Rooma

Matkaopas
Forum Romanum joka esittää temppeli tai palvontapaikka, vanha arkkitehtuuri ja monumentti

Ominaista Roomalle ovat sen eeppinen arkkitehtuuri, klassinen taide ja monet aurinkoiset aukiot. Jos päätät tehdä matkan Roomaan, edessäsi on takuulla ikimuistoinen kaupunkiloma.

Roomassa on yli 2,8 miljoonaa asukasta, joista monet kertovat mielellään, missä sijaitsee kaupungin paras pitseria tai mikä on kaupungin paras jalkapallojoukkue. Vauhti Roomassa hidastuu ainoastaan alkuiltapäivästä, jolloin monet paikalliset yhä viettävät lounaan jälkeistä lepohetkeä.

Seitsemälle kukkulalle rakennettu Rooma on jaettu kaupunginosiin, joista monet on nimetty tärkeimmän paikallisen nähtävyyden mukaan. Tiber-joki virtaa kaupungin halki, ja mukulakivikadut ja bulevardit yhdistävät kaupunginosat toisiinsa. Turvaudu karttaan etenkin vanhimmilla alueilla, joilla osoitteet ja kadut voivat olla vaikeasti tulkittavissa. Nähtävyyksien läheisyydessä kiemurteleviin kapeisiin teihin voit tutustua parhaiten kävelemällä. Julkisesta liikenteestä bussit ovat kätevin vaihtoehto.

Toisaalta eksyminenkin kuuluu Roomassa asiaan. Saatat esimerkiksi huomata päätyneesi kotileipomon ovelle, josta tulvii tuoreiden leivonnaisten tuoksu, tai arkeologisille kaivauksille, jotka ovat meneillään keskellä vilkkaasti liikennöityä katua.

Vierailu Roomassa edellyttää tietenkin myös taiteen ja arkkitehtuurin mestariteoksiin tutustumista. Vatikaanissa sijaitsevat esimerkiksi renessanssin taidonnäytteet Palazzo Senatorio ja Sikstuksen kappeli. Ehdottomia barokkikauden helmiä ovat Pietarinkirkko, espanjalaiset portaat ja Fontana di Trevi -suihkulähde. Astu ajassa taaksepäin ja syvenny Rooman valtakunnan historiaan Forum Romanumilla, joka päättyy Colosseumiin. Kun tarvitset lepohetken, Istahda kahvikupposelle jollekin vanhankaupungin aukioista, esimerkiksi Piazza Navonalle.

Oopperan, muun musiikin, jalkapallon ja arkkitehtuurin lisäksi roomalaiset rakastavat ruokaa ja viiniä, joten löydät lomasi jokaiselle illalle maistuvaa syötävää ja juotavaa. Kaikkialla Roomassa on tarjolla runsaasti maukasta italialaista ruokaa ja viiniä. Spagetti carbonara on klassinen ruokalaji, vaikka oikeaan roomalaiseen keittiöön kuuluu paljon muutakin kuin pastaa. Spagetti carbonara on yksinkertainen, mutta herkullinen ruoka, jonka ainekset vaihtelevat sen mukaan, mitä kulloinkin on parhaiten saatavilla.

Kun olet käynyt kaikissa paikoissa, jotka olet halunnut päivän aikana nähdä, toimi kuten paikalliset. Etsi paikka jäätelön syömistä varten ja katsele iltapäivätaivaan tummumista purppuraksi. Toteutat näin roomalaista tapaa viettää aikaa tekemättä mitään. Italialaiset käyttävät tästä ilmaisua ”il dolce far niente” eli ”joutilaisuuden ihanuus”.

Matkaopas: Rooma

Discover neighborhoods in Rooma

iQ Hotel Roma
iQ Hotel Roma
4 out of 5
Via Firenze, 8, Rooma, RM
Hinta on 77 € per yö ajalle 2. helmik. viiva 3. helmik.
Rooman oopperatalo ja Nazionale-katu sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Via Veneto ja Fontana di Trevi ovat myös 2 kilometrin päässä. Repubblica ...
4.8/5 Exceptional! (959 arvostelua)
Moderni ja pelkistetty hotelli
"Siisti ja moderni hotelli, ehkä vähän liiankin pelkistetty. COVIDin takia aamupalatila oli suljettu ja aamupala tarjoiltiin kattoterassilla poikkeusjärjestelyin (buffetista tarjoiltuna). Tähän ei enää olisi ollut syytä, kun muutkin ravintolat olivat auki. Kattoterassi oli myös jostain syystä suurimmaksi ..."

Arvosteltu 22.10.2021

iQ Hotel Roma
Hotel Quirinale
Hotel Quirinale
4 out of 5
Via Nazionale 7, Rooma, RM
Hinta on 84 € per yö ajalle 29. tammik. viiva 30. tammik.
Via XX Settembre ja Nazionale-katu sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Via Veneto ja Fontana di Trevi ovat myös 15 minuutin ...
4.3/5 Excellent! (1,544 arvostelua)
"Location was super. Short walk to many attractions"

Arvosteltu 2.3.2020

Hotel Quirinale
9Hotel Cesari
9Hotel Cesari
4 out of 5
Via di Pietra 89a, Rooma, RM
Hinta on 82 € per yö ajalle 30. tammik. viiva 31. tammik.
Galleria Alberto Sordi ja Via del Corso sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä romanttisesta hotellista. Fontana di Trevi ja Pantheon ovat myös 5 minuutin ...
4.9/5 Exceptional! (45 arvostelua)
"What an incredible find in the heart of Rome! I travel often and work in the hotel industry so I can appreciate when a hotel does a great job. The property feels brand new (and only opened in August) and is beautifully designed, with really nice public spaces and a great rooftop bar/breakfast area. ..."

Arvosteltu 21.1.2022

9Hotel Cesari
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
CancelleriaDieci
CancelleriaDieci
Vicolo della Cancelleria, 10, Rooma
Hinta on 88 € per yö ajalle 30. tammik. viiva 31. tammik.
Corso Vittorio Emanuele II ja Piazza Navona sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä huoneistohotellista. Campo de' Fiori ja Pantheon ovat myös 10 minuutin ...
4.8/5 Exceptional! (125 arvostelua)
"This was an amazing property. So close to so many points of interest and local culture. Beautiful apartment and Roberta the Manager was fantastic. She gave us wonderful restaurant suggestions, and directions and transportation help. Can't wait to go back"

Arvosteltu 7.1.2022

CancelleriaDieci
Trianon Borgo Pio
Trianon Borgo Pio
4 out of 5
Piazza delle Vaschette n 13, Rooma, RM
Hinta on 109 € per yö ajalle 30. tammik. viiva 31. tammik.
Via Cola di Rienzo, Castel Sant'Angelo ja Pietarinaukio sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä residenssistä. Pietarinkirkko ja Vatikaanin museot ...
4.6/5 Wonderful! (1,074 arvostelua)
Siisit ja rauhallinen
"Siisti ja rauhallinen hotelli lähellä Vatikaania. Metropysäkille vähän matkaa mutta bussilla pääsee mukavan lähelle. Yläkerran baarissa piti olla häppy hour mutta meiltä otettiin kyllä kahdesta teemukista täysi hinta. Menisin toistekkin.Aamupala oli ihan ok."

Arvosteltu 9.10.2019

Trianon Borgo Pio
Sonder | Montevecchio
Sonder | Montevecchio
Hinta on 88 € per yö ajalle 22. helmik. viiva 23. helmik.
Piazza Navona, Campo de' Fiori ja Pantheon sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Castel Sant'Angelo ja Fontana di Trevi ovat ...
4.5/5 Wonderful! (4 arvostelua)
"Great location. Within a short walk of major landmarks in Rome. The bed was a little rough, but not a deal-breaker. The shower (in 3B) was tiny. Not unusual in old European buildings. I would absolutely stay there again."

Arvosteltu 19.1.2022

Sonder | Montevecchio
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Rooma

Kohteen Rooma lähellä sijaitsevat kaupungit