Historiallinen, Katedraalit ja Museot
Ominaista Roomalle ovat sen eeppinen arkkitehtuuri, klassinen taide ja monet aurinkoiset aukiot. Jos päätät tehdä matkan Roomaan, edessäsi on takuulla ikimuistoinen kaupunkiloma.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Pantheon
  • Piazza Navona
  • Castel Sant'Angelo
Orte joka esittää maatila
Viterbo
Historiallinen, Linna ja Katedraalit
p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; text-align: justify; font: 11.0px Calibri; -webkit-text-stroke: #000000}span.s1 {font-kerning: none}Viterbon lomalla saat ihailla tiheiden metsien, viinitarhojen ja oliivipuiden peittämää kumpuilevaa maisemaa aina Maremman rannikolle asti.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Viterbon katedraali
  • Palazzo dei Papi
Latina
Latina
Puutarhat, Yliopistot ja Teemapuistot
Rentouttava Latina odottaa: koe sen yliopistotunnelma, teemapuisto, rannat ja monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

  • Palmarola
Tivoli
Tivoli
Historiallinen, Puutarhat ja Unesco-kohde
Rooman lähellä on kuvauksellinen Tivoli, jossa taide ja kulttuuri yhdistyvät poikkeuksellisella tavalla historiallisiin muistomerkkeihin ja kauniiseen luontoon.
Santa Marinella
Santa Marinella
Näkymä rannalle, Meri ja Retket
Koe rentouttava Santa Marinella ja sen merenranta, rannat, historialliset kohteet sekä monet muut nähtävyydet!
Rieti
Rieti
Katedraalit, Monumentit ja Seikkailu
Ota suunnaksesi katedraalistaan, muistomerkeistään ja historiallisista kohteistaan tunnettu Rieti.