Italiassa saattaa olla voimassa COVID-19:stä johtuvia matkustusrajoituksia.

RoomaItalia

Ominaista Roomalle ovat sen eeppinen arkkitehtuuri, klassinen taide ja monet aurinkoiset aukiot. Jos päätät tehdä matkan Roomaan, edessäsi on takuulla ikimuistoinen kaupunkiloma.

Roomassa on yli 2,8 miljoonaa asukasta, joista monet kertovat mielellään, missä sijaitsee kaupungin paras pitseria tai mikä on kaupungin paras jalkapallojoukkue. Vauhti Roomassa hidastuu ainoastaan alkuiltapäivästä, jolloin monet paikalliset yhä viettävät lounaan jälkeistä lepohetkeä.

Seitsemälle kukkulalle rakennettu Rooma on jaettu kaupunginosiin, joista monet on nimetty tärkeimmän paikallisen nähtävyyden mukaan. Tiber-joki virtaa kaupungin halki, ja mukulakivikadut ja bulevardit yhdistävät kaupunginosat toisiinsa. Turvaudu karttaan etenkin vanhimmilla alueilla, joilla osoitteet ja kadut voivat olla vaikeasti tulkittavissa. Nähtävyyksien läheisyydessä kiemurteleviin kapeisiin teihin voit tutustua parhaiten kävelemällä. Julkisesta liikenteestä bussit ovat kätevin vaihtoehto.

Toisaalta eksyminenkin kuuluu Roomassa asiaan. Saatat esimerkiksi huomata päätyneesi kotileipomon ovelle, josta tulvii tuoreiden leivonnaisten tuoksu, tai arkeologisille kaivauksille, jotka ovat meneillään keskellä vilkkaasti liikennöityä katua.

Vierailu Roomassa edellyttää tietenkin myös taiteen ja arkkitehtuurin mestariteoksiin tutustumista. Vatikaanissa sijaitsevat esimerkiksi renessanssin taidonnäytteet Palazzo Senatorio ja Sikstuksen kappeli. Ehdottomia barokkikauden helmiä ovat Pietarinkirkko, espanjalaiset portaat ja Fontana di Trevi -suihkulähde. Astu ajassa taaksepäin ja syvenny Rooman valtakunnan historiaan Forum Romanumilla, joka päättyy Colosseumiin. Kun tarvitset lepohetken, Istahda kahvikupposelle jollekin vanhankaupungin aukioista, esimerkiksi Piazza Navonalle.

Oopperan, muun musiikin, jalkapallon ja arkkitehtuurin lisäksi roomalaiset rakastavat ruokaa ja viiniä, joten löydät lomasi jokaiselle illalle maistuvaa syötävää ja juotavaa. Kaikkialla Roomassa on tarjolla runsaasti maukasta italialaista ruokaa ja viiniä. Spagetti carbonara on klassinen ruokalaji, vaikka oikeaan roomalaiseen keittiöön kuuluu paljon muutakin kuin pastaa. Spagetti carbonara on yksinkertainen, mutta herkullinen ruoka, jonka ainekset vaihtelevat sen mukaan, mitä kulloinkin on parhaiten saatavilla.

Kun olet käynyt kaikissa paikoissa, jotka olet halunnut päivän aikana nähdä, toimi kuten paikalliset. Etsi paikka jäätelön syömistä varten ja katsele iltapäivätaivaan tummumista purppuraksi. Toteutat näin roomalaista tapaa viettää aikaa tekemättä mitään. Italialaiset käyttävät tästä ilmaisua ”il dolce far niente” eli ”joutilaisuuden ihanuus”.

Matkaopas: Rooma

Missä yöpyä kohteessa Rooma

Via del Corso featuring tori, hallintorakennus ja perintökohteet

Rooman kaupungin keskusta

4,5/5Wonderful!(173 aluearvostelua)

Rooman kaupungin keskusta tunnetaan kiehtovista museoista, upeasta katedraalista ja jokimaisemiin. Myös suositut nähtävyydet, kuten Piazza Venezia ja Pantheon, ovat näkemisen arvoisia. Läheiset Spagnan asema ja Barberinin asema takaavat, että kaupunkiin on helppoa tutustua.

Rooman kaupungin keskusta
Rooma featuring kyltit ja vanha arkkitehtuuri

Vatikaanivaltio

4/5Very Good!(24 aluearvostelua)

Vatikaanivaltio tunnetaan kiehtovista museoista ja upeasta katedraalista. Muuta tekemistä ja näkemistä tarjoavat Vatikaanin museot ja Sikstuksen kappeli, ja Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticanin asema ja Cipron asema takaavat, että voit tutustua kaupunkiin myös laajemmin.

Vatikaanivaltio
Trastevere, Rooma, Lazio, Italia

Trastevere

4,5/5Wonderful!(16 aluearvostelua)

Trastevere tunnetaan värikkäistä puutarhoista, ja kaupungissa ollessasi Santa Maria in Trasteveren kirkko ja Ponte Sisto ovat ehdottomasti vierailun arvoisia kohteita.

Trastevere
Prati featuring vanha arkkitehtuuri, uskonnolliset kohteet ja katunäkymät

Prati

4,5/5Wonderful!(41 aluearvostelua)

Prati tunnetaan suosituista kaupoista, ja sen lisäksi voit vierailla erilaisissa kohteissa, joihin kuuluu Via Cola di Rienzo ja Korkein oikeus. Läheinen Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticanin asema takaa sen, että alueella liikkuminen on vaivatonta.

Prati
Piazza Navona Square johon kuuluu lähde, tori ja taide

Navona

4,5/5Wonderful!(41 aluearvostelua)

Navona tunnetaan viehättävistä kahviloista, ja Piazza Navona sekä Campo de' Fiori ovat näkemisen arvoisia täällä vieraillessasi.

Navona
Monti joka esittää raunio, vanha arkkitehtuuri ja perintökohteet

Monti

4,5/5Wonderful!(58 aluearvostelua)

Monti tunnetaan viehättävistä kahviloista ja kirkoista. Paikallisiin nähtävyyksiin kuuluu lisäksi Nazionale-katu ja Neron kultainen talo (Domus Aurea), ja Cavourin asema sekä Colosseon asema takaavat, että voit tutustua myös kaukaisempiin alueisiin.

Monti

Huippuhotellit kohteessa Rooma

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Hotel 87 Eighty-Seven - Maison D'Art Collection
Hotel 87 Eighty-Seven - Maison D'Art Collection
4 out of 5
Via del Tritone 87-89, Rooma, Rooma
Hinta on 57 € per yö

Via del Tritone, Via Veneto ja Piazza Barberini sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä historiallisella alueella sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. ...

4,2/5Very Good! (751 arvostelua)

"Hyvä Hotelli, keskeinen sijainti."…"

Arvosteltu 4.1.2020

Hotel 87 Eighty-Seven - Maison D'Art Collection
Otivm Hotel
Otivm Hotel
4 out of 5
Via D'Aracoeli, 11, Rooma
Hinta on 92 € per yö

Piazza Venezia, Via del Corso ja Forum Romanum sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Victor Emmanuel II:n kansallinen muistomerkki ja ...

4,7/5Exceptional! (402 arvostelua)

"Great hotel with perfect location to explore Rome. Good breakfast and helpful staff. Thank you."…"

Arvosteltu 31.7.2020

Otivm Hotel
La Maison D'Art Spagna - Maison d'Art Collection
La Maison D'Art Spagna - Maison d'Art Collection
3 out of 5
Via del Corso 112, Spagna, Rooma
Hinta on 62 € per yö

Via del Tritone, Via del Corso ja Via Condotti sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Fontana di Trevi ja Espanjalaiset portaat (Piazza di Spagna) ...

4,2/5Very Good! (68 arvostelua)

"Annettussa osoitteessa respa josta ohjattiin toisessa rakennuksessa olevaan respaan 4minutiin kävely ja itse huone samalla kadulla kolmannessa rakennuksessa joka oli täydellisessä remontissa.Huone siisti ja hyvä.Kaupunkivero Hotels.com sivuilla 3.50eur/henkilö oikeasti 6eur/henkilö"…"

Arvosteltu 30.10.2019

La Maison D'Art Spagna - Maison d'Art Collection

Suositut vierailukohteet – Rooma

Colosseum
Kuva majoitusliikkeestä Colosseum

Colosseum

4,5/5(196 arvostelua)

Todellinen arkkitehtuurin raskassarjalainen, 2 200 vuotta vanha Colosseum on yksi rakennuksista, joita pidetään ”uuden ajan” seitsemänä ihmeenä.

Fontana di Trevi
Kuva majoitusliikkeestä Fontana di Trevi

Fontana di Trevi

4,5/5(202 arvostelua)

Roomassa on valtava määrä erilaisia vettä hyväkseen käyttäviä monumentteja ja patsaita, mutta ehdottomasti kuuluisin niistä on Fortuna di Trevi -suihkulähde.

Piazza Navona
Kuva majoitusliikkeestä Piazza Navona

Piazza Navona

4/5(171 arvostelua)

Vanhat paavin asumuksiksi suunnitellut rakennukset eivät ole juurikaan vuosien saatossa muuttuneet, ja aukio vetää puoleensa ihmisiä ulkoilmakahviloineen ja katutaiteilijoineen. 

Pantheon
Kuva majoitusliikkeestä Pantheon

Pantheon

4,5/5(196 arvostelua)

Yksi antiikin Rooman suurimmista saavutuksista ilmentää sekä alueen muinaista historiaa että vaikuttavaa arkkitehtuuria.

Espanjalaiset portaat
Kuva majoitusliikkeestä Espanjalaiset portaat

Espanjalaiset portaat

4/5(202 arvostelua)

Keskellä Roomaa sijaitsevat espanjalaiset portaat ovat komea monumentti, jolla on komea historia.

Villa Borghesen puisto
Kuva majoitusliikkeestä Villa Borghesen puisto

Villa Borghesen puisto

4/5(85 arvostelua)

Karkaa Rooman vilkkaan keskustan vilinää ja lähde tutkimaan Villa Borghesen laajaa kauniiden puutarhojen ja kiehtovien museoiden verkostoa.

Arvostelut – Rooma

4.6

Huippukohde

5 - Loistava
231
5 - Loistava 59.383033419023135%
4 - Hyvä
142
4 - Hyvä 36.50385604113111%
3 - OK
15
3 - OK 3.8560411311053984%
2 - Pettymys
1
2 - Pettymys 0.2570694087403599%
1 - Hirveä
0
1 - Hirveä 0%

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

27. helmik. 2020

Hieno paikka, paljon nähtävää, ihania pikkukatuja ja ruokapaikkoja, kivaa ostettavaa.

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

23. helmik. 2020

Lot of interesting attractions to see. Good shoes for walking definitely needed.

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

18. helmik. 2020

Helmikuun alku oli erittäin hyvä matkustusajankohta ilmojen puolesta sekä turistien vähyyden vuoksi.

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

14. helmik. 2020

Meillä toinen kerta, mutta paljon jäi kokematta, varmaan menemme uudestaankin..

5/5 - Loistava

Irina

6. tammik. 2020

Ihanaa paikkaa

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

11. jouluk. 2019

Uusi sukupolvi osaa englantia ja he ovat erittäin palvelualtiita.

Kohteen Rooma lähellä sijaitsevat kaupungit