Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Säästä jopa $603 varaamalla lennot ja hotellin yhdessä.

Valitse omasi yli miljoonastalennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta


Matkat – Rooma

Ominaista Roomalle ovat sen eeppinen arkkitehtuuri, klassinen taide ja monet aurinkoiset aukiot. Jos päätät tehdä matkan Roomaan, edessäsi on takuulla ikimuistoinen kaupunkiloma.

Roomassa on yli 2,8 miljoonaa asukasta, joista monet kertovat mielellään, missä sijaitsee kaupungin paras pitseria tai mikä on kaupungin paras jalkapallojoukkue. Vauhti Roomassa hidastuu ainoastaan alkuiltapäivästä, jolloin monet paikalliset yhä viettävät lounaan jälkeistä lepohetkeä.

Seitsemälle kukkulalle rakennettu Rooma on jaettu kaupunginosiin, joista monet on nimetty tärkeimmän paikallisen nähtävyyden mukaan. Tiber-joki virtaa kaupungin halki, ja mukulakivikadut ja bulevardit yhdistävät kaupunginosat toisiinsa. Turvaudu karttaan etenkin vanhimmilla alueilla, joilla osoitteet ja kadut voivat olla vaikeasti tulkittavissa. Nähtävyyksien läheisyydessä kiemurteleviin kapeisiin teihin voit tutustua parhaiten kävelemällä. Julkisesta liikenteestä bussit ovat kätevin vaihtoehto.

Toisaalta eksyminenkin kuuluu Roomassa asiaan. Saatat esimerkiksi huomata päätyneesi kotileipomon ovelle, josta tulvii tuoreiden leivonnaisten tuoksu, tai arkeologisille kaivauksille, jotka ovat meneillään keskellä vilkkaasti liikennöityä katua.

Vierailu Roomassa edellyttää tietenkin myös taiteen ja arkkitehtuurin mestariteoksiin tutustumista. Vatikaanissa sijaitsevat esimerkiksi renessanssin taidonnäytteet Palazzo Senatorio ja Sikstuksen kappeli. Ehdottomia barokkikauden helmiä ovat Pietarinkirkko, espanjalaiset portaat ja Fontana di Trevi -suihkulähde. Astu ajassa taaksepäin ja syvenny Rooman valtakunnan historiaan Forum Romanumilla, joka päättyy Colosseumiin. Kun tarvitset lepohetken, Istahda kahvikupposelle jollekin vanhankaupungin aukioista, esimerkiksi Piazza Navonalle.

Oopperan, muun musiikin, jalkapallon ja arkkitehtuurin lisäksi roomalaiset rakastavat ruokaa ja viiniä, joten löydät lomasi jokaiselle illalle maistuvaa syötävää ja juotavaa. Kaikkialla Roomassa on tarjolla runsaasti maukasta italialaista ruokaa ja viiniä. Spagetti carbonara on klassinen ruokalaji, vaikka oikeaan roomalaiseen keittiöön kuuluu paljon muutakin kuin pastaa. Spagetti carbonara on yksinkertainen, mutta herkullinen ruoka, jonka ainekset vaihtelevat sen mukaan, mitä kulloinkin on parhaiten saatavilla.

Kun olet käynyt kaikissa paikoissa, jotka olet halunnut päivän aikana nähdä, toimi kuten paikalliset. Etsi paikka jäätelön syömistä varten ja katsele iltapäivätaivaan tummumista purppuraksi. Toteutat näin roomalaista tapaa viettää aikaa tekemättä mitään. Italialaiset käyttävät tästä ilmaisua ”il dolce far niente” eli ”joutilaisuuden ihanuus”.


Alueen Rooma opas


Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 4 204 hotellia kohteessa Rooma
53 €
Hotel Golden Tulip Isola Sacra Rome Airport

Hotel Golden Tulip Isola Sacra Rome Airport

Via Della Scafa 416, Fiumicino
4,2
/ 5 (1 657 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Rovine di Ostia Antican ikivanha satamakaupunki, Ostia Antica ja Castello di Giulio II sijaitsevat 5 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta perheystävällisestä hotelli. Parco Leonardo ja Parco Commerciale Da Vincin ostoskeskus ovat myös 15 kilometrin päässä.

75 €
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
4,1
/ 5 (2 464 arvostelua)
4.5 kautta 5.0

Tomb of the Unknown Soldier ja Teatro dell'Opera di Roma sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä romanttisesta hotelli. Basilica di Santa Maria Maggiore ja Fontana di Trevi ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

91 €
iQ Hotel Roma

iQ Hotel Roma

Via Firenze, 8, Rome
4,7
/ 5 (2 910 arvostelua)
4.5 kautta 5.0

Teatro dell'Opera di Roma ja Basilica di Santa Maria Maggiore sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotelli. Fontana di Trevi ja Piazza Venezia ovat myös 2 kilometrin päässä.

105 €
Relais Pierret

Relais Pierret

Piazza Di Spagna 20, Rome
4,8
/ 5 (164 arvostelua)
0.0 kautta 5.0

Antico Caffè Greco ja Fontana di Trevi sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä kaupunkitalomajoitus. Piazza del Popolo ja Pantheon ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

Hotel Delle Nazioni

Hotel Delle Nazioni

Via Poli 7, Rome
4,2
/ 5 (1 737 arvostelua)
4.5 kautta 5.0

Fontana di Trevi, Pantheon ja Piazza Venezia sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotelli. Vittorio Emanuelen monumentti ja Foro Romano ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

150 €
Hilton Rome Airport

Hilton Rome Airport

Via Arturo Ferrarin 2, Fiumicino
3,8
/ 5 (2 867 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Rovine di Ostia Antican ikivanha satamakaupunki, Castello di Giulio II ja Ostia Antica ovat 10 kilometrin päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta hotellista. Parco Leonardo ja Fiera di Roma ovat myös 15 kilometrin päässä.

150 €
The Inn at the Spanish Steps

The Inn at the Spanish Steps

Via Condotti 85, Rome
4,5
/ 5 (206 arvostelua)
0.0 kautta 5.0

Nämä majoitustilat sijaitsevat eri puolilla kaupunkia.

97 €
Hotel The Building

Hotel The Building

Via Montebello 126, Rome
4,4
/ 5 (237 arvostelua)
4.5 kautta 5.0

Porta Pia ja Teatro dell'Opera di Roma sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotelli. Galleria Borghese ja Basilica di Santa Maria Maggiore ovat myös 2 kilometrin päässä.

Parhaat lento+hotelli-tarjoukset

Parhaat lentotarjoukset

Nämä hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ovat per henki, menopaluu, mainitulle ajalle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.