Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 895 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista


Matkat – Rooma

Ominaista Roomalle ovat sen eeppinen arkkitehtuuri, klassinen taide ja monet aurinkoiset aukiot. Jos päätät tehdä matkan Roomaan, edessäsi on takuulla ikimuistoinen kaupunkiloma.

Roomassa on yli 2,8 miljoonaa asukasta, joista monet kertovat mielellään, missä sijaitsee kaupungin paras pitseria tai mikä on kaupungin paras jalkapallojoukkue. Vauhti Roomassa hidastuu ainoastaan alkuiltapäivästä, jolloin monet paikalliset yhä viettävät lounaan jälkeistä lepohetkeä.

Seitsemälle kukkulalle rakennettu Rooma on jaettu kaupunginosiin, joista monet on nimetty tärkeimmän paikallisen nähtävyyden mukaan. Tiber-joki virtaa kaupungin halki, ja mukulakivikadut ja bulevardit yhdistävät kaupunginosat toisiinsa. Turvaudu karttaan etenkin vanhimmilla alueilla, joilla osoitteet ja kadut voivat olla vaikeasti tulkittavissa. Nähtävyyksien läheisyydessä kiemurteleviin kapeisiin teihin voit tutustua parhaiten kävelemällä. Julkisesta liikenteestä bussit ovat kätevin vaihtoehto.

Toisaalta eksyminenkin kuuluu Roomassa asiaan. Saatat esimerkiksi huomata päätyneesi kotileipomon ovelle, josta tulvii tuoreiden leivonnaisten tuoksu, tai arkeologisille kaivauksille, jotka ovat meneillään keskellä vilkkaasti liikennöityä katua.

Vierailu Roomassa edellyttää tietenkin myös taiteen ja arkkitehtuurin mestariteoksiin tutustumista. Vatikaanissa sijaitsevat esimerkiksi renessanssin taidonnäytteet Palazzo Senatorio ja Sikstuksen kappeli. Ehdottomia barokkikauden helmiä ovat Pietarinkirkko, espanjalaiset portaat ja Fontana di Trevi -suihkulähde. Astu ajassa taaksepäin ja syvenny Rooman valtakunnan historiaan Forum Romanumilla, joka päättyy Colosseumiin. Kun tarvitset lepohetken, Istahda kahvikupposelle jollekin vanhankaupungin aukioista, esimerkiksi Piazza Navonalle.

Oopperan, muun musiikin, jalkapallon ja arkkitehtuurin lisäksi roomalaiset rakastavat ruokaa ja viiniä, joten löydät lomasi jokaiselle illalle maistuvaa syötävää ja juotavaa. Kaikkialla Roomassa on tarjolla runsaasti maukasta italialaista ruokaa ja viiniä. Spagetti carbonara on klassinen ruokalaji, vaikka oikeaan roomalaiseen keittiöön kuuluu paljon muutakin kuin pastaa. Spagetti carbonara on yksinkertainen, mutta herkullinen ruoka, jonka ainekset vaihtelevat sen mukaan, mitä kulloinkin on parhaiten saatavilla.

Kun olet käynyt kaikissa paikoissa, jotka olet halunnut päivän aikana nähdä, toimi kuten paikalliset. Etsi paikka jäätelön syömistä varten ja katsele iltapäivätaivaan tummumista purppuraksi. Toteutat näin roomalaista tapaa viettää aikaa tekemättä mitään. Italialaiset käyttävät tästä ilmaisua ”il dolce far niente” eli ”joutilaisuuden ihanuus”.


Alueen Rooma opas


Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 6 874 majoitusliikettä kohteessa Rooma
Hotel Quirinale 73 €
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
   
  4,1
  /5 (3 134 arvostelua)
  4.0 kautta 5.0

  Via Nazionale, Teatro dell'Opera di Roma (teatteri) ja Piazza della Repubblica sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Thermae Diocletianin roomalaisen kylpylän rauniot ja Piazza Barberini ovat myös 52 kilometrin päässä.

  iQ Hotel Roma 85 €
  iQ Hotel Roma

  iQ Hotel Roma

  Via Firenze, 8, Rome
    
   4,7
   /5 (3 373 arvostelua)
   4.0 kautta 5.0

   Teatro dell'Opera di Roma (teatteri) ja Colosseum sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Fontana di Trevi ja Basilica di Santa Maria Maggiore (kirkko) ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Repubblica - Teatro dell'Operan asema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Barberinin asema 9 minuutin kävelymatkan päässä.

   Hotel Artemide 115 €
   Hotel Artemide

   Hotel Artemide

   Via Nazionale 22, Rome
     
    4,8
    /5 (2 290 arvostelua)
    4.0 kautta 5.0

    Fontana di Trevi ja Colosseum sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Espanjalaiset portaat ja Forum Romanum ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Repubblica - Teatro dell'Operan asema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Barberinin asema 8 minuutin kävelymatkan päässä.

    Hilton Rome Airport 135 €
    Hilton Rome Airport

    Hilton Rome Airport

    Via Arturo Ferrarin 2, Fiumicino
      
     3,8
     /5 (3 279 arvostelua)
     4.0 kautta 5.0

     Necropoli di Porto Isola Sacra on 4,3 kilometrin päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta hotellista. Porto di Traianon arkeologinen alue ja Domus di Amore e Psiche sijaitsevat 10 kilometrin päässä. Capitolium ja Case a Giardino ovat myös 10 kilometrin päässä. Fiumicinon lentokentän asema sijaitsee 9 minuutin kävelymatkan päässä.

     Best Western Plus Hotel Universo 71 €
     Best Western Plus Hotel Universo

     Best Western Plus Hotel Universo

     Via Principe Amedeo 5/B, Rome
       
      4,2
      /5 (836 arvostelua)
      4.0 kautta 5.0

      Thermae Diocletianin roomalaisen kylpylän rauniot, Basilica di Santa Maria Maggiore (kirkko) ja Palazzo delle Esposizioni sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Repubblica - Teatro dell'Operan asema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Cavourin asema on 9 minuutin kävelymatkan päässä.

      Welcome Piram Hotel 56 €
      Welcome Piram Hotel

      Welcome Piram Hotel

      Via Giovanni Amendola 7, Rome
        
       3,9
       /5 (2 058 arvostelua)
       4.0 kautta 5.0

       Teatro dell'Opera di Roma (teatteri), Colosseum ja Basilica di Santa Maria Maggiore (kirkko) sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä kaupungin keskustassa sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Fontana di Trevi ja Espanjalaiset portaat ovat myös 2 kilometrin päässä. Rooman Terminin asema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Repubblica - Teatro dell'Operan asema 8 minuutin kävelymatkan päässä.

       Gran Meliá Rome Villa Agrippina -The Leading Hotels of the World 150 €
       Gran Meliá Rome Villa Agrippina -The Leading Hotels of the World

       Gran Meliá Rome Villa Agrippina -The Leading Hotels of the World

       Via del Gianicolo 3, Rome
         
        4,5
        /5 (581 arvostelua)
        5.0 kautta 5.0

        Passeggiata del Gianicolo, Castel Sant'Angelo (rakennus) ja Villa Farnesina (rakennus) sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä joenrantareitillä sijaitsevasta hotellista. Pietarinaukio ja Piazza Navona Square ovat myös 2 kilometrin päässä. Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticanin asema on 21 minuutin kävelymatkan päässä, ja Rome S. Pietron asema on 22 minuutin kävelymatkan päässä.

        The Hive Hotel 54 €
        The Hive Hotel

        The Hive Hotel

        Via Torino 6, Rome
          
         4,1
         /5 (94 arvostelua)
         4.0 kautta 5.0

         Teatro dell'Opera di Roma (teatteri) ja Colosseum sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Fontana di Trevi ja Espanjalaiset portaat ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Repubblica - Teatro dell'Operan asema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Cavourin asema on 8 minuutin kävelymatkan päässä.

         Parhaat lento+hotelli-tarjoukset