Rooma matkavinkit

Matkaopas
Colosseum johon kuuluu monumentti, yökuvat ja perintökohteet

Rooma: Matkaopas

Ominaista Roomalle ovat sen eeppinen arkkitehtuuri, klassinen taide ja monet aurinkoiset aukiot. Jos päätät tehdä matkan Roomaan, edessäsi on takuulla ikimuistoinen kaupunkiloma.

Roomassa on yli 2,8 miljoonaa asukasta, joista monet kertovat mielellään, missä sijaitsee kaupungin paras pitseria tai mikä on kaupungin paras jalkapallojoukkue. Vauhti Roomassa hidastuu ainoastaan alkuiltapäivästä, jolloin monet paikalliset yhä viettävät lounaan jälkeistä lepohetkeä.

Seitsemälle kukkulalle rakennettu Rooma on jaettu kaupunginosiin, joista monet on nimetty tärkeimmän paikallisen nähtävyyden mukaan. Tiber-joki virtaa kaupungin halki, ja mukulakivikadut ja bulevardit yhdistävät kaupunginosat toisiinsa. Turvaudu karttaan etenkin vanhimmilla alueilla, joilla osoitteet ja kadut voivat olla vaikeasti tulkittavissa. Nähtävyyksien läheisyydessä kiemurteleviin kapeisiin teihin voit tutustua parhaiten kävelemällä. Julkisesta liikenteestä bussit ovat kätevin vaihtoehto.

Toisaalta eksyminenkin kuuluu Roomassa asiaan. Saatat esimerkiksi huomata päätyneesi kotileipomon ovelle, josta tulvii tuoreiden leivonnaisten tuoksu, tai arkeologisille kaivauksille, jotka ovat meneillään keskellä vilkkaasti liikennöityä katua.

Vierailu Roomassa edellyttää tietenkin myös taiteen ja arkkitehtuurin mestariteoksiin tutustumista. Vatikaanissa sijaitsevat esimerkiksi renessanssin taidonnäytteet Palazzo Senatorio ja Sikstuksen kappeli. Ehdottomia barokkikauden helmiä ovat Pietarinkirkko, espanjalaiset portaat ja Fontana di Trevi -suihkulähde. Astu ajassa taaksepäin ja syvenny Rooman valtakunnan historiaan Forum Romanumilla, joka päättyy Colosseumiin. Kun tarvitset lepohetken, Istahda kahvikupposelle jollekin vanhankaupungin aukioista, esimerkiksi Piazza Navonalle.

Oopperan, muun musiikin, jalkapallon ja arkkitehtuurin lisäksi roomalaiset rakastavat ruokaa ja viiniä, joten löydät lomasi jokaiselle illalle maistuvaa syötävää ja juotavaa. Kaikkialla Roomassa on tarjolla runsaasti maukasta italialaista ruokaa ja viiniä. Spagetti carbonara on klassinen ruokalaji, vaikka oikeaan roomalaiseen keittiöön kuuluu paljon muutakin kuin pastaa. Spagetti carbonara on yksinkertainen, mutta herkullinen ruoka, jonka ainekset vaihtelevat sen mukaan, mitä kulloinkin on parhaiten saatavilla.

Kun olet käynyt kaikissa paikoissa, jotka olet halunnut päivän aikana nähdä, toimi kuten paikalliset. Etsi paikka jäätelön syömistä varten ja katsele iltapäivätaivaan tummumista purppuraksi. Toteutat näin roomalaista tapaa viettää aikaa tekemättä mitään. Italialaiset käyttävät tästä ilmaisua ”il dolce far niente” eli ”joutilaisuuden ihanuus”.

Discover neighborhoods in Rooma

Via del Corso featuring tori, hallintorakennus ja perintökohteet

Rooman kaupungin keskusta

4,5/5(173 arvostelua alueesta)

Rooman kaupungin keskusta tunnetaan kiehtovista museoista, upeasta katedraalista ja jokimaisemiin. Myös suositut nähtävyydet, kuten Fontana di Trevi ja Pantheon, ovat näkemisen arvoisia. Läheiset Venezia Tram Stop ja Arenula-Cairoli Tram Station takaavat, että kaupunkiin on helppoa tutustua.

Rooman kaupungin keskusta
Rooman historiallinen keskusta johon kuuluu tori, kaupunki ja patsas tai veistos

Rooman historiallinen keskusta

Rooman historiallinen keskusta tunnetaan kiehtovista museoista, upeasta katedraalista ja viehättävistä kahviloista. Myös suositut nähtävyydet, kuten Colosseum ja Fontana di Trevi, ovat näkemisen arvoisia. Läheiset Venezia Tram Stop ja Colosseon asema takaavat, että kaupunkiin on helppoa tutustua.

Rooman historiallinen keskusta
Default Image

Trastevere

4,5/5(16 arvostelua alueesta)

Matkustajat pitävät kohteen Trastevere kuvankauniista puutarhoista ja sen suosituista nähtävyyksistä, kuten Santa Maria in Trasteveren basilika. Trastevere/Min. P. Istruzione Tram Stop ja Induno Tram Stop takaavat lisäksi, että kaupungin nähtävyyksiin on helppoa tutustua.

Trastevere