Koe historiallisista kohteistaan, katedraalistaan ja kahviloistaan tunnettu Rooma!

Roomassa on yli 2,8 miljoonaa asukasta, joista monet kertovat mielellään, missä sijaitsee kaupungin paras pitseria tai mikä on kaupungin paras jalkapallojoukkue. Vauhti Roomassa hidastuu ainoastaan alkuiltapäivästä, jolloin monet paikalliset yhä viettävät lounaan jälkeistä lepohetkeä.

Seitsemälle kukkulalle rakennettu Rooma on jaettu kaupunginosiin, joista monet on nimetty tärkeimmän paikallisen nähtävyyden mukaan. Tiber-joki virtaa kaupungin halki, ja mukulakivikadut ja bulevardit yhdistävät kaupunginosat toisiinsa. Turvaudu karttaan etenkin vanhimmilla alueilla, joilla osoitteet ja kadut voivat olla vaikeasti tulkittavissa. Nähtävyyksien läheisyydessä kiemurteleviin kapeisiin teihin voit tutustua parhaiten kävelemällä. Julkisesta liikenteestä bussit ovat kätevin vaihtoehto.

Toisaalta eksyminenkin kuuluu Roomassa asiaan. Saatat esimerkiksi huomata päätyneesi kotileipomon ovelle, josta tulvii tuoreiden leivonnaisten tuoksu, tai arkeologisille kaivauksille, jotka ovat meneillään keskellä vilkkaasti liikennöityä katua.

Vierailu Roomassa edellyttää tietenkin myös taiteen ja arkkitehtuurin mestariteoksiin tutustumista. Vatikaanissa sijaitsevat esimerkiksi renessanssin taidonnäytteet Palazzo Senatorio ja Sikstuksen kappeli. Ehdottomia barokkikauden helmiä ovat Pietarinkirkko, espanjalaiset portaat ja Fontana di Trevi -suihkulähde. Astu ajassa taaksepäin ja syvenny Rooman valtakunnan historiaan Forum Romanumilla, joka päättyy Colosseumiin. Kun tarvitset lepohetken, Istahda kahvikupposelle jollekin vanhankaupungin aukioista, esimerkiksi Piazza Navonalle.

Oopperan, muun musiikin, jalkapallon ja arkkitehtuurin lisäksi roomalaiset rakastavat ruokaa ja viiniä, joten löydät lomasi jokaiselle illalle maistuvaa syötävää ja juotavaa. Kaikkialla Roomassa on tarjolla runsaasti maukasta italialaista ruokaa ja viiniä. Spagetti carbonara on klassinen ruokalaji, vaikka oikeaan roomalaiseen keittiöön kuuluu paljon muutakin kuin pastaa. Spagetti carbonara on yksinkertainen, mutta herkullinen ruoka, jonka ainekset vaihtelevat sen mukaan, mitä kulloinkin on parhaiten saatavilla.

Kun olet käynyt kaikissa paikoissa, jotka olet halunnut päivän aikana nähdä, toimi kuten paikalliset. Etsi paikka jäätelön syömistä varten ja katsele iltapäivätaivaan tummumista purppuraksi. Toteutat näin roomalaista tapaa viettää aikaa tekemättä mitään. Italialaiset käyttävät tästä ilmaisua ”il dolce far niente” eli ”joutilaisuuden ihanuus”.

Tunnettu seuraavista:

Museo, Historiallinen rakennus ja Katedraali

Tarkastele karttaa

Missä yöpyä kohteessa Rooma

Rooman kaupungin keskusta
Kuva majoitusliikkeestä Rooman kaupungin keskusta

Rooman kaupungin keskusta

Historiallinen rakennus, Katedraali, Monumentti

Rooman kaupungin keskusta tarjoaa suosittuja nähtävyyksiä, joihin kuuluvat Piazza Venezia (aukio) ja Vittorio Emanuelen monumentti. Läheiset Spagnan asema ja Barberinin asema takaavat, että kaupunkiin on helppoa tutustua. Täällä ollessa kannattaa myös nauttia alueen kiehtovista museoista, upeasta katedraalista ja upeista näkymistä joelle.

Vatikaanivaltio
Kuva majoitusliikkeestä Vatikaanivaltio

Vatikaanivaltio

Katedraali, Museo, Kulttuuri

Vatikaanivaltio tunnetaan kiehtovista museoista ja upeasta katedraalista. Muuta tekemistä ja näkemistä tarjoavat Vatikaanin museot ja Sikstuksen kappeli, ja Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticanin asema ja Cipron asema takaavat, että voit tutustua kaupunkiin myös laajemmin.

Trastevere
Kuva majoitusliikkeestä Trastevere

Trastevere

Katedraali, Kirkko, Joki

Trastevere tunnetaan värikkäistä puutarhoista, ja kaupungissa ollessasi Santa Maria in Trasteveren kirkko ja Ponte Sisto ovat ehdottomasti vierailun arvoisia kohteita.

Municipio I
Kuva majoitusliikkeestä Municipio I

Municipio I

Jos aiot viettää aikaa kohteessa Municipio I, tutustu joihinkin sen nähtävyyksiin, kuten Pantheon tai Piazza Navona. Läheiset Spagnan asema ja Barberinin asema takaavat, että kaupunkiin tutustuminen on vaivatonta.

Navona
Kuva majoitusliikkeestä Navona

Navona

Kirkko, Katedraali, Historiallinen rakennus

Navona tunnetaan viehättävistä kahviloista, ja Piazza Navona sekä Campo de' Fiori ovat näkemisen arvoisia täällä vieraillessasi.

Monti
Kuva majoitusliikkeestä Monti

Monti

Katedraali, Kirkko, Historiallinen rakennus

Monti on yksi Rooman tärkeimmistä rioneista eli kaupunginosista. Siellä voit rentoutua viinibaareissa ja ravintoloissa, tehdä kävelykierroksen ja tutustu kuuluisaan Colosseumiin sekä muihin historiallisiin kohteisiin.

Huippuhotellit kohteessa Rooma

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Kuva majoitusliikkeestä Hotel Quirinale
Hotel Quirinale
4 out of 5
Via Nazionale 7, Rooma, RM
100 € / yö
28. elok.–29. elok.
4.2/5Erittäin hyvä! (3,906 arvostelua)

Rooman oopperatalo, Nazionale-katu ja Via XX Settembre sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Via Veneto ja Basilica di Santa ...

4.2/5Erittäin hyvä! (3,906 arvostelua)
30v häämatka Roomaan

"Olimme 13.-17.5.2019 juhlistamassa 30v hääpäivää Roomassa. Hotelli oli keskeisellä paikalla lähellä Terminin pääasemaa. Siitä pääsi hyvin kulkemaan joka paikkaan. Hotellihuone oli siisti ja tilava, sänky mukava. Aamupala oli monipuolinen ja hyvä. Vastaanoton henkilökunta oli avuliasta ja ..."…"

Arvosteltu 19.5.2019

Hotel Quirinale
Kuva majoitusliikkeestä Domus Del Corso Spagna
Domus Del Corso Spagna
24 Via del Corso, Rooma
45 € / yö
21. syysk.–22. syysk.
3.8/5Hyvä! (10 arvostelua)

Via del Babuino, Via del Corso ja Piazza del Popolo (aukio) sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä majatalosta. Espanjalaiset portaat (Piazza di Spagna) ja ...

3.8/5Hyvä! (10 arvostelua)

"Staff was terrific. Breakfast was very good. Location was central."…"

Arvosteltu 2.8.2019

Domus Del Corso Spagna
Kuva majoitusliikkeestä Hilton Garden Inn Rome Airport
Hilton Garden Inn Rome Airport
4 out of 5
Via Vittorio Bragadin 2, Fiumicino, RM
144 € / yö
22. syysk.–23. syysk.
4.1/5Erittäin hyvä! (2,004 arvostelua)

Domus di Amore e Psiche, Fiera di Roma (kongressikeskus) ja Ostia Antica (arkeologinen alue) ovat 15 kilometrin päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta ...

4.1/5Erittäin hyvä! (2,004 arvostelua)
Hyvä valinta!

"Loistava sijainti kentän läheisyydessä. Ilmainen kuljetus kentälle. Henkilökunta superystävällisiä. Ravintolassa hyvä valikoima gluteenitonta ruokaa jopa pastaa. Erittäin siistiä mutta sisustus oli 70-luvulta;)"…"

Arvosteltu 15.11.2018

Hilton Garden Inn Rome Airport

Suosittuja aktiviteetteja kohteessa Rooma

Fontana di Trevi
Kuva majoitusliikkeestä Fontana di Trevi

Fontana di Trevi

Roomassa on valtava määrä erilaisia vettä hyväkseen käyttäviä monumentteja ja patsaita, mutta ehdottomasti kuuluisin niistä on Fortuna di Trevi -suihkulähde.

Espanjalaiset portaat
Kuva majoitusliikkeestä Espanjalaiset portaat

Espanjalaiset portaat

Keskellä Roomaa sijaitsevat espanjalaiset portaat ovat komea monumentti, jolla on komea historia.

Pietarinkirkko
Kuva majoitusliikkeestä Pietarinkirkko

Pietarinkirkko

Vieraile tässä kupolikattoinen katolilaisen maailman mahtavimmassa kirkossa ja sen loistavassa taidegalleriassa.

Pantheon
Kuva majoitusliikkeestä Pantheon

Pantheon

Yksi antiikin Rooman suurimmista saavutuksista ilmentää sekä alueen muinaista historiaa että vaikuttavaa arkkitehtuuria.

Piazza Navona
Kuva majoitusliikkeestä Piazza Navona

Piazza Navona

Vanhat paavin asumuksiksi suunnitellut rakennukset eivät ole juurikaan vuosien saatossa muuttuneet, ja aukio vetää puoleensa ihmisiä ulkoilmakahviloineen ja katutaiteilijoineen. 

Vatikaanin museot
Kuva majoitusliikkeestä Vatikaanin museot

Vatikaanin museot

Unohda Louvre, the Met ja Eremitaaši – suuri määrä maailman arvostetuinta taidetta sijaitsee Vatikaanin museoissa.

Muita kohteen Rooma kaltaisia kaupunkeja

Milano
Kuva majoitusliikkeestä Milano
Milano
Venetsia
Kuva majoitusliikkeestä Venetsia
Venetsia
Pariisi
Kuva majoitusliikkeestä Pariisi
Pariisi
Barcelona
Kuva majoitusliikkeestä Barcelona
Barcelona