Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Piazza San Pietro (Pietarinaukio)

Tämä katolisen maailman avoimen taivaan alla sijaitseva sydän edustaa mahtipontisen uskonnollisen arkkitehtuurin komeinta antia – erityisesti auringon laskiessa.

Piazza San Pietroa eli Pietarinaukiota kannattaa lähestyä vain yhdestä suunnasta: suoraan pitkin Via della Conciliazione -katua kohti majesteettista Pietarinkirkkoa. Kun seisot keskellä Pietarinaukiota, seisot keskellä maailman pienintä valtiota.

Nykyasussaan aukio on Gian Lorenzo Berninin työn tulosta. 1600-luvun puolessavälissä tämä barokkikauden arkkitehti sai tehtäväkseen suunnitella julkisen tilan, josta mahdollisimman monet voisivat nähdä paavin, kun hän puhui kansalle Vatikaanin palatsistaan. Nykyäänkin jokaisena pääsiäissunnuntaina ihmiset tungeksivat Pietarinaukiolle nähdäkseen paavin pitämässä vuotuista puhettaan. Aukiolla on harvoin hiljaista hetkeä.

Valitse huolellisesti nähtävyyksistä ne, jotka kiinnostavat sinua eniten. Aukion keskellä on yli 25 metriä korkea egyptiläinen obeliski, joka on veistetty punaisesta graniitista. Sanotaan, että Caligula siirsi obeliskin Aleksandriasta vuonna 37 nykyisen aukion paikalla sijainneeseen Neron sirkukseen, joka toimi brutaalien taisteluiden ja ristiinnaulitsemisten näyttämönä. Samalla paikalla myös apostoli Pietarin elämä päättyi roomalaisten käsiin. Cerasin kappelissa on äärimmäisen upea Pietarin marttyyrikuolemaa kuvaava maalaus.

Soikeaa aukiota reunustavat neliriviset pylväiköt, jotka on sijoitettu nerokkaasti siten, että tietystä kulmasta katsottuna ne luovat optisen harhan. Katsomalla pylväikköjen yli näet useita patsaita. Nämä patsaat esittävät pyhiä hahmoja Johannes Kastajasta Jeesukseen. Pietarin patsas, jonka on veistänyt Giuseppe de Fabris, sijaitsee kirkkoon johtavien portaiden oikealla puolella. Pietarin patsasta vastapäätä on Paavalin patsas.

Pietarinaukio sijaitsee Rooman keskustan alueella. Voit kävellä aukiolle keskustasta. Suorin reitti on ylittää ensin Tiber-joki ja kävellä sitten suoraan pitkin Via della Conciliazione -katua. Ottavianon metroasema on lyhyen kävelymatkan päässä Via Ottaviano -kadulla.


Alueen Pietarinaukio opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 11 110 majoitusliikettä kohteen Pietarinaukio lähellä
Hotel Quirinale 80 €
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rooma, RM
   
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Rooman oopperatalo, Nazionale-katu ja Via XX Settembre sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Via Veneto ja Basilica di Santa Maria Maggiore (kirkko) ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Repubblica - Teatro dell'Operan asema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Barberinin asema 8 minuutin kävelymatkan päässä.

  Starhotels Michelangelo 94 €
  Starhotels Michelangelo

  Starhotels Michelangelo

  Via Della Stazione Di San Pietro 14, Rooma, RM
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Pietarinaukio, Pietarinkirkko ja Sikstuksen kappeli sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Castel Sant'Angelo ja Vatikaanin museot ovat myös 2 kilometrin päässä. Rome S. Pietron asema ja Roma San Pietron asema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

   Best Western Plus Hotel Spring House 80 €
   Best Western Plus Hotel Spring House

   Best Western Plus Hotel Spring House

   Via Mocenigo 7, Rooma, RM
     
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    Vatikaanin museot ja Vatikaanin puutarha ovat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä keskustassa sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Pietarinaukio ja Monte Mario ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Cipron asema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticanin asema on 8 minuutin kävelymatkan päässä.

    Grand Hotel Olympic 49 €
    Grand Hotel Olympic

    Grand Hotel Olympic

    Via Properzio 2/a, Rooma, RM
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Via Cola di Rienzo ja Castel Sant'Angelo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Pietarinaukio ja Vatikaanin museot ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticanin asema on 7 minuutin kävelymatkan päässä, ja Lepanton asema on 13 minuutin kävelymatkan päässä.

     NH Collection Roma Giustiniano 115 €
     NH Collection Roma Giustiniano

     NH Collection Roma Giustiniano

     Via Virgilio 1 E/F/G, Rooma, RM
       
      4.0 kautta 5.0 Tähteä

      Via Cola di Rienzo, Chiesa Valdese ja Auditorium Conciliazione sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Castel Sant'Angelo sijaitsee 0,8 kilometrin päässä. Lepanton asema on 11 minuutin kävelymatkan päässä, ja Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticanin asema on 11 minuutin kävelymatkan päässä.

      San Pietro Boutique Rooms 85 €
      San Pietro Boutique Rooms

      San Pietro Boutique Rooms

      Via Properzio, 32, Rooma, RM
        
       0.0 kautta 5.0 Tähteä

       Via Cola di Rienzo, Castel Sant'Angelo ja Pietarinaukio sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä kaupunkipientalosta. Pietarinkirkko ja Sikstuksen kappeli ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticanin asema on 8 minuutin kävelymatkan päässä, ja Lepanton asema on 15 minuutin kävelymatkan päässä.

       Trianon Borgo Pio 96 €
       Trianon Borgo Pio

       Trianon Borgo Pio

       Piazza delle Vaschette n 13, Rooma, RM
         
        4.0 kautta 5.0 Tähteä

        Via Cola di Rienzo, Castel Sant'Angelo ja Pietarinaukio sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä residenssistä. Pietarinkirkko ja Sikstuksen kappeli ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticanin asema on 10 minuutin kävelymatkan päässä, ja Lepanton asema on 16 minuutin kävelymatkan päässä.

        Residenza Paolo VI 103 €
        Residenza Paolo VI

        Residenza Paolo VI

        Via Paolo VI, 29, Rooma, RM
          
         0.0 kautta 5.0 Tähteä

         Pietarinaukio, Paavali VI:n audienssisali ja Pietarinkirkko sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä majoitusliikkeestä. Sikstuksen kappeli ja Apostolinen palatsi (Vatikaanin palatsi) ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Rome S. Pietron asema on 9 minuutin kävelymatkan päässä, ja Roma San Pietron asema on 9 minuutin kävelymatkan päässä.