Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Piazza San Pietro (Pietarinaukio)

Tämä katolisen maailman avoimen taivaan alla sijaitseva sydän edustaa mahtipontisen uskonnollisen arkkitehtuurin komeinta antia – erityisesti auringon laskiessa.

Piazza San Pietroa eli Pietarinaukiota kannattaa lähestyä vain yhdestä suunnasta: suoraan pitkin Via della Conciliazione -katua kohti majesteettista Pietarinkirkkoa. Kun seisot keskellä Pietarinaukiota, seisot keskellä maailman pienintä valtiota.

Nykyasussaan aukio on Gian Lorenzo Berninin työn tulosta. 1600-luvun puolessavälissä tämä barokkikauden arkkitehti sai tehtäväkseen suunnitella julkisen tilan, josta mahdollisimman monet voisivat nähdä paavin, kun hän puhui kansalle Vatikaanin palatsistaan. Nykyäänkin jokaisena pääsiäissunnuntaina ihmiset tungeksivat Pietarinaukiolle nähdäkseen paavin pitämässä vuotuista puhettaan. Aukiolla on harvoin hiljaista hetkeä.

Valitse huolellisesti nähtävyyksistä ne, jotka kiinnostavat sinua eniten. Aukion keskellä on yli 25 metriä korkea egyptiläinen obeliski, joka on veistetty punaisesta graniitista. Sanotaan, että Caligula siirsi obeliskin Aleksandriasta vuonna 37 nykyisen aukion paikalla sijainneeseen Neron sirkukseen, joka toimi brutaalien taisteluiden ja ristiinnaulitsemisten näyttämönä. Samalla paikalla myös apostoli Pietarin elämä päättyi roomalaisten käsiin. Cerasin kappelissa on äärimmäisen upea Pietarin marttyyrikuolemaa kuvaava maalaus.

Soikeaa aukiota reunustavat neliriviset pylväiköt, jotka on sijoitettu nerokkaasti siten, että tietystä kulmasta katsottuna ne luovat optisen harhan. Katsomalla pylväikköjen yli näet useita patsaita. Nämä patsaat esittävät pyhiä hahmoja Johannes Kastajasta Jeesukseen. Pietarin patsas, jonka on veistänyt Giuseppe de Fabris, sijaitsee kirkkoon johtavien portaiden oikealla puolella. Pietarin patsasta vastapäätä on Paavalin patsas.

Pietarinaukio sijaitsee Rooman keskustan alueella. Voit kävellä aukiolle keskustasta. Suorin reitti on ylittää ensin Tiber-joki ja kävellä sitten suoraan pitkin Via della Conciliazione -katua. Ottavianon metroasema on lyhyen kävelymatkan päässä Via Ottaviano -kadulla.


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 9 293 majoitusliikettä kohteen Pietarinaukio lähellä
Domus Del Corso Flaminio 50 €
Domus Del Corso Flaminio

Domus Del Corso Flaminio

Piazzale Flaminio 19, Rooma
   
  0.0 kautta 5.0 Tähteä

  Villa Borghese (puutarha), Via del Corso ja Piazza del Popolo (aukio) sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä majatalosta. Nykytaiteen kansallisgalleria ja Espanjalaiset portaat (Piazza di Spagna) ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Flaminio - Piazza del Popolon asema ja Rome Piazzale Flaminion asema sijaitsevat 2 minuutin kävelymatkan päässä.

  Hotel Quirinale 97 €
  Hotel Quirinale

  Hotel Quirinale

  Via Nazionale 7, Rooma, RM
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Rooman oopperatalo, Nazionale-katu ja Via XX Settembre sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Via Veneto ja Basilica di Santa Maria Maggiore (kirkko) ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Repubblica - Teatro dell'Operan asema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Barberinin asema 8 minuutin kävelymatkan päässä.

   Domus Del Corso Spagna 45 €
   Domus Del Corso Spagna

   Domus Del Corso Spagna

   24 Via del Corso, Rooma
     
    0.0 kautta 5.0 Tähteä

    Via del Babuino, Via del Corso ja Piazza del Popolo (aukio) sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä majatalosta. Espanjalaiset portaat (Piazza di Spagna) ja Villa Borghese (puutarha) ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Flaminio - Piazza del Popolon asema on 5 minuutin kävelymatkan päässä, ja Spagnan asema on 8 minuutin kävelymatkan päässä.

    Starhotels Michelangelo 116 €
    Starhotels Michelangelo

    Starhotels Michelangelo

    Via Della Stazione Di San Pietro 14, Rooma, RM
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Pietarinaukio, Pietarinkirkko ja Sikstuksen kappeli sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Castel Sant'Angelo ja Vatikaanin museot ovat myös 2 kilometrin päässä. Rome S. Pietron asema ja Roma San Pietron asema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

     Grand Hotel Tiberio 59 €
     Grand Hotel Tiberio

     Grand Hotel Tiberio

     Via Lattanzio 51, Rooma, RM
       
      4.0 kautta 5.0 Tähteä

      Romanttinen hotelli, jonka lähellä on Vatikaanin puutarha, Vatikaanin museot ja Sikstuksen kappeli. Lähistöllä sijaitsee myös Pietarinkirkko ja Pietarinaukio. Appianon asema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Cipron asema 15 minuutin kävelymatkan päässä.

      Best Western Plus Hotel Spring House 105 €
      Best Western Plus Hotel Spring House

      Best Western Plus Hotel Spring House

      Via Mocenigo 7, Rooma, RM
        
       4.0 kautta 5.0 Tähteä

       Vatikaanin museot ja Vatikaanin puutarha ovat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä keskustassa sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Pietarinaukio ja Monte Mario ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Cipron asema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticanin asema on 8 minuutin kävelymatkan päässä.

       Grand Hotel Olympic 76 €
       Grand Hotel Olympic

       Grand Hotel Olympic

       Via Properzio 2/a, Rooma, RM
         
        4.0 kautta 5.0 Tähteä

        Via Cola di Rienzo ja Castel Sant'Angelo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Pietarinaukio ja Vatikaanin museot ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticanin asema on 7 minuutin kävelymatkan päässä, ja Lepanton asema on 13 minuutin kävelymatkan päässä.

        Residenza Paolo VI 103 €
        Residenza Paolo VI

        Residenza Paolo VI

        Via Paolo VI, 29, Rooma, RM
          
         0.0 kautta 5.0 Tähteä

         Pietarinaukio, Paavali VI:n audienssisali ja Pietarinkirkko sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä majoitusliikkeestä. Sikstuksen kappeli ja Apostolinen palatsi (Vatikaanin palatsi) ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Rome S. Pietron asema on 9 minuutin kävelymatkan päässä, ja Roma San Pietron asema on 9 minuutin kävelymatkan päässä.