Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 895 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista


Matkat – Rooma

Ominaista Roomalle ovat sen eeppinen arkkitehtuuri, klassinen taide ja monet aurinkoiset aukiot. Jos päätät tehdä matkan Roomaan, edessäsi on takuulla ikimuistoinen kaupunkiloma.

Roomassa on yli 2,8 miljoonaa asukasta, joista monet kertovat mielellään, missä sijaitsee kaupungin paras pitseria tai mikä on kaupungin paras jalkapallojoukkue. Vauhti Roomassa hidastuu ainoastaan alkuiltapäivästä, jolloin monet paikalliset yhä viettävät lounaan jälkeistä lepohetkeä.

Seitsemälle kukkulalle rakennettu Rooma on jaettu kaupunginosiin, joista monet on nimetty tärkeimmän paikallisen nähtävyyden mukaan. Tiber-joki virtaa kaupungin halki, ja mukulakivikadut ja bulevardit yhdistävät kaupunginosat toisiinsa. Turvaudu karttaan etenkin vanhimmilla alueilla, joilla osoitteet ja kadut voivat olla vaikeasti tulkittavissa. Nähtävyyksien läheisyydessä kiemurteleviin kapeisiin teihin voit tutustua parhaiten kävelemällä. Julkisesta liikenteestä bussit ovat kätevin vaihtoehto.

Toisaalta eksyminenkin kuuluu Roomassa asiaan. Saatat esimerkiksi huomata päätyneesi kotileipomon ovelle, josta tulvii tuoreiden leivonnaisten tuoksu, tai arkeologisille kaivauksille, jotka ovat meneillään keskellä vilkkaasti liikennöityä katua.

Vierailu Roomassa edellyttää tietenkin myös taiteen ja arkkitehtuurin mestariteoksiin tutustumista. Vatikaanissa sijaitsevat esimerkiksi renessanssin taidonnäytteet Palazzo Senatorio ja Sikstuksen kappeli. Ehdottomia barokkikauden helmiä ovat Pietarinkirkko, espanjalaiset portaat ja Fontana di Trevi -suihkulähde. Astu ajassa taaksepäin ja syvenny Rooman valtakunnan historiaan Forum Romanumilla, joka päättyy Colosseumiin. Kun tarvitset lepohetken, Istahda kahvikupposelle jollekin vanhankaupungin aukioista, esimerkiksi Piazza Navonalle.

Oopperan, muun musiikin, jalkapallon ja arkkitehtuurin lisäksi roomalaiset rakastavat ruokaa ja viiniä, joten löydät lomasi jokaiselle illalle maistuvaa syötävää ja juotavaa. Kaikkialla Roomassa on tarjolla runsaasti maukasta italialaista ruokaa ja viiniä. Spagetti carbonara on klassinen ruokalaji, vaikka oikeaan roomalaiseen keittiöön kuuluu paljon muutakin kuin pastaa. Spagetti carbonara on yksinkertainen, mutta herkullinen ruoka, jonka ainekset vaihtelevat sen mukaan, mitä kulloinkin on parhaiten saatavilla.

Kun olet käynyt kaikissa paikoissa, jotka olet halunnut päivän aikana nähdä, toimi kuten paikalliset. Etsi paikka jäätelön syömistä varten ja katsele iltapäivätaivaan tummumista purppuraksi. Toteutat näin roomalaista tapaa viettää aikaa tekemättä mitään. Italialaiset käyttävät tästä ilmaisua ”il dolce far niente” eli ”joutilaisuuden ihanuus”.

Majoitus – Rooma

Rooma on kiehtova ja jatkuvasti muuttuva kaupunki, joka on sekä läheltä että kaukaa tulevien turistien suosiossa. Upean majoituksen löytäminen täältä on helppoa, sillä kaupungissa on jopa 2808 majoitusliikettä, jotka on listattu Expedian helppokäyttöiselle varaussivustolle.

Jos etsit jotain erikoisempaa esimerkiksi juhlia tai erikoistilaisuutta varten, esimerkiksi osoitteessa Via del Babuino 9 sijaitseva Rocco Forte Hotel De Russie tai osoitteessa Via del Babuino 9 sijaitseva THE FIRST Luxury Art Hotel Roma palveluineen ovat tutustumisen arvoisia vaihtoehtoja. Myös Manfredi Luxury Apartments, joka sijaitsee osoitteessa Palazzo Manfredi Via Labicana 125, ja Mood 44, joka sijaitsee osoitteessa Vicolo della Torretta, 44, ovat hyviä ja taloudellisempia majoitusvaihtoehtoja, joita kannattaa harkita.

Kohteessa Rooma sijaitsee kuuluisa Foro Romano, ja toinen hyvä vaihtoehto on yöpyä tämän kuuluisan nähtävyyden lähellä. Trevi Palace Luxury Apartments sijaitsee vain 0,9 km etäisyydellä. Toinen suosittu majoitusliike on The Telegraph Suites, joka on 0,5 km etäisyydellä.


Alueen Rooma opas


Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 6 854 majoitusliikettä kohteessa Rooma
Hotel Quirinale 73 €
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
   
  4,2
  /5 (2 966 arvostelua)
  4.0 kautta 5.0

  Via Nazionale ja Teatro dell'Opera di Roma (teatteri) sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Colosseum ja Fontana di Trevi ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Repubblica - Teatro dell'Operan asema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Barberinin asema 8 minuutin kävelymatkan päässä.

  Hilton Rome Airport 150 €
  Hilton Rome Airport

  Hilton Rome Airport

  Via Arturo Ferrarin 2, Fiumicino
    
   3,8
   /5 (3 153 arvostelua)
   4.0 kautta 5.0

   Necropoli di Porto Isola Sacra on 4,3 kilometrin päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta hotellista. Porto di Traianon arkeologinen alue ja Domus di Amore e Psiche sijaitsevat 10 kilometrin päässä. Capitolium ja Case a Giardino ovat myös 10 kilometrin päässä. Fiumicinon lentokentän asema sijaitsee 9 minuutin kävelymatkan päässä.

   Hilton Garden Inn Rome Airport 131 €
   Hilton Garden Inn Rome Airport

   Hilton Garden Inn Rome Airport

   Via Vittorio Bragadin 2, Fiumicino
     
    4,1
    /5 (2 170 arvostelua)
    4.0 kautta 5.0

    Castelfusano, Hydromania ja Atlanticon konserttipaikka ovat 25 kilometrin päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta hotellista. PalaLottomatica (stadion) ja Euroma2 ovat myös 25 kilometrin päässä.

    Hotel Golden Tulip Isola Sacra Rome Airport 58 €
    Hotel Golden Tulip Isola Sacra Rome Airport

    Hotel Golden Tulip Isola Sacra Rome Airport

    Via Della Scafa 416, Fiumicino
      
     4,2
     /5 (1 994 arvostelua)
     4.0 kautta 5.0

     Domus di Amore e Psiche, Necropoli di Porto Isola Sacra ja Capitolium 2 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta hotellista. Case a Giardino ja Grandi Horrea ovat myös 2 kilometrin päässä.

     iQ Hotel Roma 84 €
     iQ Hotel Roma

     iQ Hotel Roma

     Via Firenze, 8, Rome
       
      4,7
      /5 (3 289 arvostelua)
      4.0 kautta 5.0

      Via Nazionale ja Teatro dell'Opera di Roma (teatteri) sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Colosseum ja Fontana di Trevi ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Repubblica - Teatro dell'Operan asema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Barberinin asema 9 minuutin kävelymatkan päässä.

      Hotel Artemide 138 €
      Hotel Artemide

      Hotel Artemide

      Via Nazionale 22, Rome
        
       4,8
       /5 (2 196 arvostelua)
       4.0 kautta 5.0

       Via Nazionale, Fontana di Trevi ja Colosseum sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Espanjalaiset portaat ja Teatro dell'Opera di Roma (teatteri) ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Repubblica - Teatro dell'Operan asema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Barberinin asema 8 minuutin kävelymatkan päässä.

       UNAHOTELS Decò Roma 128 €
       UNAHOTELS Decò Roma

       UNAHOTELS Decò Roma

       Via Giovanni Amendola, 57, Rome
         
        4,4
        /5 (2 179 arvostelua)
        4.0 kautta 5.0

        Via Nazionale, Colosseum ja Teatro dell'Opera di Roma (teatteri) sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Fontana di Trevi ja Basilica di Santa Maria Maggiore (kirkko) ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Rooman Terminin asema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Lazialin asema 8 minuutin kävelymatkan päässä.

        Grand Hotel Olympic 53 €
        Grand Hotel Olympic

        Grand Hotel Olympic

        Via Properzio 2/a, Rome
          
         3,4
         /5 (3 242 arvostelua)
         4.0 kautta 5.0

         Castel Sant'Angelo (rakennus), Pietarinkirkko ja Vatikaanin museot sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Espanjalaiset portaat ja Fontana di Trevi ovat myös 2 kilometrin päässä. Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticanin asema on 7 minuutin kävelymatkan päässä, ja Lepanton asema on 13 minuutin kävelymatkan päässä.

         Parhaat lento+hotelli-tarjoukset

         Parhaat lentotarjoukset

         Nämä hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ovat per henki, menopaluu, mainitulle ajalle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.